Gravidute si mamici de Cluj - 76
Raspunsuri - Pagina 9
puisorul spune:
Imi pare tare rau ca nu ajung la intalnire nici saptamana asta pentru ca noi abia in weekendul asta ne mutam cu totul acasa la Cluj.
Stefana a crescut tare bine, e o dulceata. Noi o alintam Stefi, mamaruta, printesuca, pisicuta, piticuta si alte asemenea. Inca ne trezim noaptea pe la trei pentru papa, dar in rest e tare cumintica si cel mai tare ma bucur ca doarme si ziua, uneori cate doua-trei reprize de cate doua ore. Mai tarziu o sa pun si niste poze proaspete.
Am vazut saptamana trecutao emisiune pe Antena 2 despre diversificarea la bebei cu un profesor din Bucuresti si inca o doctorita. Ei ziceau ca la copii alaptati natural diversificarea se incepe la 5-6 luni si la cei alaptati artificial la 4 luni, sa se inceapa cu supa de legume si lucruri care nu le stiam eu, e ca tre sa le dam carnita de gaina si de vita. Adica nu de pui sau vitel, ca nu au proteinele care trebuie si contin niste substante care le solicita ficatul. La supica sau la pireul de legume trebuie adaugat ulei, nu de masline ci de germeni de porumb. Uleiul se poate alterna cu unt. Ca si fructe se pot da mere, pere, prune si piersici. Iar citricele, banane, kiwi si capsuni numai peste 1 an. Despre carnea de peste ziceau ca e foarte bine tolerata cea de salau proaspat.Produsele cu gluten pot fi introduse de la varsta de 8 luni.Mancarea gatita ca pentru adulti doar peste trei ani. Si lucruri cunoscute, nu miere, sare, zahar pana la un an.
Sper ca nu v-am plictisit.
Sa aveti o zi frumoasa
Ani de
Stefana (23.01.2008)
ALEX29 spune:
NEATZA
IOANA(SARA) sunt pilule ce se pot lua in timpul alaptarii (exluton)
chiar ca ar trebui sa ti faci si tu cont sa ne pui poze cu ingerashu ala mic si frumos
iar legat de alaptare ,,,nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa fie de greu ,oricum sper sa renunte ea ,o sa i dau pana pa la 1 an jumate ...sper sa am laptic pana atunci :)
MELI tare frumoasa i piticutza ta ,cred ca tare i place in rotobil.Ce parere ai ?crezi co ajuta ?,sorry pt noaptea grea ,sper sa nu mai aveti parte de asa ceva
IOANA13 da ai baiat mare nu gluma 
am fost ieri la Gine din pacate doctorita a fost f ocupata ,intra in concediu si a avut f multa lume asa ca n am putut povesti f multe ,oricum pot sa mi pun sterilet ,deja am 7 luni de la nastere
aveti careva ? a durut cand vi l a pus
ELENA buna ideea cu intalnitul la piscina ,cred ca o sa i facem tare fericiti pe bebeii nostri
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
ALEX29 spune:
PUISOR multum pt info ...cred ca daca mai citesc multe legate de diversificare o iau razna ...stiam ca uleiul de masline e f f bun pt bebe ,....am noroc ca mamarutza mea nu face figuri la mancare :)
o zi frumoasa fetelor
puisorul spune:
Despre uleiul de masline ziceau ca, contine niste acizi grasi care solicita prea tare colecistul, si ca in ordine cel mai bun e uleiul de germeni de porumb, apoi uleiul de floarea soarelui si apoi uleiul de masline.
Imi spuneti careva ce hartii trebuie pentru concediul de ingrijire copil sau de unde pot afla?
Ani de
Stefana (23.01.2008)
velenamaria spune:
buna mamici
e tare greu cu mucisorii astia..dar e bine macar ca am gasit karvol si azi nopate a dormit mai bine.
PUISOR..merci de info..nu stiam chestia cu carnea de gaina si cea de pui...trebuie sa ma uit ce cumpar..iar de uleiul de masline eu stiam ca e bun, chiar i-am pus lui Edi in supica. acum nu stiu ce sa mai fac...uff.
Diana..salutari si de la noi. ce mai face Irina?
Sara2007 ..sunt de aceeasi paprere cu tine in legatura cu olita...am si eu aceeasi problema cu tzitzi la somn. nici eu nu vreau sa ma gandesc la momentul cand n-o sa mai fie lapte..sau trebuie intarcat. e asa de greu..ptr ca eu sunt singura care-l poate adormi ..daca nu adoarme greu si dupa ture bune de plans.
tare as vrea sa va vad si eu..la papanasi..dar imi e greu cu Eduard al meu..care e asa de suparat din cauza dintilor si a racelii. de 2 saptamani nu ne mai putem plimba cu caruciorul...dupa maxim 15 min incepe sa urle..asa ca stau doar in parcul din spatele blocului de unde pot ajunge repede acasa. sper sa-i treaca repede si sa facem iarasi plimbari lungiiii..si numa bune de slabit mami.
va doresc o zi minunata.
mami si edi
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6" target="_blank">poze Eduard 0-3 luni
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj" target="_blank"> poze Eduard la 3 luni
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.3re2sve7&x=0&y=sh43dl&localeid=en_US" target="_blank">poze Eduard la 6 luni
velenamaria spune:
ALEX..cam la cati km de cluj se afla terenul..sau terenurile? cat sunt de mari?
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6" target="_blank">poze Eduard 0-3 luni
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj" target="_blank"> poze Eduard la 3 luni
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.3re2sve7&x=0&y=sh43dl&localeid=en_US" target="_blank">poze Eduard la 6 luni
anca.b spune:
Buna dimineata!
Puisor, bine ai revenit!
Actele pt concediul pt ingrijirea copilului le iei de la primarie, de pe Eroilor. Dosarul il depui tot la ei si trebuie sa contina:
-cerere tip (primesti de la ei)
-adeverinte angajator (primesti de la ei)
-cererea pt angajator de intrare in concediul de crestere a copilului (copie)
-decizia angajatorului de suspendare a contractului de munca (original)
-certif de nastere al copilului (copie)
-buletinul tau (copie)
-extras de cont daca vrei sa-ti trimita banii in cont
-dosar plic
Meli, imi pare rau de noapte agitata. Spor la studiat!
Alex, da-i inainte cu diversificarea, mai ales ca mamarutza nu e mofturoasa. daca ne gindim ca noi toti am inceput cu gris cu lapte (din griu, cu gluten!!!)...atit se stia atunci. da-i legume, fructe, pireuri si supica...
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
magdutza24 spune:
Neatza ce facetzi fetelor?
noi ne am trezit la ora 6 si pana la 9.30 nu a adormit iar acum am apucat sa intru sa citesc ce ati mai scris ,si sa fac si ceva treaba in casa ca nu are cine sa ne ajute
Kitzy sa nu renuntzi la alaptat pentru ca daca ai lapte vei reusi pana la urma sa o tii la san,laptele de mama e cel mai sanatos.
si eu am avut probleme cu Victor dar cu multa rabdare vei ajuta.eu iti doresc rabdare de fier
am mai pus cateva poze cu VIctor http://www.flickr.com/photos/26313446@N02/
magda si victoras
ALEX29 spune:
VELENA ti am trim un pm
ANCA si eu tot asa zic ,intradevar tin f mult ca puiu sa aiba o alimentatie cat se poate de sanatoasa ,dar cum am mai scris o iau razna daca ma iau dupa toate nebuniile astea cu diversificarea 
MAGDUTA ingerasu tau e tare scumpic ,vad ca stie sa scoata si libutza![]()