Sezatoarea canadiana (90)
Raspunsuri - Pagina 17
laurajr spune:
Incerc sa-mi trag suflu, ca de 4 zile tot citesc la capitole restante …bine ca v-am prins din urma totusi…deci :
Ana Stroe, multa sanatate , sper sa-I dai de capat lui C dificile iar cu chistul sa fie o alarma falsa .
Lorelaim, ca de obicei dragutza, ne trimite foto superbe…ce mai face Gabi ? Tot inchisa e vremea la voi ? Tocmai cand imi faceam si eu curaj sa trag o vizita cu familia la magnoliile din Niagara am citit ca-n we se anunta ploaie cu spume…
Denisam, success la gasit un alt job, te inteleg, si eu m-am mutat cu slujba dupa maternity numa ca eu m-am dus la mai multa munca, pe mai multi bani si timp mai ioc ! Ce-ti mai fac puiutii ?
Apropo, am vazut ca ai scris de Mazak, sotul meu a muncit multi ani in Ro pe asa ceva, si aici nu a gasit pe acelasi CNC, poti da mai multe detalii la ce firma s-a dus sotul tau ? In ce oras ?
Clau, imi pare rau ca ti-au trantit astia asa o suparare, poate ca sare un iepuras mai aratos in cale si raul facut se v a transforma in bine . Fetita cu cine o lasi cand esti la job, o duci la day-care ?
Doloress , felicitari pt baietel, e firav el acum dar sa vezi ce mare va creste ! Finutul meu a fost si el premature, era cat un pisic mai rasarit si a crescut mare si super destept, !
Matgravidutz, bine v-ati mutat in casa noua,sa o stapaniti sanatosi !
eu am despachetat la cutii in luna a 9 a fiind, vreo 3 saptamani dupa ce ne-am mutat, am terminat la fix ca dupa 3-4 zile l-am nascut pe David .
Cum sa faci bre asa gresala sa declari ca ai destule haine ? Tzz, tz, tz…
Podeanu, spre ce calatorie va indreptati de data asta ? Spre care zari calde ? Va doresc concediu placut !
Donia, sa va fie de bine mutarea in casa noua, de abia asteptam sa va asezati in tihna si sa va tragem o vizita cu toata gasca ! Ati dezlipit tot tapetul in final ?
Ati avut timp sa va pregatiti de test ?
Magdone, ai grija de tine acum, nu te stresa prea tare, ca poate perturbi linistea bebeului si apare pe nepregatite .
Si intre copiii mei e diferenta de 5.2 ani si se inteleg tare bine, Ioana il face pe David sa rada cu lacrimi, el o puriceste in cap cand are chef ( parca-s 2 maimutzele) si-mi vine sa rad si plang cand ii vad ce frumosi sunt…
Mqqm, cred ca lui fii-tu ii place de moare in Romanik, chefuri, libertate, trai pe vatrai! Poate te anuntza ca ramane acolo !
Mie mi se pare ca acolo viata adolescentilor e mult mai palpitanta decat aici…mai boema, mai lipsita de griji..poetica…vise…
Nelia, sa-ti traiasca crestinul, ce cumintel a fost el, a vrut sa faca impresie frumoasa, bravo lui !
Daca a ploua la botez se zice ca va fi bogat toata viata, o sa curga bogatiile pe el ! La botezul lui David a fost cea mai friguroasa zi a anului, asta ce-o fi insemnand oare ?
Try, imi place de mor cum scrii, cred ca-n viata de toate zilele ai o tona de umor, sper la vreo intalneala ontariana sa te cunosc, ca –mi tare draga, esti asa elaborata in mesaje, sfatoasa…baga mare-n continuare ca ai admiratori, bre!
Doriana ( daca am retinut bine) daca aveti de gand sa veniti aici, faceti-o, daca aveti apartament in Ro nu-l vindeti, chinuiti-va, imprumutati si veniti cu alti bani aici.
Dupa o perioada, cand va veti pune pe picioare, apartamentul va fi o baza materiala pt casa din Canada .
Parerea mea e ca daca vreti sa veniti, faceti-o , eu am zis ca decat sa regret toata viata ca nici macar n-am incercat, mai bine sa regret ca am facut-o si sa ma-ntorc in Ro daca treaba nu merge .
Din fericire noi am intrat destul de lin pe fagas, in iunie facem 3 ani de cand am venit si pana acum am iesit pe plus .
Ai niste fotografii superbe, ai ochi pentru asa ceva, si stiu ce spun, am prieten care se ocupa de fotografie aici si uite ti-l pot da exemplu.El n-are studii superioare, a emigrat aici cu sotia si baiatul si de abia in Canada si-a permis dezvoltarea pasiunii sale, fotografia .
Toata luna cumpara cate o lentila, filtru ceva, ne cara pe la cascade sa facem foto, noi ii pozam toti pe rand, e distractie mare .
La urma urmei, daca nu va place, va puteti intoarce oricand in Ro dar macar veti sti ca ati incercat .
Try, cred, a sintetizat tare bine, persoanele care stau cu picioarele intre 2 tari (sa stau 3-4 ani sa-mi iau cetatenia si apoi ma-ntorc) nu prea reusesc sa resolve financiar prea multe aici, asta doar daca te abtii de la orice alta cheltuiala inafara de mancare si chirie.Dar ar fi pacat, la cate frumuseti sunt aici, cate locuri de distractie pt pustime, cata natura de vizitat, e greu sa rezisti .
Stiu o familie care de cand a venit, de 3 ani se tot gandeste sa plece inapoi, strange ban pe ban sa-si faca vila in Ro, nu merg nicaieri, in we nu fac nimic si mereu zic ce tara de 2 bani e Canada . Pai daca nu o explorezi, cum o poti judeca ?
Anyway, te asteptam aici la Sezatoare !
Si cu asta v-am pupat !
lorelaim spune:
Buna dimineatza canadience dragi
Am o mare rugaminte:
Va rog frumos, ma putetzi ajuta cu ceva cartzi / documentatzie / link-uri referitoare la:
Fiber optics
Optical Networks
DWDM
in oricare din limbile: engleza, franceza, romana.
Multzumesc frumos!
Promit sa revin mai pe seara. Acum tre' sa fug cu pruncutza din nou la control oftalmo: de data aceasta ii pune picaturi in ochi si ii face un control mai amanuntzut. La celelalte doua controale anterioare (oftalmo si optometrist) nu i-au dibuit nimic... desi ea tot cu ochii mijitzi se uita la TV... Poate ca este doar... un "prost obicei" si nu un "defect" al ochilor... :-)
Va tzuck si va urez o zii faina (mii de scuze ca nu am apucat sa citesc in urma si sa raspund)!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
columbiana spune:
quote:
Originally posted by doriana_lee
fetele, am iesit si eu din peisaj dar revin.maine iarasi plecam la bunici (adica parintii nostrii) ca nu mai fusaram de 10 luni si sunt la scurta distanta de noi.Dar nah...we live in Romania:D
vai imediat e iunie si vom hotari daca zburam sau nu spre voi.
intre timp vreau sa imi mai ziceti despre mancare.
voi va permiteti sa cumparati tot ceea ce aveti nevoie sa puneti pe masa?
revin, ca tre sa duc pruncu' in parc.
v-am pupat
Doriana, cu mincarea e cu doua taisuri: la prima vedere pare ieftina (banane 50centi/livra, etc), apoi realizezi ca cheltui tot mai mult pe ea; in principiu nu se moare de foame in Canada, tot omul are ce pune pe masa cu virf si indesat (mai ales noi imigrantii care gatim acasa si nu umblam cu semipreparate+legume crude peste saptamina si cosonerii in weekend); trebuie sa descoperi magazinele, sa vezi ca in unele (la noi SuperC) n-ai a te apropia de carnuri de ex, pentru sunt de calitate execrabila; asa ajungi la Loblaws sau ferme unde cheltui ceva mai mult; mai sunt cele pentru copii: lapte, etc, care e de preferat sa le iei organice (la Maxi de ex sau Costco sunt mai ieftine), legumele si fructele la fel; imi amintesc ca am ajuns aici acum cinci ani si m-am repezit la niste capsuni mari, frumoase, aratoase, pina cind stomacul meu a inceput sa faca urit: erau niste fake americanesti pline de hormoni- si azi mi-e rau cind le vad prin magazine; tot in perioada aceea, explorind tot felul de prostii noi, am ajuns sa iau bine in kg, pina mi-am revenit si m-am scuturat.
Dana, mersi frumos!
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
matgravidut spune:
Neata fetelor.
Laura bine zis cu venitul in Canada. Cum ziceam.. si noi avem in casa noi veniti si le-am spus sa incerce sa nu-si vanda apartamentul din Romania... Ei l-au vandut, dar au venit doar cu jumatate din bani. Sa vedem acum cat de repede isi vor gasi de lucru.
Doriana intreba daca ne permitem sa cumparam tot ce vrem sa punem pe masa... Eu zic, si cred ca si fetele de aici vor spune la fel: mancarea nu e scumpa. Daca esti un pic mai restrans cu banii cred ca trebuie sa stii de la ce magazine sa cumperi. In rest depinde de fiecare, cat de mancacios este.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca(03.Feb.2008)
Poze cu noi
matgravidut spune:
Cu "mandrie" spun si eu ca am pus la funduc 8kg mancand aici...
Greu ne-a fost pana am gasit paine buna si fara zahar si legume cat de cat ok. Noi shopingarim la Highland Farms, pentru carne la European Meats, mezeluri si afumaturi la magazinele romanesti sau unguresti. Asta pentru Toronto desigur.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca(03.Feb.2008)
Poze cu noi
Ktrinel spune:
buna fetele,
am si eu o tema : dishwasher/lave-vaiselle aka masina de spalat vase . vreau sa imi spuneti din experienta pro and cons, do and don't, de care , cu ce, cat si cum . ma apuc de magazinat, dar mi-ar prinde bine sfaturile voastre inainte.
cge spune:
Doriana, mancarea e mult mai accesibila decat in Ro.
Uite, noi de fiecare data cumparam vreo 5-6 feluri de fructe in fiecare sapt. si in Ro cheltuiam mult pe mancare, dar nu luam atatea chestii.
Ktrinel, buna intrebare, si noi ne pregatim de magazinat.
O zi buna.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ktrinel spune:
DORIANA , dpdv al costului...nu cred ca putem avea o imagine reala....pt ca nu mai stim care sunt preturile cosului zilnic de acum in tara...poate doar cineva venit de curand sa iti poata spune daca e mai scump sau mai ieftin .
dpdv al calitatii, nu vei avea niciodata aceeasi calitate, poate ceva la diversitate la unele produse, dar clar mai putin divers la altele..depinde insa si de preferintele alimentare ale familiei.
daca gastesti des, clar esti mai avantajat la buget, asta inseamna sa ai si timp...
DAR, din experienta si observatiile mele...consumul va fi mult mai echilibrat in sensul ca daca in romania, par exemple, pt o sarbatoare, sindrofie, etc...faceai/cumparai 10 feluri de mancare...te imbuibai de numa si tot timpul ramanea mancare, acum cred ca o sa pregatesti doar atat cat trebuie..
Denisam spune:
Laura-sotul meu a lucrat la Mazak 3ani,pina in 2001 cand i-au dat package si pus pe liber ca era ultimul venit-apoi si-a facut firma lui repara CNC si Mazak la greu,dar e singur,are nevoie de om doar cand face PM-iulie-august.
Katrinelu'-dishwasher Whirpool-merita banu',is ok cu ea,am dat acum 4ani in jur de 400cad pe ea.Vb la telefon dc vrei,nu am timp de detalii acuma,sorry.
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
maru spune:
Laurajr, bine ai revenit...
am si eu niste vecini cu aceleasi plangeri, care se tot muta, au inceput cu montreal apoi Ottawa, apoi Kitchener, acu cica se relocheaza in Toronto.
se pare ca vom fi vecine
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/