Fulguleti de nov-dec-06 (172)
Raspunsuri - Pagina 18
asiza spune:
quote:
Originally posted by a_deju
donia, plang..si inca ce mai plaaang..de sare camesa di pi mini :)) si de jale, si de dor, si de inima albastra, si de incalzirea globala, si de mila lu' soldatu' ryan..cand m-apuca, nici io nu mai stiu de ce :))) (ba stiu foarte bine de ce, da' nu m-apuc sa detaliez, ca momentan denial-ul functioneste perfect :)) si chiar nu vreau sa m-apuce plansu' :)) )
...si stateam in genunchi si adunam cioburi, cu lacrimoaiele inodate sub barba, parca adunam cine stie ce fragmente de vaz ming... normal ca in secunda doi m-a umflat rasul, nu de alta da' venise si motanu' (ca tot eram aplecata) si..jap..pantalonii jos :)) deci..ce sa zic..tra la la
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
...scuze, nu m-am putut abtine, nu rad de continut, ci de stil ...Donia, fix asa si io, as adauga doar ca pe perioade...adik am perioade cand jelesc la greu si perioade cand nu plang cu lunile! Deci bifat tema...(scuzati repetarea "perioadelor")
Dianarus, bafta cu franceza...mie mi se pare bleah ...v-am zis ca inainte sa venim in Uk, am pregatit si dosarul de Ca, adik, ma rog, jumate' din el si am facut si primul nivel al unui curs de limba franceza, apoi am abandonat in ideea ca ne intoarcem in Uk ...da' nu se stie-n lumea asta...poate poate...
Laura, sanatate multa multa!
Dianocica, din pacate asta e viata, nu intotdeauna roz...evident ca e 100% decizia mea sa-l duc la gradinita in septembrie, deci se va distanta IMPUS cum spuneai tu, DAR am de gand sa-l introduc treptat, sa-l urmaresc indeaproape, iar daca consider, daca voi avea cea mai mica indoiala ca nu e pregatit inca (ca eu sigur nu sunt ), atunci sigur il voi mai tine langa mine ceva timp (bine ca eu imi pot permite financiar DEOCAMDATA, dar sunt mamici care chiar nu pot si nu cred ca ar trebui condamnate pentru asta). Inca de acum, ducandu-l la diferite playgroup-uri, parc la greu, o anumita socializare cu copiii, incerc sa-l pregatesc si il observ mereu...e adevarat ca e mamos si daca nu ma vede ceva timp, incepe sa se uite dupa mine si sa ma strige asa firav, dar niciodata nu l-am vazut sa se panicheze daca dispar din raza lui vizuala...in fine, ar fi multe de spus aici, cert e ca din toamna va incepe si in functie de cum vor decurge lucrurile vom continua sau nu...
Sa va povestesc despre prima mea zi de gradinita ca tin minte FIECARE detaliu...gradinita aproape de casa parintilor mei, grupa mica era la etaj, mama m-a dus, m-a lasat si va spun sincer ca m-am speriat rau desi mi se explicase de 1000 de ori de catre parinti ce si cum...stateam cu mana pe clanta de la usa grupei si educatoarea langa mine...dar cum a fost putin neatenta (intrucat avea treaba si cu alti copii), am tulit-o pe scari, afara din gradinita, alergat in viteza distanta pana la casa alor mei si sarit pe poarta (ai mei stau la casa, iar poarta era inchisa in acea zi) si cu mainile si cu picioarele si strigat cat ma tine gura: "Maamaaaaaaaa"...maica-mea sa faca infarct cand m-a vazut calare pe poarta, strigand ca din gura de sarpe si cu ochii bulbucati, iar dupa mine veneau in fuga doua ingrijitoare ...in fine, m-a luat iar de manuta, mi-a mai explicat o data ce si cum, m-a linistit si ne-am dus inapoi la gradi,,,n-am mai plans...si cand eram in clasa I, vreo doua saptamani dupa inceperea anului scolar, in drumul meu spre casa MEREU ma opream pe la gradi si-mi dadeau tantile alea sa mananc, inspectam salile si abia apoi plecam acasa ...si pana in ziua de azi povestesc cu educatoarele pe care le-am avut la gradi, iar directoarea de acolo mi-a zis ca ma asteapta sa duc copilu' la ele ...
No, va pup ca m-am intins iar la povesti....
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
dianocica spune:
laura te+as suna dar e cam tarziu si maine pleaca si alex (plus ca e orium tarziu pt voi...dar eu tot iti spun #350;) )..in fine...fi tu sprijinul lui. cand e suparat, obosit, nervos, irascibil tu..doar fi acolo pt el. spune+i ca+l intelegi, ca stii ca+l doare, ca il iubesti, ca trebuie sa reusiti sa rezolvati impreuna. spune+i lui ce ti+ai spune tie. stiu ca poti. nu e nevoie sa+l ignori, cu atat mai putin acum, cand are motive fizice serioase (nu ca alea psihice ar fi mai putin serioase, doar ca+s mai greu de identificat), cand are nevoie de tine alaturi. du+te si plangi in camera cealalta cand simti ca nu mai poti, apoi vino langa el si spune+i ca+i esti acolo.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
flore26 spune:
Stiti ce nu mi/e clar mie? Cum imi dau eu seama daca e pregatit sau nu? Si asta probabil pentru ca eu nu am trecut prin asa ceva, adica am fost data la cresa pentru ca, pe vremea aceea alta solutie mama nu avea...nu m/a intrebat nimeni daca sunt pregatita sau nu, nu si/a dat nimeni seama daca eram sau nu pregatita, pentru ca, pana atunci am stat la bunici...
Il dau la gradinita atunci cand, ce? cand face ce? La fel si cu olita, cu care imi bat capul de cateva zile...credeam ca e pregatita...zice "pishu", zice " kk", stie ca exista olita, se pune pe ea, zice " pishhhh" si se pisha in colt, pe covor...de unde ma gandesc ca nu e pregatita ea, sau eu nu sunt de pregatita in ale invatarii copilului pe olita...Pe de alta parte, sa nu ma impuscati , dar iar revin la vestita cumnata...copilul inca mai are pampers, nu tot timpul, dar destul de mult, pentru ca " inca nu e pregatit" si acum citez cuvintele ei...nu mananca singur, din acelasi motiv, nu se imbraca, dezbraca singur, pentru ca l/a lasat de multe ori, si nu poate, drept urmare e prea mic pentru asta, si nu e pregatit...Pentru mine e clar ca in situatia ei, EA A GRESIT...daca gresesc si eu? Ce sa fac? Ce sa nu fac?12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by flore26
Acum JUCARIA BUCLUCASA...cum nu mi s/a intamplat niciodata ce povestesti tu acolo, DIANOCICA, as putea foarte bine sa incep sa spun cum ca as face asa, sau asa, ca as da copilului jucaria, ca doar trebuie sa invete sa imparta, ca nu i/as da/o decat atunci cand ar vrea Alessuca mea...dar e greu sa te pui intr/o anumita situatie, cel putin mie asa imi este...de multe ori zic ca fac si dreg, iar cand ma aflu in fata faptului reactionez sub impulsul momentului...Sub nici o forma nu i/as lua/o Alessiei, lasand/o plangand, ca sa o dau altui copil...probabil ca as incerca diferite variante: sa/i dau ei o alta jucarie sperand ca o va considera mai atractiva decat cealalta, sa/i explic cum ca, copilul vrea si el jucaria, si sa se joace impreuna...daca nu merge, ii dau copilului o alta jucarie, care copil, daca nu o vrea, si tine mortis sa se joace cu jucaria Alessucai, probabil va incepe sa planga rau de tot si mama lui o sa/l ia de acolo spunandu/i ca nu/i jucaria lui si ca o sa/i cumpere si lui una ...si daca e sa fabulez, la Alessuca mea o sa/i fie mila de copil cand o sa/l vada cum plange, si o sa/i dea jucaria...Cu alte cuvinte, HABAR N/AM CUM AS PROCEDA...Doamne dai sa nu trec prin asa ceva...
12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)
continuare la ce ia zis tu: "si daca e sa fabulez, la Alessuca mea o sa/i fie mila de copil cand o sa/l vada cum plange, si o sa/i dea jucaria..." oana l-ar pupa ... pfuuu,a fost o faza din asta in parc zilele trecute cand nu a vrut sa-i dea jucaria ei unui baietel si ala s-a pus pe un plaaanssss de-ti rupea sufletul... nu-i trebuia nimic altceva... si oana s-a dus, l-a luat in brate si l-a pupat cu foc .. da' jucaria tot nu i-a dat-o
ca si completare: oana de regula da jucariile ei la alti copii, mai ales in parc... a fost o singura faza in parc care m-a si lasat cu gura cascata, poate am mai povestit-o: oana urca pe topogan si a venit un baietel mult mai mare si a impins-o de pe scari, dar f rau si f brutal... s-a uitat urat la el, el a fugit la groapa cu nisip si oana dupa el... unde l-a vazut nici mai mult nici mai putin decat cu lopatica ei in mana... si s-a dus f hotarat si i-a smuls lopatica din mana. l-a lasat fara replica, cred ca-i si dadea vreo 2 daca se impotrivea. asta a fost prima faza de razbunare pe care am vazut-o la ea.
flore26 spune:
Va tzuc...ma duc la somn...ne auzim dimineata...
Sa nu uit: 1. DANDUSA ai mai fost la doctor? Cum e burtica? Dar tu?2. LUCIARO concediu placut si stai linistita, lui o sa/i fie bine, tie mai rau 3. RUXANDRA cum sunteti? Hai cu vesti...sanatate multa.12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
bamboletta spune:
Buna seara
Azi stres mare a avut sotul termen la tribunal cu permisul,am stat toata ziua in stres si cand vine acasa imi zice ca nu are nici un rezultat hotararea vine prin posta alt stres
Nu stiu unde sa mai ascund pantofii mei cu toc Antonia toata ziua se incalta cu ei si duduie casa noroc ca vecinii de jos nu sunt in tara
Danita-cum se simte mami?
Yagmur- vazut rugbistul Luca
Adinazot-o scumpa Alessia ,f frumoase topoganul si casuta
radu.anca-wow ce vorbaret e Dani
Laura-multa sanatate
Ruxandra-multa sanatate conului si lui Matei
Ktrinel-poze cu Julia cand ne mai arati?
Luciaro-drum bun vacanta placuta
Flore-f frumoase pozele din Italia,pacat ca nu a fost cum v-ati dorit ,deja se vede burtica de printesa
Dianocica-bine ati revenit
Raluca_u-off ce sperietura ai tras
Acs-bine ati revenit
Carla-super scumpa Alexandra
Chinico-si noi avem problema cu spalatul pe cap de cand s-a oparit,daca e sotul acasa o tine el in brate culcata sau daca sunt singura ii arat ceva interesant in sus ea sta cu capul spre spate si reusesc cumva sa o clatesc
Tema 1-ii explic si o rog sa-i dea putin jucaria sa se joace si fetita-baiatul,de obicei le da dar vrea ceva la schimb uneori iese cu scandal si nu vrea sa o dea...
Tema 2-in ultimul timp mai rar am plans,dar de obicei sunt o plangacioasa
fug la somnic , n buna
Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
Dia1609 spune:
flore, cu pisi/caca treba sta la fel si la noi... stie pt ce e olita, pune papusa (pupa) pe olita si-i comanda: "caca", sau "pishi"....... o intreb dc vrea sa fara pisi/caca pe olita (am incercat numai seara inainte de baie, de cateva ori), o dezbrac si apoi fuge vreo 20 ture prin toata casa timp in care isi arunca toate hainele de pe ea pana ajunge in pielea goala si in final se pune in mijlocul covorului si trage un pishu de toata frumusetea, sau un kk maret. si dc eu sunt pe altundeva, ma ia de mana, imi arata locul cu kk/pishu si zice mandra: "caca" sau "pishi". deci stie exact pe care anume l-a facut
asa ca eu zic ca nu e pregatita. da' nici nu mi se pare ca e vreo graba. o sa faca ea la un mom dat... poate chiar direct pe wc.... abia astept sa vina caldurile s-o las in pielea goala prin casa, sa vad cum face cu kk si pishi atunci ... evident ca o sa scot afara unicul covor pe care-l am in casa, si atunci parac vad ca o sa se catere pe canapea sa faca kk
donia, si io, si io... dar cu perioade... am perioade cand sunt foarte zen si senina, nu ma disturba nimic, si am perioade cand plang de sare camesa de pe mine la orice rahat. dar e un bun prilej de descarcare, ma simt alt om dupa. zen .
flore26 spune:
DIA, de acord cu tine, nu/i nici o graba, doar ca a inceput o noua perioada de neacceptat pampers...ar putea sta kkta si pishata pana ar curge dupa ea, numai sa nu o schimb...asa ca, atunci cand ne luptam cu schimbatul, imi doresc sa faca la olita
Dia1609 spune:
problema mare la noi: se catara la greu peste tot. mai exact pe mese/birou. in bucatarie cel mai nasol... si de acolo nu prea reuseste sa se dea jos fara ssa se loveasca. ieri, am avut o zi foarte ne-zen , am spart de dim 1 ou, 2 cani si am varsat sticla de pepsi pe jos in toata bucataria (vreo 2 litri, naiba stie ce relex inexistent am avut de n-am ridicat-o)... na, si cand am spart cana nr.1 care s-a imprastiat in toata bucataria, oana era calare pe masa, desculta, evident.... am rugat=o sa ramana pe masa, ca sunt cioburi pe jos, etc, pana strange mami..... dar a vazut maturica la mine in mana si a vrut sa sedea jos repede-repde sa mature ea... si a vrut sa me fenteze pe mine sa n-o prind si a coborat rapid... si s-a lovit fff rau cu buza in coltul mesei (care ca norocul era cu aparatoare, nici nu vreau sa ma gandesc ce iesea dc nu era)... am crezut ca mor instantcand am vazut-o urland de durere, cu gura plina de sange, tinandu-se de ochi, si cu picioarele in cioburi .... offf, am imbatranit 2 ani la faza asta... la ochi nu s-a lovit, dar s-a lovit rau la buza, am oprit repede sangerarea, am curatat=o de cioburi pe picioare si am plecat de acolo cu gheata la buza... imediat a fost mai bine buzica, a ramas un pic umflata si vinetie, si vad ca o mai jeneaza... chestia e ca nu s-a lecuit de urcat pe masa si coborat in viteza... si unde vede o masa se urca pe ea ... chiar nu stiu cum sa-i mai tai elanul asta de catarator... sugestii?
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by flore26
DIA, de acord cu tine, nu/i nici o graba, doar ca a inceput o noua perioada de neacceptat pampers...ar putea sta kkta si pishata pana ar curge dupa ea, numai sa nu o schimb...asa ca, atunci cand ne luptam cu schimbatul, imi doresc sa faca la olita
12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
of, a naibii treaba, cunos c bine perioadele astea... ultima a durat o luna in care am zis ca sfarsesc la psihiatrie... dc o lasam mai mult de 5 min cu kk la fund se irita ingrozitor ... si ea nu vroia pampersul jos... si dupa ce reuseam sa-l dau jos, s-o spal, nu am mai lasa sa-i pun altul
da, ai dreptate, o sa fie mai bine cand o sa faca la olita