Relatia cu un copil de 4 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

quote:
Originally posted by Deianira
Totusi, nu stiam ca asistentii maternali n-au voie sa aibe job.

Asistentii maternali au jobul de asistent maternal.Cu carte de munca, salariu in functie de studii si/sau vechime, drepturi, obligatii, etc., tot ce presupune un job.
Nu pot sa aibe altul, pt ca jobul lor e sa aibe grija de acel copil, sa-l educe, sa se ocupe de el, nu sa il lase in plata Domnului, cu soacra, vecina, si sa plece sa lucreze altceva.

Deianira, felicitari pt ceea ce faci!
Aceasta fetita isi va aminti toata viata de tine, vei fi pt ea un reper in timp, si isi va aminti minunata senzatie de a fi valorizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Problema mea inca nu a fost solutionata . Mi s-a spus ca s-a aprobat dar trebuie trimisa cerea la Directie pentru a fi semnata si acolo , intre timp eu sufar ca nu pot sa o iau si A. de fiecare data cand ma vede repeta papagaliceste "Vin la tine ." si face botic cand plec de la ea, la scoala .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

A trecut o luna de cand am depus cererea . Sunt incredibil de dezamagita de tot ceea ce s-a intamplat, de birocratie, de nepasare, de incompetenta. De o luna, duminica de duminica, merg la A. care ma intreaba cand vine la mine, ce face pisu, ce fac porumbeii (din centru), etc.
Si astazi, dupa o gramada de drumuri de la orfelinat la directie si inapoi si dupa zeci de telefoane aflu ca s-a pierdut cererea deja de cateva saptamani, cu aprobare cu tot!!!
Cum este posibil asa ceva? Asta dupa ce am suportat sa fiu insultata (caci ma consider insultata) de "doamnele" de la Directia Generala de Protectie a Copilului care preferau sa ma lase sa astept la telefon in timp ce probabil mai povesteau si imi spuneau sa astept ca inca nu s-a aprobat, ca am sunat la un numar gresit, ca nu stiu despre ce este vorba, etc

Daca a mai avut cineva de a face cu Directia de Protectie a Copilului as dori sa stiu daca pot depune o reclamatie/plangere? E inadmisibil ce s-a intamplat, mai ales tinand cont de toate conditiile impuse (pe care eu le-am respectat) atunci cand am facut cererea.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze daca am fost neclara in idei dar sunt foarte nervoasa

Mergi la inceput

Am revenit cu vesti proaspete! Ma gandisem sa nu mai scriu, din cauza lipsei de raspunsuri, dar am observat numarul mare de vizualizari si m-am gandit ca totusi cineva citeste.
Am vorbit azi cu psiholoaga la telefon si m-a anuntat ca mi-a rezolvat ea problema scoaterii din institutie pe duminica asta (mai incolo in schimb nu se stie inca ccc cum vom proceda) avand in vedere ca ea mi-a impus mai multe conditii . Asa ca s-a folosit de metoda CRP (cunostinte, relatii, pile) ca sa o scoata cumva la capat . Oricum ar fi, eu ii sunt recunoascatoare, pentru ca in afara de ea si inca o sistenta sociala care s-a implicat, nicio persoana cu influenta nu a miscat un deget desi se stia toata situatia .

Abia astept sa o luam duminica, cred ca si ea abia asteapta, o ducem la Zoo .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

ma bucur mult pentru voi!
sa stii ca eu urmaresc subiectul chiar daca nu particip.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Da, Deianira, cineva citeste.
Suntem multe cele care citim, doar ca poate nu avem intotdeauna timp sa iti raspundem.
Cat despre relatia ta cu "Protectia Copilului", nu trebuie sa fii dezamagita. Cu putin exceptii, asa se intampla peste tot. Nu stiu la ce ti-ar folosi o reclamatie, in general pe acolo sefii ii acopera pe aubalterni, dar pe viitor cere numar de inregistrare la orice document le adresezi (il faci in 2 exemplare si pe exemplarul tau ei trebuie sa-ti puna numarul de inregistrare).
Si nu trebuie sa fii nici nervoasa, ci doar pregatita sa ti se mai intample deseori astfel de lucruri.
Vei iesi mult schimbata din experienta asta, nu atat datorita acelui copil care iti infrumuseteaza clipele, cat din cauza celor cu care trebuie sa te lupti pentru a-i aduce si ei o farama de bucurie.
O sa iti mai scriu intr-o zi, cand o sa am timp.
Pana atunci, mai da-ne si tu vesti. Si nu te lasa invinsa de sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Deianira, si eu citesc subiectul si te admir. Faci un lucru remarcabil. Micuta are mare noroc cu tine (in masura in care se poate spune despre un copil de la un centru de plasament ca are noroc...)

Daca "protectia copilului" este locul unde te duci sa depui actele pentru CIC, nu ma mai mir de nimic. Inainte de a ma duce acolo pentru CIC a fost sotul meu si a copiat lista cu actele necesare. Cand am ajuns acolo cu actele mi-au spus ca lipseste ceva. "Dar nu e scris..." "Si ce daca nu e scris?! Trebuie la dosar." Actul era de la servici. Cand m-am intors cu el mi-au spus ca un alt act de la servici nu este bun. Puteau sa se uite de la inceput sa-mi spuna sa iau actul nou si sa il si corectez pe celalalt. Cand am ajuns, plina de nervi la servici, doamna de la "resurse umane" mi-a spus: "Va dau cuvantul meu de onoare ca am sunat la ei si asa mi-au spus ca trebuie sa scriu." Imi pare rau, dar chiar nu cred ca este bine sa faci o reclamatie, cred ca nu rezolvi nimic si s-ar putea sa-ti faca probleme in relatia ta cu fetita....

Mergi la inceput

Ce usurare ca ma citeste cineva, pana asa observ numarul de vizualizari credeam ca vorbesc singura!
Am primit mesaj de la doamna psiholog sa merg maine dimineata sa rezolvam cu hartiile. Maine cand o sa o vad o sa-i spun micului rocker ca o iau duminica sa-l vada pe pisu si sa vada si alte animalute la Zoo. Data trecuta cand a fost la mine, m-a lasat socata cand mi-a zis ca vrea sa se spele pe dinti asa ca imediat dupa saptamana aia m-am dus si i-am ales o periuta de dinti super frumoasa ca re statea acolo si mi-era teama ca nu o va folosi. Asa ca acum o sa anunt ca o asteapta si periuta de dinti , nu numai pisu .

Si in caz ca nu v-am spus, exact in aceiasi situatie cu mine este o prietena, si ea a luat o fetita, exact aceleasi demersuri, cereri facute deodata, vizite facute deodata, la ambele ni s-au pierdut cererile deodata . Asa cu duminica avem si noi si fetitele programul facut, si prietenii nostri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Sigur, draga mea, si eu te urmaresc
Ce lucru frumos faci, sper sa dea Dumnezeu sa se clarifice situatia ei...
Totusi mi se pare atat de trist... atat de trist... Sper sa nu sufere micuta mai tarziu, cand o sa dispari...

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Deianira, tine-te tare in lupta cu birocratia. Poate fi rautate, poate fi indiferenta, pot fi toate la un loc.

Motivatia ta insa merita. Nu renunta si cere numare de inregistrare la cereri cum s-a zis mai sus. Nu ii sesiza nicaieri pentru ca sesizati la nivel relativ mic probabil vor fi doar avertizati si ti se vor pune bete in roate si mai mult. Cel putin acum, la inceput. Nu am avut treaba cu Protectia Copilului, dar presupun ca e ca peste tot unde toata lumea cunoaste si acopera pe toata lumea.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput