Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Imbunatateste-l cu niste compost, daca ai de unde sa iei. Pui strat de citiva cm si il zgirii usurel, sa se amestece cu pamintul existent.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Compost nu am, dar vom incerca sa ne facem singuri...Vrem sa punem un ladoi mare de lemn in care sa punem toate resturile vegetale ( iarba tunsa, buruieni, crengi, etc).Probl. e ca trebuie afanate tot timpul, ca sa se usuce si sa putrezeasca bine, si deja depasim stadiul de hobby...Un fost sef de al meu, american, imi spune ca unii fermieri americani ingroapa stiuleti de porumb in mranita care trebuie afanata, si dau drumul la porci...Si aia afaneaza gunoiul intr-un mare fel, scurmand dupa porumb. Deci, ca sa pot face compost, tre' sa-mi iau purcel

V

Mergi la inceput

Nu-i rau sa "pasezi" jobul asta. Ca sa se faca vreodata compostul bine trebuie sa fie cit mai marunt tot ce-i acolo. Daca tot ce pui e uscat nu trebuie afinat prea des, dar dureaza... Cica si rimele fac treaba buna cind e vorba sa descompuna resturile.

Mergi la inceput

Miine cred ca voi culege primul castravete. Daca nu-l ataca pasarile! Sotul zice ca avem o sperietoare de pasari in pod, sa vedem daca functioneaza metoda asta. Sper! Nu stiu de ce n-o fi spus pina acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Azi sunt gradinarul trist....
Am stropit rosiile...
Mi s-au naruit toate sperantele ecologiste, naturaliste, traditionaliste samd

Mergi la inceput

Sorry... Dar ce-au patit? Eu am cules castravetele, pina sa-l gaseasca vreo pasare. Rosiile le culeg semi-coapte, tot de teama asta.
Nu inteleg de ce sint asa putine rosii, ca e ditamai tufa. Or fi prea dese, prea inalte? Bunicul a zis sa le rup virful... Nu-l gasesc! Ce seamana a virf are flori, nu ma indur... Of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ramona, rosiile mele incepusera sa aiba niste pete negre pe frunze inconjurate de o zona galbuie, o mana, ceva, nu stiu cum se numeste...Am dat cu un fungicid.
Teoretic la rosii le faci doua chestii: le copilesti si le carnesti.
Copilitul inseamna ca le rupi frunzulitele alea mici care incearca sa se formeze la incheietura altei frunze mari. Astfel impiedici ramificarea, producerea de frunze in detrimentul fructelor. Teorie stiu...Practica nu mi-a iesit! Daca le copilesti bine ai un singur fir vertical si multe rosii. Dupa ce leaga rod 6-7 inflorescente, o carnesti, adica rupi varful plantei si nu mai creste in inaltime si se concentreaza energia spre fructe, sa creasca, sa se coaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor acum 5 zile am gustat eu si ai mei capsunile de la Bakker;la cat i-am boscorodit vreau sa va spun ca sunt delicioase.
Bine ca nu mi-a calculat sotu' cat costa /kg.Sper ca vor continua sa se faca.
am o problema cu ele au purici frunzele am facut un macerat de urzici si am sa le stropesc.Problema este ca am cam uitat de macerat si a trecut mai mult de o saptamana de cand l-am facut si acum stau si ma tot codesc.

Mergi la inceput

Multumesc Olympia. Cu copilitul nu m-am agitat, stiu ca bunicul nu face chestia asta si are totusi rosii bine-mersi. Asta cu carnitul as incerca-o, sa vad daca dau de virf.
Si la mine se mai ofilesc din frunze, dar n-am patit chestia cu petele. Nu exista solutii organice pe piata? Macar ai luat ceva specific pentru legume? Poate ca alea n-or fi asa rele. Cred ca in saptaminile urmatoare o fi mai bine sa nu maninci rosiile alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

ma ajutati si pe mine cu un sfat? de vreun an de zile incerc sa-mi cresc propriul busuioc si-mi moare dupa max 1 luna.pe perioada iernii l-am tinut in casa,in lumina,caldura,l-am udat si descintat dar tot a pierit.acum am luat altul (al saselea??) si l-am scos afara (in ghiveci) ca vremea e blinda...daca nu ploua il ud eu..dar iar mi se usuca! unde gresesc,ce trebuie sa-i fac? odata cu ultimul busuioc am luat si dafin,l-am scos si pe el afara si ii merge bine,a crescut si are frunze noi...busuiocul insa se ofileste ))) si eu nu concep salata fara busuioc!

Mergi la inceput