Nazdravani de august - septembrie 2003
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
liliac1 spune:
carmen Bine ca nu este nimic. Stii, in general cand ni se intampla ceva, incepem sa scormonim...si incepusem sa imi fac griji.
Noi am avut un we agitat. Sambata am avut serbare la Palatul Copiilor, unde mandra mea s-a dus plictisitaaaaaa rau tare de tot. In loc sa se manifeste artistic, a avut treaba cu admirat decorul, aranjat chiloteii (pe scena!!!) si eventual de cascat. Dar important e ca la sfarsit am primit diplome.
Poze... aici
Tinand cont ca e prima ei serbare in alt mediu decat gradinita, a fost chiar acceptabil.
De ziua copilului am mers la un magazin de jucarii, ca am considerat ca e mare si-si poate alege singura un cadou. Sincera sa fiu, nici n-am avut starea de spirit sa bantui magazinele in avans sa vad ce as putea lua. Asa ca mandra mea...si-a ales o simpla bagheta magica. O chestie care nu mi-ar fi trecut prin cap sa o cumpar.
Seara...la plimbare si am sarit peste interdictiile mele referitoare la mancaruri, asa ca a avut acces la vata-de-zahar!!
Totul s-a terminat cu o ultima dorinta a ei: sa doarma la bunica-sa! In felul asta, am putut si eu sa stau linistita sa urmaresc rezultatele votarilor.
Sa avem o saptamana usoara!
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinamh/cristinamh.jpg)
cristinamh spune:
ce frumos... lili, da' poza cu chilotieii [:d]? n-ai fost pe faza?
noi mai avem pana pe 17... dar am lucrat cu spor la una bucata costum de www.dropshots.com/hornoiuc#date/2008-05-31/12:43:56" target="_blank">greiere nu prea se vad aripile, ce creatie minunata sunt, si trb sa le gasesc alt sistem de prindere. am gresit eu un pic la gat costumul, si trb sa mai buchisesc, dar in mare este gata. aa, si mai lipsesc antenele, da' alea cu nitel staniol le-am rezolvat.
ma gandeam sa=i pun o basmaluta pe cap, ca e prea blond, da' din greiere devine furnica... si mai trebuie chitara, aia imi doresc s-o gasesc de cumparat, ca n-am chef de facut...
de 1 iunie am fost harnici, la 9 eram in cora, sa luam de mancare ca batea vantu' prin frigider. apoi la 10 o luam spre parc, dar se pune ploaia, asa ca ajungem la nasa lu iris.... au alergat copiii pe banda o ora si ceva... (nasa a alergat 5 min de cand a luat-o, asa ca nasu era fericit ca macar tine copiii ocupati, n-a dat banii degeaba pe ea)
si am terminat ziua in parc la itsy bitsy, unde iris mai mult mi-a plans, ca nu l-a gasit pe bitsy decat in poze... si-am stat pana la 2 si ne-am dat in topogan. acasa, mancat, culcat, sculat la 7 seara...
si azi la munca!
cum recuperam pozele de la nasi le mai adaugam.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Liliana, am vazut pozele, Andra e superba. A crescut tare mult de cand am vazut-o in ultimele poze, iar mie mi-au ramas in minte pozele ei de bb cand avea codite...la vremea aceea Silvia avea doar putin par . Mi-au placut dorintele ei
.
Cristina, nu prea se vede in poza costumasul, dar sunt convinsa ca e de efect. Ce zice Andrei, ii place? O sa mai vrea sa-l dea jos?
Sa va povestesc o faza, pe mine m-a amuzat tare si m-a convins ca nu numai Silvia e cu "fixurile". Va spuneam ca zilele trecute la camin au avut "ziua lui Pippi". In general fetitele au fost imbracte in costumasul ei, cu coditze impletite si cu pistrui pe fata...cam www.busigt.se/images/Pippiklader.jpg" target="_blank">asa. Una dintre fetite era si in ziua urmatoare tot asa imbracata si se juca cu Silvia. I-am spus ceva si m-am adresat ei pe nume...la care ea foarte serioasa: Eu sunt Pippi acum, nu sunt Felicia(asa o cheama)...iar educatoarea imi spunea foarte serioasa ca asa a dormit peste noapte, nu a vrut sa se dezbrace nici sa-si desfaca coditzele, sa-si stearga pistruii si ca probabil inca o saptamana va fi tot Pippi. .
Noi am fost ieri la un party cu mai multi copilasi, Silvia s-a simtit tare bine, au fost colege de ale ei. La sfarsit mama gazda a organizat un joc de cautare...a ascuns in tufisurile din curte pachetele si copiii si-au cautat pachetelul ghidandu-se dupa o harta. Tare bucurosi au fost cand si-au gasit fiecare pachetelul sau....
Apoi am fost iar la plaja, fetele au inotat cu Ovi, eu doar cu picioarele in apa, am inaltat zmeu si la sfarsit am jucat volei. Ca in concediu...seara cand am plecat de pe plaja Silvia voia la restaurant..."cum adica mergem de la plaja acasa?"
Aici e tare lunga ziua, se apropie solstitiul de vara cand se sarbatoreste afara, noaptea va avea atunci vreo 3-4 ore doar. Acum la 23 inca cerul e luminat, soarele apune la 21.40 si rasare la 3.55 si pana peste 3 saptamani ziua se mai mareste. Ovi s-a culcat intr-o noapte mai tarziu, zicea ca la 2.30 incepea sa se lumineze. Noi ne culcam pe lumina si ne trezim la fel...azi dimineata cantau pasarelele...pe la 4 dimineata....
O saptamana frumoasa va doresc!
vorbe de copil...
Hobby
liliac1 spune:
Mihaela ca intotdeauna, pozele sunt superb de realiste!! Mai, nu stiu, cred ca la voi e alta lumina decat la noi, nu de alta dar asa arata imaginile. Ori ai tu un secret despre luminozitate???
Faza cu Pippi, bineinteles ca m-a facut sa zambesc si sa-mi amintesc de-o faza de-a noastra. Bineinteles ca avem fixuri, si nu chiar de orice fel.
Acum vreo 2 saptamani i-am cumparat Andrei o rochita de noapte si-o pijama cu Dora (nu stiu daca va uitati pe Nickelodeon) si daca am convins-o ca rochita de noapte este pentru somn, ei cu pijamalele n-am reusit. Asa ca a doua zi, cand m-am dus sa o iau de la bunica-sa, cu ce credeti ca se tavalea fii-mea in nisip??? Cu pijamalele!!!! Iar bunica era candidaaaa, cica asa a vrut copilul sa se imbrace si ea de unde sa stie ca eu i le-am luat pe post de pijamale??
mihaela_s spune:
Liliana, multumesc! Nu cred ca e altfel lumina aici, doar ca timp . Eu fac pozele in general in lumina de apus, la fel ar fi si in cea de rasarit dar la orele acelea eu sforai
. Mai sunt si filtrele de pe obiectiv, am 2: unul de UV si unul de polarizare, ambele fac putin lumina "altfel", naturala. Pentru ca prin refractie in obiectiv lumina in fotografii apare altfel decat in realitate. Cam astea sunt "secretele" pe care le-am aflat si eu de la altii, desigur.
Haha, sa stii ca si Silvia umbla in pijama afara, are o bluzitza preferata care dupa ce a fost pijama a devenit bluza de casa, dar de cateva ori a scos-o si la magazin.
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Saluti fetelor! Ati plecat in vacante?
Noi am avut ieri party-ul la iarba verde cu copilasii de la Silvia de la camin, am facut grill si am mancat, apoi am avut parte de o plimbare cu trenuletzul pe malul marii. Copiii au fost in extaz, veseli si faceau cu mana la toti trecatorii, acestia se opreau si le raspundeau zambind. Soferii de masini claxonau in loc de salut...ce mai, distractie! Eu ma vedeam copil in trenuletul de la Mamaia, numai ca aici e mai salbatic, fara hoteluri si restaurante pe plaja...
Ne-am facut si traseul si rezervarile pentru drumul spre Ro, plecam cu masina in 23 iunie dimineata, ne oprim sa dormim la Berlin si de acolo drum intins pana in SM. Poate la intoarcere sa-mi conving consortul sa plecam mai repede cu 2-3 zile si sa ne oprim sa si vizitam ceva...
Cam atat despre noi, maine avem zi libera cu totii, e Ziua Nationala a Suediei, sa vedem ce planificam pentru acest we prelungit. La noi e tot soare, cald, deja e seceta(n-a mai plouat de mai bine de o luna) si pericol sa se aprinda padurile, Gotlandul e in zona rosie. Sper sa nu se intample ceva cat vom fi plecati...
Probabil vom merge la plaja sau la aquapark-copiii isi doresc de cand am venit asta, dar abia ce s-a deschis...
Va pup, numai bine si un we plin de activitati frumoase!
vorbe de copil...
Hobby
Sasha.p spune:
Aproape de vacanta .....
Ieri am avut si noi o serbare/petrecere interactiva la gradinita. Zic interactiva pentru ca si parintii au participat :
- legati la ochi ne-au "hranit" cu frisca
- parintii au alergat (incet ...) cu un ou pus intr-o lingura si culmea ca nimeni nu a spart niciun ou.
- am jucat jocul acela cu "pasarelele zboara" in jurul scaunelor si se aseaza in cuib (pe scaunele) pana raman fara scaune. Mai intai copiii si apoi parintii.
La sfarsit ne-au preparat limonada ...
Ce sa zic a fost distractiv, a iesit din tiparele clasice in care copiii spuneau poezii si cantau cantecele.
O sa incerc sa pun si poze, sper sa reusesc.
Dupa care m-a carat fi-miu in parc cu rolele si am constatat ca a inceput sa mearga destul de binisor pentru un incepator.
Noi plecam la mare in Turcia pe 17 iunie si deja am inceput sa numar zilele pana la plecare, ma enervez in fiecare dimineata in care trebuie sa merg la servici (si din pacate asta trebuie sa fac in fiecare zi .
va pupam,
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Salutare!
Nu am plecat in vacante deloc, ba chiar mai avem (noi, cel putin) 2 luni pina la vacanta, in iunie cu campionat mondial de fotbal aici, ceea ce cred ca va insemna mare harababura.
Orasul se pregateste pe ultima suta de m pt campionatul care incepe in we asta, sunt amenajate asa numite FanZone, centrul e marcat, au incercuit statuile cu garduri de protectie anti-huligani, ce sa mai, zici ca vine o tornada . Mi-e si teama sa ma gandesc ce va fi din we pina la sfarsitul lui iunie.
In rest, noi ne continuam programul zilnic, gradinita, casa, trebusoare; Raducu e ok, incepe sa intrebe din ce in ce mai multe cuvinte din germana, sa afle ce inseamna, copiii de la gradi il indragesc, asa altfel cum este fata de ei, mai vulcanic, mai exploziv, fata de ei, calculatii si ordonatii
Mihaela asa cald este la voi sa se aprinda padurile???? Ca ziceai de 20 grade...Aici ploua de 2 zile si cica mai continua vreo 2, sper ca in we sa ne lase odata si sa vedem soarele frumos. Voi de ce mergeti in Ro in concediu? Adica pt rude, parinti? Sau aveti si treaba? Sau vi s-a facut dor???? Doar in Ro va petreceti vacanta? Sau intentionati sa mai mergeti si in alta parte?
Sasha felicitari pt micul roller, eu nici nu indraznesc sa ma gandesc sa-l pun pe Radu pe role, cred ca i s-ar duce piciorusele ca in Bambi, in toate directiile. Si concediu placut, mai aveti asa putin! Unde anume in Turcia?
Liliana am vazut si eu pozele de la gradi, dar in unele se vede Andra asa de departe...si ce a mai crescut, mai ce trece vremea! Pare o domnisoara adevarata, are atitudine!
Va pupam!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
mihaela_s spune:
danat, mergem in Ro de...mai multe nevoi. Socrul meu e acolo si dupa cum stii e singur, mergem sa stam cu el o vreme. Apoi mai avem cateva rude dragi pe care vrem sa le vedem. Si nu in ultimul rand vrem sa vindem apartamentul(daca om putea in asa scurt timp) si sa mai aducem din lucrurile ramase. Alta vacanta nu vom avea, dar avem marea aici, plaja frumoasa, anul asta vom sta loco. Apoi mai vedem. Scriam ca am vrea sa ne oprim pe drum sa vizitam ceva, la intoarcere. Praga, Berlin, Copenhaga, Malmo sunt doar cateva din orasele prin care ne-am facut "itinerarul". Sa vedem ce vom hotari pana la urma.
Nu stiu sa iti raspund daca mi-e dor...nu stiu ce sentimente ma incearca, poate mai mult curiozitatea intoarcerii si revederii locurilor dupa 10 luni...
Asa e, am uitat sa precizez. Aici lumea e innebunita cu mersul la padure. Unii isi duc mancare de acasa dar altii fac gatare acolo. Sunt niste cutii speciale de unica folosinta(le cumperi) in care este carbune de lemn, il aprinzi si poti face gratar pe ele. Se numesc "en gång grill", adica faci grill o singura data. Si astea spuneau ca sunt periculoase, ca multi le lasa in padure si de aici pericolul, fiind totul asa uscat.
Sasha.p, vacanta placuta sa aveti! Turcia e frumoasa de tot!
vorbe de copil...
Hobby
ankalaura spune:
Baaaiiii, dar stiu ca ati luat viteza, nu gluma!
Sau sunt eu decalata???
De saptamana asta sunt in concediu!
Dar nu am reusit sa ma odihnesc deloc. Am avut de cumparat diverse - patut, salteluta, baby phones, maruntisuri, farmaceutice..... Si tot mai am o gramada de luat!
Apoi, inscris copilul la gradi. La noi a fost simplu - intrat, scris cerere, lasat dosar, plecat. M-am decis la gradinita cu program scurt. Sper ca macar de acum incolo sa stiu si eu mai multe despre copilul meu > ce si cat mananca, daca si cum doarme, cand si in ce fel face kk si tot restul...
Apoi, mers cu ea la oftalmolog. Nu are decat o foarte usoare hipermetropie, normala cica la varsta ei, si a ramas sa mai mergem dupa ce incepe scoala. M-a multumit rezultatul controlului, desi Eliza se pusese pe plans, ca ea vrea ochelari (vazuse la Optiblu niste rame cu Disney care o tentau teribil
Apoi, mers eu la ultimele analize, cu Eliza dupa mine, ca acum o tin si pe ea acasa.
Ieri, daca a fost sarbatoare, mi s-au incurcat planurile, asa ca am lenevit putin, am fost cu fata in parc, dupa amiaza am bucatarit putin - am facut mazare si cozonaci
Nu am bagaj pentru spital
Nu am nici macar lista cu ce mi-ar mai trebui!
Nu am terminat cu balamucul in casa
Abia pe 14 vine mobila de la bucatarie si tot atunci am cerut sa ne livreze si pe ale lui bebe - pat, saltea, masuta infasat, restul...
Nu mi-au venit inca perdelele si draperiile - ca le schimbam si pe astea. Sper ca azi sau luni-marti macar...
Sper ca saptamana viitoare sa stea si Ovidiu acasa, ca sa ma inaintam putin.
Dar ... ori sunt putin inconstienta, ori imi prieste sa stau acasa
Hai ca ma duc sa fac nitica ordine in bucatarie si apoi poate ma apuc de rufe. Elizei i-am promis ca mergem si la BooBoo Jungle, asa ca trebuie sa ma tin de promisiune
Anca mami de Eliza si 36+ cu
Ligia Stefania