Ura, furie, neputinta!!!
Este joia mare, joia patimilor, zi in care lumea incearca sa fie mai buna, sa isi indrepte greselile.Dar in inima mea nu este decat suparare si ura, ura fata de o persoana fata de care ar trebui sa simti iubire, recunostinta, nu ma intereseaza ca am sa fiu blamata, nu vreau decat sa ami descarc un pic povara asta care imi amaraste sufletul, n-am cu cine sa vorbesc, sa ma descarc.
Va intrebati poate cine este persoana pe care o urasc atat de mult, ei bine acea persoana este tatal meu, un om cu sufletul negru, betiv ,violent, fara pic de rusine.
De ce il urasc atat de mult?
Pentru ca i-a dat Dumnezeu 6 copii :5 fete si un baiat, dar baietelul l-a luat Dumnezeu la el cand avea 6 anisori.
Violent cu noi nu prea a fost decat verbal, in schimb mama a luat bataie cat pentru zece.Nici nu stiam ca un om poate consuma atat de mult alcool, el bea si cate 2l de tuica pana nu mai avea nici un pic de rationament in el, si apoi incepea circul, ne face in toate felurile, vorbea niste prosti de iti era scarba sa il mai privesti in ochi,chiar daca eram niste copii me scotea ochii ca nu muncim, a doar mancam si ne cacam (scuzati expresia),spargea mobila, televizorul, geamurile, intrerupea curentul si ne ameninta ca se omoara, pe mama o acuza ca se culca cu toata lumea incepand cu vecini, gineri, nepoti.
Intro zi cand eram mai mica si mama era plecata la tara m-am intors de la scoala si am gasit-o pe o sora mai mare plangand, tatal meu rea mort de beat in pat gol acoperit doar cu capatul unei paturi si ii spunea surori mele "iarta-ma Maricica am cerzut ca e mata".
Atunci nu am inteles prea multe, dar am inteles odata cand ramas doar eu cu surorile mele mai mici si tata a venit noaptea langa moi in pat gol si a incercat sa-mi bage mana in chiloti,m-am trezit si i-am spus ca am sa tip de o sa vina toti vecini si o sa il vada gol cu noi in pat, s-a ridicat si a plecat.A doua zi m-a trimis sa ii cumpar tuica si sucuri pentru noi, m-am intors cu ele si tata ma trimis pana afara apoi m-a chemat inapoi si mi-a dat sa beau un pahar de suc, cand sa-l duc la gura mi-am dat seama ca pusese tuica in suc ca sa ma imbete si nu l-am baut, mi-a zis sa ma culc cu el ca nu a mai facut sex de mult si i s-a umflat c-----e, atunci ma.am enervat si i-am spus tot ce m-ia venit la gura.
Dupa doua zile trebuia sa se intoarca mama de la tara tata mi-a zis sa nu ii povestesc nimic ca o sa iasa scandal si nu i-am spus.
Dupa ce ca castiga putin mai dadea bani pe bautura neinteresandu-l daca avem de mancare , de imbracat.Saraca mama stangea bani pe ascuns si ne lua ce aveam nevoie.Nu am avut niciodata un paste sau craciun fara scandal,darama bradul de craciun, arunca cu mancare pe pereti, o face intentionat ca saraca mama chiar daca e bolnava ii place sa aiba curat da cu var de 2-3 ori pe an, este foarte ambitioasa si nu imi ajung toate cuvintele din lume sa ii multumesc tot ce a facut pentru noi. A trecut timpul si eu si doua surori ne-am casatorit,din pacate una dintre noi a avut ghinionul sa i-a un barbat aproape leit tatalui meu care nu stie decat sa toarne copii pe banda, sa o bata pe sora mea, sa bea pana cade jos.
Mama a ramas cu celelalte surori de 21 si 19 ani de bataie nu mai i-a de la tata de cand ne-am facut mari fiindca sarim noi in apararea ei, tata a iesit la pensie, are o pensie dr 700 ron dar in ultima reme nu vrea sa o mai dea in casa, au datorii la banci, la magazine,vecini.Surorile mele lucreaza una la o fabrica de cherestea, o munca foarte grea si din cauza ridicaturilor i s-a deplasat osul la sold si are dureri foarte mari, cealalta lucreaza la un bar,dar castiga foarte putin amandoua.Sunt tinere dar nu stiu ce e aia distractie si ce e mai rau este ca dupa ce muncesc toata ziua nici nu se pot odihni din cauza tatalui meu care face scandal seara de seara pana la 3-4 dimineata.
Anul trecut in iunie am fost in vizita cu fetita mea, era acolo pentru perioada vacantei si nepotelul meu Cosmin in varsta de 11 ani care a crezut ca v-a avea si el o vacanta linistita departe de tatal lui.Dar a dat de mai rau tatal meu il facea in toate felurile:handicapat, prost, il obliga sa munceasca cu zicandu-i ca el nu il tine gratis.Intr-o seara am rabufnit, nu am mai suportat sa le vad pe mama si surorile mele plangand zi de zi si i-am spus tatalui meu sa le lase in pace, sa plece la tara la mama lui si sa stea linistit.A zis ca asa o sa faca, a pus-o pe sora mea sa ii stranga lucrurile, a doua zi si-a luat lucrurile si s-a mutat intr-o camera separat (Ei locuiesc intr-o colonie cu mai multe baraci).A spus la poata lumea ca l-am alungat din casa si lumea in ciuda faptului ca stiu ce fel de om e, il cunosc de ani de zile cate scandaluri a facut, ne-a facut pe mine, pe mama si pe surorile mele cu--e au zis ca ne batem joc de el.Noi in ciuda faptului ca s-a purtat execrabil cu noi, el a avut intotdeauna curatenie, mancare facuta haine impecabile si respect.In final am plecat de acolo datorita fetitei mele care atunci avea un anisor si s-a speriat din cauza urletelor lui si icepese sa planga noaptea prin somn.
La cateva zile dupa ce am plecat m-a sunat mama, plangea, cu o seara in urma tatal meu beat fiind de la poarta arunca cu bolovani in curte si a nimerit un geam pe care l-a spart, sora mea s-a uitat pe geam si a vazut ca avea un cutit enorm in mana si atunci s-au speriat si au sunat la politie, a venit politia ROMANA si l-au luat la sectie unde l-au batut mar, i-au dat o amenda de 200 ron.
Pana la urma s-a intors acasa si de atunci zi de zi bea cate 250-300ron pe luna, fara exagerare, bancile le platesc surorile mele chiar daca sunt pe numele lui.Mama este cu moralul la pamant, m-a sunat aseara plangand ca de obicea, deabia terminase saraca curatenia de paste si el aseara a vomitat prin casa, a aruncat mancarea pe pereti proaspat varuiti.Mama tocmai si-a luat tensiunea, are peste 19, colesterolul 316, a avut doua tentative de siucid din care doctori au smuls-o cu greu din bratele morti, 2 infarturi, are hernie ce trebuie operata cat de curand, in urma foarte multor chiuretaje are un fibrom gigantic.Baraca unde stau acum se vinde si trebuie sa cumpere apartamentul in care stau cu 4000ron, o suma enorma pentru ele altfel o sa ajunga in strada.
Imi cer scuze ca m-am intins, ar mai fii multe de spus dar oricum e in zadar mi-am pierdut de tot speranta.
Raspunsuri
Victoria_mami spune:
Servetel, nu ma mira ca-l urasti atat de mult! Nu stiu ce sa-ti spun, cred ca cuvintele nu-si prea au rostul, pot doar sa spun ca imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva si imi pare rau ca surorile tale si mama ta inca sunt in acea situatie.
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
Idaira spune:
Of,draga mea,nu ma mira ca ti-ai ales numele asta,probabil ca ti s-au uscat si lacrimile de atita suferinta.
Imi pare nespus de rau ...fiecare copil are dreptul la o copilarie fericita iar el v-a rapit asta!!! E pur si simplu de condamnat!!! Sentimentele tale nu sint de ignorat,esti total indreptatita sa simti ceea ce simti!!!!
Se spune ca fiecare isi primeste ceea ce merita in viata asta, sa speram ca tatal tau nu va scapa si va plati!
O imbratisare calda iti trimit si Sarbatori Fericite!!!
Cautind o bucatica de viata
MissParker spune:
servetel, ai toate motivele sa-l urasti. Din pacate, mama ta nu poate iesi din situatia asta tragica si tu te mai incarci si cu responsabilitatea pentru ea si viata ei, ca si cum nu ar fi de ajuns traumele pe care ti le-a provocat el tie.
Poate ar trebui sa postezi cate ceva din experientele tale si la subiectul cu prevenirea abuzului, nu de alta, dar cu cat se vor ridica mai multe voci, cu atat lumea va fi mai atenta si mai bine informata referitor la ce inseamna abuzul sexual in copilarie.
Spun asta nu ca sa-mi fac "reclama" la propriul subiect, ci pentru ca ma doare sufletul cand vad ca primesc PM-uri si mailuri in care atat de multe fete imi povestesc despre abuzurile sexuale prin care au trecut si ele, si totusi nu au curaj inca sa strige in gura mare si sa-si acuze abuzatorii. Tu o faci si asta ma bucura foarte tare...
Una din fetele de pe forum mi-a scris o chestie care m-a impresionat pana la lacrimi: "Continua sa latri in biserica, Feli, vin si eu langa tine. Chiar daca nu pot inca sa latru, o sa marai putin"
Felicia 31+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
maru spune:
servetel, imi pare tare rau sa citesc atata suferinta. Mama ta nu poate da divort? pleca de acolo? banuiesc ca acolo in colonie toata lumea are cam acelasi obiceiuri, se bea mult, nu stiu ce sa zic!
Ce as face daca ar fi tatal meu? m-as duce foarte infipta la el si i-as zice: daca nu se potoleste, la prima abatere, la telefon dat de mama ma duc la politie si spun tot ce ne-ai facut in copilarie, cum ai incercat sa ne violezi, cat scandal faci in casa, si ai sa zaci in puscarie!
imi pare rau, tatal meu nu a fost un sfant, dar nu l-am vazut beat in toata viata mea. cu toate astea am si eu sechelele mele cu care ma lupt
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
servetel spune:
Cel mai tare ma apasa aceasta neputinta pe care o simt, ca nu pot sa o ajut cu ceva, mama nu are nici un venit si nu poate lua nici pensie fiindca nu are decat 9 ani pe cartea de munca tot din cauza tatalui meu care o acuza ca se culca cu oameni de unde mama lucra si o batea de nu mai putea iesi afara din cauza vinatailor.
Maru ai spus sa il amenint ca ma duc la politie si povestesc tot mi-a facut cand eram mica, tu crezi ca m-ar crede cineva, anul trecut am avut curajul sa-i povestesc mamei pentru prima data ce m-i s-a intamplat si ea la randul ei a povestit unei vecine care il ridica pe tatal meu in slavi ce om muncitor este, iar vecina aceea cand a auzit i-a spus mamei mele ca suntem niste nesimtite, cum putem sa scornim asemenea lucruri, ca tatal meu a muncit toata viata sa ne creasca.
Din cauza lui cele 2 surori mai mari nu au facut decat 8 clase dupa care el le-a trimis la tara .Eu si surorile cele mici am facut liceul industrial de prelucrarea lemnului, singurul liceu care era in apropriere.De asta toata viata nu am sa pot sa fiu decat o vanzatoare cu salariu minim pe economie fiindca alta pregatire nu am.Uni vecini imi reproseaza ca nu ajut financiar pe mama, dar eu o duc si mai rau deabia ne descurcam,sunt zile cand nu avem nici un leu in casa, am avut si apa taiata din cauza datoriilor, gazele, cablu.Mama mi-a spus ca abia astepta sa mergem de pasti pe acolo dar nu cred ca va fi posibil fiindca si noi avem banci de platit 4 la numar si nu ne remane sa mergem acolo drumul este aproape 100 ron bani cu care eu ma descurc o saptamana jumate cu mancarea.Sper totusi sa il conving pe sotul meu sa facem un efort si sa mergem.
bird70 spune:
Ce poveste trista .
Servetel,
nu puteti una din voi sa o luati pe mama voastra sa locuiasca cu voi, sa ajute in casa si cu copiii? Poate surorile mai mici daca lucreaza sa inchirieze o locuinta undeva sa locuiasca impreuna sau eventual si cu mama.
bebe03 spune:
parca nu-mi vine sa cred ce citesc!
cum a-ti putut voi cele cinci surori si mama voastra sa suportati un asemenea animal atitea ani?
e de necrezut
eu cred ca unindu-va eforturile puteti scapa de el
mama si cele doua surori sa plece unde or vedea cu ochii
punind minade la mina , voi surorile o puteti ajuta pe mama voastra, nu cred ca nu
ar putea sta pe rand la voi, sa va ajute cu ce poate, daca sta cu tatal tau ce cistiga, ca doar pensia ce o are o bea dupa cum spui tu, ba chiar isi bate joc de ea, aruncind mincarea si distrugind totul...
nu pot sa cred ca nu o puteti scapa de el, macar acum in ultimul ceas cum e vorba aia sa se bucure si ea macar de o batrinete linistita
nicol
Gabi_K spune:
Servetel, ai tot dreptul sa fii furioasa, sa ai astfel de sentimente.
Insa... imi pare rau ca trebuie sa spun asta... mama ta e la fel de vinovata ca si tatal tau. Are dreptul sa-si traiasca viata cum vrea ea, dar nu are si nu avea dreptul sa se joace cu vietile voastre, su sufletele voastre. Eu cred ca a gresit fata de voi, pentru ca nu a divortat, si in al doilea rand pentru ca v-a lasat singure cu tatal vostru.
E usor sa judec pe altii, dar am fost in situatie similara, si am reusit sa ies din "ringul de box" inainte ca sa patim ceva mai grav. La noi nu a fost asa de grav, nu am fost batuta, insa am fost maltratati psihic, si dupa aproape 2 ani de psiholog si terapeut de familie incepem sa ne revenim. Incercam sa avem o viata normala. Fata isi aminteste putin din ceea ce a fost, insa fiul meu si acum isi aduce aminte unele faze urate...
Te-ai gandit vreodata ca mama ta de ce il accepta? Nu stiu ce ar mai fi de facut, mama ta ar trebui sa gaseasca o cale de iesire... si nu sunt convinsa ca intr-adevar asta isi doreste... In locul ei m-as angaja ca ingrijitoare/bona/menajera la vreo familie, cu casa, masa, si salar modest. Ori in RO, ori in strainatate. Asta ca o alternativa...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi
maru spune:
e usor sa scriem ca mama ei e vinovata, nu spun ca nu e, dar ar fi bine sa ne amintim de stigma pe care o purtau femeile divortate in anii 70-80!
Imi pare rau sa aud de situatia tragica in care sunteti si voi, si totusi ma gandesc ca nu e tarziu sa incerci sa faci ceva cu viata ta. In loc sa te duci tu de Passti, de ce nu o aduci pe mama ta la tine de Pasti, sa ii faci sarbatorile linistite departe de animal.
Te rog, gandeste-te bine ce ai putea face pentru tine, un curs, nu trebuie sa ramai toata viata vanzatoare daca nu asta e chemarea ta. (sotul meu face colegiul aici, dupa un colegiu si o facultate facuta in tara, si munceste full time, si e trecut de 40 de ani< deci nu e tarziu)
Imi sunt gandurile atat de invalmasite, sar de la o idee la alta!
voi nu v-ati plans niciodata de el, lumea nu stie decat ce se vede din afara. Daca ati merge la politie si ia-ti face reclamatie dupa reclamatie, poate incet incet lumea ar privi situatia cu alti ochi, of mi se face sufletul tandari cand ma gandesc cata suferinta ai putut sa induri (vezi tu, parintii mei au considerat educatia cu bataia singura alternativa, bataie cu furtunul de la masina de spalat pentru orice nota sub 8, pentru orice cuviant spus de noi copiii care le parea la nelalocul lor, ultima bataie am mancat-o in ziua in care m-am casatorit, am spart cu capul geamul de la biblioteca, si ani de zile am crezut ca bataia e singurul mod de a face educatie, nu mi-am batut elevii, dar in sinea mea ii consideram pe cei recalcitranti nebatuti la timp de parinti)
am deviat, scuze, s-au trexit ateta in sufletul meu
gandeste la ideea de o aduce pe mama de Pasti la voi, ati iesi si mai ieftin
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/