Sezatoarea canadiana (90)
Raspunsuri - Pagina 18
doriana_lee spune:
ah aici nu e asa situatia :( eu nici nu stiu de cand nu am mai mancat fructe, fruct da, fructe nu.copiilor le iau. marco mereu ar manca mango. si e f scump.nu mi-e rusine sa zic ca nu imi permit.brocolli iarasi cumpar rar - nu e nici preferatu' meu dar daca ar fi n-as avea banuti sa-l am in farfurie.
acuma chestii variate sunt si aici, ca au umplut astia magazinele cu scumpeturi UE dar degeaba daca nu te poti apropia decat rar de un cascaval massdamer sau chedar cheese.ca sa nu mai amintesc laptele de soia care e dublu la pret decat cel de vaca si care noua ne place mult, si e o delicatesa,aici.
sa inteleg ca odata ca intrati un market nu va jeliti uitandu-va la raft ,,oh ce as lua niste portocale, dar lasa ca putem si fara.sa nu cumva sa ramanem fara bani in casa'' ? daca da, sunteti boieroaice doamnele!
mai am o nedumerire, foaaarte mare. de unde ati scos casutele astea,mami? sunt luate cu banii jos? sau credit? daca da vreau si eu niscai detalii, cat de putine macar sa invat si eu cum sta treaba.
aoleu ce minunatii!
monica, casa ta am ochit-o prima dar si pe cea a doniei.
laurajr, mai zi-mi de fotograf! profeseaza unde?
maine plecam in sfarsit din oras ca mi se lua de atata ciment.mergem la tara, la camp cu oi, la multa iarba si si liniste cat cuprinde. ce ma supara cel mai tare e facutul bagajelor tre sa iau toata casa pentru copchii astia, pentru doar 5 zile.
awww si cate se strang apoi de spalat .
v-am pupat again
www.flickr.com/photos/marissa81
maru spune:
Draga Lorelai, primit pachetul, multam, sa traiasca neamu matali ca mare boeroaica mai esti
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
oanagabriela spune:
Dana, noi mergem de multi ani in Dominicana si nu am luat niciodata medicamente pentru malarie. Din ce stiu eu se ia ceva preventiv. Dar daca nu mergi prin padurile tropicale sau zone mai "sarace" ale insulei, riscul este f.mic. Noi ne-am luat o crema contra tintarilor si seara ne dadeam pe miini si pe picioare. Este o crema pe baza de eucalipt, deci nu contine DEET. Se gaseste pe la Pharmaprix de obicei si este tot din gama "Off", se cheama "Off Botanicals" si este considerat din categoria "Natural-based" repellents". Noi il folosim de multi ani si sintem f.multumiti, miroase frumos, este eficace si nu contine DEET. Pentru recomandarile guvernului canadian in domeniul malariei, poti citi aici:
http://www.phac-aspc.gc.ca/publicat/ccdr-rmtc/04vol30/30s1/page2_e.html
Ii voi scrie un PM lui Ange, in speranta ca il citeste. Eu nu am telefonul nou.
nelia spune:
N-am citit ca nu am timp, dar mi-am adus aminte ca ne-a tras Ange de urechi la ultima intilnire si pe buna dreptate, ca nu ne-am gindit nici una sa o anuntam. Poate sa o anunte cineva? O fac eu, daca gasesc numarul ei nou de telefon, ca pe aici se pare ca nu prea intra. Poate cineva il are mai la indemina... Nu de alta, dar ar fi chiar o pierdere sa nu o cunoasteti!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ktrinel spune:
apropo de veniri recente, sfaturi si emigrari...mai stiti ceva de adseana??? am o banuiala ca nici nu au mai venit...desi era in faza de bagaje...
try spune:
N-am timp de scris ca plec cu plodu' la evaluarea de 18 luni (corectate) si azi sunt acasa. V-am citit, dar vreau doar scurt sa-i spun lui podeanu ca noi n-am facut vaccin de nici un fel (alex are 3,5 ani) - marturisesc ca din neglijenta si comoditate. Iar de malarie... n-am auzit ca ar fi o problema - esti prima de la care aud. Am luat cu noi peptobismol, ceva de diaree pt adulti si pt copil, un antitermic pt copil si cateva alte mici chestii care stii ca-s specifice voua. Eu de ex. am luat si ceva pt yeast infection ca nu-s de ce in ultimul an fac foarte usor si mi-era teama acolo ca de la apa/piscina sa nu dau iar in vreo sensibilitate.
Revin.. .cand pot ca azi tre' sa si gatesc o ciorba ceva.
PS im ivenea sa-l bat pe barbate-miu aseara: luni m-am chinuit sa fac 3 feluri II (orez cu shrimp, macaroane cu branza si pui la cuptor si legume cu cascaval si smantana to la cuptor) si el ieri vine si im izice, n uvrei sa faci un ostropel? Dupa ce ca n-am gatit de 9 luni mai nimci cat a fost mama la mine, el vrea acu' comanda speciala - doar gatisem cu- zi inainte... grea viatza de gospodina, mi-m iesit complet din mana.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
CriPOD spune:
laurajr, exact, trai, trai pe vatrai! Azi s-a dus la nu's ce meci de fotbal mare la Cluj. Sper sa nu-l bata the hooligans. In alta ordine de idei, daca-i asa cum zici tu, si io cre'ca spargeam avioane pe-aci daca nu as fi cu kuru'n doo luntri, phew!
maru, tu incerci sa te fofilezi neobservata? Iti iei casa langa laurajr? Sau ti-ai luat deja?
ktrinel, la dishwasher, pt mine, TREBUIE sa accepte vase murdare. Am vazut ca unii treuie sa le clateasca inainte de a le baga acolo si io's prea lenesa pt asta. Eu am luat un mytag azi toamna, cu sanitizare si blabla. Dar ma scoate din minti ca nu stiu cat mai are de spalat. Cea veche avea un buton care se rasucea si stiam, ok, acu usuca. La asta, se face un led verde, si cand e gata se stinge. Astea doo chestii imi trec prin minte. Am fost f happy si cu kenmore care l-am cumparat dincolo, l-am folosit 10 ani, no problem.
Edit: tulai ce-am bolduit juma de postare, te dureau okii...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Ktrinel spune:
mqqm, m-ai ginit...treaba cu curatatul farfuriilor inainte de a le baga la spalat, sau frecatul cratitelor, dupa,...asta ma cam enerveaza si pe mine la sculele astea...pai ori imi fac treaba integral, ori ce?..
Lorelai spune:
quote:Ktrinel, eu am avut 2 criterii dupa care am cumparat masina: 1)sa fie silentioasa. daca e zgomotoasa te umpli de nervi cind o pui seara si nu poti dormi din cauza zgomotului.
Originally posted by Ktrinel
buna fetele,
am si eu o tema : dishwasher/lave-vaiselle aka masina de spalat vase . vreau sa imi spuneti din experienta pro and cons, do and don't, de care , cu ce, cat si cum . ma apuc de magazinat, dar mi-ar prinde bine sfaturile voastre inainte.
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
2)sa fie de inox inauntru. cele de plastic incep sa miroasa dupa multe folosiri.
eu te sfatuiesc sa cumperi masina europeana. mai scumpe decit americanele dar mai fiabile, Bosh sau altceva. eu am Asko luata de la brault et martineau, facuta in Suedia (unde e Lorelaim?) si sint foarte multumita. foarte silentioasa, nu auzi decit apa curgind. o am de 5 ani si nu am avut probleme cu ea desi a instalat-o sotul.
daca vrei stainless steel pe afara vezi ca sint unele la care exteriorul e dintr-un plastic care imita inoxul dar pe care nu se vad urmele de degete. le face reclama "you get the look without the prints".
editez ca vad ca a raspuns si mQQm. a mea nu are buton de uscat, baga la sfirsit apa foarte calda si se face caldura inauntru care usuca vasele. si primeste vase murdare, curat numai bucatile de mincare de pe farfurii.
are niste beculete roshii care se aprind pe masura ce face un stagiu al spalarii. cind se aprinde penultimul, e gata cu spalatul. nu ma lasa in schimb sa deschid usa ceva timp, sa se usuce vasele, atunci aprinde ultimul beculet si e gata.
Lorelai spune:
quote:cu placere, la cit mai multe ciorbe sa-l halesti .
Originally posted by maru
Draga Lorelai, primit pachetul, multam, sa traiasca neamu matali ca mare boeroaica mai esti