Strumfi de iulie-august 2007 (78)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Cristina,la multi ani pt frumoasa ingrid! Sa creasca mare, sanatoasa si desteapta si sa nu ii lipseasca nimic!
Ce pui scumpic, simo! ptiu ptiu!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

frumoasa Ingrid.Sa cresti mare si sa-ti bucuri parintii.

Azi din cauza vremii nu l-am mai scos pe Andrei afara,am iesit doar cu vlad la plimbare prin balti.A venit ud tot de la sarit prin balti.L-am lasat si m-am bucurat de bucuria lui.

Eu lui Andrei nu-i mai congelez mincarea.Ii fac la doua zile sau chiar zilnic.Am observat ca-i place usturoiul(in cartofi cu carne la cuptor),ardeiul si rosia.In schimb nu maninca deloc ficatzel si ou(oricit as incerca sa le combin cu alimente care-i plac).

De luni voi avea brigada la scoala(fetele din invatamint stiu).Asa ca 3 saptamini voi fi ceva mai stresata.Sper ca voi trece cu bine.

si vreme frumoasa.(stiu si eu cind se va face frumos..)

Mergi la inceput

Fetelor, o intrebare: prietena mea are bb de 3 saptamani si a descoperit ca i se branzeste laptikul matern. Oare de ce? Am vazut si poza. E disperata saraca. Vreo idee? va pup

Mergi la inceput

A, uitasem: se face test pt determinarea intolerantei la lactoza? Stiti unde, daca se face? multumesc mult pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

quote:
Originally posted by violetan

Fetelor, o intrebare: prietena mea are bb de 3 saptamani si a descoperit ca i se branzeste laptikul matern. Oare de ce? Am vazut si poza. E disperata saraca. Vreo idee? va pup

cum adica se branzeste?dupa ce se mulge? sau iese branzit din san???????daca e asa sa puna comprese cu ceai de leustean.foarte concentrat.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Salutare!
Luna, Cristina26, ma bucur ca va place vrabiutza mica si scumpica!Cristina, mersi de raspuns. Probabil ca reactioneaza asa fiindca e destul de liniste in casa, fiind doar noi doi.
Mamii, si M mananca foarte bine, cam 200-250 g de piure de fructe dimineata, de legume la pranz si de iaurt cu cereale seara. In rest tzoanca inclusiv noaptea.
Mikhy, cam asta e meniul nostru, doar ca legumele i le pregatesc la steamer . Eu pun cam de toate in piure, inclusiv porumb. De multe ori pun si branzica.Eu ii dau in piure, pe langa cat mai multe legume, cam asa: 2 zile piept de gaina, o zi ou, o zi branzica, 2 zile rasol alb de vitel, o zi ou, o zi branzica,2 zile ficat de pasare, o zi ou, o zi branzica s.a.m.d. Nu stiu daca e bine, dar astept pareri.Va sa zica Andrei e ciorbar, ha? sa manance de-acum inainte cat mai mult!
Simo, l-am vazut pe "Tetei" si s-a facut un flacaias pe cinste! Ce progrese a mai facut?
Violetan, toata stima! Si eu am o prietena care a nascut prematur si i-a dat de la inceput muls si continua si acum, cand bb are 7 luni si jumatate. Tot la fel se duce si ea la serviciu de la 5 luni si nu a renuntat.Mi se pare un lucru extraordinar! Despre branzirea laptelui matern n-am mai auzit. Tin minte cand ma mulgeam eu pt. stimularea lactatiei si puneam la frigi se facea deasupra un strat mai gros, ca un fel de smantana care se lipea de peretii biberonului, dar nu se branzea.
Lorinaoo, eu fac piureul de legume o data la 2 zile si il pastrez in frigider maxim 24 de ore, nu am congelat niciodata. Deocamdata imi permite timpul sa fac acest lucru.Carnea de vita am grija sa o cumpar refrigerata si sa o pun cat mai repede la congelator, ca sa nu fie nevoie sa o recongelez. Asta o pastrez destul de mult in congelator.Piept si ficat de gaina iau de la diverse rude de la tara. Cand taie pasarea le pun ei la congelator si mi le dau inghetate la sf de saptamana.
Editez ca sa intreb cum anume ii spalati pe dinti pe puisori? Adica exact cum faceti, ca mie mi se pare cam complicat, pt. ca Mihai musca orice are in gura si nu vad cum sa-l fac sa stea la spalat.

Mihai si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Iata cateva retete delicioase( cel putin pt. mine ):

Tarta cu piure de spanac
Ingrediente: un cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 galbenus; 40 ml de lapte; o lingurita cu smantana proaspata.
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul.

Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un piure, care se amesteca cu galbenusul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute.Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata.

Rosii umplute cu carne
Ingrediente: carne 60 g, ulei 15 ml, morcov 10 g, telina 15 g, albitura 15 g, rosii 75-100 g (2 bucati potrivite), verdeata 2-3 g, iaurt 25 g
Se mixeaza carnea , apoi se înabusa în ulei si putin unt apoi, se adauga verdeata tocata fin si legumele date pe razatoare. Se tine pe foc pana ce lichidul scade complet.Rosiile se spala, li se taie capacelul, se scobesc de miez cu o lingurita si se pun la scurs, cu gura în jos. Apoi se umplu rosiile cu carnea si se tin la cuptor 20 min, într-o tava unsa. Se poate servi cu iaurtel.

Mihai si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

As avea si eu o mare rugaminte.Stiu ca a fost pus un link despre vitamina D mai demult aici la odisee de catre Luna si nu mai reusesc sa-l gasesc.Am cautat deja 4 odisee pagina cu pagina si nu l-am gasit.Va rog mult daca il aveti salvat, l-as vrea si eu iar.
(Era in engleza si era unul dintre putinele pareri despre inutilitatea vitaminei D administrata la copii).Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata Fetelor,

Azi in loc de va dau sampanie, avem de sarbatorit.
Pentru prima data in 8 luni si 10 zile Catarina a dormit toata noaptea.
Inca nu imi vine sa cred. A dormit de la 20.00-05.30 a supt si a adormit pana la 07.30. S-a trezit dar cum am lasat vreo 10 suzete in patutul ei a gasit suzeta si a adormit la loc singurica fara sa ma duc la ea in camera.
Sunt in al 9-lea cer asa ca sa curga sampania. Sper sa nu fie doar norocul incepatorului pt ca s-a intamplat in a 2-a zi a antrenamentului de dormit.
O duminica placuta

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by ioanadara

As avea si eu o mare rugaminte.Stiu ca a fost pus un link despre vitamina D mai demult aici la odisee de catre Luna si nu mai reusesc sa-l gasesc.Am cautat deja 4 odisee pagina cu pagina si nu l-am gasit.Va rog mult daca il aveti salvat, l-as vrea si eu iar.
(Era in engleza si era unul dintre putinele pareri despre inutilitatea vitaminei D administrata la copii).Multumesc mult

Oare era articolul asta: http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-and-vitamin-D.html?

Acu fug iar, ca tocami se foieste Miruna. Si aveam atatea sa va povestesc!

Mergi la inceput