Mamici de mladite si mugurasi de mai-iunie 08 (69)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

quote:
Originally posted by Doloress

Bine v-am regasit fetelor! dupa vreo cinci zile pline de peripetii, cele mai frumoase si cele mai grele din viata mea !
Nu am timp sa va citesc din urma, numai am intrat sa va spun ca am nascut marti, 29 aprilie un baietel de 1.900 kg, prematur, doctorii au considerat ca prima eco era cea corecta si desi e marisor, l-au declarat nascut la 32 de saptamani. Am sa intru mai pe seara sa va povestesc Odisseea mea, deocamdata vreau numai sa va anunt ca Patrick e bine, e sanatos, chiar daca e atat de mic!!!!! E la spital, mie mi-au dat drumul acasa, ca nu te lasa sa stai acolo cu el cat vrei. Pe el il mai tin inca 4 saptamani timp in care eu voi merge in fiecare zi la spital, sa il vad.
Deocamdata e bine, am avut timp si am facut imediat injectii pentru maturarea plamanilor, deci chiar pe seara (s-a nascut la 7 dimineata) a inceput sa respire fara tub. Mai are putin nevoie de oxigen, dar nu e intubat. Mananca bineinteles prin tub, de aceea nu poti sa-l iei acasa, pana nu invata sa se hraneasca singur. Ma rog la Dumnezeu sa am mult laptic, ma tot mulg, dar nu prea iese mult, asta e cel mai important pentru el.
Este ingrijit insa tare bine, sunt o gramada de doctori si asistente in jurul lui, are o mie de aparate conectate care ii masoara toate semnele vitale.
E greu tare, nu va zic cat am putut sa plang si mai plang in continuare, mai ales azi cand am venit acasa singurica si fara burtica. Dar sunt si tragedii mai mari, asa ca nu ne pierdem speranta!
va pup, mai citesc din urma si mai revin, felicitari noilor mamici si bafta burticutelor, sa tineti puii cat mai mult la caldurica pentru ca tare e important!
A, de nascut am nascut natural, cu epidurala, a fost cumplit de greu pana am ajuns la nastere, dar asta va povestesc mai apoi
Va pup!

Doloress si minunea mea Patrick, un baietel grabit tare

PUP baietelul grabit si mamica curajoasa, cred ca e tare greu sa vii inapoi acasa fara burtica si fara bebica ! Astept si eu sa vad povestea voastra, si pana atunci multa sanatate si curaj, va trece totul !

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Getutza,am citit povestea nasterii puiului tau..imi pare rau ca ai avut parte de un medic asa....neomenos,plus travaliu greu.Bine ca acum sunteti OK,sa vezi ca la BB2 va fi muuuult mai usor
referitor la colici,eu stiu ca la Mariuca nu functionat nimic:nici ceai,nici regimul meu,nici Sab Simplex,Espumisan etc...Singurul care a avut cat de cat efect a fost Debridatul;nu e ptr.colici,e un sirop ce regleaza tranzitul intestinal.Mie mi l-au recomandat alte mamici...intrebati medicul

BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DanaH

Simonix si Dolores, imi inchipui ce este in sufletul vostru sa va lasati puiutii acolo. ma gandesc la voi si ma rog ca totul sa se termine cu bine si cat mai repede.

alina_anto, mi-a placut tare mult camera bebelinei tale. se vede ca ati aranjat-o cu multa dragoste si nerabdare sa va vedeti papusa.

se pare ca in seara astga au ajuns si la noi nesuferitii de colici. asa se chinuie printesa mea... mi se rupe sufletul. sper sa nu fie toata noapte asa.

fetele, in sfarsit am pus si eu ceva poze. cate cinci, cate cinci, si pana la urma am pus o gramada. puteti sa ne vedeti aici:

http://picasaweb.google.com/daniela.hanea

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)

Dana, sa va traiasca gogosica, sa creasca mare si sanatoasa ! Sunteti o familie frumoasa !

===============

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CamiM

Salut burtici!! Aparem si noi ceva cam obositi dar ok, Sabina este cuminte foc si mancacioasa( pana acum..).

Diana79 merci ca ai pus mesajul meu.

Cleo nu fi suparata ca barza s-a cam incurcat pe aici dar acum am trimis-o rapid la tine!!

Tocmai a venit asistenta pentru control.. revin mai tarziu sper.

Cami mami de Sofia - 8 mai 2006 & Sabina - 1 mai 2008

Cami, Felicitari !! sa va traiasca gogosica mica, sa va bucurati de ea ! Va fi o harnicutza, banuiesc

===============

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

DanaH superba domnisorica cu margelutele negre. am remarcat asemanarea cu fratiorul! multa sanatate!

nu am apucat sa citesc prea mult din urma. vad ca ati fost active.
revin

Poze 33 (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!!”

Mergi la inceput

era sa uit! CamiM felicitari! sa ai parte de bebe mancacios, cacacios si sanatos..si colici-free!!

Cleo tot aici?

fetele, am visat azi noapte ca am nascut baietel. ce sa insemne asta?

Poze 33 (ne apropiem )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Fetelooooor, nicio veste de la cleo??????

O fii... o fii...????

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Felicitari, Cami, sa iti traisca bebelina si sa se faca mare si sanatoasa. si sa fie tot timpul o bucurie pt voi!

Cleo, tu tot in asteptare? stiu si eu de la alexandru ca este greu sa astepti, trece tare greu timpul. dar daca bebe este bine, asta este cel mai important.

Ylari, si la tine la fel. pai cand o fi, sa fie inctr-un ceas bun, zic eu!

voriam sa zic ca am citit si eu povestea Getutzei si m-a cam cutremurat. atat suferinta... dar pana la urma uiti toul atunci cand iti tii minunea in brate.

Andreap si inais voi tot la munca? tot la munca? ufff, imi inchipui cat va este de greu.

MissParker, e bine ca ai sfarcurile proeminente. Pe mine ma felicita mereu tanti asta care ma ajuta, ca am niste sfarcuri numai bune (ma rog, parca ar fi meritul meu).

am facut o pauza sa ii facem baie printesei. acum am mancat amdnoua si il asteptam pe tati sa vina de la cumparaturi si sa iesim putin afara. numai pe strada noastra (care nu este prea lunga), dar un pic de aer proaspat nu ne strica. mai ales ca este soare si frumos afara...in sfarsit.

pupici si mai trec eu pe la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Salutare mamici...

Dolores...felicitari! Sa-ti traiasca odorul si sa fie sanatos si mancacios! Nu mai plange ca...asata nu face bine nici lapticului si mai ales lui bb. si fii tare pt amandoi. O sa fie bine...ai incredere in Dumnezeu si totul va fi ok.

Ylari...tin pumnii si curaj! Vad ca...ai fost....si esti ok.

DanaH...superbe poze....mai ales cele cu cei doi copilasi dulci. Dar si cele cu voi....

CAmi...felicitari si...sa-ti traiasca SAbinutza sa se faca mare si voioasa.

Leeloo eu aveam 105 kg cand am nascut asa ca....suntem surori. CAnd am venit din spital...aveam 97 dar...acuma...nu m-am mai cantarit dar...o voi face maine dimineatza...si o sa incep un fel de WW dar fara calcul de puncete. Adica...mancat sanatos...pe cat posibil fara paine si dulciuri...si grasimi. Sa vedem daca imi iese

Cleo...tin pumnii azi la dr.

Getutza...da ne-a picat buricul cam de o saptamana deja. Colici nu avem si sper sa nici nu facem. Bb papa doar san de la mine, si inainte de alaptat ii dau cate 15 pic de Sab-Simplex si vad ca pana acum...nu avem probleme cu colicii. Depinde mult si de ce mananc...asa ca...evit condimentele si mancarurile provocatoare de colici. Am testat sarmalele...si i-au placut. In rest....doar ciorbitze, lactate , carnitza pui cu pire...etc. De dormit doarme bine, adica suge cam la 3 ore-3.5 ore de la terminarea suptuluiiar noaptea si la 5-6 ore. Deci...declar un copil model ceea ce doresc tuturor mamicilor. Laptic am...si zic eu ca e ok daca doarme 3 ore dupa supt inseamna ca ii ajunge.

Chiar fetelor....are cineva un tabel ceva...cu cat ar tb sa papa copilasii si la ce varste?

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_sb

Buna dimineatza!

Felicitari noilor mamici: Cenia, Alysh, SilviaPop, Doloress, CamiM!

pentru bebe Robert si Patrick sa creasca repede repede mari si sanatosi.

Alina si mie imi place foarte mult cum ati amenajat camera bebelusei.

M-am gandit sa va spun si eu cateva lucruri pe care le-am aflat sau patzit la prima nastere si care mi-au prins tare bine.

La cursurile de mamici ne-au spus sa ne masam sanii cu prosopul dupa fiecare dus - inainte de nastere, asta ca sa se formeze sfarcurile si bebe sa aiba de ce apuca. Foarte buna pentru sani este crema Garmastan (aceasta se poate folosi si inainte de nastere - tot asa pentru a pregati mameloanele, pentru a le face mai elastice dar si dupa nastere in tratamentul regadelor - folosita dupa fiecare alaptat). Poate fi folosita si in tratamentul aergiilor usoare de la funduletzul bebelusului.

Tot inainte de nastere se poate incepe cu ceai de frunze de zmeur - 2 cani pe zi. Acesta stimuleaza lactatia si usureaza travaliul. Eu am baut si zic ca a avut efect.

Acum pentru bebe si colici - este foarte important ca dupa masa acesta sa elimine tot aerul inghitit. Deci trebuie tinut la vericala (pe umar) chiar si o jumatate de ora pana cand eructeaza (adica "ragaie"). Daca voi nu va simtiti destul de in "putere", poate e amator tati; la noi era in primele zile aproape in exclusivitate sarcina lui. Ceaiul de colici poate fi administrat si mamei si eu zic ca are efect (bineinteles, in cazul alaptatului natural). Eu beam si cate 1l de ceai de colici cand am alaptat, mai ales ca stiam ca are in compozitie si plante care stimuleaza lactatia.

Si inca ceva: in spital o moasa m-a invatat sa-mi desfund canalele pentru ca bebe sa nu se chinuie prea tare in primele zile de supt. Mi-a adus o seringa mare cu capatul in care se pune acul retezat astfel incat sa incapa prin aceasta parte acel piston mobil al seringii. Apoi, fixand pe san cele 2 "aripioare" ale seringii, a tras in mod repetat (pana la limita la care am putut suporta) pana cand lapticul a inceput sa tasneasca prin mai multe canale. In mod normal lapticul trebuie sa tasneasca prin canale, nu doar sa picure incetisor cand suge bebe (bineinteles ca eu nu stiam acest lucru). Operatiunea se poate repeta de mai multe ori in primele zile si cred ca se obtin rezultate mai bune decat cu pompitele. Foarte important in primele zile este si sa nu lasati in nici un caz sanii sau doar zone ale acestora sa se intareasca: faceti-le masaje, dusuri mai caldutze, scoateti laptic cand simtiti ca se intaresc si se incalzesc prea tare.

Nasteri usoare va doresc! Si bebelusi mancaciosi si sanatosi!

33+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
burtica
Home is where your head is.

daniela citit, salvat, bagat la cap. multumim !!!

Poze 33 (ne apropiem )

Mergi la inceput