Puiuti de Randunici 2008!! (1)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Naty, si mie imi cade parul acum dupa nastere, iar in timpul sarcinii n-am pierdut fir de par. Dar stiam ca asta o sa se intample caci asa am patit si la Razvanel. Lasa ca se regenereaza..., sa speram!

Delphin, ce super ca papa isi petrece mult timp cu Seb, conteaza foarte mult! Cred ca abia asteapta sa creasca si bebe David sa-l invete o gramada de lucruri si sa-l ia peste tot cu el.

Luny, sa iesi repede din butoi, imi pare tare rau de problemele din neam, dar tu incearca sa stai cat poti de relaxata caci bebe Muffa te simte si se agita si el apoi. Stiu ca e usor de zis si greu de facut...

Cristina, stiu ca-i greu! Daca e la mine asa si vorba ceea, Razvan e ditamai flacaul de 6 anisori, imi inchipui cum e la tine. Dar cu timpul o sa fie din ce in ce mai bine. Cel putin, eu asa imi zic mereu cand mi-e greu...

Alice, noi am iesit afara si ne-a prins ploaia. Noroc ca stau peste strada de IOR si in 5 minute am ajuns acasa.

Ali, super ca ai 2 fete cuminti foc. Sa-ti traiasca!

Cris, la mine a venit pediatra de la Medlife la o saptamana de la iesirea din maternitate . La mine sedinta de alaptat dureaza acum in jur de 15 minute, dupa ce papa un san o pun sa ragaie si apoi trece la cealalta tzitzi si mananca cat mai poate si de acolo. Apoi iar ragaiala si gata masa!

Tuchita,

Bubu, somn usor la ora de nani!

Ariel, dar de ce ii dai completare daca ai sanii plini de lapte?

Cand am iesit afara cu Rebecca mi-am cumparat cartea Mihaelei Bilic - Mananci, deci te abtii! E foarte interesanta, am apucat doar sa o rasfoiesc, dar abia astept sa o citesc. Nu mai tine nene, trebuie sa slabesc neaparat, nu ma mai suport asa grasa! Am 65 kg, deci 15 in plus!!!! Dupa botez, incerc sa renunt la dulciuri si apoi usor, usor sa adopt un stil de viata sanatos. Sper sa ma ajute cartea asta, pentru ca vointa stiu ca am.

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Bubule somn usor! Am incerat si eu schema dar s-a trezit Seb!
Delphin chiar nu faceam misto! In pozele in care m-ai vazut eram insarcinata in 5 luni si nu ma ingrasasem mai mult de 1kg! Acu am vreo 15 in plus!
Cat despre Ilinca nu se mai scapa pe ea noaptea decat cand schimb lenjeria!o pune randunoiul pe la 1 noaptea pe olita si ii ajunge!
Debridatul costa vreo 15 Ron adik aproape 4 euro!
mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Gata, am vazut pozele toate! Da zau daca mai pot comenta . Ce am retinut - Clau - tare frumos a crescut Rebecuta! Delphin - tare mandru e Seb in uniforma militareasca! David pare foarte fericit si razacios, tu parca esti o copilita! Am vazut si pozele Nicoletei cu bebe mic, care parca seamana cu Dariuta mea si cu fratiorul mai mare!

Clau - si eu vreau sa slabesc, cred ca o sa inlocuiesc masa de seara cu fructe si atat deocamdata, sa vad ce rezultate o sa am, ca nesomnul nu ma ajuta decat la fatza , arat ca o drogata

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

Mergi la inceput

daca toata lumea a pos poze noi azi, n-am rezistat sa nu produc si eu ceva si sa ma dau si mare!
voila!http://picasaweb.google.com/catalina.bega/SEBASTIAN/photo#5195763445519652386

poze

Mergi la inceput

cristina nu fructe ci legume! Fructele sunt prea dulci si poti lua tzeapa!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

am gasit chestii destepte la subiectul despre alaptat:

"The American Academy of Pediatrics' policy on Breastfeeding and the Use of Human Milk states, "Newborns should be nursed whenever they show signs of hunger, such as increased alertness or activity, mouthing, or rooting. Crying is a late indicator of hunger."

De multe ori cand vrem sa alaptam puiul ea/el este mult prea infometat... si cu un pui infometat nu te pui. Tipa ca din gura de sarpe, trage prost, nu ai timp de pozitionat. Mai si musca...stiu eu o canibala mica. A scapat sanul urla si nu mai vrea sa continue...

De aceea multi sfatuiesc sa hranim bebeii cand dau semne de foame, nu cand zbiara de foame. E foarte important sa ai un bebe cooperant si dispus sa te astepte putin cand esti mamica incepatoare. Semnele acestea sunt bune la inceput cand un dialog mami-pui e cam la inceput si seamana a monologuri paralele cu frustrari si lacrimi. In plus hranirea la cerere asigura pentru cele mai multe mamici laptic din belsug.

Uitati cateva semne de foame:

isi suceste gurita spre asternut relativ periodic desi e pe jumatate somnolent. Nu se aplica cand abia a mancat.
 isi suceste capul stanga dreapta si ragaie usor
 Isi baga degetele in gura. Mai ales in primele doua luni suptul la bebeii alaptati e legat de foame.
 fara degetele in gura incearca sa suga din aerparca sta sa sarute:):)
 isi inclesteaza degetelele sau strange pumnisorul spre piept sau burtica
 ultima faza: plange
Aceste semne nu-s prea clare asa ca in majoritatea cazurilor va vrea sa suga dar nu neaparat.
Daca sugarul e mai alert semnele de foame le va face cu ochii deschisi, daca e intr-un somn usor cu ochii inchisi... se pot vedea prin pleoapele fragile cum i se agita puternic ochisorii.

Oricum in caz de dubiu, daca au trecut 1h^30-2 de la ultima hranire incercati

1. sa alaptati
2. daca va pare prea adormit/a incercati sa-i schimbati pozitia sau luati-o/l in pat langa si vedeti daca alaturi nu se agita brusc si cauta sanul.

Semne ca vrea sa fie lasat in pace in timp ce-l alaptati sau incercati sa-l alaptati:

desi aproape se uita in directia opusa voua
 isi arcuieste spatele
 va impinge cu manutzele
 Scoate laptic pe langa guritza... nevomitand
 Se inneaca repetat
 Sau plange... alt plans... cel putin dupa o vreme asa iti pare ca distingi plansetele

Si atunci

1. lasati bebe-ul in pace. Daca ii e foame va mai cere
2. e normal ca bebe-ii sa faca pauze de cateva secunde dupa 10-15 minutzele de supt.
3. ca sa preveniti sindromul bebe iritabil..ii puteti vorbi, apropia fata de el

Semne ca bebe e plin ochi cu laptic:

Isi deschide bratele si-si relaxeaza mainile relativ departe de trunchi.
 Isi deschide palmele si relaxeaza degetelele
 isi arcuieste spatele
 va impinge cu manutzele
 Adoarme

Semne ca are doar chef de joaca desi e activ

Intoarce capul spre voi
 va fixeaza fata si ochii, eventual
 Se intinde sa va atinga

Cum va dati seama daca a supt suficient. Pe aici proba cantaritului e considerata aiurea. La bebeii mici si prematuri se face zilnic, dar in nici un caz dupa fiecare masa.
Deci ideea este ca dupa a treia zi de supt bebe primeste laptic suficient daca:

1. se hraneste intre 8 si 12 ori in 24 de ore
2. bebe are 5-8 scutece ude in 24 de ore
3. bebe are 2 la 5 scaune pe zi
4. in medie petrece macar 10-15 minute la un san pe o alaptare.

Sursele: The New Mom's handbook primita in spital in NY,State
Plus web:
http://www.aap.org/advocacy/bf/tensteps.pdf
http://www.lalecheleague.org/FAQ/schedule.html
http://www.danhosp.org/maternity/feedingyourbaby.htm
http://www.arizonalactationcenter.com/babysignals.html
http://www.tdh.state.tx.us/wichd/bf/cueseng.pdf
http://www.gentleparents.com/artcarr2.html

Pentru a te putea baza pe semnele de foame este recomandabil ca bebe-ul in primele trei luni sa nu cunoasca: suzeta si peferabil, nici biberonul. Suzeta il linistete temporar, iar semnele de foame nu apar. Mama se vede brusc in fata unui bebe care moare de foame si e total necooperant."

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Tuchita - legumele nu le suport , mai bine beau apa si nu mai mananc nimic, decat legume Mi-am bagat nasul si in pozele tale , ca m-a intrigat discutia voastra cu Delphin despre care e mai slaba - aveti tupeu nu gluma sa va plangeti de siluete! Amu chiar ca nu mai mananc nimic! Seb cu Ilinca sunt doi pui superbi! Vreau si eu bebei mai mari!!! Abia astept sa mai creasca si ai mei

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia99 spune:

Naty incearca sa-ti faci card la farmacia dona, ai reducere la toate produsele, iar in ploiesti este un magazin se numeste mon bebe si este distribuitor humana, de acolo am luat. Am comandat si pe net cu 49 lei astept sa soseasca sa vedem daca platesc cheltuieli de transport ca nu era specificat pe site www.aneline-design.ro sau incearca in selgrose, eu merg saptamana asta pentru cumparaturile de botez si am sa studiez mai atent preturile ca ieri am fost in viteza si nu am avut timp. Sa stii ca bebe si-a reglat si somnul si tranzitul intestinal de cand este pe humana si are si el ore regulate de masa.

mamica de Bogdan Alexandru 2 luni
http://www.flickr.com/photos/64733768@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

naty, si mie mi-a fost dor de voi, dar efectiv mi-a fost imposibil sa intru pe net...nu am avut timp, nici macar acea secunda de a respira dupa ce faci un pipi contra cronometru:)iar la asta s-a mai adaugat si o stare de "vai, biata de mine!!!" de-mi venea sa dau apa la soricei...inca mai am starea asta, mai ales ca nu am putut sa ies afara si l-au apucat si tipetele pe teo de vreo ora incoace si sunt treaza de la ora 4 , tot din motiv de tipete... cat despre laptele nan...testez 1-2 zile, daca va fi cazul, si daca nu ii va merge bine lui teo cu el (cum am auzit ca nu merge in cazul a multor bbei) il voi schimba...

clau, nici macar eu nu stiu de ce!!! cert este, ca acum cateva zile, nici nu mai stiu cand, macar, , teo a stat 2 ore la san si eu credeam ca papa....si apoi urla de foame. i-am dat lapte praf si a ras 120 ml pe nerasuflate!!!! nu stiu ce lapte am eu!!! dar am deprima rau de tot treaba asta!

hai ca plange:) dupa ce a supt iar juma de ora!!!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia99 spune:

debridatul este 8 lei deci pana in 2,5 euro

mamica de Bogdan Alexandru 2 luni
http://www.flickr.com/photos/64733768@N00/

Mergi la inceput