Fulguleti de nov-dec-06 (172)
Raspunsuri - Pagina 6
dandusa spune:
Daphna,
imi pare rau ca santeti bolnavioare,sper din suflet sa treaca repedeasteptam poze de la munte
Madaluta,
mai este putin si-ti vei tine in brate printesa mult asteptata,fii barbata si gandeste pozitiv...,totul va fi bine,santem alaturi de voi si va facem galerie
Danita,
ne rugam pentru mama ta
Crinuta mea este inebunita dupa mamaliga...,ar manca si goala...,ieri si azi la pranz i-am facut pofta si am servit-o cu mamaliga plus supa/mancarea din dotare...,ii place si in combinatie cu branza,smantana,ou fiert...
Mamica stralucitoare
14+ + Crinuta 1 Nov 2006
Irinabr spune:
Buna fulguleti!
mai intru sa va vad cat ati crescut!!!! si sa va cer sfaturi!
1.Are cineva platfus? Noi avem picior plat si caut un centru care sa faca incaltaminte ortopedica, dar ceva mai purtabile si mai frumoase ( cele roamanesti (ex BIANGI) sunt ca niste baconci, botine... foarte greoi). A facut cineva chinetoterapie pt asa ceva? A dat roade?
2. Ce mai mancati la varsata asta? Matei, la un an si 5 luni nu prea vrea sa manace bucatele ( carne mai ales), e cam lenes la mestecat; mananca singur doar biscuiti, covrigei dar nu si fructe, carene; nu vrea sa muste din nimic.
Zilnic mancam supica cu legume si carne pasata, brinzica cu rosii si eventual crenvusti, iaurt; fructe pasate cu furculita sau blender+cereale Nesle; si mai ciuguleste cate ceva din meniul nostru( ex paste cu sos de rosii, peste, snitel dar foarte marunt taiate), Nu mai stiu ce sa-i gatesc.
2. Din cauza racelilor repetate nu i-am facut ROR-ul si a trecut termenul; Il mai putem face? Ati patit asa ceva?
Va pupam si asteptam sa va citim,,, de la servici
BB un an si doua luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin
Matei la un an si doua luni
Laura13 spune:
salutari mamici!
scurt, ca ma apuc de invatat, daca tot doarme dani incerc sa profit.
am intrat sa dau raportul, noi suntem pe drumul cel bun (sper). aseara a mancat afara, un iaurt si un borcanel de fructe si jumatate de punga de pufuleti. azi dimineata a cerut papa si a mancat 1 borcanel de fructe. dar nu vrea sub nici o forma legumele. sau nu vrea sa pape mancarea din castron. ieri am avut si legumele cu carnita afara, cand a vazut castronul nu a mai vrut papa, pana la urma l-am convins cu iaurt. dar am bagat (pe nevazute) o lingurita de legume si a inceput sa planga. ceva sfaturi? ca numai cand ma gandesc ca nu a mai servit carne de vreo 2 sapt ma ia cu ameteli.....
cam atat de la noi.
am vazut poze cu luca, o minune mare, frumos cat incape. si mami de luca arata tare bine, eu nu vad cele 2 kg puse la loc. ii pupam pe amandoi!
gata, fug la invatat
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
lizzy spune:
daphna, sanatate multa frumoasei!
irinabr,
1. nu cred sa existe incaltaminte ortopedica MEDICALA frumoasa. toate sunt greoaie. cel mare al meu a purtat asa ceva, 1 an, facute in mures, evident. exercitii facute saptamanal la un centru specializat, purtat 1 an numai ortopedica medicala si tot are platfus si acum. dar macar nu mai are talus valgus, cel pt care am inceput de fapt toate astea.
2. si noi mancam numai si numai pasat. doar bobitele de cereale cu miere (cheerios) le papa cu mana. alea sunt asa, de rontait 1 data/saptamana, deci nu le pun la papa. meniul e cam acelasi de pe la 1 an... cereale de bb, mere si pere blenduite cu branza sau biscuiti, legume/orez/fainoase cu carne, supe si ciorbe. totul facut separat de hrana noastra. deocamdata astia suntem, asa ne merge bine.
3. nu stiu cu ror-ul. ai intrebat dr??
laura, nu-mi explic de ce, in perioadele cand marc e bolnav mananca mai bine din borcanel, mai ales in curte, afara... pe hinta, la gaini, intre flori, etc. uneori il mai pacalesc punand piureul lui in borcanel pastrat gol dupa utilizare... cat timp e bolnav nu mai contoriza CE papa, ci bucura-te ca papa, ORICE. zic io...
ma duc sa vad poze ca nu am apucat azi...
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
Yagmur spune:
Laura, vazut si mega/ultra frumosul de Dani... dar sa sti ca eu nu apar in pozele cu Luca.. e Carmen, prietena mea cea mai buna.. care e inalta si slaba....
Madaluta, mai este un pic.. hai, curaj!!!!
Ops.. sefu'.
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
dianav spune:
Laura te inteleg perfect cu mancatul carnii. Noi abia duminica ce a trecut, la un an si 4 luni, am reusit performata de a manca ou fiert cu albus cu tot, pentru prima data. Pana acum ascundeam galbenusul in ciorbita. Dar, dupa antibiotic ai sa vezi ce bine o sa manance, deja zici ca ati facut progrese, ceea ce inseamna ca nu il mai doare asa tare gatul.
Ieri in parc, o zgatie de un an si 7 luni, dar mai pitica decat a mea, vorbea ca un om mare, cu propozitii. Am ramas incantata!!! Chit ca era cea mai obraznica dintre copii si maica-sa la 50 m, depaaarte pe o banca discuta aprins cu altele, fara sa o bage in seama pe aia mica care imprastia jucarii, nisip si alte alea.
a_deju spune:
quote:
Originally posted by Laura13
salutari mamici!
scurt, ca ma apuc de invatat, daca tot doarme dani incerc sa profit.
am intrat sa dau raportul, noi suntem pe drumul cel bun (sper). aseara a mancat afara, un iaurt si un borcanel de fructe si jumatate de punga de pufuleti. azi dimineata a cerut papa si a mancat 1 borcanel de fructe. dar nu vrea sub nici o forma legumele. sau nu vrea sa pape mancarea din castron. ieri am avut si legumele cu carnita afara, cand a vazut castronul nu a mai vrut papa, pana la urma l-am convins cu iaurt. dar am bagat (pe nevazute) o lingurita de legume si a inceput sa planga. ceva sfaturi? ca numai cand ma gandesc ca nu a mai servit carne de vreo 2 sapt ma ia cu ameteli.....
cam atat de la noi.
am vazut poze cu luca, o minune mare, frumos cat incape. si mami de luca arata tare bine, eu nu vad cele 2 kg puse la loc. ii pupam pe amandoi!
gata, fug la invatat
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
daca incerci sa-i faci masa de pranz, s-o vari intr-un borcanas ramas gol de la alte meniuri..??? poate merge asa, daca vede ca tot dintr-un borcanel ii dai.. daca nu, lasa-l pur si simplu in pace cateva zile, da-i fructe cat doreste, ca probabil incearca sa-si refaca stocul de vitamine :) vine ea si pofta de mancare zdravana dupa :) oricum, e un mare pas si asta, ca baga cat de cat ceva la burtic :) pupam apasat
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
roxanica2006 spune:
Ei, ei, fetelor, spuneti drept cine v-a platit sa ma laudati atat??Va multumesc, sunteti voi dragutze, ca io nu-s chiar asa cum m-ati descris voi, tare va mai pricepeti sa ridicati moralul omului Dar acum, pe bune, sa stiti ca atat de mult conteaza sa te mai aranjezi putin, sa-ti cumperi o rochita faina, sa-ti ridici parul, terapie, nu alta.
Danita, ma rog sa-i fie bine mamei tale. doamne ajuta! Sa ne dai vesti . bune.
yagmur, adinazot, Danutz, v-am vazut fulguletzii, adica niste fulguletzi mai marisori, nu prea li se mai potriveste titulatura, atat de nazdravani sunt . Rugbistul de Luca e un adevarat barbat bine, asa indesat si fara frica.
Madaluta, dar parca retin ca spuneai ca te cheama la spital la un control, daca e cazul ramai, daca nu te poti intoarce acasa, sau am citit eu aiurea. Oricum, deja sarcina ta e la termen, fetita nu mai poate fi considerata prematura, eu am nascut la 37 sapt si 5 zile si nu a fost absolut nicio problema cu micutul meu, asa ca multa, multa putere, curaj si hai, capul sus!!! Doar stii ce minune te asteapta, mamicooo!!
deea, pai nu te supara, da' retin ca si noi ne-am mirat cat de tanara esti, mai degraba pari surioara decat mama.Lasa ca e foarte bine asa!
dianarus, le dai ceva muschetarilor pt. tuse au ba??Ce bine de voi ca puteti sta in curte toata ziulica! Si noi avem un parc in fata blocului si ne place sa-l privim drept "ograda" proprie. Urcam la somn si masa, in rest afara la joaca.
despre luna mai ce ne spui??Se intreved schimbarile asteptate? Te intorci la munca? Bona mai intra in schema ??
Adinazot, coltisorul ala de vis cu leagan, casuta banuiesc ca e in curtea voastra, nu??Fericita Ale
dandusule, sunt uimita cat de mancacioasa a devenit Crinuta. Retin ca aveati mari probleme la capitolul asta. Oare faptul ca nu mai suge atat sa fi fost solutia?? Ma amagesc si eu ca dupa ce nu va mai bea lapte atat de mult(desi bea max 600/zi) va manca mai bine.
Laura, stii raspunsul la intrebarile legate de mancare. rabdare, isi va reveni. Iar perioada bolii chiar e una dificila si atipica. Asa ca lasa-l sa pape acum ce vrea, iar dupa ce se insanatoseste sa vezi ce bine va recupera. Pe cuvant de cercetas.
De ex, David al meu de 5 zile mananca doar supica de pui cu taietei si morcovi. Dar supica, sa-ti imaginezi numai zeama, fara carne.Dar mananca cu atata pofta, cand venim de afara el singur isi pune bavetica, isi ia lingurita din sertar si face "hmmmmm, mama", adica ce buna supica face mama. Azi m-am smecherit: am pasat pieptul de pui cu putina supa si zarzavat si l-am pus separat intr-un castron, iar printre lingurile de supica am strecurat cate una de piure mai solid, de carnita. Initial a sesizat modificarea culorii, a consistentei, dar apoi ma prefaceam ca trec lingurita prin farfuria cu supa si asa a acceptat si a papat tot. La noi mesele raman in continuare o provocare si un spectacol. Va povesteam ca adora supele, ciorbele, m-am bucurat si l-am lasat o vreme sa le savureze, dar in ritmul asta a ajuns sa nu mai vrea carne deloc.Asa ca a trebuit sa gasesc un artificiu.
Acum David bea cate 300 ml lapte dimineata si seara, cu cate 3 cupe cereale la fiecare sticlutza, la 13-14 supica asta cu carnitza camuflata, ou nu, ficat nu, spanac nu, cand se trezeste suc de fructe, uneori si morcov, apoi in parc ii mai ofer banana, cascaval, biscuiti, portocala, kiwi,mar, paine cu unt si cascaval ras+rosie deasupra si acolo, afara, mananca destul de bine. Ii tai fructele bucati, le pun intr-o cana cu capac si iau bucatile cu o scobitoare, am copiat metoda de la o mamaica din parc.Adica el merge pe motoreta aia, de tot dai din picioare, si se opreste zicand "ma!!" adica: mai, iar eu f.f.f. fericita ii mai dau cate-o bucatica, alergand cu pachetelul dupa el. seara mai bea cate-un iaurt. Daca mergem la ai mei, acolo e foarte mancacios, mai accepta pilaf de orez, piure de cartofi, mamaliga, paste cu branza, in cantitati mici, da' vrea. Carnea nu stiu de ce nu o poate mesteca, adica o mesteca dar apoi o scuipa, desi restul alimentelor le accepta bucati, asa ca mereu trebuie pasata.
Hai ca m-am intinsssssss..dar nu va povestisem de multa vreme cum mai stam cu mancarea.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
roxanica2006 spune:
Laura, am uitat sa-ti spun ca am vazut pozele cu Dani si mi-e atat de drag!! E un copil tare vesel! Ma bucur ca se simte mai bine!
Daphna, voi cum mai sunteti??Mai tuseste Elisa??
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
asiza spune:
Dedicatie speciala pentru Chinico-noi la Zoo
Roxanica, am vazut si eu pozele!!! Fata draga, ESTI SCLIPITOARE!!!! Super frumoasa!!! Un cuplu grozav sunteti voi doi, iar David va completeaza perfect!!! Va pup cu drag
Madaluta, azi e miercuri...deci maine s-ar putea sa tii printesa in brate...io scot majoretele ca nu mai pot rabda ......Doamne ajuta!
Danita, toata ziua mi-a fost gandul numai la voi!!! Sper ca e bine mama ta...da-mi vesti de indata ce stii ceva!
Adina, super frumoase pozele...i-ai luat leagan, tobogan si casuta lui Ale??? De unde, cu cat??? Super super......ma bucur ca bunica ta e mai bine si te-ai mai linistit!
Aaaa, vazut si pe Luchita la capitala! ...banuiam eu ca cea din poza e Cami!
Donia, de ce-ti tot ureaza fetele "bafta la invatat" ...sigur mi-a scapat mie ceva, desi iti citesc mesajele cu maaareee atentie , da' no, se mai intampla...
Chinico, si cum mai exact se numeste vaccinul ala contra muscaturii de capusa? ...sa caut si eu info, ceva...Multumesc
Dandusicaaa, noaptea asta cum a fost? La fel de buna ca cele dinainte?
Dianav, parca tu povesteai ca Oana te-a cautat in pat si spune propozitii...tare drag mi-a fost sa citesc asta!!! Desteapta foc mititica!
Irinabr, chiar saptamanile trecute era o discutie aici despre talonet si picior plat...din cate am inteles eu e mult prea devreme sa pui un diagnostic de picior plat la asa copii mici, apoi mai spuneau fetele ca platfusul nu se corecteaza si asta nu e o tragedie si nu in ultimul rand sa-l lasi sa umble descult pe terenuri mai denivelate (iarba, nisip etc etc ). Acuma nu stiu ce sa zic...daca asa te-a sfatuit medicul ortoped sa-i dai incaltaminte corectoare medicala, poate as face-o si eu, dar totusi cred ca as mai cere cel putin o parere! ...mai intrebai ce manaca ai nostri: pai dimineata: ou fiert tare cu rosie si cascaval razalit, muesli cu lapte, cereale cu lapte, branzica cu fructe, iaurt, fromage frais; la pranz (care la noi e pe la ora 3.00 pm: spanac cu ou, chiftelute cu piure si sos, ardei umpluti, supica de perisoare/taitei, ostropel de pui, legume cu peste la cuptor si cam atat ca u-mi mai amintes (dar deja papa bine bucatelele, cu toate ca nu mananca inca singur, desi are tentative), iar seara: borcanel de diferite chestii (spaghete bologneze ex), gris cu fruct/dulceata, paine unsa cu pasta de branza (gen Almette in Ro)...intre mese mai papa cate un baton de cereale sau ricecake sau carrotcake...in fine, nu-i dau prajeli deloc si nici dulciuri...si mai intrebai ceva, da' am uitat...
Referitor la OU, si noi avem cam 2/sapt, da' chiar vroiam sa va intreb daca e ok sa dam mai multe...totusi banuiesc ca nu depasim 3/sapt, nu-i asa? Sa nu uit sa intreb si la clinica cand mergem pentru revizie...
M-am intins destul...va pup...ne mai auzim...
Inca ceva Laura, Danutz, mi-au scapat pozele cu Dani si Rares...va rog eu sa puneti link again ca tare as vrea sa-i vad
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!