* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (53)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
catrinutza spune:
neata fetelor
si noi pe baricade la serviciu.....sar'na pentru urari si incurajarile cu bebeshnely....
vad ca ati inceput dezbaterea unui subiect "aprins" si "violent".......chestii de lovire, bataie, agresivitate....
Diana...ai dreptate ca unele comportamente agresive se invata in colectivitate,dar altele sunt chestii absolut instinctive...rabufnesc din mostenirea noatra genetica de neandertalieni...iti pot da exemple de copii care nu vad agresivitate in jurul lor si totusi o manifesta...motivele pot fi de la neatentie acordata de parinti pana la a incerca barierele si limitele pana la care pot merge, chestie atat de specifica varstei....
E corect sa nu expui copilul la exemple de agresivitate si totusi....nu poti sa il izolezi la nesfarsit de colectivitate...la un moment dat tot va trebui sa ajunga in colectivitate si exista riscul unui grad de neadaptare...crede-ma ca stiu din proprie experienta ce inseamna sa fii un copi crescut in stilul asta...n-a fost rau, dar nici bine....ai mei au avut numai intentii bune, au vrut sa ne dea o educatie buna, sa nu ne "creasca mahalaua" asa cum zicea tata...dar la un moment dat a trebuit sa mergem la scoala...procesul de adaptare a fost unul extrem de lung si de greu...nevoia de socializare e una din nevoile de baza ale omului... eu in loc sa o tin departe de oamenii agresivi (acum nu iti inchipui ca o arunc intre fosti puscariasi ), vreau sa o fac sa inteleaga ca asta nu e o alternativa de comportament...ca exista oameni care apeleaza la asemenea comportamente, dar asta nu inseamna ca e bine ce fac...
Merg pe acelasi principiu ca si la securizarea casei...incerc sa nu securizez totul la mxim si sa ii explic de ce nu are voie cu lucru ala sau celalalt...prefer sa stie ce ar putea (si subliniez ar putea, pt ca la fel de bine ar putea sa nu) sa ii dauneze si sa o las pe ea sa decida (cu o limita, bien sur)...prefer varianta asta pt ca inevitabil mergi intr-o vizita undeva unde lumea poate nu are copii mici sau nu inteleg curiozitatea lu' atomix si lasa totul la indemana...deja stie cu care nu are voie sa umble si daca vede lucrurile respective se intoarce la mine si face razand din degetel "nu"... sau o pun sa ceara voie sa umble cu lucruile respective, daca sunt considerate safe....
dana...intr-adevar...sunt multe trairi pe care nu stiu cum sa si le exprime si rabufnesc si ei mititeii cum pot...e posibil sa fie "suparat" pe tine ca dispari din peisaj la serviciu...de cand ai inceput munca??? si la noi dupa perioada sarbatorilor, a inceput iar supararea ca plecam de acasa si ca vrea si ea sa "peche de acasa"...si la noi e chestie de cateva luni...si intr-adevar agresivitatea e indrepatata mai mult catre cei care au stat mai mult cu ea, adica eu si socra-mea...e ca un fel de pedeapsa pt noi ca ii "parasim"...cel putin asa imi explic eu...
Din pacate si Mariucu are momente de "dragalasenie" de genul asta...in ultima vreme cam dese, si incerc sa decopar cauza...daca-i legata doar de plecarea mea la munca sau deja isi simte tronul amenintat sau se intampla pe acasa cate ceva de care eu nu stiu...oricum e intr-o perioada in care imita absolut orice, dar absolut orice la modul cel mai crunt posibil... trebuie sa avem grija non-stop la ce facem si zicem....
Miha...ca bine zici chestia cu identitatea in suspendare...as vrea sa am si eu un pic de timp la dispozitie si pt mine...dar de la serviciu trebuie sa fug repejor acasa ca sa inlocuiesc "bona", care mereu are cate o suferinta si o plangere la adresa lu' atomix...a devenit tare obositor sa auzi zilnic pe cineva plangandu-se intr-una si de aceleasi lucruri...bravo tie...
Alinaalex...si io primul lucru cand ma mut la casa mea imi iau o matza d-aia grasa si pufoasa...ca poate asa sta departe socra si nu ne viziteaza prea des......bine macar ca avem catei...tot e o realizare, nu ca n-ar avea de comentat si la adresa lor...ca ea "n-a crescut cu animale" (desi e de la tara)...mi-a scapat un "foarte rau" spus asa cu patos...
Aida...si nu mai baga poze interzise pt gravide daca nu ne si trimiti la pachet o felie din bunatate...
gata...fug sa mai si muncesc....inainte sa ma dea afara
------------------------------------------------------------------------ catrinutza - mamicutza ... de
Mariuci si
cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
catrinutza spune:
dana, este ca si tu ramai muta cnad vezi cat de bine inteleg bebeici nostri unele lucruri????...brava lui....avem copii mari
------------------------------------------------------------------------ catrinutza - mamicutza ... de
Mariuci si
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
si pt ca acum imbin utilul cu placutut, adica serviciul cu voi, uitati www.fundatiasensiblu.ro/default.aspx" target="_blank">aici un link interesant....tot violenta dar de alt gen
Mariuci si
_
cameliada spune:
salut,
fetelor, am scapat de suzi!!!adica nu o mai cere, a adormit foarte frumos si usor, fara probleme.
Ieri ii citeam dintr-o carticica cu versuri despre o ratusca suparata ca animalele din curte nu ii dadeau atentie, si care a fugit pe lac. desenul din carte o arata pe ratusca uitandu-se in apa si cu lacrimioare pe obraji- uite mami ratusca, este suparata pe anumalutele din curte care nu s-au purtat frumos cu ea!- la care Tudor- pange mac-mac, da Tudi shuji! (adica plange rata, ii da Tudi suzeta!)
imi venea sa-l mananc!
deci operatiune incheiata cu succces!
fetelor, pe 13 iule voi fi nasa mare!
imi doream de mult sa cunun, adica de cand m-am castorit,dar nu am avut oferte si doream sa fiu cat de cat o nasa tanara. iar pe 5 iulie voi boteza un bebe, va fi al doilea finut. O vara fierbintica
aalina, ce mai faceti voi? sambata la 11 avem treaba pe la gradinita voastra, veti fi pe acolo?
aalina2003 spune:
Alexandra, la multi ani frumosi simulta sanatate..si un pic de noroc!1 (scuze pentru intarziere!!!)
Catrinutza,mey, pai daca Atomix e ...atomix, atunci baietul mamei cum va fi?..sa fie sanataos si norocos, restul, de la sine!
Dana,felicitari pentru sarcina! Pai gaandeste-te ca ai baiat mare,care-ntelege toate cele...atunci tot el te va intelege si te va ajuta cu noul bebe,nu?
Catrinutza, mi-ai luat vorba din gura, tot asa ma gandeanm si eu, pai ce te faci cand TREBUIE sa le dai drumul "in jungla"? Bine, asta nu-nseamna ca o invat "sa dea cu pumnul", dimpotriva,dar eu cred ca inteactiunea cu copii de varste apropiate ,dar cu comportamente diferite, ii prinde bine. Picea mea nu loveste,dar mamusca,insa numai pe mine aproape,sau pe cineva din familie care momentan are grija de ea,niciodata alti copii sau un strain. Ii explic mereu ca doare, ca nu trebuie sa faca asa, dar..ii mai scapa,asta e!
Cameliada, vezi ce pui bun e Tudi, el ii da suji pana si ratustei si tu credeai ca n-o lasa pan' la scoala!!:)Ce treaba aveti voi la gradinita ...si mai ales sambata?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Zuzilici/Zuzilici.jpg)
Zuzilici spune:
Of, of iar am ramas in urma si cu cititul si cu scrisul. Dar sper sa recuperez.
Pana una alta vreau sa urez si eu la multi ani fericiti mamicilor noastrea Alexandra, Catrinutza si Erika
.
In alat ordine de idei am reusit si noi sa punem ceva pozici d ela ziua Isabellei aici.
Merg sa citesc din urma si sa vizionez poze frumoase. Va pe toate si va urez o zi excelenta.
Cu drag, Oaia neagra a subiectului.
ZIETGEIST
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciuf/ciuf.jpg)
ciuf spune:
Ia, Zuilici, fa aici un dans: http://www.youtube.com/watch?v=QGnh0q4RuQ8
Eva ma innebuneste cu melodia asta, ba mi-o si canta. Si constat cu mare placere ca are ureche muzicala. Lucutul lui mama e afon rau de tot.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
mariana_1976 spune:
Zuzilici, wow, ce surpriza extraordinara!
Din poze imi dau seama ca ai o printesica foarte dragalasa! Imi place mult de tot rochita ei verde - chiar ca e de ghiocica!
Ce bine imi pare ca ne-ai scris!Cum sa fi "oaia neagra" a subiectului?? Se poate asa ceva??!
Noi te asteptam in continuare cu drag sa ne povestesti despre Isabella si "peripetiile" voastre zilnice!
Dana vin si eu cu felicitarile si va doresc sa aveti un bebe asa cum îl visati,indiferent de "sex" (al lui adica)!
Delia noi de obicei mergem in vacanta doar o data - cel mult de 2 ori- pe an.De data asta a fost o experienta placuta cu Thailanda (unde mai mersesem de alte 2 ori), mai ales ca soacra a sarbatorit in aceasta calatorie cei 63 de ani impliniti.
Eu am renuntat sa ascund telecomenzile de Markus,le pun doar undeva mai sus ca sa nu ajunga aia mica...
Intrebare: Rudy vorbeste ambele limbi? (ca al meu la inceput spunea cuvinte in romana si acum a cam rarit-o - adica imi raspunde doar in suedeza,la intrebarile romanesti.)
Catrinuta multe felicitari pentru cuc! Ce frumos ca veti avea "pereche"...!Mi se pare interesant ceea ce ai scris tu despre felul in care parintii incearca sa "protejeze" copilasii.
Aici in Suedia totusi mi se pare ca mult mai putin decit ce stiam eu din Romania...Poate din cauza ca societatea e diferita din multe puncte de vedere?
Noe si noi suntem mari iubitori de feline! Numele pe care l-ati gasit e super!
Am citit ceea ce ai pus pe blog in engleza si am ramas foarte foarte impresionata cit de tare esti la engleza!
Un singur lucru nu ma lamuresc: de ce suedezii astia sustin ca este bine sa ii obisnuim pe cei mici cu un program zilnic bine stabilit, cit mai regulat? In plus, cica ei au innascuta aceasta nevoie de a fi "programati"!! Mie mi-e tare teama ca aceasta societate de model "germanic"este mult mai "robotizata" decit imi convine mie sa accept!(ca eu as inclina sa fiu de acord cu ceea ce ai expus tu acolo despre "attachement parenting", nu cu ei!
)
Probabil ca incearca prin aceasta "programare" sa "construiasca" o societate cit mai eficienta si productiva??
Markus este foarte cuminte (sarcu' de el, se vede ca are ceva "suedez" in el ), cind il chemam la masa mereu vine si maninca tot (ca si fratiorul mai mare de altfel), cind il pun sa faca nani nu se impotriveste deloc si adoarme foarte repede dupa terminarea povestii.
Se pare ca fetitele au un spirit mai de "fronda".(or semana cu mami?!-cel putin asa isi da cu parerea tati al nostru)
Dana la noi primul copilas se manifesta mai... "arzator", pur si simplu impingea ceilalti copii daca ii luau jucariile, in schimb se baga sa le ia pe ale lor...De "lovit" nu ne "lovea" pe noi, insa pe cei de virsta ei daca nu i se facea pe plac! Am tot invatat-o si "povatuit-o" prin exemple pentru virsta ei si dupa ce a implinit 3 ani s-a produs o schimbare in bine.Acum la 10 ani mai are "toanele" ei, in sensul ca e usor incapatinata si alintata, altfel e tare generoasa si draguta cu ceilalti copii, atit la scoala cit si acasa.
Si eu cred ca mai exista instinctiv aceste dorinte de "lupta".Al meu de exemplu,a gasit din intimplare sabia fratiorului mai mare (de care Matei nu se mai atinsese demult de tot) si desi Markus nu se uita la desene,iar in carti nu prea i-am citit (inca) povesti cu razboinici, atit eu cit si sotul a fost mirati ca el STIA SA MINUIASCA SABIA!!
De lovit nu ne loveste deloc, insa are o placere deosebita sa se joace de-a "soldatelul", a stiut imediat sa-si aranjeze cascheta (desi strimb).
Foarte frumos i-ai explicat de motan, intr-adevar copilasii sunt uimitor de "intelepti" prin felul cum inteleg ei lucrurile acestea.
Mihaser daca nu sunt indiscreta, cam cit ar costa biletele la ZOO in Ungaria? Dar in ROmania?
Ce "motor" are Cristian? Al meu dupa ce a condus un timp motocicleta cu baterie (cadou de Craciun),acum s-a lasat de acest "sport".Prefera tricicleta si ma simt si eu mai bine ca nu-mi plac deloc motocicletele, mai ales la virste mai mari!
Cameliada tare simpatica replica lui Tudi despre suzi! Ce bine ca s-a incheiat si acest "capitol"! Baietii mei nu au folosit suzeta niciodata, in schimb fetele,da.(si sa stii ca dupa parerea mea, e mai usor sa se "lase" de suzi decit de ...index )Markus insa are o paturica pe care o suge in loc de suzi!!
Ciuf ce-am mai ris cind am citit ca Eva zicea de peste "Se ita la minee!" Super replica!!
Eu nu m-am incumetat niciodata cu bicicleta mai mult de 30 de kilometri dar aveam un coleg "nebun" care mergea in weekenduri chiar pina la Stockholm,adica peste 200 de kilometri!!!
A...sa stii ca am citit de curind un articol de aici in care se scria ca, dupa cercetarile facute la nu stiu ce universitate, mersul pe bicicleta mai mult e 2 ori pe saptamina pe distante mai lungi ar putea cauza niste problemute la testicole si ar micsora intr-o anumita masura sansele de a concepe bebe...(noroc ca bicicleta sotului meu e stricata de vreun an )
Gabi era mai demult un subiect pe DC despre cum sa ne motivam sa slabim...Desi nu cred ca este neaparat cazul la tine, poti sa incerci sa te duci la "femina intim", acolo sunt tot felul de grupulete simpatice si chiar intreceri care incurajeaza sa dispara "amintirile" lasate dupa nastere,etc.
Aida saracul fazan, ce cuminte statea el acolo!! Markus are tot 14 kg ca si Alexandra.Sectiunea aia din tort mi-a facut o poftaaa!!!
Alinaalex tu vorbesti serios cu casa in afara orasului?
Eu ca atunci cind stateam mai...la "tzara" aici in Suedia, mi se parea ca fac prea multi kilometri cu masina,nu vedeam tipenie de om in apropiere, mergeam la shopping ceva mai rar, peste tot trebuia sa ne deplasam cu masina si aici benzina costa...Prietenii veneau mai rar tot din cauza ca pina la noi trebuiau sa faca niste kilometri buni...
Da, Markus si-a facut in Thailanda o multime de "prieteni". Cu privire la acest subiect,as dori sa va cer si eu parerea:
In unele tari pe care le-am vizitat, multa lume imi cerea voie sa se pozeze cu copiii si sa-l ia in brate, sa le daruiasca fructe sau biscuiti,etc.Asta fiindca ei se pare ca sunt atrasi de copiii MAI BLONZI.(Matei acum e saten deschis, dar mic avea aceeasi culoare de par ca si Markus).
Sotul meu nu-i prea lasa sa faca poze decit rar de tot, in schimb,la luat in brate si "tratat" nu s-a opus niciodata.
Eu eram intr-un fel in .."dezacord",nu mi se pare foarte igienic si nici placut pentru copii sa-i ia in brate niste straini care nu se stie ce boli pot transmite...
Exagerez eu oare??? (ca sotului nu i se pare ca am dreptate)
Mariana 31+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Qamar spune:
quote:
Originally posted by mihaser
Salut!
Dana ai observat ce DPN avem...eu 01.06 si tu 06.01
Apropos de agresivitate...pe al meu mama l-a invatat sa ne bata...doar asa ca i se parea ei funny! Am avut discutii serioase cu ea pe tema asta...Acum cand vine la noi a zis sotu ca-i face reguli!
Noe la gradi copiii batausi sunt evitati de restul...Am citit asta si in Supernanny...Totusi la Cri la gradi nu am observat astfel de comportamente...copiii mai mari se joaca frumos cu el si a invatat numai lucruri bune...Ieri le-a zis ceau cand a plecat fara sa-i spun eu...el care era un mutulica...Eu sunt multumita de gradi. Poate am fost norocoasa sa o gasesc pe asta mai exclusivista...sau poate ca aici in vest e un pic altfel...nu stiu...cert e ca l-a disciplinat gradinita.
Fetele eu va recomand carte lu` Supernanny...e foarte buna pentru parinti...Eu invat multe din ea...Si eu fac o gramada de greseli cu Cristi, insa sper sa le remediez...acum in astai 7 ani....cei mai importanti.
Va pup ca sunt rupata! M-a alergat azi Cristi la propriu cu motorul lui...naiba m-a pus sa-l cumpar...asa-i Alina?
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
Miha, ma bucur ca la Cris la gradi e ok
![](floare.gif)
pe mine ce ma socheaza de multe ori e atitudinea parintilor, care sunt mandri cand juniorul lor loveste sau agreseaza un alt copil: pai, ce, mai bine sa fie un tantalau?
![](bang.gif)
sarcina usoara!
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau
![](cat.gif)
Qamar spune:
quote:
Originally posted by dananita
Buna dimineata!
Cameliada, Alecu nu merge la gradinita,la noi in casa nici macar nu se tipa de aici nelinistea mea. Si inclin si eu ca si tine sa cred ca e vorba de faptul ca nu poate inca sa-si exprime verbal toate trairile.
Alinalaex,Noe, multumim pentru urari!
Noe, dupa cum am scris si mai sus nici eu nu sunt adepta mersului in colectivitate (fie ea cresa sau gradinita atat de devreme).
Alecu nu era asa agresiv cu mine pana sa incep serviciul. Aseara am discutat cu sotul problema asta si banuim ca asta este sursa nemultumirilor lui. Alecu e foarte sociabil, e doar putin retinut la inceput pentru ca apoi sa se comporte firesc fie cu adultii fie cu cei mici. Episoadele relativ scurte de agresivitate sunt numai la adresa mea.
L-am lasat de mic sa stea cu toti bunicii si nu am avut probleme. Cand am inceput lucrul nu s-a manifestat in nici un fel. Parea fericit ca ramane cu bunica, dar uite ca nu e chiar asa. DUpa ce am stat aproape 10 zile impreuna cu ocazia sarbatorilor, Alecu a inceput sa ma intrebe dimineata unde plec eu si unde pleaca tati. Intreaba desi stie(cred) pentru ca i-am explicat aproape zilnic de ce trebuie sa plecam si unde plecam. Ieri dimineata iar a intrebat si dupa ce i-am explicat a zis ca pleaca si el la "facutate si sevici" (nu stiu de unde stie el ca trebuie sa mearga la facultate), apoi dupa-amiaza cand m-am intors s-a bucurat putin dupa care i-am zis ca o sa iesim afara, s-a opus si a inceput sa zica "nu nu nu, bate vantu' si poua" si sa ma loveasca cu palmele. Nah eu acum cu ce am gresit?! Sa fie oare suparat pe mine ca "dispar" ziua?
Iti multumesc mult pentru materiale, o sa le citesc si o sa vad unde am gresit sau unde gresesc. A, inca ceva, nu am facut niciodata caz ca e agresiv. Stiu si eu ca o astfel de reactie nu poate decat sa-i incurajeze comportamentul negativ.
SuperCat Linux al vostru!
Avem si noi pisica, pe printesa Sisi, care acum dupa doi ani a inceput sa-l simpatizeze pe Alecu. Pana acum a trait o mare criza de gelozie, desi nu avea motiv. Alecu e de-a dreptul innebunit dupa Sisi. Am dus-o in vizita pana la parintii mei care locuiesc deasupra (era si Alecu acolo) si a inceput copilu sa planga cand m-a vazut cu pisica in brate, urla sa o duc acasa sa nu cumva sa o las la mamaia
ca e "pisicaaa noatra"
Mihaser, acum ca mi-ai atras atentia am observat :))
Unde se gaseste cartea aceea? Mi-a mai recomandat-o cineva, dar la librariile la care ajung eu usor nu este!
Mda, asta da intindere. eu ori scriu prea mult ori deloc...si nu sunt omul exceselor
Va pupez!
Dana & Alexandru
POZE cu Alex si Dana
Varsta Alecu 08.03.2006Varsta BB2 DPN: 06.01.2009
Dana, eu ramasesem cu impresia ca puiul tau e la gradi, my bad
![](floare.gif)
dar pana la urma cred ca e asa cum spui, in conditiile astea....incearca sa te "pedepseasca" putin pt ca pleci; si solutia cea mai buna cred ca o sti si o aplici: anuntat in fiecare zi ca pleci, unde pleci si, mai ales, ca te vei intoarce mereu la el
![](floare.gif)
eu as pleca un pic si n-am cum
![](icon_smile_big.gif)
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau
![](cat.gif)