Gravidute & Mamici de IASI (49)
Raspunsuri - Pagina 14
kriss79 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Va servesc si cu o felita de tort.Sa nu va scade glicemia de la atata cafea tare si mare.
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
bey, ce imi faci tu?! m-am apucat de dieta!!

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 6 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by kriss79
bey, ce imi faci tu?! m-am apucat de dieta!!

De-acu pun anunt...interzis celor cu dieta...
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
mariussimiuc spune:
Cristina,nu te mai sfatuiesc sa schimbi pediatra,ca asta o stii. ![]()
Mi se pare tare aiurea asta cu insistatul sa bea ceai...Daca o sa bea,o sa-si umple burta si n-o sa mai pape nici cei 120ml de lapte pe care ii papa pana acum.Si apoi din cate stiu hidratarea se face cu apa nu cu ceai.
Si apoi cei 60-80ml pe care ar vrea dr sa-i dai in plus is aproape cat o masa de-a ei de acum.Cum poti sa fortezi un copil sa manance mai mult decat ii trebuie?Daca afli secretul sa-mi zici si mie,poate reusesc sa-l indop si eu pe Robert.
Sau pe Amira,ca peste o saptamana doua incepem si noi diversificarea si cine stie ce mofturi a mai face si asta...
La Robert am folosit uleiul de floarea soarelui,la inceput si apoi am pus unt.La Amira voi folosi de masline,ca de asta folosim acum,in stare cruda.E foarte bun si cel de porumb,dar am inteles ca are un gust mai altfel,care nu place la toata lumea.N-am folosit niciodata.
Daca faci mai multa supa (fara ulei) o poti pune in borcanele si o pastrezi la congelator si decongelezi a doua zi. Aaa...si cartoful din supa nu se congeleaza,nu mai stiu de ce.Eu am mai congelat si cartoful din cand in cand si n-a patit nimic. ![]()
Si nu faci supa din legume adaugate treptat?Le pui toate gramada?
Na,ca m-am bagat iar in seama...![]()
Ca tot ziceai de indemnizatie...asta am inteles ca vine dupa 3 luni...dar ceilalti bani la cat timp vin? Trusoul...alocatia...
Sa ai spor la cumparaturi. ![]()
kriss79 spune:
da, iti dai seama ca nu o oblig sa manance..dar la ea daca nu ai rabdare si nu insisti putin..ia 2-3 lingurite si gata..se plictiseste probabil mancand la lingurita..cu 2-3 lingurite nu poate creste, nu?
legumele le/am pus toate odata..numa ca desteapta de mine am pus cam multe legume la cata apa am pus la fiert..am pus legumele din ochi, si mi/a iesit putina supa..asta e, maine voi fi mai desteapta![]()
acum insa tot doarme, si asta de aproape 2 h..
aa..nu neaparat ceai..apa fiarta, apa plata etc..dar ea nu bea nik..mai degraba accepta ceaiul decat apa..si ma gandesc ca vine vara si tre sa bea multe lichide..
mersi de sfatul cu borcanelul la congelator..
Am pus si eu de floarea soarelui, ca nu am altceva acum in casa..
alocatia ei a venit in ian retroactiv pt nov si dec..desi depusesem in jur de 20 nov dosarul..
iar trusoul tot prin Ian. l-am ridicat..
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 6 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
ralnied1 spune:
Salutari si de la mine, intr-o mare viteza! Atentie!!!!! Decolez spre locul de munca!!!!!!!!! 
--------------------------------------------------------------------------------
28 aprilie 2008 - Cheile Bicazului-Lacul Rosu
Ducu Bertzi la Iasi, 1 mai 2008
www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Iasi 600 - 18 aprilie 2008
Foto Ralu
ella10 spune:
Salutare!
Si eu as vrea un pic de tortulet de la Miha dar nu mai vreau sa maninc nimic dulce caci vreau sa mai slabesc si eu un pic caci sunt un pic
Azi am fost si am facut gauri in urechi la fetita,a plins un pic ,apoi zimbea la noi,cred ca era mindra de cercelusii ei medicinali![]()
Nu mai iesim la aer caci tati e la serviciu si poate fac si eu un pic de curat prin casa,am de calcat...si lista continua,azi sunt gospodina,sau vreau sa fiu
Va pup si va urez o zi cit mai frumoasa
A si inca ceva recomandati-mi un magazin de unde as putea sa-mi iau ceva de imbracat de ocazie,am vineri o cumatrie si simbata o nunta
Ella mamica fericita de BIANCA ANTONIA (02.02.2008)
poze
mariussimiuc spune:
Eiii...daca nu vreti am sa mananc singura...
Ma sacrific...ce sa fac? ![]()
Darria spune:
Da, Mihaela, avertizeaza te rog pe dependentii de dulciuri(fac parte din ac. categorie)
Kriss am spus ca nu ma bag dar stiu cum e sa nu-ti manace piticul si sa fii ingrijorata.
1. Ai vazut serifa in parc, da? Asa cum ti-am spus si atunci: a crescut asa din putin dar calitativ. Cantitativ si acum papa f. putin. Atunci manca jumatate din cantit. recomandata de medici iar acum un 150- 200 gr. la o masa. Rareori ajungem la 250. Iti pare mica? nedezvoltata? Stii bine ca nu cantitatea ci calitatea conteaza.
Fii relaxata si o sa vezi ca fata papa. Unii copilasi sunt mai papaciosi iar altii grevisti
Chiar astazi ma intreba cineva in parc daca mananca mult ![]()
Poate o sa ai surpriza ca la un anisor se inalta pe zi ce trece.
2. am preferat hidratarea cu apa desi a acceptat-o ft. greu. Ii dadeam cu seringa(fara ac.) la inceput. Lapticul era mai bun la gust. Am folosit ceai(baby drink) cat a avut febra, tb. hidratata cumva.
3. si acum prepar la fiecare masa mancarea serifei. Exceptie: brazna + iaurtul - fac 2 portii(una pt. ziua urmatoare) si uneori gatesc pt. masa de a doua zi. Nu i-am congelat niciodata dar se poate sau pastra in frigider, asa cum ai spus(o zi).
4. ulei: daca retin bine in primele zile am folosit floarea soarelui iar apoi masline(pus in farfuriuta nu fiert). As vrea sa folosesc si alte uleiuri dar studiez inca problema ![]()
Mihaela a oferit inf. mai bune.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Darria
3. si acum prepar la fiecare masa mancarea serifei. Exceptie: brazna + iaurtul - fac 2 portii(una pt. ziua urmatoare) si uneori gatesc pt. masa de a doua zi. Nu i-am congelat niciodata dar se poate sau pastra in frigider, asa cum ai spus(o zi).
Nici eu nu i-am facut mancarea pt mai multe zile,doar pt ce manca in ziua respectiva si eventual pt urmatoarea.Dar chiar si asa am preferat sa pun borcanasele la congelator,mi se parea mie ca e mai safe asa.
ghinetz spune:
Sal, Kriss, eu supa fac pentru 3 zile. In prima zi ii dau proaspata, atunci facuta, apoi o pun in frigider. A doua zi scot si incalzesc intr-un castronel special, il pun in apa calda, deci nu direct pe foc (nu stiu de ce, asa mi-a venit mie, deci nu am o explicatie logica) iar a treia zi ii incalzesc pe foc ce a mai ramas. La fiert pun de toate si in cele trei zile ii pasez mereu alta combinatie. Eu nu pun ulei sau unt, desi Capraru asa zice, dar nu am vazut rostul. Uneori, daca ii pasez mai multi cartofi pu un strop de ulei de masline, dar nu la fiert.
Si inca o intrebare? Tu nu mai alptezi? Daca da, stai fara griji, ea isi ea din laptele tau si necesarul de lichide. Asa stiu. Eu lui victor ii dau apa plata doar dupa masa, bea cam o canita de cafea dupa mesele solide (nu dupa fruct) In rest...tzatza cat cuprinde. Si de sete, si de foame, si de dureri de dinti, si de moft. Vorba lui Robert, ca tot il citez - din memeorie, sau mai bine spus parafrazez, ca nu pot da citat exact, ca si memoria asta a mea, cred ca si-a iesit din garantie - de cand ne-a povestit Miha: "Ia, Amira si papa tzatza, ca tare buna e!!!"
(nu mai editez, scuzati greselile, sunt cu V in brate)
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"