Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)
Raspunsuri - Pagina 14
eveline spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
April, asa as fi facut daca as fi stiut de atunci ca vecinii vor sa-l taie. Nu stiu de ce nu au vrut sa-l tina, ar fi trebuit sa faca poarta o idee mai in dreapta si cand ar fi crescut le-ar fi umbrit-o .... mie mi-ar fi placut sa fiu in locul lor, insa gusturile nu se discuta.... Cat despre cati ani are, habar n-am. Cand am luat parcela acum doi ani era acolo ... era mai mic, evident, insa nu stiu de cand e.
Denii mic spune:
Multumesc frumos! Ei ... nu sunt chiar noua-noua, am mai pus si anul trecut in toamna o intrebare cu privire la glicina... Si daca tot ma laud cu statutul de gradinar amator si pe deasupra si incepator va pot spune ca am plantat din toamna trecuta (cand nu stiam nici cum trebuie plantata o planta in curte) zmeura, capsuni cataratori (cu numele doar) iasomie, spirea, lonicera, trandafiri (si cataratori), ribes, glicina, lalele, hibiscus, magnolie, tei, citisus,gladiole, clematita, forstitia, liliac mov.
As mai vrea sa pun campsis, gutui japonez, crini, bujori, vita de Canada, ferigi si liliac. Din pacate gradina mea este cam 80% umbrita de copaci, asa ca alternativele nu sunt prea multe. Pe de alta parte in afara de trandafiri, lalele si lonicera pana acum nu mi-a inflorit nimic, desi frunzisul e dezvoltat... Nu stiu unde gresesc...
april spune:
quote:
Originally posted by Denii mic
Multumesc frumos! Ei ... nu sunt chiar noua-noua, am mai pus si anul trecut in toamna o intrebare cu privire la glicina... Si daca tot ma laud cu statutul de gradinar amator si pe deasupra si incepator va pot spune ca am plantat din toamna trecuta (cand nu stiam nici cum trebuie plantata o planta in curte) zmeura, capsuni cataratori (cu numele doar) iasomie, spirea, lonicera, trandafiri (si cataratori), ribes, glicina, lalele, hibiscus, magnolie, tei, citisus,gladiole, clematita, forstitia, liliac mov.
As mai vrea sa pun campsis, gutui japonez, crini, bujori, vita de Canada, ferigi si liliac. Din pacate gradina mea este cam 80% umbrita de copaci, asa ca alternativele nu sunt prea multe. Pe de alta parte in afara de trandafiri, lalele si lonicera pana acum nu mi-a inflorit nimic, desi frunzisul e dezvoltat... Nu stiu unde gresesc...
Denii mic
ai raspuns singura....prea multi copaci sau pomi, lumina insuficienta.
Ramona J spune:
Denii, ce de plante! De unele nici n-am auzit, daca fac flori pune poze si aici.
Plantele noi pune-le cit mai repede!
La noi a inceput sotul sa lucreze la casuta piticilor. Yoohoo! Eu mai pun seminte pe ici pe colo, dar nu prea mai am loc. Am pus cam peste tot, sint in asteptare sa vad ce o rasari si ce merge bine. Deja se face si prea tirziu se mai plantez ceva.
De cind a pus sotul gard in jurul gradinii de legume n-a mai atentat nimeni la rosii si am citeva care sint aproape bune de cules.
A trebuit sa dau cu insecticid la flori, ca s-a umplut de un fel de creaturi, nici nu stiu cum le zice. Mai am de dat si in fata casei, se si vede ca nu le place ceva florilor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by eveline
Buna ziua tuturor!
Am si eu o intrebare pentru voi, caci se pare ca sunteti cele mai in tema.
Peste drum de casa mea, la drum, lipit de gardul parcelei fata in fata cu a mea era un nuc cam de 1.80 m. Proprietarii parcelei vor sa se apuce de construit casa si nucul cu pricina ii incurca teribil deoarece chiar acolo urmeaza sa fie intrarea in curte. In concluzie s-au gandit ei ca ar fi indicat sa-l taie.
Eu una m-am gandit (gospodareste) sa iau nucul sa-l plantez la mine in curte daca tot nu le trebuie. Zis si facut. A "hamalit" tata si sotul vreo doua ceasuri facand o groapa sa-l scoata, evident, cu tot cu radacina. Problema e ca nu au putut sapa de jur imprejur deoarece, cum v-am mai spus, copacul era practic lipit de gard. Una peste alta, au sapat de i-a trecut toate apele si l-au scos pana la urma (legat cu o sfoara de carligul de la masina), insa, evident, nu au reusit sa-i scoata toata radacina (din cea luuuunga de pe mijloc cred ca a mai ramas doar jumate, si mai are ceva "mustati" pe lateral).
L-am adus si l-am plantat la noi in gradina si l-am udat zilnic pana ieri cand natura (prin ploile de pomina care sunt) si-a facut datoria.
Ideea e ca toate frunzele s-au lasat, arata tare amarat saracu'.
Oare mai avem sanse sa se mai prinda sau il pierdem?
Lumea de pe aici ne incurajeaza, spune ca o sa-si revina in vreo doua saptamani, dar dupa cum arata ma indoiesc....
Eu una nu ma pricep la copacei absolut deloc. Sotul a plantat ceva copacei in curte ce s-au prins si au fost OK insa asta e alta poveste...i-a adus cu radacinile intregi, le-a pus ingrasamant etc.
Voi ce credeti....mai are vreo sansa...ca mi-e tare drag.
Cred ca ar fi trebuit sa va interesati pt. ca taiatul nucului este cam penal;nu ai voie sa tai un nuc.
eveline spune:
quote:
Originally posted by b.nicaquote:
Originally posted by eveline
Buna ziua tuturor!
Am si eu o intrebare pentru voi, caci se pare ca sunteti cele mai in tema.
Peste drum de casa mea, la drum, lipit de gardul parcelei fata in fata cu a mea era un nuc cam de 1.80 m. Proprietarii parcelei vor sa se apuce de construit casa si nucul cu pricina ii incurca teribil deoarece chiar acolo urmeaza sa fie intrarea in curte. In concluzie s-au gandit ei ca ar fi indicat sa-l taie.
Eu una m-am gandit (gospodareste) sa iau nucul sa-l plantez la mine in curte daca tot nu le trebuie. Zis si facut. A "hamalit" tata si sotul vreo doua ceasuri facand o groapa sa-l scoata, evident, cu tot cu radacina. Problema e ca nu au putut sapa de jur imprejur deoarece, cum v-am mai spus, copacul era practic lipit de gard. Una peste alta, au sapat de i-a trecut toate apele si l-au scos pana la urma (legat cu o sfoara de carligul de la masina), insa, evident, nu au reusit sa-i scoata toata radacina (din cea luuuunga de pe mijloc cred ca a mai ramas doar jumate, si mai are ceva "mustati" pe lateral).
L-am adus si l-am plantat la noi in gradina si l-am udat zilnic pana ieri cand natura (prin ploile de pomina care sunt) si-a facut datoria.
Ideea e ca toate frunzele s-au lasat, arata tare amarat saracu'.
Oare mai avem sanse sa se mai prinda sau il pierdem?
Lumea de pe aici ne incurajeaza, spune ca o sa-si revina in vreo doua saptamani, dar dupa cum arata ma indoiesc....
Eu una nu ma pricep la copacei absolut deloc. Sotul a plantat ceva copacei in curte ce s-au prins si au fost OK insa asta e alta poveste...i-a adus cu radacinile intregi, le-a pus ingrasamant etc.
Voi ce credeti....mai are vreo sansa...ca mi-e tare drag.
Cred ca ar fi trebuit sa va interesati pt. ca taiatul nucului este cam penal;nu ai voie sa tai un nuc.
Dar transplantatul...?
emaaimee spune:
Buna,
vin si eu aici. cam matinala.
m-am apucat si eu de curand de gradinarit, de primavara asta mai precisam tanjit mult dupa flori, dar stand in chirie si tot muta-te nu prea aveam cum si unde.
ne-am cumparat casuta si nu ne puteam inchipui nici eu nici sotul sa avem doar gazon. nu inteleg cum pot unii avea doar gazon.
in plus am avut curaj ca am avut experta cu noi, mama sotului a lucrat o viata la o sera de flori. asa ca am ametit-o cu intrebari si uitam in 5 min: floarea asta rezista sub pom? cat de mare creste? ii place apa multa, etc. asta in ce peroada a anului creste, sa nu am chel locul pana ii vine randul alteia sa iasa, etc, etc. dar mi-a plecat dna si vad ca au prins avant florile mele. doamne ajuta.
acum sa va spun ce floricele avem, border rand unu in curte(langa gard): primula,pansele si inca unele(laspsus)-toate sunt multicolore(cumparate gata de plantat) mai mici de inatime, apoi pe randul 2 avem(plantate de mine&fata mea bulbi si seminte):gladiole multicolore, diverse soiuri-au iesit(sunt de 20 cm),abia astept sa infloreasca; irisi( a iesit ceva aduce a ceapa asa or arata intai), inca niste floricele ca niste pufuleti si ranunculus mov. am avut si zambile si narcise, dar s-au trecut. astept sa se usuce bine sa pot pune ceva nu peren sa umple locul.
langa shed am pus(seminte) marar, patrunjel, busuioc,chives. si niste usturoi.
aaa, mai am 3 cosulete pe zid cu plante asortate care atarna.
si 4 copacei nu prea stufosi ca ii inalt si tai din ramuri mereu. sub unul avem un ghium cu o floare(neidentificata-vreun OZN) care o sa faca flori albe. si sub resul de copacei am pus crini si begonii(si prin curte pe langa zid.
in fata am mai pus 2 tufe, dar vad ca sunt cam uscate. mai avem mostenire 3 soiuri de tufe cu flori rosii, roz si albe.
border(puse curand plantute):marigold, argeratum, sporul casei si inca una(am uitat-s novice). tot colorate. mai am ceva mostenite. si vreau sa mai pun in jurul yuccai mostenite flori mai inalte nu cat ea si apoi unele mai mici.
mai am puse in pots(de soacara si de mine, chiar am repicat eu plantute, din seminte si sunt plantute mici, unele gata de transferat in gradina): floarea soarelui pitica, maci californieni, pansies, argeratum,Sweet William(cred ca nu mai iese soiul asta), garoafe, Aster si Gura leului curgatoare(doar una mi-a iesit dar e maricica 10 cm are mai mult de 4 frunze, dar e plapanda totusi- o sa o pun in hanging basket la usa de la intrare).
maine mai pun seminte de Mallow, nu mai uita albastre, amestec de flori de vara(gerbera, mallows, mariglod si altele- nu le cunsosc, am un plic)si nasturasi. sa vad ce o iesi.
am 2 probleme: slugs( melcii fara cochilie) si gazonul asta prost.
arata ars cand e tuns scurt. cu melcii hai ca am luat granule si am pus la flori. iar cu gazonul( care zicem noi ca e tip prost si ieftin pus de builder sa fie gazon),chiar am mai pus gazon bun(fir gros pt zona umeda-blah,blah-blah), dar tot asa e.
Ramona, please poti sa mai spui mai multe pt mine. am nevoie de fertilisers? noi ne gandam sa punem alta iarba la anu' sa intoarcem pamantul si sa punem alte seminte.ce sfaturi ne dai? soacra nu stie despre gazon prea multe. mersic.
de bucurie ca v-am gasit v-ma scris o poveste, sa nu va speriati
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
valentinag spune:
Ema,bine ai venit!Cum arata gura leului curgatoare?irisi,cand sunt mici au fruzele ca de ceapa,dar aia pitici stiu eu,astia normali ar trebui sa aiba frunzele taioase,ascutite,ca o lama de cutit asa!Poate faci poze sa le vedem,ca asa blank,mai greu de dat cu parerea!
Gladiolele mele nu sunt decat albe si aveam 2 galbene care nu stiu de ce n-au mai inflorit,la primavara tre sa ma pun serios pe cautat si lalele si gladiole si alte culori decat am!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
emaaimee spune:
mersic,Valentina. la fel ca gura leului normala. irisi nu stiu daca sunt pitici, nu imi mai aduc aminte. o sa fac poze: am stricat aparatul in ultima zi in Tenerife. sa vad unde e celalat vechi, aaa- fac de pe tel-am uitat
gladiole am si eu rosii, galbene(crete,dantelate) ,albe, mov si alb cu mov(crete). nici una nu mi-a inflorit inca, mai au. le cunosc pe astea rosii, ca sunt asa mai rosiatice sus. si puiul de gura leului la fel pare.
am citi 3 tone despre iarba, sunt toba acum.
va pup
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Ramona J spune:
Bine ai venit Emaaimee, vad ca te-ai lamurit cum e cu iarba. Suna foarte bine gradina ta, asteptam poze.
Eu sint necajita ca nu functioneaza gardul de la legume, tot ramin fara rosii. Am mincat ieri una semicruda, sa n-o mai las dusmanului.
Facem in sfirsit progrese si la casuta, ferestrele sint instalate si a micsorat sotul si usa.
Cam liniste pe aici, ce munci mai prestati la gradina? Sa ma inspir si eu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.