Ura, furie, neputinta!!!
Raspunsuri - Pagina 4
IonescuOana spune:
SErvetel,
Nu-mi vine sa cred ce citesc, nu am cuvinte.
Si nu ma refer la prima ta postare, ci la toate, pana la ultima.
Nu stiu cum sa apuc subiectul asta ca sa-ti dau incredere in tine.
O sa incerc sa fac un pic pe psihologul si sper sa reusesc.
In primul rand, mama este responsabila pentru mizeria materiala si morala in care ati trait. Nu spun vinovata pt. ca nu am dreptul sa judec. Insa spun, clar si raspicat, RESPONSABILA. Ea v-a obligat sa traiti langa acel om, iar voi, ca si copii, nu cunosteati alternativa.Din titlul subiectului tau se vede pasivitatea in fata sortii. Voi ati fi trebuit sa stiti ca nimic nu va obliga sa-l suportati si ca faptele lui sunt infractiuni pedepsite penal. V-a amenintat sa nu-i spui mamei tale de tentativa de viol si tu si sora ta ati cedat amenintarii. Si totusi, ce se intampla daca-i spuneati? Ce se intampla daca si mama ta reclama mai departe, la politie? Ce se intampla daca mama ta ar fi reclamat bataile primite de ea sau de voi? Se darama cerul cumva? Iti spun ce se intampla: Ii mai scadea prestigiul de cap de familie in societate si poatre nu ar mai fi indraznit sa se poarte ca un tiran in casa si ca un domn in afara ei. Mai fata, este un violator, un betiv, inainte de a fi om si sot si tata! Cum ati putut sa-l lasati sa va domine? E adevarat ca sunteti femei, dar impuneti-va punctul de vedere! Totusi, voi sunteti mai multe! Daca mama voastra a trait in acei ani acoperita de mentalitati pe care noi le-am auzit dar nu le-am simtit pe pielea noastra, voi acum sunteti adulte si aveti drept de decizie! Salvati-va mama de el macar in ceasul al 12-lea, ca sa-si traiasca linistita ultimii ani! Reclamati-l, fetelor, la prima bataie, la politie! Nu mai faceti autoritate suprema din parerile vecinelor! Nu vecinele va dau inapoi viata si sanatatea! Observa cum nenorocirea adusa de el se prelungeste si asupra voastra! Sora ta saraca suporta aceleasi mizerii pentru ca nu a vazut altceva si nu stie sa se apere! Tu si cealalta sunteti obligate sa locuiti la soacre numai ca sa scapati de acolo! Mizeria lui se intinde si asupra vietii voastre si probabil si asupra copiilor surorii tale! Fetelor, treziti-va! Acum se gasesc la preturi mici telefoane cu camera video! Luati-va unul si filmati-l cand face scandal si bate! Si dati-l pe mana politiei, indiferent ce zic vecinele! Daca trecutul nu mai poate fi schimbat, schimbati prezentul, nu lasati soarta sa faca ce vrea cu voi! Degeaba n-a baut primele doua zile de Pasti, daca si-a luat revansa in atreia! Si voi ce ati facut? In loc sa schimbati Yala si sa-l reclamati, l-ati CAUTAT, mai fetelor, zau...Apoi i-ati vorbit ca sa faca tot el pe suparatul...si va mirati ca face ce mai face...dar iti spun, face pentru ca are cu cine...
Draga mea, sper sa te pot intari...esti o fiinta, o persoana, nu esti un pres! Ai dreptul la actiuni si decizii! Stati toate de vorba si e imposibil sa nu gasiti o solutie! Spune-le si surorilor tale sa nu se lase calcate in picioare si sa nu-l mai caute daca pleaca, ci sa-l reclame cu sange rece, asa cum s-a purtat el cu voi!
Multa iubire iti doresc, multa sanatate si sa iti dea Dumnezeu putere!
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!
Womaninlove spune:
Draga Servetel,
Din pacate cosmarul pe care l-ai trait tu, mama si surorile tale il traiesc sute/ mii de femei din Romania.
E important sa stii ca inca nu e totul pierdut, ca inca se mai poate face ceva.
In multe orase din tara exista centre pentru consilierea persoanelor care se confrunta cu violenta si abuzul. In unele exista chiar si adaposturi, care pot asigura gazduire temporara persoanelor aflate intr-o astfel de situatie. Ma voi interesa cat de curand daca exista un astfel de centru in Ramnicu Vilcea, sau ai putea face chiar tu asta.
Consilierea e gratuita.
Inteleg ca situatia materiala a fost una problematica in familia ta, dintotdeauna. Si e de asemenea unul din motivele care va impiedica pe tine, pe mama si surorile tale sa schimbati ceva.
E FOARTE IMPORTANT sa stii ca nici tu, nici mama, nici surorile tale nu sunteti vinovate pentru comportamentul tatalui tau. Da, e un om bolnav, dar asta nu va obliga sa va distrugeti viata de dragul lui. Mama ta aproape sigur a facut o depresie, si nu e de mirare.
Problemele tale de sanatate pot avea aceeasi cauza.
Ideea e sa va concentrati pe solutii, sa puneti capat cosmarului. Pe el nu il veti schimba niciodata.
Ceea ce iti recomand e sa cauti un ajutor concret, la un centru specializat. Iar daca in zona in care stai exista un spital de psihiatrie cu posibilitate de internare pentru alcoolici e bine sa stii ca internarea tatalui tau se poate face si fara acordul lui. Pe baza unui bilet de trimitere scris de medicul de familie, cand el devine violent se poate chema politia si salvarea si el sa fie internat.Ar fi pina la urma si spre binele lui- va putea primi un tratament adecvat. E oricum ceva temporar, dar v-ar da posibilitatea sa incercat sa gasiti pina atunci o solutie, o portita de iesire.
Imi dau seama ca nu vei putea sa-ti gasesti linistea si echilibrul de care ai nevoie pina cand aceasta situatie va ramane asa cum este acum. Tocmai de aceea e momentul sa actionati: tu si mama si surorile tale. Nu luptati impotriva lui, ci pentru voi. Macar de acum inainte sa va fie bine.