Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 13
eveline spune:
Buna ziua tuturor!
Am si eu o intrebare pentru voi, caci se pare ca sunteti cele mai in tema.
Peste drum de casa mea, la drum, lipit de gardul parcelei fata in fata cu a mea era un nuc cam de 1.80 m. Proprietarii parcelei vor sa se apuce de construit casa si nucul cu pricina ii incurca teribil deoarece chiar acolo urmeaza sa fie intrarea in curte. In concluzie s-au gandit ei ca ar fi indicat sa-l taie.
Eu una m-am gandit (gospodareste) sa iau nucul sa-l plantez la mine in curte daca tot nu le trebuie. Zis si facut. A "hamalit" tata si sotul vreo doua ceasuri facand o groapa sa-l scoata, evident, cu tot cu radacina. Problema e ca nu au putut sapa de jur imprejur deoarece, cum v-am mai spus, copacul era practic lipit de gard. Una peste alta, au sapat de i-a trecut toate apele si l-au scos pana la urma (legat cu o sfoara de carligul de la masina), insa, evident, nu au reusit sa-i scoata toata radacina (din cea luuuunga de pe mijloc cred ca a mai ramas doar jumate, si mai are ceva "mustati" pe lateral).
L-am adus si l-am plantat la noi in gradina si l-am udat zilnic pana ieri cand natura (prin ploile de pomina care sunt) si-a facut datoria.
Ideea e ca toate frunzele s-au lasat, arata tare amarat saracu'.
Oare mai avem sanse sa se mai prinda sau il pierdem?
Lumea de pe aici ne incurajeaza, spune ca o sa-si revina in vreo doua saptamani, dar dupa cum arata ma indoiesc....
Eu una nu ma pricep la copacei absolut deloc. Sotul a plantat ceva copacei in curte ce s-au prins si au fost OK insa asta e alta poveste...i-a adus cu radacinile intregi, le-a pus ingrasamant etc.
Voi ce credeti....mai are vreo sansa...ca mi-e tare drag.
olympia spune:
Ramona, da' ce vietate o fi aia care s-a abonat la gradina ta? Ca daca persista nu vad alta cale decat sera.
Eveline, cum i-o fi norocul nucului. Cred insa ca plecatul frunzelor nu e un semn clar. Poate isi revine, sau macar da din el mai tarziu un alt lastarel...
olympia spune:
A! Pai daca toate ne faceamn unghii false, capitolul urmator o sa-l botezam "Calendarul gradinarului manichiurist" si... Limus se adapteaza
valentinag spune:
Vic,iti dau caldaruse cu radacina cu tot,ca noi avem atat de multe de mama-i-mea le rareste primavara,ca ar umple tot spatiul!Cand vrei imi spui,ca sa jumul cand ma duc(sambata asta nu ajung)si ne vedem sa ti le dau!
eveline,nu e chiar timpul potrivit de plantat copaci,la ei se umbla pana la sf lui martie sau sf lui octombrie noiembrie,dar poate ai noroc si isi revine!
Ramona,caisul a mai pierdut din caise intre timp,nu mai este chiar asa plin,dar sper sa tina cat mai multe totusi!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
LiMus spune:
quote:
Originally posted by Victoriaquote:
Originally posted by GeorgetaR
Victoria, am vazut pe google imagini cosmosul ala, daca tot il jumulesti nu dai si la altii , zau ca vreau si eu. Ce culoare are al tau ca pe net vaz ca-s mai multe?
POZUTE
Georgeta, am roz, alb si grena ( exact cm sunt in poza din site http://www.google.ro/search?hl=ro&rlz=1T4RNWN_en_RO205&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Cosmos+bipinnatus&spell=1)si ma capiaza, mi-a invadat curtea si legumele.Daca vrei iti dau un bratz!
V
“Shine on my way"
Si eu, si eu!
april spune:
quote:
Originally posted by eveline
Buna ziua tuturor!
Am si eu o intrebare pentru voi, caci se pare ca sunteti cele mai in tema.
Peste drum de casa mea, la drum, lipit de gardul parcelei fata in fata cu a mea era un nuc cam de 1.80 m. Proprietarii parcelei vor sa se apuce de construit casa si nucul cu pricina ii incurca teribil deoarece chiar acolo urmeaza sa fie intrarea in curte. In concluzie s-au gandit ei ca ar fi indicat sa-l taie.
Eu una m-am gandit (gospodareste) sa iau nucul sa-l plantez la mine in curte daca tot nu le trebuie. Zis si facut. A "hamalit" tata si sotul vreo doua ceasuri facand o groapa sa-l scoata, evident, cu tot cu radacina. Problema e ca nu au putut sapa de jur imprejur deoarece, cum v-am mai spus, copacul era practic lipit de gard. Una peste alta, au sapat de i-a trecut toate apele si l-au scos pana la urma (legat cu o sfoara de carligul de la masina), insa, evident, nu au reusit sa-i scoata toata radacina (din cea luuuunga de pe mijloc cred ca a mai ramas doar jumate, si mai are ceva "mustati" pe lateral).
L-am adus si l-am plantat la noi in gradina si l-am udat zilnic pana ieri cand natura (prin ploile de pomina care sunt) si-a facut datoria.
Ideea e ca toate frunzele s-au lasat, arata tare amarat saracu'.
Oare mai avem sanse sa se mai prinda sau il pierdem?
Lumea de pe aici ne incurajeaza, spune ca o sa-si revina in vreo doua saptamani, dar dupa cum arata ma indoiesc....
Eu una nu ma pricep la copacei absolut deloc. Sotul a plantat ceva copacei in curte ce s-au prins si au fost OK insa asta e alta poveste...i-a adus cu radacinile intregi, le-a pus ingrasamant etc.
Voi ce credeti....mai are vreo sansa...ca mi-e tare drag.
cati ani avea nucul? ca la 1.80 e destul de tanar.
Insa pomii se planteaza toamna sau primavara, nicidecum dupa ce are loc dezmugurirea. Mare greseala ati facut ca n-ati scos pomul in februarie-martie. Nu cred sa se mai prinda.
Denii mic spune:
Buna!
Tot citind aici despre florile voastre m-a apucat si pe mine dragul de gradinarit. Asa ca in martie am facut o comanda de flori care mi-a venit azi: irisi, hosta, salvie, flox, in diverse culori. Sunt impachetati in pungi cu aerisiri. Singura mea problema e daca se mai prind daca ii plantez acum? Ce ma sfatuiti sa fac? Unii dintre ei au mladite firave deja...
Astept raspunsurile voastre!
GeorgetaR spune:
Irisii si hosta se prind cu siguranta, probabil si celelalte. Si,oricum, nu prea ai de ales, daca au deja mladite verzi trebuie musai plantati ca altfel mor sigur. Deci ai oricum mai multe sanse daca le plantezi. Niste hosta si irisi am plantat si eu de curand si o duc foarte bine, au inceput sa se dezvolte.
Succes!
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE