PCOS (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LisaLashes spune:

Gudinde multumesc frumos pt raspunsurile tale documentate. Intr-adevar ea nu e diagnosticata cu SOPC totusi Vitex fiind un tratament naturist banuiesc ca nu ii va face rau. Rea mi se pare combinatia Vitex ACO...daca are SOPC... daca nu, nu stiu...

In privinta medicului ginecolog si eu si ea am vazut medici total incompetenti. PE mine m-a diagnosticat cu SOPC pe baza unei ecografii si mi-a dat Jeanine pana la primul copil. SIngurele analize au fost probe de secretie si Papanicolau facute la cererea mea just to check.

Astept si sugestii de dr. Ginecolog pentru "relatie pe termen lung" dar as vrea sa fie femeie :)

Astept cu nerabdare programarea pe 21 mai la prof Dumitrache si am comandat Vitex care nu au sosit inca. MA lupt cu acneea si kg in plus (am o pofta de mancare nebuna), fac sport, masaj dar degeaba :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Lisa,

Ai atins mai multe puncte in postarea ta.

1. Vitexul si ACO nu fac casa buna full stop. Motivele le-am enuntat mai sus.

2. Ideea ca e doar un tratament naturist, nu are ce sa-i faca rau e gresita.
Eu (si repet este strict parerea mea) cred ca oricine, in orice situatie si caz trebuie sa mearga la un profesionist, in speta un medic (unul competent) si sa i se puna un diagnostic clar si corect. O data avut diagnosticul, pacientul poate alege ce cale doreste sa urmeze in functie de variabilele din cazul sau: timpul avut la dispozitie, gravitatea si complexitatea bolii, scopul urmarit, alte afectiuni conexe etc. Tratamentul poate fi alopat, naturist, homeopat, apicol sau o combinatie intre acestea cu precizarea ca in special in cazul combinatiilor trebuie sfatul unei persoane de specialitate. Eu de pilda, combin tratamentul alopat cu un tratament homeopat dar este medicul homeopat care stabileste ce poate sa-mi dea, ce este eficient in functie ca cazul meu concret si de tratamentul alopat pe care-l urmez. Tratament alopat care la randu-i a fost prescris si este urmarit de un specialist.
Insist asupra diagnosticului pt ca simptome similare sau identice pot proveni de la boli diferite care au tratamente diferite.
In cazul Vitexului eu pot sa-ti spun ca este unul din tratamentele naturiste in PCOS. Exista fete care au avut rezultate bune cu acest tratament. Evident nu toate.
In ce alte afectiuni se recomanda vitexul? Nu stiu. Pe mine personal ma intereseaza subiectul PCOS si implicatiile sale si incerc sa acumulez cat mai multe cunostiinte pe aceasta felie.
Spuneam ca ideea ca fiind doar un tratament naturist nu are ce sa-i faca rau e gresita. Este gresita nu neaparat punctual aici (pt ca repet nu stiu care sunt celelalte afectiuni in care poate ajuta vitexul si nici care este diagnosticul clar al prietenei; deci poate s-ar potrivi diagnosticului ei sau poate nu - oricum nu combinat cu ACO), ci ca principiu. Si am sa-ti dau un exemplu ca sa fiu mai clara. Acum cateva zile citeam un raspuns intr-o revista pe care de altfel o apreciez si care in general este o revista buna. Cineva se plangea de dureri foarte mari in timpul menstruatiei si cerea sfaturi in sensul unui tratament naturist. Raspunsul primit de la o persoana a fost sa ia tinctura de marar ca asta ajuta. Ei bine mie acest tratament mi se pare nu gresit ci potential daunator in absenta unui diagnostic, chiar daca in prospect se recomanda tinctura de marar pt dureri menstruale. Important este de ce are persoana acele dureri. Durerile menstruale sunt parte din simptomele de endometrioza. Daca cumva diagnosticul d-nei/d-soarei este endometrioza, atunci tinctura de marar ii poate face mult rau. In endometrioza trebuie evitate produsele estrogenice, ori tinctura de marar este puternic estrogena.

3. In privinta medicilor incompetenti ... si eu si fetele de pe topic te intelegem perfect. Cred ca nu e o fata de pe lista care sa nu fi trecut printr-o experienta neplacuta. Eu personal am trecut prin faza ACO, prin faza (de fapt fazele) hai sa o incercam si pe asta pt ca dr-ita nu era capabila sa-mi stabileasca un diagnostic clar, am trecut prin faza diagnosticului gresit si am trecut prin faza corticoterapiei (total gresit, total contraindicat de fapt la mine si cu ale carei efecte secundare ma mai lupt si astazi dupa niste ani buni). Asta e viata! De asta m-am apucat sa invat atat de mult si am preluat fraiele bolii mele. Insa, oricat de mult as citi si am citi, nu suntem specialisti in domeniu. Si avem nevoie indubitabil de un medic competent care sa ne fie partener pe termen lung. Si exista medici competenti in Bucuresti. Uneori greu de gasit, dar nu imposibil. Pe cei pe care-i stiu i-am recomandat. Asta nu inseamna ca sunt singurii. Sunt sigura ca sunt mai multi dar eu nu-i cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by diannette

Am si eu o intrebare. Va rog nu va suparati, sigur ati mai discutat despre asta, dar pentru mine sunt foarte multe informatii pe care le adun din diverse parti si inca le sintetizez. Nu stiu ce sa ma mai fac cu parul asta care creste pe unde vrei si pe unde nu vrei... Nu mai pot sa ma epilez peste tot pentru ca am inceput epilare cu laser, care sper sa fie definitiva... Am citit ca dupa a treia sesiune se vad ceva rezultate dar pe mine ma omoara in momentul de fata ca nu pot sa ma pensez, nu pot folosi creme epilatorii, nu pot sa-l albesc, nu pot decat sa ma rad cu lama si... e nasol! Ce sa iau pentru hirutism? Esteticiana care ma face cu laserul mi-a spus ca-mi da reteta de spirulina. Ce sa fac ce sa fac?? Dati-mi si mie un sfat ca rog ca sunt si eu mica si confuza...



diannette,

1. Am o problema cu postarile tale in sensul ca uneori nu le vad. Esti inca moderata si atunci postarile iti apar cu intarziere, cand noi poate am trecut de pagina respectiva. Baga repede 10 posturi sa scapi de moderare.

2. Revenind la problema hirsutism. Ma tem ca-i un subiect greu si dureros.
Laserul iti va rezolva firele nedorite existente. Dar ce te faci cu cele care vor creste oricum in timp? Pt ca atata timp cat problema de fond este acolo, vor aparea fire noi.
Medicatia la unele persoane merge la altele nu. Mie mi-a prescris dr Bajenaru finasterida si sunt foarte multumita de rezultate. Din pacate nu functioneaza la toata lumea. Oricum finasterida si celelalte medicamente asemenea trebuie luate DOAR dupa ce au fost prescrise de medicul specialist. Ma tem ca e o problema mult prea delicata si complexa pt a fi lasata la latitudinea altei persoane decat a unui specialist (prin asta ma refer la un medic, nu la cosmeticiana). In ce masura te poate ajuta spirulina? Nu stiu.
Despre antiandrogenice am mai postat si gasesti linkul pe prima pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LisaLashes spune:

Gudinde merci esti o dulceata

Imi este permis sa te intreb cati ani ai? Daca da, considera ca am intrebat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by LisaLashes

Gudinde merci esti o dulceata

Imi este permis sa te intreb cati ani ai? Daca da, considera ca am intrebat :)



Varsta mea este trecuta pe prima pagina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aryjul spune:

Buna fetele,
Eu iau 1|4 tb dexametazona seara la h23, pana acum mi-e bine, nu prea am probleme, o sa vedem pe parcurs,am inceput dexametazona de o saptamana.
Sanatate multa va doresc la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Hristos a inviat, fetelor!

Am avut de recuperat cateva pagini, deci sper sa nu gresesc si sa incurc acum borcanele...

denisabia am impresia ca ai intrebat ceva de SPM. Eu de cand iau vitex si zmeur nu mai am deloc SPM, nici fizic (dureri ovare, dureri sani, acnee mai multa), nici emotional. Si asta chiar daca ciclul imi este si lung si neregulat. Adica cel trecut mi-a fost de 43 zile, acum sunt deja in ziua 54, nu mi-a venit si nu sunt insarcinata (am facut test). Dar ma simt foarte bine, culmea.

Pupici si sanatate, tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

raluk16 multumesc pentru sfat.Am incercat Vitexul acum mai bine de un an, insa am luat mai putin de o luna si nu m-am simtit bine cu el si am renuntat, desi trebuia 2 luni pentru o parere finala.Am si tinctura de zmeur prin casa aproape nefolosita, parca numai suport alcoolul din tincturi, desi am luat o buna perioada branca-ursului cu rezultate bune.Ma bucur mult ca tie ti-au priit.Apropo locuiesti in Cluj sau Baia Mare?
Va trebui sa-mi fac timp dupa sesiune sa-mi refac analizele si sa merg din nou la endocrinolog, pacat ca n-am dat de unul bun in Cluj.Vreau sa intreb daca ar fi potrivita dexametazona ca tratament.Efectele SOP-ului imi pun greu la incercare psihicul.Oamenii nu inteleg, nu au educatie medicala.Mai ales trebuie sa gasesc o solutie cu acneea recurenta si cred ca voi apela la roaccutane, fiindca prea ma chinuie tratamentul la cosmetica si degeaba investesc in creme scumpe, cand mi-e lumea mai draga ma trezesc cu o explozie.Uff scuzati ca m-am intins, dar stiu ca cele ce avem sindromul intelegem cel mai bine.
gudinde m-am uitat pe tabel, scuza-mi indiscretia si ti-am vazut varsta.Esti tanara organismul are resurse sa indeparteze raul daunat de tratamentele gresite.Cum mai stai cu plamanii?De putin timp mama a intampinat cam aceeasi problema ca tine si imi imaginam prin ce ai trecut.Scuze ca poate am insistat cu Proscarul, dar ma gandeam sa nu irosesc banii.
O seara placuta fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

denisabia,

Multumesc de intrebare. Pneumonia a trecut si nu a lasat efecte de lunga durata. Am mai tusit eu o perioada, dar acum sunt bine.
Multa sanatate mamei. Imi pare rau ca trece si dansa prin asa ceva. Nu e o placere.
Cat timp am luat pumnul de medicamente pt pneumonie nu am mai luat Proscar pt ca m-am gandit ca-i prea mult pt ficatul meu. De asta-ti ziceam ca mai am o groaza.

In legatuta cu varsta ... mmmmm .... in curand schimb prefixul. Pt unele lucruri sunt inca tanara, pt altele nu mai sunt asa de sigura. Mi-as dori insa sa am din nou 20 de ani, dar cu experienta de acuma. As lua niste decizii foarte diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

gudinde maturitatea vine odata cu experientele acumulate si asa se duc anii.Ce bine ar fi sa ne nastem intelepti!Sa ne ingrijim de sanatatea noastra e atata suferinta in jurul nostru.Am fost la o consultatie la sp. de Oncologie din Cj si m-am intristat sa vad atatea femei atinse de boala, cele mai multe la a doua tinerete erau si de varsta mea cateva.Daca ele gasesc resorturi sufletesti cu atat mai mult noi.
Sa faci peste cateva luni o radiografie la plamani!Mama s-a chinuit mai bine de o luna, acum i-a trecut, dar inca e slabita.Ia Vitamax la recomandarea medicului, sper ca dupa urmatoarea folie sa isi faca efectul.Chiar vroiam sa te intreb ce parere ai de silimarina?Efectul e comparabil cu liv52?E ceva mai ieftina, dar nu stiu cat de eficienta e.
Mai studiez un pic si apoi somn!Vise placute!

Mergi la inceput