Colectia de toamna-iarna 2005 (194)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ripley of, gfir-ar sa fie, eu de mai de mult de cand ai zis tu ca ai pb cu Ana m-am gandit ca o fi din cauza bonei, dar m-am abtinut sa scriu pt ca tu erai incantata de ea. Gresit, mai bine scriam cu riscul sa te superi.

Daca nu exista schimbari in familie n-are de ce copilul sa se schimbe brusc in comportament, trebuie sa existe ceva care il deranjeaza si atunci el se manifesta prin agitatie, neascultat, etc.

Bine zici ca te imbeti cand scapi de bona, eu la fel!

Adevarul e ca si eu m-am cam saturat de bona pana in gat si de unele faze ale ei dar rezist cu tarie pt ca de la 1 iulie nu va mai avea program permanent. Problema e ca imi trebuie si din toamna pt orice eventualitate daca se imbolnaveste Nati la gradi, sau cand sunt vacante si nu le pot duce la soacra-mea, sau zile scurte la gradi("dezinfectie"). As pastra-o pe tanti asta pt ca ocazional n-are influenta asa mare dar nu stiu daca accepta ea pt ca nu mai pot sa-i mai dau aceiasi bani (7 milioane pe luna + vor fi 7 milioane after-school Silvia + 1.5-2 milioane gradi Nati). La after school Silvia nu vreau sa renunt pt ca mi se pare mult mai bine pt copil decat sa stea cu bona.

Apropo de program bona:
A mea vine pe la 8.15-8.20; Nati ori abia s-a trezit ori mai doarme. Ii da micul dejun, o schimba si pleaca in parc, unde se intalneste cu alte 2 bone si copilasii respectivi. Sta de taca-taca, Nati e cea mai cuminte din cei 3. Vine acasa, ii da fructele lasate de mine si o culca. Asta pe la 13.30-14. Pana la 15 cand vin eu sta.

Treaba in casa: spala vasele de la micul dejun al lui Nati, arunca cojile de fructe la gunoi si da cu maturita firmiturile rezultate pe jos. Masa nu stiu daca o sterge dar tre' s-o mai sterg si eu cand vin acasa
Noi ii lasam hainutele pregatite, mancarea pregatita pe masa, laptele incalzit si pus in cana.
Tarif: 7 milioane.

In schimb e drept ca banii astia i-am oferit eu si nu a cerut marire de salariu. E drept ca se plange ca toate-s scumpe dar ma fac ca nu o aud pt ca mi se pare destul cat ii dau. Mai ales ca primeste si vacante destule: 2 saptamani in mai o sa duc fetele la Alba cat noi mergem la Barcelona; cu boala lui taica-meu nu mai spun cat am lipsit si am platit-o integral.

Mandy fain ca va ganditi sa mergeti cu cortul cu Kristi!

Catutza buna a iesit, cum sa iasa cu atatea gospodine!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ripley

Lavi, e greu si frumos dara cu 2, io zau ca ma intreb serios cum o fi cu 3 . M-am tampit, huh? Si nu-s singura :))

Nu esti singura, mie-mi spui?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

am fost afara desi sufla un vant... ,cu bicicleta de anul trecut,mi-a rupt spatele cat am impins-o pt ca nu stie pedala si nici nu tine directia
am facut cateva pozici
http://community.webshots.com/album/563288684TziypQ

mandy ai curaj sa mergi cu cortul cu copilul???
s-au mai linistit apele la tine la servici??

Delia,ma bucur ca fetele sunt bine ,imi pare rau pt bona..of ce ghinion poti avea la ele,poate esti prea buna si li se urca la cap!succes sa-ti gasesti una pe plac.

Mada,sunt convinsa ca oricat ti-ar spune fetele ca nu merita sa mai lupti ,ca tb sa mergi mai departe in sufletelul tau mai speri ca totul v-a fi bine intr-o zi, pt ca domnul iti da sperante pr care porma le naruie.speram din tot sufletul sa fiti impreuna de Paste sa se mute cu voi la casa noua sa vii cu vesti bune ,dar uite ca nu a fost asa si iar esti trista si suferi ,ceea ce sincer nu meriti.eu iti urez din inima sa fii tare sa lupti pt Miruna sa nu te lasi doborata de tristete.ai grija de voi si mai intra macar sa ne spui ce faceti!

Lavi,s-a terminat olimpiada de info si nepotumeu nu a facut mare branza(a fost foarte greu),e prima data cand participa la un concurs si nu castiga nimik,cand am fost de Paste la Zalau mi-a spus sa-ti transmit ca-ti multumeste pt linkuri.
bb3 vb serios ai vrea inca un copil sau era doar o gluma?

Noki,Sara e o domnisoara frumoasa si eleganta!iar tu o mamica fericita mereu cu zambetul pe buze.

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

M-am purtat cu fiecare dintre bone extrem de frumos, nu le-am zis nici du-te-ncolo niciuneia, mi-am controlat vorbele, gesturile, mimica oricat de tare imi venea sa fac urat. Nu am criticat, nu le-am certat nici pentru tampenii.... toti imi zic ca eu sunt fraiera ca nu stiu pe banii mei sa pun la punct menajera si bonele. Parca mi-e frica sa fac urat sa nu plece (cel putin bonele). Cum zici tu, Anca, li se urca la cap.

Anda parca zicea ca dupa 3 luni incepe sa-si dea in petec, dupa 6 se tampesc de tot bonele, si maaare dreptate a avut. Problema e ce fac cu Iris peste cateva luni, ca mama mai sta cu ea pana spre 1 an. Ana va merge la gradi din sept, pot s-o duc si maine la una rivata ok aproape de casa, insa as fi vrut sa mai fie libera putin pana intra la astfel de program.

Lavi, bona e ok cu Ana, sincer as fi multumita in mare parte. Vorbeste frumos cu ea, are grija de ea, a invatat-o fte multe. Eu ma mir ce frumos vorbeste, ce mult, ca un copil de 5 ani, si nu ma laud, Stie tona de poezioare, toate cantecelele de pe cutiute, ii merge bine cu bona, daca scoatem faza cu mancarea. Ca e nesimtita in toate celelalte privinte, e alta mancare de peste. Urat ce spun, insa asa o pot defini: o taranca incaltata smechera si invidioasa cu spoiala de cultura. Turbeaza efectiv cand imi cumpar ceva, cand se strica ceva mancare sau obiect si ma necajesc vine cu replici: lasati ca are balta peste, nu va incurcati dvs. in 2 lei, este de unde, maine luati alta..... a intrebat daca la cabana avem apa. I-am zis avem apa calda cu boilere, curent electric desigur, incalzire centrala... a zis: numa cora va lipseste din vecini

Imi cunosc copilul, e uneori fte dificila, mai tipa de-ti sar timpanele si nu te poti intelege cu ea, insa nu e de sarit in foc. Se calmeaza daca o lasi in plata ei, si in majoritatea timpului e fte cooperanta. Cred ca simte nevoia sa stea mai mult cu noi, zilele astea e asa schimbata si cuminte si dulce.... avem si noi vina noastra, suntem obositi, tensionati, uneori ne pierdem repede rabdarea, dar nu o lovim, nu o repezim aiurea, nu e frustram, incercam sa-i oferim tot ce este mai bun si material si din noi insine.
Suntem departe de perfectiune, si noi suntem dificili ambii, deci nu puteam avea un copil departe de caracterele noastre. E ambitioasa daca nu vrea sau vrea ceva, e inteligenta si ne abureste, nu cedeaza, noi cedam in general (si santajul ei e perfect: incepe cu iubirea, pupatul, se pisiceste, si cedam pt ca nu e nimic de ne-cedat in pretentiile ei. Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Roxi, am citit cu atentie tot ce ai scris de cand ai ajuns cu bb mic acasa.
Gelozia Alexiei este NORMALA, perfect normala. Crede ca este data deoparte, inlocuita, neglijata. E mica, totusi. Indiferent cat de greu va este, incercati sa ii dati si mai multe dovezi de iubire decat pana acum, orice moment liber fata de bb sa i-l dedicati total. Implic-o in noua voastra viata cu multa intelegere. Nu o certa nici daca merita, nu-i da ocazia sa se simta frustrata. Trateaz-o ca pe un adult, vorbeste cu ea tot timpul, roag-o sa-ti aduca scutec, sa verifice diverse prin casa, tine-o ocupata activ cat timp nu doarme Matei. Las-o sa se apropie de bb insa fii cu ochii in 4. Luni de zile Ana cand se apropia de Iris tremura toata de emotie, drag, teama. Stati toti 3, de fapt 4 pe pat, la desene, la orice vrea ea, fa-i mancare buna decoreaza altfel fiecare fel, sa se simta ingrijita si iubita.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Mandy, am primit link-ul si din el am reusit sa merg pe la "parteneri" sa gasesc ce mi-as dori. Avem vreo 2 optiuni solide, sa vad luni la agentie ce au si ei, ca tot trebuie sa merg sa anulez Albena.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Am profitat de ploaia de afara si am facut ordine in camara

soanso nu-i nimic, lasa ca e prima; pana anul urmator se poate pregati mai bine, deja a capatat experienta si stie la ce sa se astepte. Nici eu la primele 2 nationale n-am facut nici o branza insa dupa aceea am mers mult mai bine.(eu mergeam la mate) Mai tine si de noroc, bineinteles. Si daca prinzi o zi buna/proasta...
Dulcica Sorana si frumoase pozele din parc!

bb3 - nu glumesc dar sunt foarte indoita. Mi-ar placea pt ca mi-s tare dragi bebelusii si copiii; iar daca-s ai mei, ce sa mai zic insa vad o gramada de impedimente: ar trebui sa ne schimbam locuinta in una mai mare, ne-ar costa totul mai mult (inclusiv vacantele ), nu ma mai simt asa tanara (aici stiu ca gresesc, fac 30 anul asta, dar pe Silvia am avut-o la 23 si jumatate si a fost super ca organismul mergea brici, n-am avut nicio pb cu sarcina sau ceva) si oricum trebuie sa mai treaca 1-2 ani pt ca inca nu ma simt in stare sa o iau de la capat cu tzaspe alaptari pe noapte (la Nati am tinut-o in ritmul asta pana la 1 an si 2 luni si apoi se mai trezea cateva luni bune). Nici cu ajutorul bunicesc nu stam stralucit, alt rand de boneee...
Deci... argumentele rationale ar cam fi contra dar mai ramane de vazut

Ripley faptul ca se purta cu Ana OK e partial adevarat. Poate va barfea cu alte bone in parc, in prezenta ei. Ana e desteapta si pricepe tot. Si asta e foarte nasol pt un copil, simte ca nu-ti poate lua apararea, bona e tot o "autoritate" pentru ea. Ii induce o stare conflictuala in suflet pe care nu si-o poate manifesta decat prin maraieli si comportament aiuristic cu toata lumea. Sau poate nu stie ce sa creada: pe de o parte ar crede-o pe bona, pe de alta parte nu....

Oricum e clar ca e o persoana toxica in casa voastra si e bine sa o ia din loc. Succese la gasit next bona!

Mergeti in Ungaria in vacanta in loc de Bulgaria? Nu e o idee rea pt ca e mai aproape.

Mergi la inceput

Maria, Tania & Coralia !!!
Week-end-ul viitor ducem fetele la Alba si peste 2 saptamani le luam inapoi. Trecem prin Sibiu si imi doresc tare mult sa cumpar cas proaspat de oaie si de capra (cel de capra ii place Silviei). Anul tyrecut am prins ceva targ in Dumbrava si am luat cas f bun. In Bucuresti nu gasesc cas ca lumea, numai usor sarat.
Puteti sa-mi recomandati o piata ? (ideal ar fi aproape de drumul care parcurge Sibiul de la Bucuresti la Alba sau in zona centrala (pentru care am harta) Pana la ce ora am sanse sa gasesc deschis sambata?
Multumesc anticipat!

Daca e vreme buna nu punem si de-o intalneala cu copiii?
Sambata pe 10 si duminica pe 25 suntem cu fetitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, in mareata noastra urbe "merg la piata" se traduce prin "merg la piata Cibin", celelalte (2 stiu eu) sunt minuscule, de cartier, si sambata pe la pranz nu mai gasesti nici picior de taran. Piata Cibin e intre centru su raul Cibin, trebuie s-o gasesti marcata pe harta. Acolo cred ca hala cu branza e deschisa sambata pana la ora 18, cas de oaie gasesti dar cas de capra nu am prea vazut (nici n-am cautat niciodata ). O sa incerc sa ma interesez la cineva care aduce lapte de capra daca face si cas si mai vb.
As vrea tare mult sa ne vedem, noi o sa fim prinsi cu botezul, sambata vin nasii din Bv etc, dar poate reusim. Daca nu, la intoarcerea voastra sigur ne vedem!

Maria, Cristian si Ana Alexandra

Mergi la inceput

Maria multumesc pt raspuns! O sa ma uit pe harta cand ajung la ea pt ca e in atlasul cu Romania care locuieste in torpedou.
Am sa trec in recunoastere sambata asta, poate gasesc totusi si de capra pt Silviuta.

Si eu prefer sa ne vedem la intoarcere, duminica pe 25, pt ca sambata asta la ducere cand trecem prin Sibiu deja suntem cam obositi si de-abia asteptam sa ajungem la Alba. La intoarcere ora de plecare e mai flexibila, facem doar 1h pana la Sibiu unde putem sta mai mult si avem tot cheful de plimbareala.

Succese cu pregatirea botezului! Nu te consuma prea tare sa nu-ti scada lapticul!

Mergi la inceput