Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 20
olympia spune:
Ramona, am dat cu Dithane, cica e bun pt. mai multe chestii care ar putea ataca rosiile. Zice ca sa nu mananci trei saptamani, dupa ce stropesti. Ale mele inca nu sunt coapte, n-au inceput sa se inroseasca , am doar verzi de diferite marimi! O sa vad...Pana atunci oricum mancam din piata, unde chiar nu stii, cand, cu ce, de cate ori au fost tratate!
Maine culeg coacazele...Aveti vreo idee, ce as putea face cu ele?
Speed, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Eu am busuioc si in ghiveci(in casa) si in gradina, fara vreun efort deosebit...
Bnica, fa alt macerat, nu risca!
Ramona J spune:
Speed, daca te referi la "basil", eu am aici si merge bine. Trag concluzia ca-i place mai la cald si nu prea mult udat.
Olympia si eu am visat la gradina organica si stiu cum e cind te apuca disperarea - dai cu orice, numai sa rezolvi problema. La legume sint OK, dar anul trecut am dat cu tot felul de substante pe gazon si la flori.
Am descoperit patru castraveti, trebuie sa fiu mai atenta - ca erau ascunsi. Rindurile sint apropiate, daca ma aplec sa caut bine castravetii, imi dau peste rosii!
Daniela zicea ca-i plecata luna trecuta, dar vad ca n-a mai aparut.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
daniela_b spune:
Buna seara!!!
Da' ce harnicute de gradinarese sinteti!!! Va pup pe toate, m-am intors din vacanta mea (cam) lunga si ma bucur mult sa va revad. Am de recuperat ( de citit din urma) si tare imi place sa o fac.
Stiu, nu e ca si cum ar fi trecut un an, a trecut doar o luna si un pic dar totusi, sint emotionata ca scriu iar ...
N-am apucat sa-mi vad gradina inca, cica a inflorit trandafirul care trebuia sa fie albastru si care cica e roz si unul rosu care cica e alb...(
Ma intreb cum o fi ala alb...
Pe sistemul asta, crinul meu care e tigru ( tiger lily) ar putea fi "rabbit lily" si irisii s-ar putea sa fie niste ceapa ciorii, de ce nu?...
Tot sa pleci in vacanta, lasi salata gasesti varza, lasi varza, gasesti castraveti. Nu vreau sa ma gindesc ce gasesti daca lasi castraveti...
Doamne! Ce bine ca m-am intors!
Mi-a fost dor de voi!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Victoria spune:
Daniela, bine ai revenit printre noi!!! Astept vesti de la tine!
Apropo de pesticide, eu nu am ce face, trebuie sa folosesc mult erbicid pt. ca toti vecinii mei au lanuri intregi de costrei, pir, etc, si ma invadeaza permanent...Mi-a luat 3 ani sa scap cu totul de ciulini..Acum am preparat solutie intr-o pompitza mica si stropesc individual buruienile care ma deranjeaza, nu mai am asa multe...
Ieri am stropit si eu pomii cu insecticid ca nu se mai putea, ciresii erau efectiv acoperiti de afide negre, si prunii de unele verzui...
Piersicul si prunul au si Taphryna deformans ( basicarea frunzelor http://www.incasa.ro/Basicarea_frunzelor_de_piersic_4387_815_1.html) dar nu mai stau sa dau si pt. aia
V
Edit: Pls, spuneti-mi si mie cum se numesc floricelele astea( spre jena mea, nu stiu) : http://thumb4.webshots.net/t/50/650/0/40/57/2450040570096418044qJdqat_th.jpg
Seamana cu Gaillardia, da' parca nu-s..
olympia spune:
Victoria si eu am patit-o. Dithane-ul ala e bun si pt. asa ceva. In anii trecuti am folosit pentru piersic Merlin. Cred ca la pomi nu scapi fara stropiri, de preferat inainte de aparitia fructelor. Am auzit ca se practica aprox 8 stropiri pana la cules, ultima cam cu 3 saptamani inainte. Piersicii mie mi se par cei mai vulnerabili, chiar voiam sa va intreb de ei...
Victoria spune:
Mie chiar saptamana asta mi s-a uscat un piersic...L-am cumparat/plantat destul de mare( era din Italia), si cred ca nu a reusit totusi sa se adapteze la sol/etc. Am zis mereu ca nu mai cumpar plante de import, dar totusi am luat multe...
La pesticide chiar ma pricep( am lucrat la o firma de profil), si cu toate astea nu prea vreau sa folosesc multe, speram ca buburuzele sa faca fatza afidelor( stiati ca inocenta buburuza se hraneste cu pureci de plante?).Are si un nume tare frumos: Coccinella septempunctata, si uite ce o lauda:" C. septempunctata has a broad ecological range, living almost anywhere where there are aphids for it to eat. Both the adults and the larvae are voracious predators of aphids, and because of this, C. septempunctata has been repeatedly introduced to North America as a biological control agent to reduce aphid numbers, and is now established in North America, and has been subsequently designated the official State insect of six different states "
Eu cum gaseam una, o "repartizam" pe plantele mele cu pureci, dar au fost depasite numeric
V
martie spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Edit: Pls, spuneti-mi si mie cum se numesc floricelele astea( spre jena mea, nu stiu) : http://thumb4.webshots.net/t/50/650/0/40/57/2450040570096418044qJdqat_th.jpg
Ruji sau mireasa soarelui, cred ca despre ea e vorba.
speed spune:
merci de raspunsuri...ramona,da,de "basil" e vorba...oare sa-l fi udat prea des??? hmmm
olympia spune:
Azi am cules coacazele, se pregatesc visinele! Nu stiu ce sa fac cu coacazele. Asa crude mananc doar eu, copiii zic pas din motive de seminte. Anul trecut le-am pus la fermentat si am facut o chestie ciudatica din care am si baut si am pus si la salate. Acu' stau in dubiu, mai aveti vreo idee?