**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Ramona,
multa sanatate lui Razvan; sa va faceti bine cat mai repede.

Angelabv,
eu nu ti-am raspuns fiindca eu am hotarat sa merg pe lapte formula in continuare; suntem pe Humana 3, vom sta asa pana la 1 an jumate iar dupa aceea continuam cu Humana/Parmalat/Nestle Junior in functie de care i-o placea mai mult.

Madi,cum ai reusit s-o convingi sa manance altfel decat pasat? la noi daca nu e pasta fina incepe sa scuipe indiferent de ce blenduiesc; saptamana asta i-am dat pentru prima oara ciorba facuta pentru noi; n-a vrut-o, asa ca am blenduit-o si a iesit un piure roz pe care l-a mancat pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Betty R,
am vazut poze cu domnita ta; imi place cum i-a crescut parul dupa ce ati tuns-o.

Kokiy,
sor-mea aia mare (tot cu 2 copii) se duce anual in Croatia la mare; sta in Padova de loc dar sotul ei e de origine croat.
Daca vrei, o intreb unde sta.
Se duce in statiunea aia care incepe cu P... si n-o pot scrie aici ca sigur ma cenzureaza
Dar am vazut poze si ce pot sa-ti spun e ca astia nu au plaja de nisip, sunt numai stanci iar plajele sunt cu pietricele; apa e superba, nimic de zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Liviana ! Sa fii fericita, sanatoasa si sa te bucuri de cele 2 comori ale tale!

eu ii dau doar lapte la cel mic dimineata. acum, citind la voi ce diversificat se mananca dimineata si in general, ma intreb daca nu cumva am ramas cam in urma cu diversificarea. noi inca ii mixam toate piureurile, doar in supita lasam bucatele de legume. nu stiu ce sa zic, m-ati pus pe ganduri....

ura, am ajuns la chicco zilele astea, vroiam sa-i iau scaun de masina dar aveau doar niste culori turbate, asa ca astept sa aduca marfa proaspata. i-am cumparat insa www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=4&subcategorie_id=34&produs_id=517" target="_blank">ferma vorbitoare, e tare haioasa. Insa bineinteles ca e doar in italiana si in engleza, oare de ce astia nu fac jucarii vorbitoare si in romana?!

angela, eu nu ii dau lapte de vaca, insa i-am dat iaurt din lapte de vaca. cred ca tot aia e pana la urma.

elteka, am citit cu atentie ce ai scris tu din cartea ta, o parte din ele le regasesc invataturile soacra-mii...ea are ca metoda cand il lasa singur in camera pe cel mic sa-i explice pe un ton serios, ca si cum ar vorbi cu un copil mare, unde se duce si in cat timp se intoarce. din pacate eu nu pot sa aplic asa usor metoda asta - eu stau cu el doar in weekend si ma incadrez la categoria cu "vinovatia cu plecatul la servici"... deci nu-mi refuz si nu-i refuz nimic: il tin in brate, il rasfat si doarme cu mine dupa-masa. nu cred ca ar trebui sa nu ne simtim vinovate ca-i rasfatam si ca nu facem totul ca la carte. tin minte ca florina spunea la un moment dat, ca ar trebui sa ne bucuram de perioada asta cand ei sunt asa lipiciosi ca... in doi trei ani o sa ne rugam noi de ei sa ne lase sa-i luam in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

elteka, sa stii ca inca de dimineata am vrut sa scriu, in primul rand ca sa ii spun livianei LA MULTI ANI!, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de puii tai si de sotul tau. sper ca ai avut o zi de nastere cel putin placuta daca nu fabuloasa, cadouri si declaratii pe masura. .

am vazut vca citesti the baby whisperer. eu am citit-o in germana, dar am imprumutat-o cuiva in noiembrie si de atunci tot incerc sa o recuperez, mai ales ca de la un timp avem mare circoteca la culcare (da da, intru si eu in club) si vroiam sa recitesc sfaturile de acolo. am gasit acum link-ul cu traduceri si adaptarile facute de o mamica de la stelute, ea a tradus cam tot ce era important din carte. aici e linkul pentru doritoare. http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=99573

nu mai reusesc sa intru decat pentru a citi, mereu pe fuga din cauza lui david dar si din cauza ca m-a reapucat o veche dambla: puzzle-ul. cat doarme el la pranz pun bucatele cap la cap in loc sa dorm sau sa fac altceva mai bun. am avut de vineri pana mai ieri niste nopti nelinistite si urlacioase si toate alea ca am crezut ca-l zbor pe geam pe david. luni nu mai puteam, l-am pus la un moment dat in patul lui si am inchis usa la camera si l-am lasat sa urle ca simteam ca ma lasa nervii si am nevoie urgent de doua minute sa respir singura, ca sa nu-l mananc. apoi si-a revenit, a dormit doua nopti model, azi-noapte de la noua pana azi la opt. cum usa era inchisa ma tot gandeam sa ma duc sa vad ce face, ca deja intrasem la idei...asa mult si linistit nu a mai dormit niciodata. dar nu il laud, scuip in san ca sper la nopti bune in continuare si pana acum nu a avut continuitate .

marti ma duc cu el la control si tare sunt curioasa cat cantareste si masoara, mi se pare lungut. in acelasi timp cam tremur, ca didialex mi-a bagat mortu-n casa cu vaccinul care da febra (pup davidelul bolnavior si fratiorul hiper-activ).

doxinu, madi, david mananca asa: dimineata cam pe la opt o sticla de lapte, pe la 11 fructe cu cereale (in ultimul timp mai mult borcanele, neaparat piersica pentru digestie eficienta ), la pranz un borcanel de mancarica sau echivalentul, intre 150-200 ml. e mort dupa pastele cu peste si brocoli cred (stiu ca si didialex, si elteka au pomenit de el, pute de-a dreptul dar el le mananca cu placere), dar mananca din toate combinatiile destul de bine, apoi pe la cinci primeste in general banana cu branza de vaci sau iaurt si apoi inainte de culcare iar lapte. daca se trezeste peste noapte mai primeste inca o stica cu lapte, asta poate la doua, la patru-cinci-sase...variaza. saptamana viitoare ma duc la dr si o sa intreb cum e cu alte mancaruri, ma gandesc sa-i mai variez si eu....dar nu prea stiu cu ce. mamaliga nu-i mai dau ca vad ca-l doare burta, desi o fierbeam bine si nu o faceam prea tare. mai studiez.

pepsi, sa stii ca am auzit si eu de mamici care folosesc coliere cu chihlimbar pentru durerile de dinti. nu cunosc pe nimeni personal, dar am citit ca ar ajuta. eu ii dau lui david osanit, homeopat (nu stiu cat il ajuta pe el, dar macar am eu constiinta impacata ca i-am dat ceva sa-l mai linisteasca).

am reajuns la mesajul lui elteka cu programatul gresit. nu te mai necaji...sa stii ca depinde ce carte citesti . eu mai am o carte care povesteste despre puseurile de crestele la bebei, perioade in care copiii mananca mai rau, sau au mult mai multa nevoie de afectivitate decat de obicei (vor musai in brate, sau sa doarma cu cineva sau sau sau). acum ma enervez din nou ca am imprumutat cartea si nu o mai recuperez, si asta ma enerveaza tare tare...sa dau carti si sa ma tot rog sa le reprimesc. mai ales ca si eu sunt in cautare de raspunsuri. imediat dupa ce nascusem eram cam disperata ca nu stiam cat de des sa ii dau lui david sa manancem si tot citeam peste tot programe si idei, pana am gasit unde o fraza care mi s-a parut atunci geniala "nu va uitati la ceas, uitati-va la copil". cred ca asta o putem adapta si acum...sunt atatea teorii despre cresterea si nevoile copiilor, si cati autori sunt, atatea teorii. incearca sa compilezi si sa gasesti cea mai buna metoda pt tine si elias.

trimit si revin ca iar s-a trezit si urla. am revenit. e de groaza, adoarme si se trezeste (uneori de nenumarate ori) si plange cu sughituri. de obicei ma duc si-l iau in brate si dansez cu el si ii cant si se linisteste si adoarme la loc, dar mai nou se linisteste tot mai greu. credeti ca la varsta asta (11 luni-un an) incep sa aiba frica de intuneric??? am patit-o de cate ori ultima saptamana ca nu am reusit sa-l adorm la loc decat dupa ce am aprins lumina si am dansat cu el pe muzica. din pacate asta e ritualul nostru de culcare, dansam pana adoarme. intre timp amy winehouse a cazut in dizgratie, ne-am reintors la prima dragoste - leonard cohen. mai rau e ca e asa de greu ca ma doare in continuu mijlocul. azi mi-am luat o revista numai cu sfaturi de culcat copilul..o studiez si va scriu si voua ce metode prezinta aia pe acolo, poate ajuta.

didialex, la ce fel de cresa vrei sa-l trimiti pe david?? detaliaza...mai ca m-ar interesa si pe mine. de unde aflu de existenta lor, program, ceva??? unde-s pozele alea noi?

betty, am pus link-ul mai sus.

florentina roman, sanatate multa si sa scapati repede de diaree. ati fost la doctor pentru tratament? mare mare grija cu hidratarea (stiu ca ai deja experienta cu primul, dar noh...atata am citit despre importanta hidratarii la febra si diaree ca mereu tin mortis sa repet si eu ca papagalul).

tre sa fug ca iar urla. va pup si noapte buna.

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

LA MULTI ANI LIVIANA!

LA MULTI ANI BYU!

LA MULTI ANI CEZAR FLORIAN!

Elteka - super pozele, imi place aia in pielea goala foarte tare si cea in care se uita la acvariu, e deja baiat mare.

Bety - tare dragalasa domnisorica ta.

Ramona -multa sanatate lui Razvan!

Miniuta -multumim pt link.

Pepsi - cum e la job?

Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007

POZE

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Mihamorca, Ella multumim de aprecieri!

miniuta (multumesc de link), elteka am citit traducerea de cand era andreea mica, cred ca tot de la voi am avut linkul sau nu mai stiu exact, ce vreau sa spun e ca uneori m-au derutat, alteori m-au ajutat sfaturile de acolo, deci pana la urma tot mai din instinct si dupa cum poti actionezi. e bine sa citesti carti de genul asta, ca sa te poti orienta in mare, parerea mea.
eu cu dormitul am mare problema, ca tot asa dansata adoarme si in camera mare cu muzica, dar eu is mica si ea se tot mareste si ma doare rau spatele si cumva tot ar trebui sa o invat sa adoarma
singura. O pun in patut dar se tot arunca si foieste, ii fac masaj si cand zic, gata adoarme, e in picioare si vrea in brate.

ramona, florentina sanatate multa la puiuti!

angelabv, eu o sa incerc sa ii dau lapte de vaca "adevarata", am o cunostinta care o sa imi aduca de sapt viitoare. o sa ii dau indoit cu apa si la inceput doar un biberon si vad cum face caca sau ce reactii are, si peste 2 zile o sa ii mai dau un biberon, si daca totul e bine o sa il inlocuiesc de tot. Asta e teoria mea, si eu m-am tot gandit si sucit si eram convinsa ca merg pe formula pana la 1 an jumate, dar dupa faza cu rahitismul am mai citit si cica e bun pt asa ceva lapte de vaca care paste iarba verde, adica lapte bio, si cum am posibilitatea asta (e oras mic si am pe cineva apropiat) o sa ii dau, macar anul asta cat mai stam la bistrita.

Ella, are firul parca mai gros si tepos, chiar radeam in seara asta ca o sa ii fac freza cu tepi la nunta la cumnatu-meu. Avantajul e ca le creste f repede.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

Mamibiutza, pentru Maria Eleonora un anishor

ManuC1010, pentru Maria Cristina un anishor

Iuliabraila, pentru Florin Mario un anishor

Dyonise, pentru Teodor un anishor

Pauly, pentru Riana Alessya

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

ANGELA, multumim ca te-ai uitat la pozici.
Noi nu trecem inca la lapte de vaca. Mergem in continuare cu formula.
Pupici pt Nicole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

multumim Ninutza, si pupici Mirunei.
minunile noastre sint ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Ella m-ar interesa in primul rand cum sunt hotelurile 3*si 4*....noi am gasit ceva ,dar am fi dorit sa stim mai exact de la cineva care a stat acolo .... poate o intrebi daca stie ceva de www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=110#" target="_blank">Hotel ZORNA(Porec) si www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=46" target="_blank">Hotel LAGUNA ALBATROS....in statiunea cu nume obscen nu prea am gasit all inclusive ....sau poate ne spune ceva mai rentabil...

am ramas cu restanta de ieri vis a vis de manacare....deh,bebe plangacios ....pai din cate vad eu noi suntem cei mai fomisti....
6.30-8.00 lapte de mami(depinde cand se trezeste)
9.00-10.00 biscuiti sau cereale cu fructe + sucul de la o portocala
-uneori mai dam iaurt +branzica+ou
12.00 -ciuguleste (biscuite,pufuleti,banana) +ceai
14.00-14.30-ciorbica(acrita cu lamaie)supa nu vrea,tocanite de dovlecel sau conopida sau cartofi ,mazare(a inceput sa o mestece intreaga),borcanele(spaghete,peste,jambon),budinca cu paste(melcisori,macaroane,stelute fara ou) si branza dulce 50g(la o mana de paste pun un galbenus de ou,o canita lapte +o lingurita zahar)-ce nu mananca el imi ramane mie
17.00-18.00 iaurt de la nestle sau frunte(borcanel) sau o banana sau o felie de chec facuta de mami
20.30-21.00 - 250g iaurt(tnuva) + 2 lingurite de orez sau cereale
22.30-23.00 lapte de mami

-la tocanite calesc un pic de ceapa in unt,pun verdeata(marar,patrunjel,1catel usturoi + 1 rosie data prin razatoare

Revin daca mai imi aduc aminte de ceva ...a noi mancam putin cascaval ,dar gol....iar de la paine cu unt si gem am facut bubite (cred ca de la ele,dar o sa mai incerc)

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput