Fulguleti de nov-dec-06 (172)
Raspunsuri - Pagina 17
Laura13 spune:
la tema dianocicai am incercat sa il fac sa imparta, fara sa ii iau eu jucaria. dar, cat am stat la onesti, stefi ii tot smulgea jucariile. drept urmare, dani nu ii mai da nimic. imi da mie, eu stefaniei, stefi ii da lui dani (dar din momentul in care ajunge jucaria la stefi incepe sa maraie) si apoi el mie si tot asa. in parc mai da, din ale lui, dar daca a apucat jucaria altcuiva e jale cand vine momentul sa o dea.
la tema doniei eu am fost toata viata o plangacioasa. asa ma descarcam eu. pana acum 2 luni nu am mai plans (dupa depresia postnatala). ma rog, am mai dat apa la soricei, dar nu am plans. nici macar la inmormantarea bunicii mele. acum 2 luni, de la o cearta mica mica cu florin, s-au rupt toate zavoaiele si am plans 12h in continuu. pentru toate cele. asa ca am decis, ca periodic, daca imi vine, voi trage un plans bun, ca tare e rau cand le strangi pe toate in tine.
in continuare am febra 39, de maine trec pe antibiotic, acum imi pregateste florin sa fac inhalatii maine va sta florin cu dani acasa, pentru ca nu ma pot tine pe picioare, ma dor toate toate oasele, capul, urechi, nas, ochi, gat, pielea, spatele si radacina parului. oare mai era ceva?
va pup pe toate si va doresc o n linistita.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
a_deju spune:
donia, plang..si inca ce mai plaaang..de sare camesa di pi mini :)) si de jale, si de dor, si de inima albastra, si de incalzirea globala, si de mila lu' soldatu' ryan..cand m-apuca, nici io nu mai stiu de ce :))) (ba stiu foarte bine de ce, da' nu m-apuc sa detaliez, ca momentan denial-ul functioneste perfect :)) si chiar nu vreau sa m-apuce plansu' :)) )
acu' pe bune, plang, ca doar om is, cad intr-o depresie nasoala, care tine ceva zile bune, cand n-am chef de nimeni nimeni nimeni si nimic (de obicei, in zilele cand nu ma vedeti pe forum :)) ). plansul e de dres depresia, si merge perfect :) iaca azi m-a umflat plansu' ca mi-a spart copchilu' o cana (bineinteles ca asta n-a fost decat asa..o chestie "tangibila" ca sa pot sa ma pun pe bocit..ca in spatele ei sunt multe si multe, pe care inca reusesc sa le iau cu mana si sa le pun inapoi pe prima treapta a benzii rulante, si cand ajung din nou sus, iar, si iar.. :) plastic, huh?? :)) )...si stateam in genunchi si adunam cioburi, cu lacrimoaiele inodate sub barba, parca adunam cine stie ce fragmente de vaz ming... normal ca in secunda doi m-a umflat rasul, nu de alta da' venise si motanu' (ca tot eram aplecata) si..jap..pantalonii jos :)) deci..ce sa zic..tra la la
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
flore26 spune:
De PLANS, da, asa pe bune, n/am mai plans de miercurea trecuta, cand fiind in Ge, m/a sunat mama sa/mi spuna ca Alessia are febra, ca plange de rupe si ea nu stie ce sa/i faca. Atunci am plans de am rupt...
In rest, imi pish ochii, asa cum spune mama, adica lacrimez, din aproape orice...sunt foarte emotiva, lacrimez de fiecare data cand ma uit la printesuca mea, lacrimez cand o aud ce frumos imi spune "mami", lacrimez cand pun mana pe burtica, cand Nicu o pupa dragastos, lacrimez cand citesc mesajele voastre, fie cu vesti bune, fie cu vesti rele, lacrimez chiar si acum...asa sunt eu...Dar si PLANG, da' plang, nu asa...plang ca sa ma descarc, plang de fericire, plang ori de cate ori simt nevoia...si dupa, ma simt foarte bine...Se intampla uneori, ca dupa , sa incep sa plang, dar zambind, si atunci Nicu se uita mirat la mine, " acu de ce plangi?"...printre suspine si lacrimi de crocodil ii spun " te iubesc"..." bun, si de ce plangi?"..." de fericire!"Asa ca eu, si de fericire si de tristete, PLANG...12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)
a_deju spune:
laura, sanatate multa iti doresc, sa te pui rapid pe picioare!!
dianarus, cu mare placere fac cadou sepcuta, daca nu o doreste iulia :)
mi-am adus aminte ceva, si o sa va povestesc si voua.. referitor la gradinita. eram in grupa mijlocie, deci probabil 3-4 ani, si nu aveam nicio problema cu mersul la camin, ba chiar abia asteptam (si sa nu-mi ziceti acuma ca-s amintiri induse de povestirile parintilor, ca nu-s :) o sa va si sochez nitel spunandu-va ca imi aduc aminte perfect rotile de la caruciorul in care am fost plimbata cand eram mica, si stiu ca eram inebunita dupa crapaturile din asfalt :) si o geaca rosie, cea mai frumoasa geaca din lume, imi amintesc toate cusaturile, pozitia buzunarelor, tot tot tot, de-a ramas mama masca cand i-am povestit, nu de alta da' cica a fost gecuta cu care am trecut iarna dinspre 2 inspre 3 ani :) si multe multe amintiri de mica-mititica, dar..nu asta era scopul povestirii :) ). si bineinteles ca erau si copii plangaciosi pe-acolo, de-aia cu jale suprema, cu agatat de fusta mamei cand ii lasa la educatoare si vroia sa plece, cu tarat pe jos, urlat din sufletu' sufeltului.. deci spectacol major :) si vazand io asa o zi, doua, trei..ce mi-am zis? ce-ar fi sa incerc si eu?? :)) si iac'-asa, timp vreo saptamana, i-am facut lu' mama un show cand ma lasa la camin de nu cred c-a mai avut egal pana in ziua de azi :) ca doar analizasem din timp ce si cum trebuie "performat" :)) si asta a fost pur si simplu pt ca mi s-a parut mie ceva interesant, sa vad si io ce se intammpla daca fac asa.. ca dupa ce pleca mama (care mi-a zis ca plangea toata ziua dupa ce ma lasa acolo, de nu mai era in stare de nimic dup'-aia...), normal ca n-aveam nici pe dracu', radeam si topaiam si-mi vedeam de ale mele... bineinteles ca mi-a trecut la fel de usor cum mi-a si venit, chit ca maica-mea o fi imbatranit cincizeci de ani in saptamana aia, dar ideea principala este ca STIU ca se poate si asa ceva :) si inca de la varste foarte foarte mici. la fel cum se pot multe...foarte multe..care tin aproape de 0 de vointa sau bunele intentii ale parintilor. tot de la varste ffff mici. cand ma gandesc la cate am fost in stare sa fac, la cate ma ducea capul, cat de bine stiam sa intuiesc si sa ma joc si cu cele mai marunte slabiciuni si frici ale alor mei... si eram doar un bot cu ochi.... mi se face pielea de gaina, gandind la viitor :)) noroc ca motanu' da din ce in ce mai multe semne ca e ta-su' tras la indigo :))))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
flore26 spune:
DONIA, DIANARUS, aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste concediul meu...adevarul e ca eu aveam nevoie de liniste, de odihna, nu de trambalit si plimbat mii de km cu masina...ne/am ales gresit modul in care sa ne petrecem acum concediul...probabil ca daca plecam odihnita, fara stres, concediul ar fi fost super...si asa, nu a fost chiar rau, rau, dar stresul si/a spus cuvantul...oricum aveti voi un stil de a ma face sa vad negrul, gri ...
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)
Ktrinel spune:
Donia, asa am vazut eu din experienta mea , ca se intampla cu copiii mai socializati sau de cate ori intra in conflict cineva din afara, nu parintele...devine mult mai respectuos ...la fel si cu mancarea....acasa mi-oarunca pe pereti, acolo nu zice nici «pis» si vine mai curata decat o trimit....na, daca asta am observat eu , ce sa fac acuma...poate n-o fi asa...si nici nu zic sa isi dea toata lumea copilul la gradinita pentru asta...Doamne-fereste!
sa nu uitam ca noi aici cautam solutii si impartasim experiente legate de copii de 18luni nu de 3 ani...ca pana atunci multi vor fi invatat deja ce e cu sharing-ul asta...sa speram.
dianocica spune:
eu trebuie sa recunosc ca ma simt depasita de unele raspunsuri, se vede ca pauza asta de net lasa urme .) ori sunt eu prea subtila si nu se intelege despre ce vorbesc...in fine, problema mea cu datul jucariei era urmatoarea#350; lui d i+am explicat ca daca nu vrea, nu trebuie sa dea nimic. nu pt ca celalalt e mai mic, nu pt ca plange, nu pt ca se da cu capul de asfalt. pt ca am considerat ca asa va invata ca asta e un mijloc pt a isi atinge un scop, respectiv obtinutul unei jucarii, si nu mi s+a parut corect. ii spun ca daca vrea sa se joace cu aia (care e si a lui) in mom ala, o poate face, dar dupa ce termina, sa o dea si copilului celalalt. caruia, intre timp, ii ofer altceva. dar ultima oara a fost f ciudat pt mine, pt ca amandoi isi doreau masinuta aia si d chiar era in mijlocul jocului cu ea, iar celalat copil era atras tocmai de asta, de cat de frumos se juca el cu ea. si m+am simtit un pic partinitoare desi, in fapt, nu am fost, pt ca daca situatia era invers as fi reactionat la fel.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
flore26 spune:
Acuma ma bag si eu, ca's de pe/acolo ...e adevarat ce spui tu, KTRINELO, mi s/a intamplat, de multe ori, sa vina un parinte, sa ma intrebe cum e copilul lui la gradi, pentru ca acasa e un neastamparat, si sa/i spun ca la gradinita e foarte cuminte, se joaca frumos, asculta de mine, mananca tot, fara sa faca mofturi...pe de alta parte, s/a intamplat ca anumiti copii sa asculte de mine, sa nu/mi dea batai de cap, dar doamnei cu care sunt la grupa, fiind gradinita cu program prelungit, sa/i faca zile fripte...Si, da, doamna educatoare e doamna educatoare, adica daca doamne zice, atunci sigur asa e...
Eu cred ca nu/i asa de rau la gradinita, nici macar la cea de stat...daca ai norocul sa dai peste niste cadre didactice in adevaratul sens al cuvantului, e chiar o placere pentru copil...Acum stau si ma gandesc...si iar vin cu exemplul cumnata mea, cu baietelul ei de 4 ani, pe care nu vrea sa/l dea la gradinita pentru ca il bat educatoarele...ca stie ea, a auzit ea cum sunt batuti copiii la gradinita...cred ca uneori se exagereaza...copilul are nevoie de gradinita, in primul rand ca sa socializeze...nu va imaginati ce diferenta este, atunci cand intra in clasa I, intre un copil care a fost 2 sau 3 ani la gradinita , si unul care a fost 4 ani...se observa imediat...Am atatea de zis despre gradinita asta, dar stiti voi, problema mea, gandesc mai repede si mai mult decat pot scrie, si uneori o iau pe aratura...si referitor la asta, mi/as dori ca vreodata, in viata asta, sa va intalnesc pe toate, sa facem un fel de simpozion, la sfarsitul unei etape din viata fulguletului nostru, si sa impartasim bune si rele...12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
dianocica spune:
quote:ei..aici cred ca nu e totusi locul potrivit sa insist. adica daca vrei, putem discuta in privat. stii bine ca eu tocmai asta sustin. ca daca la 4 ani, de ex, nu e pregatit sa intre in colectivitate, eu una, pe al meu, nu l+as obliga. dar, dinnou, vorbim de ograda fiecaruia, cu toate cele dintr+insa...#350;) si apropo de privat, inca astept mesajul tau cu time+out+ul. pt ca daca cineva chiar doreste sa il foloseasca, macar sa o faca bine, iar pt mine exemplul tau e unul bun pt asta
Originally posted by dianarus78
aici intervine decizia mea. marc, este timpul sa intri in colectivitate. incerc sa-l pregatesc cat pot de bine (ceea ce nu am avut sansa sa fac pt ianis si a fost cumplit) si 'lansam barca la apa' :)) cu toate dificultatile incluse. pt ca socializarea in cadru institutional are rolul ei, chiar daca nu totul este 100% perfect intr-o gradinita.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
flore26 spune:
Acum JUCARIA BUCLUCASA...cum nu mi s/a intamplat niciodata ce povestesti tu acolo, DIANOCICA, as putea foarte bine sa incep sa spun cum ca as face asa, sau asa, ca as da copilului jucaria, ca doar trebuie sa invete sa imparta, ca nu i/as da/o decat atunci cand ar vrea Alessuca mea...dar e greu sa te pui intr/o anumita situatie, cel putin mie asa imi este...de multe ori zic ca fac si dreg, iar cand ma aflu in fata faptului reactionez sub impulsul momentului...
Sub nici o forma nu i/as lua/o Alessiei, lasand/o plangand, ca sa o dau altui copil...probabil ca as incerca diferite variante: sa/i dau ei o alta jucarie sperand ca o va considera mai atractiva decat cealalta, sa/i explic cum ca, copilul vrea si el jucaria, si sa se joace impreuna...daca nu merge, ii dau copilului o alta jucarie, care copil, daca nu o vrea, si tine mortis sa se joace cu jucaria Alessucai, probabil va incepe sa planga rau de tot si mama lui o sa/l ia de acolo spunandu/i ca nu/i jucaria lui si ca o sa/i cumpere si lui una ...si daca e sa fabulez, la Alessuca mea o sa/i fie mila de copil cand o sa/l vada cum plange, si o sa/i dea jucaria...Cu alte cuvinte, HABAR N/AM CUM AS PROCEDA...Doamne dai sa nu trec prin asa ceva...12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)