Ura, furie, neputinta!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by maru

Gabi K, ai totala dreptate, dar hai sa fim realisti sa ne gandim si la societatea in care am copilarit. Tu ai facut toate acestea pentru copiii tai in anii 90, dar gandeste-te cum era in anii 70, cand gura lumii era de 10 ori mai puternica decat acum, cand mai era si partidul care te punea la punct, sunt multe aspecte de luat in considerare. Sa ne aducem aminte de cati copii au fost abandonati in spitale pentru ca familiile nu acceptau fetele cu copii din flori acasa, femei care stateau langa un nenorocit ca le condamna lumea.

Maru, fara suparare, societatea din anii 70 era cum era, dar mi se pare mie sau tu sustii valabilitatea acelorasi scuze si pretexte si in anul 2008?

Eu zic ca mama lui servetel este raspunzatoare pentru propria ei viata, asa cum a fost raspunzatoare si pentru viata copiilor ei. Eu personal sunt satula de pretexte (auzite pe ton de martira de la maica-mea) cum ca maica-sa a fost de vina, societatea, gura lumii, copilul, sotul, postasul si macelarul din colt, toata lumea purta raspunderea mai putin ea insasi. Cu cat trecem cu vederea mai lejer asemenea scuze oligofrene, cu atat punem in carca bietilor copii abuzati o raspundere si mai mare, care le va frange coloana vertebrala in final...

Ah, sau gata, acum copiii sunt maturi si trebuie sa-si asume tot ei raspunderea si pentru soarta parintilor...

Asa se continua abuzul. Ca e constient sau nu, rezultatul conteaza.

servetel draga, salveaza-te pe tine, iesi din acest cerc vicios, din aceasta capcana toxica, rezolva-ti problemele din trecut si refa-ti viata, incearca sa fii fericita si sa nu te lasi exploatata din remuscari si din sentimente de vinovatie. Datoria cea mai mare o ai fata de sufletul tau, sa-ti vindeci ranile adanci lasate de viata in acea familie. Si atata timp cat nu te salvezi pe tine, nu vei putea oricum salva pe nimeni altcineva. Nu vei face decat sa te invartesti impreuna cu ei in aceeasi roata, precum cobaii isterici... te vei invarti tot mai tare si tot mai tare si nu vei ajunge nicaieri, nu vei iesi la lumina.

Eu iti doresc puterea de a-ti asuma in intregime raspunderea pentru propria ta viata. Asta e cea mai mare prioritate.

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

draga MissParker, intre noi doua nu incape suparare.
Nu sunt de acord ca societatea de acum e societatea deceniului 70. Acum gandirea e mult mai open, in orasele mari, se reduce treptat spre sate si mai ales colonii muncitoresti.
Acum mama lui servetel ar trebui sa faca ceva pentru ea, macar acum. Dar ma gandesc ca nici nu ajuta daca noi o acuzam pe mama ei de cele intamplate in trecut si nu ii oferim solutii pentru acum. Ce a fost a fost, hai sa vedem ce putem construi acum, cu datele ce le avem.
Ce i-am sugerat eu a fost sa isi ia mama din mediul ala, sa o aduca la ea in oras, isi poate gasi ceva de lucru la negru, sa aiba grija de un batran, de un copil, ca sa nu fie povara pentru servetel si familia ei.
Stand acolo, nu face decat sa reitereze ideea celorlalte fiice ca asta e o viata normala si ca ar trebui sa o suporte, ca asta le e crucea/
Usor de zis, tare greu de facut

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

maru, iti inteleg perfect punctul de vedere, poate ca si eu acum cativa ani as fi reactionat la fel.

Beleaua este insa alta: mama lui servetel nu a fost in stare sa-si salveze propriii copii de la abuz si de aceea probabil nu este in stare sa se salveze nici pe ea insasi. Este o victima, de acord, insa are o mare parte din vina pentru situatia in care au ajuns copiii ei. Asta e o situatie pe care servetel efectiv NU o poate schimba. Nu se poate.

In plus, dupa cum descrie ea lucrurile, mama ei isi vede "problema" in faptul ca ea facuse curatenie si nemernicul ala a venit beat acasa si a vomitat prin casa sau a aruncat cu mancarea pe pereti, de aia ea a plans si si-a sunat fiica sa fie consolata. Asta e cercul vicios al abuzului, din care aceasta femeie nu poate sa iasa si nici fiica ei n-o poate salva.

Ceea ce poate servetel in schimb sa faca este sa se salveze pe ea, sa stea la distanta de tot ce inseamna familia ei (stiu, e greu, dar e sanatos!) si sa faca tot posibilul ca fetita ei sa nu mai aiba niciodata contact cu tot ceea ce se intampla acolo. Eu numai asa vad salvarea ei. Unde mai pui ca are - Dumnezeule! - si ea insasi destule traume si sechele de care trebuie sa se ocupe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si cum sa iti ignori mama, cand, in ochii lui servetel, ea nu a gresit?

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Nu s-o ignori, ci sa nu-ti mai asumi raspunderea pentru a-i rezolva ei viata, asta e diferenta. Oamenii maturi trebuie lasati sa-si infrunte singuri problemele si sa suporte consecintele actiunilor lor, e singurul mod sanatos de interactiune. Orice altceva este toxic, neproductiv si abuziv (chiar daca mama ei o face inconstient, fiindca probabil este o victima pana in maduva oaselor).

Pe mine ma intereseaza mai mult s-o ajut pe servetel, nu pe mama ei. Si imi face impresia ca din pacate pentru servetel mama ei este prioritatea nr. 1, nu ea insasi. Si asta nu mi se pare o optiune buna. OK, dai sfaturi, incerci sa ajuti, dar totul are o limita si nu e bine sa te lasi trasa in acest abis de toxicitate fara fund... De acord, nu e usor, cand cineva te trage cu forta iti trebuie o putere extraordinara ca sa rezisti, dar asta e piatra de hotar a maturizarii: prin autodisciplina si prin constientizarea propriilor noastre nevoi si prin a nu ne mai lasa folositi de cei care ne-au folosit o viata intreaga.

Cel putin asta am facut eu si constat ca mi-e foarte bine, spre deosebire de vremurile cand ma agitam si ma dadeam de ceasul mortii sa le rezolv altora problemele. M-am dat de atatea ori cu capul de zid pana cand am simtit sangele siroind pe fata si am putut intr-un sfarsit sa spun STOP. Poate ca si servetel mai are nevoie de niste lovituri/dezamagiri crunte pana sa-si poata invata lectia. Fiecare are ritmul lui...

Oricum ar fi, bafta, servetel, nu esti singura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Pastilele acelea am vrut sa le iau la rugamintea surorilor mele, care s-au saturat seara de seara sa il vada beat.El in nici un caz nu ar vrea sa mearga la un medic sa isi rezolve problema, a zis de cateva ori ca vrea sa se lase de bautura dar nu s-a abtinut mai mult de 2-3 saptmani, iar in privinta analizelor tocmai si le-a facut si e sanatos tun.El motiveaza faptul ca bea fiindca munceste mult, intradevar munceste foarte mult,de cand a iesit la pensie lucreaza prin zona la diverse case in constructie, se pricepe sa faca alei, ziduri, stalpi din ciment si piatra. El singur nu poate fiindca are nevoie sa ii dea cineva ciment, piatra la mana si ca nu platesca un om din bani cu care a convenit cu omul respectiv sa ii dea o i-a pe mama ca ajutor, dar ei ii este foarte greu la 55 de ani si cu o hernie de disc care se agraveaza pe zi ce trece.
Ea zice ca ea nu mai conteaza, ca vrea sa le vada si pe celelalte doua surori la casa lor si apoi poate sa moara, una din ele chiar urmeaza sa se casatoreasc in august anul acesta, asta inseamna foarte multe datori facute iar si dupa aceea un salariu in minus in casa. Ce mi-as dori pentru ea ar fii sa aiba si ea pensia ei dar cum am mai spus nu are decat 9 ani pe cartea de munca, am auzit ceva de pensie sociala dar nu stiu ceconditi trebuiesc indeplinite pentru a beneficia de ea, ma poate ajuta cineva cu ceva informati.
Ce ma ingrijoreaza la eaeste ca nu mai are grija de ea, nu mai poti discuta cu ea fara sa se enerveze, nu se gandeste decat la moarte, cum am mai spus a avut tensiunea 20 acum are colesterolul 300 si ceva.Sa o iau la mine nu prea am cum, apartamentul este al soacrei si deja mi-a venit cumofturi ca vine mama pe aici sicomanda in casa ei, ca fius-o sa insurat cu mine nu cu tot neamul meu, de parca mama vine lunar ca ea, mama vine de 2-3 ori pe an, celelalte surori casatorite una cum am spus a avut parte de un sot parca e clona tatalui meu stau cu chirie, au trei copii iar el bea de stinge, cealalta are o situatie mai buna dar are si ea un dracusor de soacra care din curva nu o scoate si ii reproseza ca e casa ei si face ce vrea. Financiar mama chiar daca are datori se descurca dar acum a venit beleaua asta cu apartamentul in care stau ca se vinde si are nevoie urgent de 4000ron pentru a nu ajunge pe drumuri.
Cana ii mai aud pe uni ca bani nu aduc fericire mi se pare cea mai mare prostie, dar nu ar mai spune asta daca ar fii de exemplu ca mine, la ora aceasta am in casa nici mai mult nici mai putin de 2,50 lei,sa stai cu copil mic cu gazele taiate, cu apa taiata, cu administratorul care te ameninta ca te da in judecata din cauza datoriilor, bancile care te inebunesc cu telefoanela fiecare intarziere de cateva zile, sa iti amanetezi verighetele cand nimeni nu iti imprumuta bani chiar daca eram cu fetita in spital.
M-am saturat, nici noaptea nu mai dorm, ma tot gandesc cum sa scap odata de datorii, sa o ajut sipe mama care contar a ce zice Miss Parker nu a facut decatsa se sacrifice pentru noi.Am si un nenorocit de ulcer care de cate ori cand ma supar vomit numai sange.

Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

sevetel: ori faceti terapie de familie (ceea ce s-ar putea intampla printr-o minune), ori ii lasi balta si iti vezi de viata ta pentru ca prin asta sa poti vedea si de viata copilului, a sotului, a voastra impreuna asa cum trebuie sa fiti.

nu e normal ce se intampla la voi in casa si mama voastra nu s-a sacrificat pentru binele vostru. poate cand o sa iti dai seama de asta, vei putea sa te desprinzi. dovada este prezentul:
- nici una dintre voi nu sunteti in stare sa iesiti din cercul asta abuziv, cautati abuzul intr-un fel sau altul
- nici una dintre voi nu stie ce aia bucurie, fericire
- mama ta vorbeste despre moarte, ori pentru ca autocondamnandu-se scapa de condamnarea voastra, isi face crunta viata mai usoara si exista riscul ca dupa ce sunteti la casele voastre mama ta sa se sinucida.

servetel, tu ai vorbit vreodata cu sora ta, sau ati adus vreodata in discutie episodul acela, citez: "Intro zi cand eram mai mica si mama era plecata la tara m-am intors de la scoala si am gasit-o pe o sora mai mare plangand, tatal meu rea mort de beat in pat gol acoperit doar cu capatul unei paturi si ii spunea surori mele "iarta-ma Maricica am cerzut ca e mata"."

e crunt, iti dai seama cate rani sunt in sufletele voastre? si ulcerul ala al tau nu crezi ca e tot pe fond de stres?

Ai o datorie fata de tine si familia ta cea noua! Desprinde-te, linisteste-te, si incearca sa fii fericita.

Si nu te mai duce la ai tai, deocamdata.

Imi pare rau de situatia financiara, chiar nu puteti face nimic sa va rotunjiti putin veniturile? menaj, constructii, ceva pe net, etc.

Iti tin pumnii!

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Miss Parker si Gabi K au mare dreptate Numai ca e foarte, foarte greu sa accepti ca, desi mama ta a fost plina de bune intentii cu tine, nu a reusit decat sa-ti faca rau. Da, era responsabilitatea ei sa se protejeze si sa-si protejeze copii. Ar fi fost greu, dar merita sa incerce in orice conditii. Nu a facut-o si nu cred ca o va face. Si faptul ca are circumstante atenunante, nu o face mai putin vinovata. Si uite ca ajung sa sufere chiar si nepotii ei (sora ta care si-a invatat bine lectia de victima si-si transforma in victime aidoma ei proprii copii) si daca nimic nu va rupe ciclul asta vicios victimele se vor mai intinde pe multe generatii.
Servetel imi dau seama ca ar fi foarte dureros pentru tine sa accepti asta, dar cred ca te-ar ajuta mult sa o faci. La fel si pe surorile tale. Va doresc numai bine1!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Servetel e o speranta desarta vindecarea tatalui tau de alcoolism. Nimeni nu poate scapa de alcoolisl fara sa accepte ca are o problema cu alcoolul si sa fie puternic motivat sa o rezolve. Niste pastile puse in mancare nu ajuta la nimic. In plus, nu mi se pare deloc OK sa-i pui cuiva - indiferent cine - pastile in mancare fara sa stie.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Gabriela, nu-mi vine sa cred ce citesc...Nu am cuvinte...
Nici macar animal nu se poate numi "tatal" tau, ca jignim animalul nevinovat.
Pentru el vad 2 solutii: internat la dezalcolizare sau nebuni si nu mai continui ca scriu totusi pe un forum...

Pentru tine ar fi bine sa se simplifice lucrurile si sa ai o viata mai usoara, ca prin multe ai trecut...
Pe mama ta, nu stiu sincer cum sa o ajuti, doar sa se mute intr-o chirie cu sora care a mai ramas si sa-si depuna acte pentru un ajutor social.
Cealalta sora care se casatoreste poate va avea parte de o soarta mai buna , sa speram.
Nu mai pot continua.

scumpii mei

Mergi la inceput