Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

In alta ordine de idei, am avut un week-end tare aglomerat.Azi dimineata bietul meu sot se misca destul de "teleghidat" si nici eu nu eram prea sprintena . Ne-am apucat in sfarsit de ridicat casuta piticilor. Am ajuns cu lucrul aproape la jumatate, adica am ridicat structura, am batut scandura pe acoperis, am pus folia si latisorii peste care vom pune tabla si am facut podeaua la etaj si balconelul. Si, evident,nu am scapat de pitici pana nu i-am montat toboganul si scarita, asa ca deja o pot folosi. Sub stricta supraveghere ca inca nu are pereti, dar ei tot sunt fericiti.Mai avem de montat peretii (din lambriu de lemn), usitele, ramele geamurilor, de slefuit si degresat totul si apoi de vopsit si decorat. Am pus cateva poze in album cu casuta si cu noile "vedete" din gradina mea, clematitele si trandafirii cataratori.

http://home-and-garden.webshots.com/album/563479743dhFtUc

POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

GeorgetaR,

Prima poza cu "casuta piticilor" e bestiala (si ultima, dar la prima e si poarta deschisa si e efectul mai puternic).
Unghiul din care ai luat-o si daca o privesti fara a fi atent la detalii, iti creeaza impresia ca e doar intrarea in casa aia la rosu din spate.

Super perspectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Limus,e prima oara cand vad o aloe inflorita!Cica si yucca infloreste la noi cateodata!Nu ma gandeam ca in mediu artificial ar putea totusi sa faca asta!
Mi-au inflorit si mie iasomia,bujorii,garofitzele,alti trandafiri,am pus poze in album!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Vale, superbe floricele ai!

Am pus si eu poze facute azi : http://community.webshots.com/album/553667838YZshaI?start=96

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ale tale sunt si mai frumoase Vic!Ai irisi galbeni si lalele negre si magnolie!Superbe!Trebuie sa-mi iau si eu o magnolie neaparata ca sunt invidioasa rau!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Victoria, tare frumoase flori ai! Ma uit la gradina ta si incerc sa mi-o imaginez si pe a mea peste cativa ani fiindca plantele care la tine sunt deja inflorite la mine abia sunt ridicate de la sol fiind in primul an .Macii sunt o splendoare, de unde i-ai luat? Mai ales cei galbeni.

POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Georgeta, ce harnici sinteti! Casuta noastra e tot asa, nu ne-am atins de ea. In weekend a terminat sotul de pus iarba, am mai facut citeva poze.
Victoria si Valentina, n-am apucat sa ma uit la poze. Urmeaza! Valentina, pune te rog un link pe care pot eu sa-l "type". Altfel iar mi se blocheaza computerul cind apas pe link!
Cineva a mincat cele doua rosii aproape coapte, sint si in album! Sint suparata, nu stiu ce o fi: iepure, veverita, pasare... Azi am vazut c-a atentat si la zmeura. Am cumparat niste plasa, s-o pun pina mai am ce apara!
Am cumparat azi si un gardulet de pus la borduri, la unele. Bate vintul si se prea apleaca florile. Asa le mai tin in loc.
Tot ma uit la clematita aia amarita si intre timp se pare ca a rasarit si a crescut destul de mare cea pe care o credeam moarta. Am vazut ca seamana cu frunzele de la clematita lui Georgeta. Pun link-ul sa va dati cu parerea.
Mai am acolo o floare alba care nu stiu ce e. E din seminte, de anul trecut. Atunci am avut o singura floare, acum au napadit. Am mai rarit la ele, dar tot sint multe. Daca o recunoaste cineva sa-mi spuneti ce-i cu ea. Sotul zice ca are frunze ca marijuana. Sper ca nu e, ca-i in fata casei!

Edit ca am uitat sa adaug ca piersicul, via si zmeura sint din Romania, le-am plantat acum doua luni. Am vreo sapte fire de vita-de-vie, toate betisoarele alea amarite s-au prins! Mai am un corcodus, nu e in poza.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Victoria, e superba gradina ta! Ai flori deosebite, asa as fi vrut si eu - sa mai scap de atita gazon si sa am multe, multe flori. Dar copiii vor loc de alergat, sotul vrea sa vada multa iarba - I lose!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by GeorgetaR

Victoria, tare frumoase flori ai! Ma uit la gradina ta si incerc sa mi-o imaginez si pe a mea peste cativa ani fiindca plantele care la tine sunt deja inflorite la mine abia sunt ridicate de la sol fiind in primul an .Macii sunt o splendoare, de unde i-ai luat? Mai ales cei galbeni.

POZUTE

Georgeta, ma bucur ca iti plac florile mele! Macii rosii sunt...buruieni de fapt, adica cresc spontan, dupa cum vedeti sunt si cam multi...Mie imi plac f. mult si ma tin dupa sotul meu cand tunde iarba primavara sa mi-i fereasca( nu cunoaste plantele cand sunt mici), la fel si albastrelele.

Macii galbeni sunt maci californieni, se gasesc seminte peste tot la magazinele de flori, cred ca si la Metro/praktiker am gasit. Se scutura, si chiar daca nu apuci sa le culegi semintele( fac niste pastai fine cu seminte mici si negre), ies si in anul urmator in acelasi loc.

RamonaJ, fa un pact u sotzul si copiii, sa-ti lase si tie un coltisoer pentru flori...E mare pacat sa nu ai, mai ales ca se bucura si ei, nu numai tu..

V
Edit: Vroiam sa intreb daca a comandat cineva flori din catalogul ala...stiti voi, cu capsuni, etc.

Eu am comandat, de fapt pe langa ce am vrut eu( capsuni) sotul meu a mai adaugat o gramada de chestii...Sincera sa fiu am fost f. dezamagita...Capsunile, din 25 cate trebuia erau numai 17, levantica era nu ofilita, ci putrezita( o legatura e gunoi...), tufanelele erau...lipsa, adica ghivecele cu pamant si atat, echinacea si lupinul erau 4 din 6 cate trebuia.Hosta a ajuns ok, 3 radacinute minuscule care acum au dat frunze.

Mergi la inceput
Mergi la inceput