Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Interesant! Am si eu doua aloe, dar n-au inflorit pina acum.
Am pus si eu poza cu leandru inflorit - roz bombon!
Oare gresesc cu ceva de nu infloreste aloe aia? I-o fi fost prea frig, o am intr-o terasa inchisa dar neincalzita. E drept ca nu-i asa frig aici.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Interesant! Am si eu doua aloe, dar n-au inflorit pina acum.
Am pus si eu poza cu leandru inflorit - roz bombon!
Oare gresesc cu ceva de nu infloreste aloe aia? I-o fi fost prea frig, o am intr-o terasa inchisa dar neincalzita. E drept ca nu-i asa frig aici.

Habar n-am.
Si pentru mine e prima data cand vad, cu toate ca si mama avea acasa mai multe aloe, dar nu le-am vazut niciodata inflorite.
Acum vreo 3 saptamani am vazut ca incep sa creasca niste lastari din aloe si apoi ca apar niste floricele. N-am facut nimic deosebit.
Mi-au placut, le-am facut poze si le-am pus in album.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Georgeta, clematita mea e plantata de cel putin doua luni si are vreo 5 cm! Asta e, ce o fi o fi!

Clematis-urile ca si toate plantele perene in primul an de la plantare au o crestere lenta. Anul acesta nu cred ca v-a inflori. Abia dupa "hibernarea " din perioada rece v-a reveni in primavara vigiuroasa si cu o crestere mai rapida.
Am si eu o clematis pusa in fata casei de 4 ani, si abia de 2 ani face flori multe si frumoase, iar primavara este aproape prima care scoate muguri. asa ca ai rabdare cu plantuta ta. important este ca s-a prins si creste semn ca-i v-a merge bine !

eu mi-am plantat primavara trecuta 2 mladite de hydrancea albaste. Au crescut ele dar nu cine stie ce, dar in primavara asta au crescut foarte frumos si sper sa faca si flori anul acesta.

Nu stiam ca aloe infloreste. Am si eu o aloe si am scos-o afara, dar nu i-a priit. Din verde inchis , sa facut verde deschis spre galbui. Am bagat-o inapoi in casa si pare ca isi revine.

Zicea cineva aici ca a plantat un bat de iasomie in pamant si s-a prins. Intrebarea este era doar o mladita sau avea si radacini? Pentru ca as incerca sa-mi aduc o mladita din Ro. dar daca are radacina nu prea se bucura aia de la vama americana! Asa ma gandesc ca un betisor pus undeva in bagaje nu-i bai mare!

Revim cu o problema a mea.Am mai postat aici intrebarea asta dar nu am mai reusit sa intru sa vad daca mi-a raspuns cineva. deci , am in pamantul unde pun flori, o buruiana care are aspectul de radacina veche si uscata a unei plante. Aparent inofensiva, este al naibii de invaziva , creste foarte repede si inteleneste pamantul de nu se mai pot dezvolta florile. Daca stie cineva ce este poate imi zice si mie cum se cheama si/sau remedii de starpire.

Mergi la inceput

Multumesc. Vad ca a mai crescut clematis a mea, asa-mi trebuie daca am dat banii pe radacini. Trebuia sa cumpar planta.
Am si eu vreo patru hydrangea de anul trecut, acum incep sa-si dea drumul si au si citeva flori. Mi se pare ca am pus o poza la album. Se deschid frunzele la culoare, nu stiu ce le-o lipsi.
Am scos si eu aloe afara si nu i-a placut. O tin in sunroom, acolo ii place.
Iasomie gasesti aici, n-are rost sa aduci din Romania. Incearca la Home Depot, eu am vazut nu demult la Walmart.
Pune o poza cu buruiana aia, nu stiu ce poate sa fie. Cel mai bine e sa iei una cu tine si sa mergi la o nursery sau alt magazin specializat. Iti vor da exact ce trebuie. Eu n-am prea avut succes cu substantele din magazine si am chemat o firma specializata, care m-a scapat de o parte din buruieni. Trebuie sa stii si ce tip de gazon ai (fa-i poza, sau ia si citeva fire din astea cu tine) pentru ca unele substante il vor ataca si e important sa-ti recomande ceva ce nu distruge si tipul tau de gazon.

Mergi la inceput

Uite mi-e nu mi-a venit in cap sa pun buruiana in plasa sa o duc la o sera unde cred ca sunt mai priceputi aia, pentru ca la Home Depot nu cred ca am sanse!am sa fac o poza si am sa o pun! aceasta buruiana nu creste in iarba ci in locurile unde am flori, unde pamantul este mai reavan.Buruiana asta consta intr-o radacina care creste si iar creste in pamant si daca o lasi radacinile mai batrane se fac tari , devin lemnoase.
Eu una nu am vazut niciodata iasomie (de aia ca-n romania) pe la magazinele unde au nursery . am vazut iasomie japoneza, care duce mai mult a floare de ghiveci nu se face copacel. Am sa mai incerc poate cine stie.
Si hydracele mele scot acum frunze verzi deschis. Eu am zis ca nu au nimic ci doar asa scot frunzele tinere. Eu le-am pus ingrasamant acid pentru a face florile albastre- albastre. Poate nu face deloc si am sa vad eu albastru de furie in fata ochilor la cat astept sa le vad inflorite !
ai rabdare cu clematisul pentru ca o sa creasca si mare odata !

Mergi la inceput

La Home Depot nu prea ai sanse sa gasesti din astia priceputi. Incearca la o sera.
Ai vreo tufa sau vreun copac in apropiere de florile alea? Ca unele isi intind radacinile la mare distanta.
Eu am vazut aici iasomie cataratoare. Nu stiu de care e in Romania.

Mergi la inceput

Prima data am gasit buruiana asta in pamant unde avusem niste tufe de astea evergreen si am zis ca sunt radacinile uscate, dar am gasit radacini uscate de astea si in locuri unde am pus rasaduri de flori, niste ronduri in jurul copacilor unde am pus eu cu mana mea pamant proaspat si rasaduri de flori, si chiar in niste ghivece mari ce le am prim fata usii. Cand am gasit si in ghivece mi-am dat seama ca este o buruiana adusa cu rasadurile cumparate de pe la magazinele ce au nursery. Acum de unde o am -o am ! important este sa-i dau de hac.
Acum folosesc 'weed prevent' dar lupta este inegala pentru ca este foarte impanzita.Aproape saptamanal trebuie sa sap usor printre flori si sa scot radacinile nou formate ale buruienii.

In Romania iasomia este sub forma de tufe, care tunse la timp pot creste sub forma de copacel.Mama mea are un copacel de iasomie care este superb. Cand este inforit seamana cu o umbrela de dantela parfumata- bineinteles. Am sa incerc totusi cu un lastar fara radacina. Nu am ce pierde. Daca se prinde bine, daca nu nu ! si gata !

Mergi la inceput

Stie cineva daca nalbele sunt fori perene? Trebuie scosi bulbii - radacina din pamant pe timpul iernii ca la dalii de ex.?

Mergi la inceput

Petra, nalba e perena. Nu cred ca se scoate iarna, dar poate stie cineva mai bine.
Aici e destul de cald, eu nu scot daliile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Nici eu nu stiam ca aloea face flori. Sunt tare frumoase LiMus.

Ramona, daca clematita ta era doar radacina cand ai cumparat-o atunci e foarte bine daca a crescut 5 cm. E si ea bebe, ce vrei ? La anul o sa fie mare si frumoasa. Eu pe toate le-am cumparat mai maricele (cele mai mici aveau vreo 30cm). Aici dau cam 10-15USD pe o cematita destul de maricica, le poti vedea in album pe cele de pe arcada, au sosit vineri, de-abia le-am plantat.

Olive n-am uitat, n-am reusit sa gasesc revista, o fi "citit-o" deja fetita mea de un an jumate care e foarte "studioasa" .
Uite ce am gasit in schimb pe internet:

http://ingrijireaplantelor.gradinamea.ro/Taieri_in_uscattaieri_in_verde_2745_543_1.html

Imi mai aduc aminte din articolul din revista ca se recomanda ca dupa taierile astea de vara sa se insiste mai mult cu udatul ca sa nu fie afectati pomii. Succes!

POZUTE

Mergi la inceput