* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (53)
Raspunsuri - Pagina 3
dananita spune:
Buna dimineata!
Multumesc pentru felicitari!
Socata am fost si inca mai sunt pentru ca nu am realizat inainte cateva lucruri pe care mi le doream foarte mult: slabitul, schimbarea serviciului, schimbarea apartamentului etc. dar speram sa le facem pe parcurs. Ne bucuram ca s-a intamplat, din pacate inca nu avem confirmarea ecografica asa ca nu putem anunta pe nimeni din familie. Sper sa facem asta peste vreo 2-3 saptamani.
Alecu s-a schimbat de cateva saptamani este mai dragastos si in acelasi timp parca si mai nervos. Ce ma surprinde in mod neplacut este ca a inceput sa ma loveasca. Nu stiu de ce o face, pur si simplu cred ca asa se descarca. Nu stiu insa cum as putea sa-i indrept acest comportament. I-am explicat ca ma doare, ca sufar,m-am prefacut ca plang, m-am suparat pe el si am plecat de langa el, dar nu vrea sa inteleaga si continua sa ma loveasca. cand plec de langa el devine si mai furios. Ma gandesc sa mergem la un psiholog, dar nu e oare prea mic?? Crizele le face din orice. Sa fie oare prea rasfatat de bunica si stiind ca de la mine nu obtine chiar tot ce-si doreste sa se poarte asa?
Nu avem numai momente din astea (sunt doar din ce in ce mai dese si asta ma sperie), avem si multe perioade de liniste, de invatare cand e foarte atent. I-am repetat zilele saptamanii de 3 ori doar si le-a si invatat. Acum numara si in ro si in engleza pana la 10, spune poezii si in ro si in engl, stie multe cantece si e mare mare dansator.
Sper ca nu m-am intins prea tare, revin cu mai multe ceva mai tarziu.
va pup
Dana & [/size=3]Alexandru[/size=3] [/url]
POZE cu Alex si Dana
cameliada spune:
salutare,
fetelor, la noi numai ce a fost un cutremur, sper ca sunteti toate bine; nu a fost cine stie ce, dar s-a simtit
Dananita, nu iti face probleme cu puiul tau bataus, si Tudor are manifestari din astea "uga-uga" se repede la mine si chiar nu apuc sa ma feresc, ma zgarie cu unghiutele, da palme sau pur si simplu ma trage de haine.
sunt manifestari normale, pe de o parte imprumutate de la cresa, zic eu, pe de alta parte, cred ca sunt invadati de o sumedenie de sentimente, trairi, emotii foarte putenice carora nu le pot face fata altfel. Cum ai spus tu, poate se elibereaza, nu trebuie luate neparat ca agresivitate. Pe masura ce va creste si isi va dezvolta limbajul se va linisti.
alinaalex spune:
hello!
noi suntem bine, desi Marc iarasi a inceput sa tuseasca...uff, sa treaca odata primavara asta, mi-aduc aminte ca si anul trecut in primavara tot asa a fost, din raceala in raceala...ma rog, in gen. e totul ok, s-a terminat si vacanta de Pasti, fiecare cu serviciul lui, mai nou Marc se lauda dimineata ca merge "la munca"
De 1 mai am fost la iarba verde, desi vremea n-a fost prea stralucita, dar macar n-a plouat si a fost destul de cald, plus mai putina lumea, asa ca am putut sta linistiti la un mic s-un gratarel, cu Marc si Georgi zburdand prin iarba Mi-e ciuda ca n-am dus camera cu noi, am uitat-o acasa, dar am facut niste poze cu telefonul si cand am vreme o sa le descarc. Sambata trecuta am fost la Padurea Neagra, un sat fain la munte, la niste prieteni care au un casoi acolo, Marc a fost f. incantat, cu plansete l-am dus de acolo, mai ales ca toata lumea a fost in jurul lui, plus aveau multe animale, iarba multa, numa buna pt. tavalit si alergat. Nah, f. fain peisaj, langa padure si un paraias, pfai , daca as avea o casa acolo cred ca nici n-as mai veni in graba catre oras!
Asa ne-am petrecut noi sapt. trecuta. Acuma, back to work.
In rest, toate bune si frumoase.
Am ramas f. placut impresionata de ultimele vesti:
Dananita, felicitari pt. samburel! sa ai parte de o sarcina usoara! ei, de acuma Alecu berbecu' va avea ocupatie! lasa ca e mai bine asa, sa vina bb fara programare! celelalte le faceti voi pe parcurs!
Catrinutza, felicitari pt. cuc! Atomix va avea deci un fratior! super! sarcina usoara in continuare! Mama, imi aduc aminte cu ce emotii ma duceam eu la eco de fiecare data...
Mariana, bine ai revenit! wow, ce plimbareti sunteti, Thailanda zici??? tot destinatii exotice! cool! am vazut pozele, sunt super! mai ai si tu un pic cu sarcina si vine bb5!
Miha, teoretic lucram la bb2...practic...nu prea, nici nu prea am cu cine, serios, sotul mai mereu ocupat, eu asisderea...am zis sa vedem ce-o sa iasa, asta e, nu ne tinem serios de treaba, adica nu tin cont de zile, nu monitorizez nimic, ce o fi o fi. Daca pana-n toamna nu se intampla nimica, o sa incep sa fac niste investigatii, ca deja incerc de un an si nu apar okisorii...
felicitari pt. bebelina grasa, uau ce putin mai ai! o sa te vizitez neaparat s-o vad, asa, prin vara!
Nu in ultimul rand, as vrea sa-i urez ALEXANDREI (a lui AIDA) LA MULTI-MULTI ANI FERICITI!!! (daca mai primiti cu urarile, sorry de intarziere!)
P.S.: tortul arata yami-yami, vizionat pozele!
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
PASTE FERICIT!
alinaalex spune:
Noe, e super LINUX
io-s fan matze, daca ne-om muta odata si noi la casa cu gradina si curte primul lucru care-l fac: imi cumpar o matza (de aia grasa, pufoasa)
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
PASTE FERICIT!
Qamar spune:
hielau!!!!
Dana, felicitari pt sarcina! sa aveti un bb mumos si sanatos
Catrinel, felicitari maxime, inca o data, pentru fratzior de Atomixce matinala esti la job
Aida, sper ca nu mai are Alex febra ce-a fost, vreo viroza de la gradi?
Mariana, f frumoasa calatorie!imi place mult de voi ca va plimbati!sarcina usoara in continuare
Andreea, vazut ultimele poze de Theeano comment, doar sti
Ciuf, esti o yummy-mummyimi place mult cum iti sta asa, iar copiii sunt frumosi foc
Multumim pt aprecieri vis-a-vis de LinuxBia e tare geloasa pe el, cand ii dau lapte, vrea si ea, daca il iau in brate (sau se catzara singur cu ghearele), vrea si ea, etc...Dar ii place mult de el:)
Mihaaaaa, mai ai putin! tin pumnii sa fie totul bine
Catrinel, tutto bene? ti-am zis ca am vizionat poze de la ziua Oanei?
Camelia, deci gata cu suzy? si eu ma gandesc la o strategie, mai ales de cand cu pisoiul, ca Bia si-o mai lasa pe canapea, prin casa si asta micu umbla peste tot...
Alina, sanatate multa puiului!
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau
Qamar spune:
despre agresivitate la juniori:
asta e unul dintre motivele principale pt care am tot ezitat cu gradinita si pana la urma am lasat-o balta (for now); Bia nu are exemple de agresivitate in jur si ramane mereu perplexa cand le observa la locurile de joaca sau la petreceri de juniori...
cei mai multi parinti au ajuns la concluzia ca manifestarile astea sunt culese de la cresa/gradi si de cele mai multe ori asa e....dar si copilasii aia de la gradi le-au invatat de undeva---din pacate, probabil ca de acasa (mama pe tata, tata pe mama, mama pe junior, bona pe junior, tata pe junior, etc...)
ne-am intalnit in ultimul timp de mai multe ori cu parinti care sunt adepti/practica home-schooling si un-schooling si care isi cresc copiii asa cum incercam si noi, attachment parenting, natural parenting: desi copiii aveau varste de la 16 luni la 3-4 ani, niciunul nu a avut vreo secunda manifestari de agresivitate fata de alt copil din jur, s-au jucat impreuna cum nu mi-as fi imaginat
pe de alta parte, fara gluma, de fiecare data cand iesim la vreun loc de joaca public, sau in IKEA unde se mananca/bea si e si loc de joaca, sau in parc - cel putin un copil, dar de cele mai multe ori, mai multi au manifestari de genul: impins, lovit, tras de par, tipat agresiv, scuipat, etc...Si nu o data, din pacate, am auzit parintii -care nu faceau legatura intre mine si Bia care era intre copii- spunandu-si mandri unul altuia: oo, ce bataus avem
asa, m-am intins, dar acum la obiect: fetelor, mie nu mi se pare ca aceste manifestari agresive sunt normale la copilasii nostri, -sau mai bine zis, naturale; da, ei le invata in colectivitate, insa e f important sa incercati sa le aratati ca exista si alte moduri in care isi pot exprima sentimentele/nervii; si inca ceva, incercati sa nu subliniati intotdeauna comportamentul negativ sau sa reactionati f dramatic cand se manifesta, pt ca asta ii va atrage sa o faca din nou; de ex, la noi a venit un vecin de aproape 2 ani sa vada pisica si o cam lovea, nu stia cum sa procedeze; in loc sa sar imediat sa ii spun: NUUU, lasa pisica, o lovesti! am incercat sa ii explic si sa ii arat cum o putem dragali ca sa toarca si sa nu ii facem rau...
sunt coerenta?:)
revin, s-a trezit pisica umana
Linux Miorlau
Qamar spune:
Dana, uite cateva linkuri care pe mine m-au luminat:
Surviving the toddler years
Parenting is making my brain hurt
www.naturalchild.org/guest/linda_passmark.html" target="_blank">Biting toddlers
sau aici mai multe www.naturalchild.org/articles/living_with_children.html" target="_blank">living with children
enjoy
Linux Miorlau
mihaser spune:
Salut!
Dana ai observat ce DPN avem...eu 01.06 si tu 06.01
Apropos de agresivitate...pe al meu mama l-a invatat sa ne bata...doar asa ca i se parea ei funny! Am avut discutii serioase cu ea pe tema asta...Acum cand vine la noi a zis sotu ca-i face reguli!
Noe la gradi copiii batausi sunt evitati de restul...Am citit asta si in Supernanny...Totusi la Cri la gradi nu am observat astfel de comportamente...copiii mai mari se joaca frumos cu el si a invatat numai lucruri bune...Ieri le-a zis ceau cand a plecat fara sa-i spun eu...el care era un mutulica...Eu sunt multumita de gradi. Poate am fost norocoasa sa o gasesc pe asta mai exclusivista...sau poate ca aici in vest e un pic altfel...nu stiu...cert e ca l-a disciplinat gradinita.
Fetele eu va recomand carte lu` Supernanny...e foarte buna pentru parinti...Eu invat multe din ea...Si eu fac o gramada de greseli cu Cristi, insa sper sa le remediez...acum in astai 7 ani....cei mai importanti.
Va pup ca sunt rupata! M-a alergat azi Cristi la propriu cu motorul lui...naiba m-a pus sa-l cumpar...asa-i Alina?
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
dananita spune:
Buna dimineata!
Cameliada, Alecu nu merge la gradinita,la noi in casa nici macar nu se tipa de aici nelinistea mea. Si inclin si eu ca si tine sa cred ca e vorba de faptul ca nu poate inca sa-si exprime verbal toate trairile.
Alinalaex,Noe, multumim pentru urari!
Noe, dupa cum am scris si mai sus nici eu nu sunt adepta mersului in colectivitate (fie ea cresa sau gradinita atat de devreme).
Alecu nu era asa agresiv cu mine pana sa incep serviciul. Aseara am discutat cu sotul problema asta si banuim ca asta este sursa nemultumirilor lui. Alecu e foarte sociabil, e doar putin retinut la inceput pentru ca apoi sa se comporte firesc fie cu adultii fie cu cei mici. Episoadele relativ scurte de agresivitate sunt numai la adresa mea.
L-am lasat de mic sa stea cu toti bunicii si nu am avut probleme. Cand am inceput lucrul nu s-a manifestat in nici un fel. Parea fericit ca ramane cu bunica, dar uite ca nu e chiar asa. DUpa ce am stat aproape 10 zile impreuna cu ocazia sarbatorilor, Alecu a inceput sa ma intrebe dimineata unde plec eu si unde pleaca tati. Intreaba desi stie(cred) pentru ca i-am explicat aproape zilnic de ce trebuie sa plecam si unde plecam. Ieri dimineata iar a intrebat si dupa ce i-am explicat a zis ca pleaca si el la "facutate si sevici" (nu stiu de unde stie el ca trebuie sa mearga la facultate), apoi dupa-amiaza cand m-am intors s-a bucurat putin dupa care i-am zis ca o sa iesim afara, s-a opus si a inceput sa zica "nu nu nu, bate vantu' si poua" si sa ma loveasca cu palmele. Nah eu acum cu ce am gresit?! Sa fie oare suparat pe mine ca "dispar" ziua?
Iti multumesc mult pentru materiale, o sa le citesc si o sa vad unde am gresit sau unde gresesc. A, inca ceva, nu am facut niciodata caz ca e agresiv. Stiu si eu ca o astfel de reactie nu poate decat sa-i incurajeze comportamentul negativ.
SuperCat Linux al vostru!
Avem si noi pisica, pe printesa Sisi, care acum dupa doi ani a inceput sa-l simpatizeze pe Alecu. Pana acum a trait o mare criza de gelozie, desi nu avea motiv. Alecu e de-a dreptul innebunit dupa Sisi. Am dus-o in vizita pana la parintii mei care locuiesc deasupra (era si Alecu acolo) si a inceput copilu sa planga cand m-a vazut cu pisica in brate, urla sa o duc acasa sa nu cumva sa o las la mamaia ca e "pisicaaa noatra"
Mihaser, acum ca mi-ai atras atentia am observat :))
Unde se gaseste cartea aceea? Mi-a mai recomandat-o cineva, dar la librariile la care ajung eu usor nu este!
Mda, asta da intindere. eu ori scriu prea mult ori deloc...si nu sunt omul exceselor
Va pupez!
Dana & Alexandru
POZE cu Alex si Dana
Varsta Alecu 08.03.2006
Varsta BB2 DPN: 06.01.2009
dananita spune:
E musai sa va povestesc despre Dolfi(9ani), motanul parintilor mei, care a decedat cu aproape 3 saptamani in urma. L-a vazut Alecu bolnav si slabit si i-a facut "ma mai, ma mai" ca sa-i treaca, dar degeaba, nu s-a mai putut face nimic. Dupa ce a murit dragul meu motan, Alecu ne intreba pe toti "unde e Dofi? ce face acolo?", dar insistent, ca si cum stia ca s-a intamplat ceva de mare gravitate si i se ascunde adevarul. N-am ocolit deloc adevarul, i-am spus ca a murit si s-a dus sus, in cer, la Doamne Doamne. De aici au aparut 1001 intrebari: "Ce face Dofi la DD?" "DD ii face ma mai?" "Ce mananca la DD" "Veau sa pun mana pe DD" "Veau sa vad DD"etc. Stateam la fereastra amandoi si ne uitam la niste pisicute de afara, asta se intampla la cateva zile dupa ce a primit raspunsuri de la mine la toate intrebarile lui, cand Alecu imi spune "Dofi e la DD si nu mai poate sa se intoarca...e depa(r)te...are ghija DD de el, noi avem Sisica noasta" (asa o alinta el, Sisica)E putin spus ca am ramas masca si m-au podidit iar lacrimile...
si acum cand povestesc...
Dana & Alexandru
POZE cu Alex si Dana
Varsta Alecu 08.03.2006
Varsta BB2 DPN: 06.01.2009