Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 26
olympia spune:
Voi va plangeti de ploaie si aici abia azi-noapte a venit! Era crapat pamantul de bagai mana in santuri, nu mai pridideam cu udatul!
olympia spune:
Ma laud si nu prea... Partea buna e ca am rosii si mancam zilnic din ele de mai mult de o saptamana. Partea mai putin vesela e ca, impotriva dorintelor mele, le-am stropit si le-am stropit...ca altfel nu le mai aveam!
emaaimee spune:
buna, uite noi ne bucuram de soare in sfarsit si mi-a inflorit fl soarelui pitica si am primul iris(dimineata a inflorit). in weekend am dat cu sol de buruieni safe children& pets. avem langa noi teren de joaca, si cred ca ne aduce vantul seminte de buruieni ca ne umplusem.
si-au mai revenit florile de cand le-am stropit cu flower food
ma duc un pic in gradina sa mai vad irisul, mai sunt cativa boboci. si am boboci si la gladiole
cica sotul vrea sa luam un mar( din Ro, de la o bunici ca e f dulce- deja soacra se duce sa rupa o craca, ceva ca nu ma pricep- ea stie). asa tare ma incanta ideea sa avem pom fructifer. au vecinii cires ornamental si e tare frumo, chair si fara fructe.
haideti mah gradineresele
noapte buna
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Ramona J spune:
La noi e prea cald ca sa mai lucrez pe afara! Mai ies seara sau dimineata sa ud si smulg cite o buruiana.
Iepurii au cam papat tot ce era: zmeura, au atacat via, flori nu mai vorbesc!
La partea alimentara cel mai bine stam cu castravetii. Rosiile au productie scazuta din cauza ca le-am plantat prea dese.
Sper ca se vor face si ceva ardei.
Am gasit niste locuri pe unde intrau iepurii, le-am blocat si citeva zile nu i-am mai vazut. Acum de doua zile s-au intors. Inseamna ca intra prin alta parte!
Cred ca la toamna imi mai revine elanul de gradinarit, l-as avea si acum, dar nu se poate cu caldura asta.
Am vrut sa zic ca pentru buruieni cel mai bine e sa le smulgi. Din experienta noastra, nici o solutie nu functioneaza la fel de bine. E important sa ajungi sa faci chestia asta inainte ca ele sa faca seminte.
Noi sintem tot linga un parc si avem aceeasi problema cu buruienile astea. Cind am schimbat iarba am pus un soi care nu prea le da voie, le sufoca. In rest stau cu ochii pe gazon si cind vad ca apar - le smulg. Intre flori e mai simplu, pe alea le smulg sau dam cu sapa.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
martie spune:
Eu am mutat cele 5 Hosta la soare, ce parere va faceti voi.., Am desfiintat o palma de pamant pe care de cativa ani incoace am gazon cica, asa m-am saturat de gazonul asta, arata mereu numai ars si rar, si am sapat si l-am scos si gata. acolo am pus 4 hosta si flori am sa mai pun.
E pamantul prea rau si se sufoca radacinile de la gazon in lutul asta.
Si din moment ce acolo am soare, de ce sa nu pun flori, nu? Sunt rupta de febra musculara, rupta.
Ramona, sa incerci la umbra cu lacramioare, astea chiar merg la umbra deasa, eu le am sub un alun unde - oricat ar ploua, sub el pamantul ramane uscat. deci iti dai seama ca nici soarele nu patrunde niciodata, nici buruieni nu cresc acolo, dar lacramioarelor le merge f bine, ca m-am lecuit si de Hosta.
Am luat radacinile alea prapadite de hosta de la Bakker si sambata am vazut niste Hosta superbe, mari, in Brico store. teapa.
Olympia, eu am rosii din-alea mici, abia acum au inceput sa infloreasca, vai de ele. si eu le-am stropit, ca le-a pus taica-meu in ploaie cand am fost noi in concediu si se manasera.
Nici acum nu am terminat locul de joaca, trece vara. Stam cu sacii de pietris, nisip, pe scarile de la intrare si ... nimic. Am cumparat si leagane de bebe, nici alea nu le-am pus.. poate prin decembrie.
Eu invat pt. exam., dupa cum spuneam, asa ca anul asta poate sa vina potopul, ca nu ma mai intereseaza.
blackpanterro spune:
Eu sunt foarte incantata ca au iesit florile ce le-am plantat la vecina mea in fata casei.Pe ea o doare complet in cot de gradinarit si m-am oferit sa pun niste seminte minuscule care vor fi tufisuri pline cu floricele roz.Trebuie sa ma uit pe eticheta sa vad cum se numesc.
Am fost extrem de mirata sa vad ca au iesit ca de multe ori pruncii nemti fac pipi acolo(seara cand se strang pe aici) :(
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
blackpanterro spune:
M-am uitat, se numeste Calandrina(calandrinia).Nu am reusit sa gasesc poze cu ce am plantat eu.Cred ca varianta asta a fost modificata genetic.Din cate am inteles pe net e o planta de desert.Ce am plantat eu e creste ca un tufis mic, plin cu flori roz si poate folosit ca si bordura.
Edit pt ca am gasit o poza care arata ca si poza de pe ambalajul semintelor.Desi acum e mica planta, in final ar trebui sa arate asa
http://www.hardyplants.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1CAL-A&Store_Code=SP&Category_Code=SC
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Ramona J spune:
Sint frumoase florile astea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
blackpanterro spune:
Multu Ramona, apartin vecinei mele dar mandria e tot a mea :).Sunt atat de mandra cand din munca si mainile mele iasa asa plantute frumoase :)