PROBLEME GRAVE DE GLUTITIE-Help

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiforu spune:

buna din nou!

am fost ieri la consult la sibiu (vroiam sa aud si o alta parere...) si d-na dr de acolo a spus ca nu sunt asa mari problemele, ca se vor recupera cu gimnastica. si ca nu e nevoie de RMN, ecografia fiind fara modificari. ne-a recomandat pe langa gimnastica tonotil- voi ati folosit?
de mancat mancam ceva mai bine, ne mai inecam, dar nu deosebit de suparator.
madalina, cum se manifesta spasticitatea la alex? fetita noastra a inceput sa intinda si sa incruciseze piciorusele cand e nervoasa, la fel si in timpul exercitiilor de gimnastica- ma gandesc sa nu fie un inceput de spasticitate...mai vedem ce va fi...

sa aveti o zi frumoasa, sa papati bine si sa aveti grija de voi.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna
kiforu, la ioana tonotilul a avut niste reactii ciudate in sensul ca nu manca si avea diaree de cate 10 ori pe zi iesea afara. pe prospect nu aparea asa ceva. am sunat medicul neurolog si a zis ca a mai auzit la cineva de aceste reactii si sa-l intrerup imediat. totul sta in gimnastica.asa mi-a zis dr. si noi nu avem nici o medicatie la dr neurolog. si ce a zis ca are, de fapt? poate e doar o intarziere.
alex, adam...sunteti bine?
va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Buna fetelor!

Heer daca as putea ti-as trimite prin colet niste ''optimism si liniste sufleteasca''.Imi pari tare simpatica.Genul de mamica care indura cu stoicism si nu se plange in gura mare.Pacat ca Adam nu reuseste inca sa manance corespunzator, poate are si o reactie mai ciudata fatza de papica pt ca e bolnavior.
Dar daca il ti si ii dai fortat , mananca? Adica sa nu intelegi gresit , dar sa zicem ca te-ai saturat de refuzuri si pac-pac fortat cum vrei tu si ce vrei tu, daca papa.Eu iti tin pumnii si iti trimit niste ''caldurica''( ai zis ca iti este frig) virtuala.

Mdanicoleta si tu la fel, trup si suflet , numai ''fibra''.
Ma laudam ca e mai bine.Normal ca a racit un pic si cum respira pe gura ''sufla'' mancarea de zici ca sunt OZN-uri, am inebunit de la atata sters si frecat dupa fiecare masa.Si plange mai frate de zici ca acum il taie si spanzura in acelasi timp.Stii ca sunt seri in care de la oboseala si stres ca nu vrea sa pape imi vine sa iau un biberon si sa ii dau ? Sunt exact ca un drogat.Am vrut sa le arunc pe toate dar cine stie cum se intampla ceva naspa cu el si am nevoie sa il alimentez, ca la enterocolita de ex.Dar ai dreptate , noi suntem baza, asa ca inainte ca taunele nebun.

Kiforu un gram de spasticitate este bine venit.In nici un caz nu trebuie sa fie moooale.Asa facea si face Alex.Sta in pat si de nervi isi pune picioarele crucis sau le intinde.Oricum faceti terapie , spasticitatea va fi controlata.Iar daca dupa un timp nu se regleaza si din cauza ei face contracturi se poate ''indeparta'' ca sa zic asa cu toxina.Eu cred si ma rog ca se va face repede bine si nu o sa o taraganati pana la 3-4 ani.

Va pup si ne auzim

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heer spune:

AM REVENIT,COPILASUL MEU(TOT ASA II SPUN)NU MAI ARE DIAREE DAR A RACIT...COBZAAM INCEPUT ANTIBIOTIC DE AZI,SPER SA FIE BN REPEDE.AM OBTINUT PROGRAMARE IN UCRAINA PE 8 OCT.SPER SA SI AJUNGEM.WNIMRA ESTI SIMPATICA,AM IMPRESIA CA MA IRONIZIZEZI...RASPUNSUL AR TREB SA FIE:"..E NU TI SE PARE"
NU NICI CU FORTA NU-L POT HRANI PE STRENGAR, ITI AMINTESC CA E MESTER NENTRECUT IN VOMA..ADICA ORICAND,ORIUNDE VREA EL SI CHIAR ..CAND NU VREA.
MULTI PUOICI DE LA NOI SI MULTA SANATATE PT VOI TOTI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heer spune:

MULTUMESC MDANICOLETA,ACUM DACA AVEM PROG PT UCRAINA,NU STIU DACA MAI MERGEM LA ORADIA.MULT SUCCES SI SANATATE!

Mergi la inceput

Buna!

Heer JURRR ca nu te ironizez.Dar sunt un pic speriata.Nu cred ca faza cu fortatul la mine o sa tina foarte mult.Nu stiu daca dupa un timp se va obisnuii si va manca cum trebuie.Atunci ce ma fac ??? Cat sa il fortez.Ma gandeam ca poate ai trecut prin faza asta si Adam sa fi capatat atata ''dexteritate'' si sa fenteze incat alimentarea lui sa se faca foarte greu.Alex deja ma ameninta cu varsatul , inca nu a reusit dar dupa cateva incnituri era cat pe ce sa o faca lata.Este nevoie sa verse de 2-3 ori ca sa invete cat de usor se poate scoate hrana solida.
I-am pus oglinda mare sa se vada in ea cand papa , poate are un efect bun asupra lui.A tinut minunea 5 min , s a hlizit , a papat cuminte , dupa a inceput sa planga si se uita in oglinda si urla mai tare, asa ca azi am renuntat.
Acum am venit de la ziua unui baietel , m-am cam saturat sa mananc in fatza lui si sa nu il servesc cu nimic ca face ca toate alea.

Sanatate la toata lumea.

Mergi la inceput

buna!!!
heer, sa vii din ucraina cu vesti super bune. sunt convinsa ca wnimra nu a incercat sa te ironizeze. toate suntem in aceeasi oala si nu cred ca-i arde niciuneia de ironii ieftine. multa bafta in ucraina!!
wnimra, ce faceti voi in scurta vacanta? noi ne-am luat bilete la avion sa plecam la oradea si astepam sa vedem cum e acolo. cu trenul ma costa vreo 7 mil cu rezervare la cuseta, dus-intors , si faceam vreo 17 ore cu tot cu statul pe peron in buc si nu am pus la socoteala intarzierile cfr-ului. cu avionul din buc la oradea platesc 4mil dus intors si fac o ora si 20 min.
alex ce face? noi mergem sa mancam..
va pupam

Mergi la inceput

Buna!

Exact Mdanicoleta , nici urma de ironie.Plus ca de ce mi-a fost frica nu am scapat.Alex mananca mai rau ca niciodata , azi de nervi si-a muscat buza atat de rau ca ia curs sange.Refuza total o mancare un pic mai solida care sa ii solicite un min de mestecat.Ma bate cu o mana si reuseste 90% sa imi darame mancarea din lingurita.Tot ce papa ceva mai bine sunt cereale cu lapte.Deja ii ies oasele prin el.S-a mai inaltat si e slab slab.Sunt un pic disperata , azi am plans mult si mi-a fost tare greu.
Imi doresc sa fie cineva ca noi si sa ne zica: fetelor o sa fie totul bine, este doar o perioada mai grea.

Heer ma bucur mult ca plecati in Ucraina.Sunt sigura ca te intorci cu vesti bune.Iti doresc ca Adam sa se adapteze bine si sa faca multe progrese.Va urez drum bun si multi pupici pt Adam.

Mdanicoleta in vacanta este aproape bine.Cand nu am terapie zi de zi parca nu am nici un rost pe lume si ma agit ca Alex nu face kineto.Zilele asta Alex a fost imposibil cu mancatul si deja imi fac griji cum plec eu miercuri la Bucuresti si cum ii dau sa manance , ca de biberon nu poate fi vorba.Ma tem ca daca il revede sa nu fie mai rau.Plus ca de la bibe varsa.Cum ii dau eu sa pape?? Dimineata la 5 hai ii dau o masa acasa dar dupa nu stiu.
Si voua va doresc un sejur placut la Oradea, sa fiti sanatoase si sa va intoarceti la fel, plus rezultate cat mai bune.O idee buna cu avionul , scutesti timp , nervi , pe Ioana de oboseala si bani.

Poate mai intrati pe forum pana plecati si mai vorbim.
Va pooop si ma duc pt masa de cereale, am intarziat-o cat am putut, am ajuns sa imi fie frica de el.Sunt culmea.

Pa fetele

Mergi la inceput

buna fetelor
ce mai faceti? baietii?
alex si-a facut toxina? cum mai mananca? incepem terapia sapt vii toare, nu?
noi doar sapt viitoare mai facem si pe urma analize si plecam in necunoscut.....spre oradea. ce-o fi acolo...sper sa rezistam 21 zile si dupa terapia aia intensiva sa fie mai bine.
cu mancatul noi stam la fel. vreo ora... si ma chinui sa o fac sa termine ce are in gura. dar nu ma las. noi suntem nascute in zodia sagetator si vrem sa vedem care pe care dovedeste... eu pe ea ca sunt mai mare si deci mai tare...
heer, sper ca ai gasit persoan cu care sa pleci si speram ca adam a inceput sa mai manance . drum bun!!!
va pupam

Mergi la inceput

Bunaaa !

Mdanicoleta suntem bine.Toxina s-a amanat pana marti(7 oct) pt ca nu mai era inca un pacient cu aceleasi kg ca Alex, trebuie sa desfaca fiola pt doi copii.De maine incepem kineto, cred ca si tu ai vb in seara asta cu Dana.Suntem de 4 ori sapt asta.Tre sa tragem tare pana se pierde efectul toxinei.
Cu mancatul la fel.Scandal si planset in prostie, chiar in seara asta tipa de pomana, nu il certam , eram calma si el nimic.Incerc sa ma controlez pe cat posibil sa nu ridic tonul si sa fiu ferma.Imi pune nervii la grea incercare.
Un lucru bun , are o mai buna coordonare a mainilor, reuseste sa darame tot din lingurita , de zboara peste tot.Deja blindez locul de mancat cu 2 prosoape mari.
Si eu sper sa rezistati cu stoicism cele 21 de zile si sa veniti cu rezultate bune bune bune.

Heer ce mai faci ??? Adam ce face? Sunteti bine?

Va pooop si ne mai auzim.

Mergi la inceput