Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Multumesc, arcada era! Vreau una din metal. Se gasesc, dar inca n-am ajuns la faza aia.
Noi avem o serie noua de furtuni, asa ca am pauza si astazi. Ieri am transplantat amaritele mele de rasaduri, sa vedem daca le spala ploaia asta.
Cit de repede cresc clematitele astea? Ca a mea abia are citiva cm. Ma uit si eu zilnic la floricele, greu mai cresc!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Teoretic cresc destul de repede, eu pe ultimele doua le-am plantat de vreo doua luni si acum au cam 1m jumate (cei mai lungi lastari)si au inceput sa infloreasca amandoua. La inceput aveau lastareii cam 30cm. Asta cu cele doua de anul asta. Anul trecut am pus alte doua. Una aproape ca n-a crescut deloc, era sfrijita si uscata, am crezut ca o pierd si am mai pus langa ea inca una. Cea veche parea ca s-a uscat, cea noua a crescut vreo jumatate de metru toata vara si a facut doar cateva flori. In primavara le-am taiat pe amandoua si dupa un timp au inceput sa creasca lastari pe ambele, acum au peste 2m. Nu mai stiu care e una si care e cealalta decat dupa boboci, care arata diferit. Una din ele a inflorit (cea care a facut flori si anul trecut). Sunt curioasa sa vad cum arata si florile celeilalte ca am uitat ce am cumparat
Ideea e ca nu trebuie sa-ti faci griji, poate se adapteaza mai greu, daca anul asta nu o sa creasca cine stie ce, la anul cu siguranta o sa fie viguroasa.
Mie imi plac clematitele la nebunie, atata doar ca prefer sa le plantez macar cate doua in acelasi loc fiindca nu sunt prea stufoase, cresc mult in inaltime dar nu au foarte multe ramuri. Adica cel putin ale mele.

Mergi la inceput

Olympia daca tiparesti vreun manual sa-mi pastrezi si mie un exemplar, poate s-o lipi si de mine ceva ca eu, cu legumele cel putin, sunt paralela rau .La mine nu creste ca lumea altceva decat hreanul si leusteanul. Leusteanul s-o fi prins din gresala si cum e peren iese singur in fiecare an si hreanul creste chiar daca-l scot. In rest...pauza. Ba mai am si niste ridichi da' zici ca-s ardei iuti. Si am pus vreo trei soiuri diferite anul asta si anul trecut vreo doua asa ca la mine e buba probabil. Asta e... nu toata lumea e multitalent...da' noi macar ne straduim .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Georgeta,daca stai pe aproape,dupa ce se trec florile,iti dau eu caldaruse batrane,care infloresc,ca noi primavara smulgeam multe,ca nu mai scapam de ele!
olympia,nici la mine nu inflorise iasomia sambata,e mai frig,aici la Bucuresti e cald,am in fata blocului 2 tufe,miros de mori!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

quote:
Originally posted by olympia

LiMus, asa o am si eu, tot langa gardul dinspre sud , numai ca e flancata de caprifoi, care o cam sufoca si de inca un arbust cu flori galbene care nu stiu cum se numeste. Nu-i merge prea chiar grozav, iar anul trecut a facut si ea purici. Cu ce s-o...[?

Eu am stropit-o cu solutie de Mospilan, la sfatul vecinului meu a toate cunoscator, si i-a mers foarte bine.

Aseara tarziu am facut niste poze la iasomia mea.
http://community.webshots.com/album/563423711BNzsnx?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

Am uploadat si o poza a lui Dark in album.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valentinag

Georgeta,daca stai pe aproape,dupa ce se trec florile,iti dau eu caldaruse batrane,care infloresc,ca noi primavara smulgeam multe,ca nu mai scapam de ele!
olympia,nici la mine nu inflorise iasomia sambata,e mai frig,aici la Bucuresti e cald,am in fata blocului 2 tufe,miros de mori!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Multumesc frumos, sigur ca vreau si nu plec nicaieri ca-mi place aici .
Si iasomia mea a inflorit anul asta prima data (o am de anul trecut)si mi-e tare draga.

LiMus si a ta e tare frumusica. Si la fel catelul tau care pare chiar "un domn serios", n-ai zice ca se indeletniceste cu zmotocit gradina.

Ramona cred ca tu de fapt vrei altfel de iasomie ca a noastra nu se catara, e doar un arbust si n-ar merge pe arcada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Hai Ramona, ca eu numa' priceputa nu-s, de acolo si ideea...plus ca pentru un horticultor, un incepator in ale gradinaritului face niste greseli inimaginabile, vrea sa experimenteze, are si exces de zel si ...cred ca asa se invata.
Plus ca mai sunt si surprize! Anul trecut, am tot incercat sa pun marar, nu iesea, era anemic, a fost seceta, am pus intr-o mie de locuri si...ioc. Cred ca stii ca acum am marar peste tot chiar si in brazdele cu flori: o regina noptii, un fir de marar, un ochiul-boului, un ...marar. Astept sa mai creasca sa-l organizez.
LiMus, multam de info...si Dark al tau chiar are mutra de trouble maker.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Hai ca m-am distrat, Georgeta, cu aprecierile noastre in psihologia canina...

Mergi la inceput

Noi iar ne ambalam motoarele zilele astea, avem ganduri mari pentru week-end. Diseara mergem in Hornbach sa luam materialele si sambata ne apucam de casuta copiilor. Sper sa nu ploua.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olympia

Hai ca m-am distrat, Georgeta, cu aprecierile noastre in psihologia canina...

Eu una, cel putin, ma pricep la caini cam tot atat ca la "legumarit". Da' asta nu ma-npiedica sa-mi dau cu parerea!

Mergi la inceput