Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 25
blackpanterro spune:
Am uitat sa spun ca gradinuta asta e numai munca mea :).Eu am pus absolut tot, sota-miu a sapat numai santul pt braduti :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things葉hat takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Ramona J spune:
Nice job! E foarte frumos. Alea sa stii ca sint purple shamrock si sint native in America de sud. Eu am curtea plina de ele.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
martie spune:
quote:
citat din mesajul lui Ramona J
Stiu... Hosta? La mine a rasarit una (din vreo cinci radacini)...
Din 5, una e mancata de melci, ma rog, daca o mut poate o salvez, una are 2 frunze de vreo 3 luni, restul sunt niste tufe in miniatura. Am o hosta mai veche, dar pusa in plin soare si e o splendoare. M-am lamurit si cu Hosta astea.. le prieste din parti la umbra. Daca o sa am timp le schimb.
blackpanterro spune:
Na damn, cand am cumparat bulbii spunea reclama ca sunt irlandezi...acum ce sa zica si ei sa isi vanda marfa? :)Oricum sunt frumosi si ma intreaba lumea de ei ca pe aici nu am vazut.
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things葉hat takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Ramona J spune:
Martie, asa e. Din cinci plantate am una singura si aia e vai de mama ei. E drept ca in locul unde am plantat eu nu vrea sa creasca nimic. Daca nici astea n-au mers...
Blackpantero, eu trifoii astia i-am gasit aici cind ne-am mutat. A durat ceva pina am aflat ce-i cu ei, ca nu mai vazusem. Cel putin aici tare le prieste si se inmultesc rapid. E aproape imposibil sa scapi de ei odata ce i-ai plantat. Ma mir ca le merge si in Germania, credeam ca sint pentru clima din asta mai calda.
blackpanterro spune:
Ramona, credeam ca nu o sa iasa deloc.I-am plantat in martie si nu au iesit pana in iunie.Ma gandeam ca nu o sa mai iasa niciodata.Crezi ca o sa moara iarna daca zici ca sunt trifoi de clima calda?Sper sa nu ca si mor de tristete, sunt atat de draguti cu floricelele alea roz.
blackpanterro spune:
Ramona, mai o intrebare :) , daca ii transplantez in gradina o sa se raspandeasca peste tot? I-as pune la marginea ierbii dar mie groaza ca napadesc in iarba si nu mai pot tunde iarba.Eventual dupa ce ii plantez pun mulch si apoi tot de iasa din mulch smulg ca sa ramana un prag frumos de trifoi.
Am aflat ca le place aerul rece, de aia poate cresc si pe aici :)
http://www.plantoftheweek.org/week021.shtml
Ramona J spune:
Sa stii ca peste iarna dispar si aici. Rasar din nou primavara.
Am gasit unele la vinzare pe internet si scrie ca merg bine in zonele 6-10. Eu cred ca Germania nu-i nici macar 6, ca noi sintem 7 la limita cu 8. Deci s-ar putea sa nu mearga, dar daca esti dispusa sacrifica o parte din ele.
La mine au rasarit si prin mulch, nu le pasa. Mai am unele pe linga niste flori, mai smulg din ele destul de des - ca le sufoca pe celelalte. Avantajul e ca sint tare decorative si super "low maintenance". Nu le-a placut sa le dau cu fertilizer, asa ca doar le ud cind le vad lesinate (am unele la care nu ajunge sprinkler, celelalte se multumesc cu cita apa au). Prefera locurile insorite, dar au supravietuit si la umbra. Acolo frunzele sint inchise tare la culoare si nu au facut flori.
Deci daca vezi ca se ofilesc frunzele la un moment dat, nu dispera! Sint sanse mari sa "invie" dupa o vreme.
emaaimee spune:
frumo gradinita, Adi. si care ziceam ca nu am vazut d'alde shamrock din ala aici. ma rusinam ca e nativ si nu-l vazui.
noi ieri am avut program admin. nu am mai ploua de 3 zile si s-a mai incalzit. asa ca sotul a reusit sa tunda iarba si sa o dea cu tratament lawn anti weed killer. si eu am dat pe tiles cu din ala mai puternic sa se usuce verdeata dintre ele. si am curata florile de diverse, printre care si melci grasi fara cochilie. am dat cu gel organic de melci. nu mamai pus bere ca dra mi-a spart/daramat tot.
am pus si plant food la floricele. si mi-am pus si un cosulet cu petunii la usa intrare.
am cumparat in sfarsit si liliac mov si iasomie alba.
va pup
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
blackpanterro spune:
Ah Ema, ce te invidiez pt liliac si iasomie...as vrea si eu dar daca asta nu e casa noastra nu ma incumet pt ca as suferi sa nu le mai vad cand plecam...asa sunt eu ma atasez de orice :).Oricum mor dupa liliac mai ales.
Si la noi ploua mereu si imi creste iarba pana la genunchi :)