**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Didi
Asa zice tante, ca ai nostri copii raspund la stimuli. Treaba cu jucatul singur este "programabila". Copiii care nu se joaca singuri (la 9-12 luni, cel putin 45 de minute, zice ea) apartin parintilor carecred ca a fi un bun parinte inseamna a-l cara pe copil tot timpul, a-l lasa sa doarma in patul lor, care raspund la fiecare scancet. A scartait si ai sarit sa-l iei in brate? A venit la tine si tu hopa-sus? Gata, a invatat ca pe jos este ceva de care mi-e teama. Altii mai si folosesc un ton palngacios gen "pe tine nu te iubeste nimeni? de ce plangi, hai tu la mine in brate". Si/sau actioneaza cu vinovatia de a-l lasa singur, de pleca la servici etc. (Ramo???)

Prezinta si un caz in care eu ma regasesc cu al meu lipicios insa nu ma simt in stare sa aplic solutiile. Si daca le aplic - oricum sunt legate de problema dormitului/adormitului singur ... Pe care nu am energia s-o rezolv. Am incercat sa stau treaza, sa ma ridic sa-l hranesc si sa ma culc dupa, insa a doua zi sunt praf. Dupa un an de zile de trezit noaptea, eu nu mai am putere sa intervin sa corectez chestia cu dormitul. Asa ca mai bine il culc langa mine, il mufez cand vrea sa pape si dorm in continuare. Si uite asa e programat gresit la somn si implicit la joaca...si ...

Hai c-am ras cand ai povestit de David
N-am citit Gunter Gross dar tocmai am citit un horror japonez cum n-am mai citit, mi s-a facut rau . Acu' dupa asta si Bruckner, tre' sa ma repar . Sa stii ca Platforma e cu totul alt stil, Houellebecq scrie mai subtil decat conationalul sau. Nu stiu cine e Deutsch.

Betty
Am vazut la un moment dat ceva din Baby Whisperer pe DC, o sa ma uit sa vad ce e tradus si-ti spun.

Eu ii dau sa mamance pe la 9-10, pe la 3-4 si inainte de culcare. Aseara era toba, nici n-a mai vrut sa suga sa adoarma, dar dupa vreo 5-6 ore tot se trezeste pentru lapte.. Da-i o banana, nu vrea?

Tudorcatalin
Nu mai pui niste poze noi?

Miniuta
Hai la vorbitor
Ca mi-e dor
De-al tau umor

Mamica lui ELIAS( 31.05.2007)

Elias la 11 luni si 5 dintisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Elteka ma bucur ca si Elias a inceput sa manance mai bine. Sa stii ca si eu sunt stresata sa nu se ingrase prea mult, mai ales ca ea e mai micuta de statura si se vede mai repede daca mananca mai mult. Incerc, pe cat posibil, sa ii dau mai multe fructe, ca ma gandesc ca asta nu ingrasa foarte tare.
Am vazut poze cu Elias! Uite ASTA e preferata mea. Si imi mai plac mult si cea in care este in pielea goala si cea cu dintisorii.

Didi unde sunt pozele noi?

Florentina multumim pentru aprecierile referitoare la poze.

"Reteta" pentru paine cu unt si cascaval e dupa cum urmeaza: o feliuta subtire de paine, unsa cu unt, taiate cojile (deci ramane doar miezul dintr-o feliuta de paine); pun deasupra o feliuta de cascaval subtire si o tai in patratele mici. Anei ii place, mai ales ca mai incearca sa isi bage si ea in gura cate un dumicat. Florentina sa stii ca, pana de curand, nici Ana nu voia sa mestece nimic ce nu era pasat. Acum a inceput sa mai accepte, insa nu tot si nu oricat de mare. Ce nu ii convine scuipa!

Va rog mai scrieti meniurile capsuneilor vostri! Noi azi am mancat: dimineata paine cu unt si cascaval si un iaurt mic, la pranz piure de cartofi cu mancarica de pui cu rosii si acum seara as vrea sa ii fac pentru prima data papansi fierti, sa vad daca ii plac.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by Alyna24

Eu ii mai dau dimineata branzica/ topita cu painica, galbenus de ou, gris cu lapte, iaurt cu biscuiti sau fructe.

PETRECEREA DE 1 ANISOR
Alyna @
DAVID(22 Aprilie 2007)

PAPA BUN

Alyna sa nu te superi pe mine ca iti spun, dar eu stiam ca branza topita, ca si margarina, nu este foarte sanatoasa, mai ales pentru copii.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a0da9d9a5b58ded6a7a52" target="_blank">PENTRU ANA, LA 1 AN

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Didi, cand citesc ce scrii ma apuca rasul-plansul, ma gandesc ca trebuie sa fie greu cu 2 copii.

Am pus poze noi . Abia am adormit-o, cand o puneam in patut se trezea si se apuca de plans.Habar nu am ce o mai doare, poate totusi maselele ca tot da cu limba prin gurita, ca burta nu cred, ca face un singur kk care arata tot mai bine (na' ce a iesit) si doarme toata noaptea.

Noi am mancat asa fulgi de orez cu lapte in care am pus un mar si la amiaza spanac cu ou si branza de vaci si un kiwi. Cand se trezeste nu prea am idei, dar cred ca banana cu iaurt.

Voi le dati o singura masa de legume pe zi si restul fructe cu iaurt/branza/cereale? Eu cam asa ii dadeam pana acum, dar ar trebui sa mai schimb, dar seara f rar imi accepta un alt piure de legume si mamaliga, cartofi nu serveste, nu prea am idei.

Elteka, a mea se joaca singura, dar vrea sa rupa florile, sa mearga in baie, sa deschida si sa scoata de prin dulapuri. Azi a fost mortala, a rupt o frunza de floare si s-a dus la jucarii sa le hraneasca, i-a dat la ursulet, la tigru, la vacuta ... m-a dat gata.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timur spune:

Gravi, no problemo, nu m-am suparat.

Noi am fost ieri la mare. I-a placut juniorului tare mult. A fost efectiv fascinat de valuri si mai ales de nisip din care a si gustat pana sa tabaram noi pe el. S-a comportat destul de bine in masina, chiar a dormit aproape tot drumul la dus. Apoi am facut pe clovnii, ne-am jucat cu jucariile... zburau prin masina ghetute si sosete...
La intoarcere a fost mai agitat din cauza ca n-a avut chef de somn. A fost o zi tare reusita. Am fost prin Mamaia. Am vrut sa ajungem si prin Costinesti si prin Vama dar era aglomerat traseul si incepuse si ploaia, asa ca am renuntat. Dezavantajul a fost ca era multa lume si cam putine "treburi" deschise. Trebuia sa muncesti serios ca sa gasesti un loc unde sa iei masa. In schimb erau deschise toate magazinele cu haine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

La multi ani,Liv!...Si...la multi ani,cu intarziere Androix!...La multi ani,sarbatoritilor zilei!...Ma bag si eu in seama(nu-mi place cum suna)...As inlcui margarina cu paiine cu unt...Eu asa fac...soldatei cu paine cu unt si sare si...ii inmoi in cacao dulce dulce...Asta nu inseamna ca in pireul de cartofi nu pun margarina.Nu sunt in masura sa dau sfaturi...de asta nu prea scriu...A mea mananca de toate...ca si noi.asta e calea pe care am ales-o si nu vreau sa spun ca e cea mai buna...De cate ori apare tati cu cate ceva de rontait,Daphne stie ca e de bine...vine la ciocolata...la absolut orice...Adora mujdeiul de usturoi,salata de sfecla rosie cu hrean...ardeii iuti in otet la ciorba...A crescut frumos...asa ca nu ma plang,bolile ne ocolesc...Ii plac portocalele,mananca una odata si ..nici macar n-o socotim masa...(o alimentez la cerere...)Greutatea mica de la nastere e demult uitata...e bronzata...e frumoasa rau si...lacrimez cateodata cand o privesc.Asta e copilul meu fara sansa?...I-am incalzit apa,ieri,am scos trocuta afara si...a sarbatorit 1 mai la piscina...Va pupam tare,tare pe toate...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

La multi ani !!!Cezar Florian de Tincutza
La multe lunisoare !!!Manuela de Poohy
Si nu in ultimul rand
LA MULTI ANI !!! Liviana
si
La multi ani !!! Byu

AM JEEP
Alex-cu rochita
ALEX si DIANA
CU MAMICA

ALEX-GABRIEL(05.05.2007)

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Buna mamici de capsunici,
am si eu o intrebare la plimbareti.....am ales sa mergem in Croatia anul acesta ....cu masina si doi prunci dupa noi...aveti ceva sfaturi de cazare(hotel 3/4* sau apartament) ,de echipare,de tot ce am putea patimi cu drumul,cu mancarea....

Revin mai tarziu cu ce papa mancam noi.....

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Of, Elteka, se pare ca el era plangacios si mamos din cauza ca nu ii era bine. Am ajuns in seara asta la urgente ca avea/are febra 39 si era marait si nu se dezlipea de mine. Are laringita si sper sa trecem noaptea cu bine.

Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

PEPSI, multumesc de raspunsul legat de lapte...cu somnul e lupta grea, bunica si tati o lamuresc sa se culce, dar dupa plinsul de rigoare...

NINUTZA, am vazut pozele, e tot un zimbet Miruna !

LIVIANA,multa sanatate si LA MULTI ANI !!! alaturi de cei dragi

ELTEKA, am vazut pozele cu Elias, ce bine ca maninca!
LA MULTE LUNISOARE !!!
Eu inca ii dau cereale dimineata si seara cu brinza/iaurt/fruct si la prinz carnita cu legume sau borcanas cu carne si legume... Dormitul e si la noi un subiect sensibil.Eu sunt in trainig 6 zile,am inceput joi, dar e de la 4pm-12 am, asa ca nu sunt la ora de culcare. Asa ca bunica si tati incearca s-o lamureasca. Eric e un pic mai hotarit, o pune in patut si chiar daca plinge nu o ia imediat in brate...cu buni e alta poveste, nu poate s-o auda plingind...nici eu !!! Pina la urma o culca si parca doarme mai bine, nu se mai trezeste pina la 4 dimineata. Ei se adapteaza, uneori mai greu, uneori mai usor...

LA MULTE LUNISOARE SARBATORITILOR SAPTAMINII !!! Din pacate eu nu reusesc sa intru/scriu de cind ma inceput munca, dar mai bag un ochi cind am pauza de masa...

Am sa reiau intrebarea mea :
Ati inceput sa le dati lapte de vaca, ma refer la cel din magazin/cum ati inceput, cu cantitati mici, indoit cu apa ???Nu a raspuns nimeni, asa ca ma gindeam sa mai pun odata intrebarea, poate mai sunt mamici interesate...

Mergi la inceput