Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 7
b.nica spune:
quote:
Originally posted by olympia
Ma bucur ca ati putut vedea pozele. Florile alea cred ca sunt un fel de clopotei, b.nica. Sunt iesite din seminte de prin vecini.
Despre roinita eu nu stiu nimic. Anul asta am pus intr-o jardiniera si-mi place cum miroase. Deci pot s-o transplantez afara?
Guguluff, ini pare bine ca te-am prins. Am rupt din greseala varful la o tufa marisoara de rosii. Mai da altul sau trebuie inlocuita?
Stai linistita cu rosia, se opreste din crescut dar in favoarea fructelor.
Roinita,sau Mellisa oficinalis este o planta medicinala buna pt. cei ce au probleme cu gastrita, dar delicioasa cand se folosesc frunzele(pana dau florile)la salate sau numai asa ,rontaite pe post de "guma".
olympia spune:
B.nica ma tem ca...am rupt-o cu tot cu flori. Adica intai am copilit-o bine si din viteza m-am agatat si de motul ei cu tot cu muguri. Acu' de vreo saptamana nu mai misca nimic, nici alti copili nu mai apar. Cred ca am asasinat-o.
Ramona J spune:
Olympia, sa-ti traiasca fetita frumoasa! Imi place mult desenul ei delicat.
Floarea de care spuneati se numeste aici columbine. Am si eu citeva fire amarite din rasaduri, mai bine puneam semintele direct in pamint.
Am tot fost ocupata, dar prea putin in gradina. Nici sotul n-a mai facut nimic la casuta. Cresc copiii pina ne miscam noi!
Am vreo doua rosii din genul "cherry" care au prins putina culoare. Castravetii cresc de nebuni, au multe flori. Culeg in continuare mazare in fiecare zi, se bat copiii pe boabele crude!
Vreau si eu iasomie, dar inca nu sint pregatita pentru ea. Trebuie sa-mi cumpar intii o "arch", nu-mi vine deloc in minte numele. Vorbea LiMus despre asta la un moment dat, imi scapa, sper ca imi ghiciti careva gindurile.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
gabiarama spune:
Olympia , si eu am floarea aceea ,varianta mov ,si nu stiam cum o cheama .Recent am gasit pe net denumirea ei :aquilegia vulgaris - columbine - caldarusa .
Guguluff spune:
quote:
Ma bucur ca ati putut vedea pozele. Florile alea cred ca sunt un fel de clopotei, b.nica. Sunt iesite din seminte de prin vecini.
Despre roinita eu nu stiu nimic. Anul asta am pus intr-o jardiniera si-mi place cum miroase. Deci pot s-o transplantez afara?
Guguluff, ini pare bine ca te-am prins. Am rupt din greseala varful la o tufa marisoara de rosii. Mai da altul sau trebuie inlocuita?
Olympia, cat de mare era, avea flori, boboci? Daca erau deja date in floare si tufa are flori ramase nu-l inlocui dar altfel nu-i mai da alt varf, eu asa stiu. Se carneste(adica i se rupe varful plantei) cand deja a dat in rod, deci se doreste o productie mai redusa dar cu legume de calitate. Asa cred ca trebuie inlocuita rosia cu totul.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Poets of the Fall
GeorgetaR spune:
Olympia tare frumoase florile si floricica ta de fata talentata! Sa-ti traiasca! Am si eu caldaruse dar le-am pus din seminte si au cam...3cm . Oare s-or face vreodata asa frumoase? Am senzatia ca nu mai cresc odata toate plantutele, in fiecare dimineata si seara ma uit la ele si parca nu misca nimic. O fi vremea asta de vina sau sunt eu prea nerabdatoare? Am rezolvat problema cu arcada, merci LiMus ,am luat clematite de la Gardener, trebuie sa ajunga zilele astea si am gasit la ei si plante de apa si...evident am luat si multe altele. Nu am facut inca poze la terasa noua dar incerc zilele astea.
Mi-au inflorit clematitele, incep trandafirii si iasomia.
Ramona cred ca o arcada vrei, eu am luat-o din Hornbach si nu a fost scumpa.Incearca in magazinele de genul asta de pe la tine, exista si modele din lemn si din metal si unele si cu portita daca vrei sa incadrezi cu ea o intrare.
Ramona J spune:
Multumesc, arcada era! Vreau una din metal. Se gasesc, dar inca n-am ajuns la faza aia.
Noi avem o serie noua de furtuni, asa ca am pauza si astazi. Ieri am transplantat amaritele mele de rasaduri, sa vedem daca le spala ploaia asta.
Cit de repede cresc clematitele astea? Ca a mea abia are citiva cm. Ma uit si eu zilnic la floricele, greu mai cresc!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
LiMus spune:
quote:
LiMus, Valentina, la mine iasomia si trandafirii sunt doar boboci. Sper sa se incalzeasca vremea ca m-au deprimat rau norii zilele astea.Si cu toate ploile care au fost, pamantul de la mine tot a facut crusta, maine am program de udat. LiMus, tu ai iasomia la soare sau la umbra?
Georgeta harnicuta sa ne arati si noua ce-ai facut cu terasa si cum au iesit suporturile .
Este la un metru de gardul dinspre sud, e insorita de pe la 09:00 cand se ridica soarele deasupra padurii si pana pe la 15:00-16:00 cand soarele e dupa casa. Nici macar nu am avut prea multa grija de ea, saraca. Doar acum vreo 3 saptamani am stropit-o cu o solutie impotriva puricilor ca incepusera sa o atace. Si de atunci e cool.
olympia spune:
Guguluff, cam asa cred si eu,fiindca nu mai avea alte flori.
Deci daca am facut prima prostie, acu' trebuie sa mearga totul bine, nu?
Ma bate gandul sa scriu o carte "Gradinaritul pentru... dummies" ca la cate fac si cate intrebari imi pun si cat imi dau cu presupusul!!!
De exemplu am ajuns la concluzia ca rosiile nu se sapa. Ca sa scapi de buruieni, uzi bine pamantul si le smulgi usurel, fiindca altfel risti sa deranjezi radacinile rosiilor care se intind incredibil in jur...Si cred ca uneori mai trebuie adaugat pamant maruntit ca un musuroi, ca au tendinta sa-si dezveleasca radacinile...Cu udatul alta belea! Cum e evident ca in solar nu ploua, le-am udat si eu, ba la o zi, ba la trei si ...cel mai bine e la doua zile! Descoperiri...
Ramona, Georgeta, merci pentru urari si aprecieri!
Nu va descurajati daca din semintele de anul asta nu pare sa iasa mare lucru. Asa am patit si eu anul trecut si acum abia se vede cu adevarat cam ce semanasem. Lupinul, caldarusele, inul decorativ, idrisaimul,ochiul boului, erau niste anemice si lesinate, dar au recuperat! Cred ca in primul an e o victorie daca reusesti sa aclimatizezi cat de cat ceva in gradina, dupa aceea le mai muti, urmaresti diverse efecte estetice si le inmultesti, altfel te descurajezi... si dai si o caruta de bani.
olympia spune:
LiMus, asa o am si eu, tot langa gardul dinspre sud , numai ca e flancata de caprifoi, care o cam sufoca si de inca un arbust cu flori galbene care nu stiu cum se numeste. Nu-i merge prea chiar grozav, iar anul trecut a facut si ea purici. Cu ce s-o...[?