Fulguleti de nov-dec-06 (170)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.Paste fericit !!!

Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

hai salut, minunatili! :)
iaca semnam si noi condica, lu' tanti febra ii dam absent pe ziua de azi si-o exmatriculam pt restu' anului :) deci, motanu' e bine, bubite n-au aparut, da' si-au scos coarnele bouresti nervutii si agitatiunea tipica maselelor, asa ca ma gandesc ca si febra tot de la asta o fi fost. cu 40 cu tot :)

despre talonete, nush ce sa zic, decat ca una e incaltamintea "ortopedica" din comertul obisnuit, si alta e incaltamintea ortopedica medicala, aia care se face pe comanda la firma specializata, si doar despre alea as putea zice ca au talonete pt corectarea mersului sau a platfusului (care, de altfel, s-a demonstrat ca in realitate nu poate fi corectat :)) )... majoritatea incaltarilor de copii, de la firme de-astea mai "cu pretentii" (adica alea de costa mai mult) au talpa "anatomica", adica pe formatul labei piciorului..dar asta nu inseamna taloneta din pdv ortopedico-medical... intelegeti voi ce vreau eu sa zic. in ceea ce ma priveste, sau..mai curand, in ceea ce priveste motanul, eu incerc sa iau incaltari usoare, cu talpa moale, care se pun usor in picior si in care vad ca-i sta labuta cum trebuie. aa..si de fiecare data bag degetele proprii pe dinauntru si pipai atent calcaiul (la ghete, ca la sandale se vede si cu ochiul liber) sa nu fie cusaturi sau imbinari mai brute de material, care l-ar putea jena in mers...
din pacate, faza cu mersul in picioarele goale este foarte putin plauzibila pe la noi... e din ce in ce mai greu de practicat si pe plaja (e plin plin plin de mizerii - sticle sparte, cutii ruginite, bucati de lemn cu tot cu cuiele din dotare... si anul trecut era si un reportaj..pare-mi-se si un subiect aici pe forum.. despre seringi si ace folosite, gasite ca atare in nisip), iar prin parc sau pe alei..no way...n-are rost sa mai insir tot ce se poate gasi pe jos... doar in casa si in curtea proprie, pt fericitii care poseda :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Sunt happy, happy, happy.

Datorita unei mamici din parc am reusit sa-i gasim lui Matei o piscina buna, si aproape, si .., si.. Adica o gasisem pe net, da nu stiam cu ce se mananca.. dar dupa ce-am aflat ca fetita ei o frecventeaza de mult timp si fara vreo problema n-am mai stat pe ganduri. Si-mi place si de dna profesoara ca n-a stat dupa "semi-jelitul" lui si l-a convins si asa a bagat si capul in apa, si suflat in apa, si... Totul a culminat cu sarituri in apa.. chiar si fara aripioare; nu-mi venea sa cred. Azi am avut prima ora; sper sa ne tinem de treaba.

p.s. acu mai tb sa merjem si cu Grigore.. poate la Medlife, pe Grivita ca cica au deschis de curand piscina si lucreaza si cu bb. Mai vine shineva cu bb la piscina?

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ktrinel
1. aici nu se recomanda talonetul , decat in cazuri specificate de medic...voi le puneti obligatoriu talonet la toata incaltamintea? de ce?

Da, stiu ca unii ortopezi nu recomanda incaltamintea cu taloneta. Dar:
a. eu am platfus (si pe mine purtatul ani de zile de talonetele facute special, pe comanda, si 1-2 ani de purtat ghete ortopedice -tot pe comanda si la recomandarea ortopedului=> m-au ajutat)
b. Matei are platfus, plus alt defect al piciorului/calcaturii si el poarta de cca 1,5 ani gheata ortopedica - facuta special, pe comanda, si la recomandarea dr. ortoped
=>> prefer ca si lui Grigore - pe cat posibil- sa-i dau incaltari cu o usoara taloneta si sa-i tina glezna fest.

quote:
Originally posted by Dia1609
chiar, acum ma gandeam ca n-am chef sa ma intorc la job, oare am luat-o pe ulei? ma fac casnica? sper sa ma pun pe directie pana in noiembrie, ca altfel e jale...

Nici eu nu vreaaaaauuu. Ce ne facem????

quote:
Originally posted by kikineata
Ruxandra, si sandalele de la expo care nush de ce nu-ti plac ...mie mi s-au parut bestiale si finisaj si piele.

Kikineato, sandalele de la expo arata bine, dar sunt 100% sintetice.. nici urma de piele/ cum am zis, au talpa destul de rigida (aici am fost eu cascata)/ii lasa rau urme pe picior dupa numai cateva minute de purtare; nu crez sa le poata purta fara sosete.. iar ele au fost luate pe post de sandale de plaja.

H&M am inteles ca va aparea candva si la Romania.. da parca inca n-au semnat. Iar patutul il mai pastram pe putin vreo 2 ani, daca si conu ii de acord. Cu statul acasa.. asa sa stai mama draga daca asta iti e dorinta si daca e si cu putinta.. eu n-as mai sta pe ganduri. De fapt poate ma gandesc si eu..

Bravo motanule ex-febril!!

Fetelor care dadura bir cu fugitii pe la rude/neamuri&co va dorim drum bun si petrecere frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

cu talonetul, noua nenea ortopedul ne-a zis asa: el recomanda in primii 2 ani de viata la toti copii sa poarte incaltaminte cu talonet, nu pe motiv de platfus, (care oricum nu se vindeca) ci pe motiv ca au stabilitate mai buna, echilibru, mersul care inca nu e f bine format sau f corect solicita mai putin articulatiile dc este taloneta, etc... deci ca e mai bine cu. dar, ca muuulti pantofi made in romania au talonet de mai bine n-ar avea, adica ca poate strica mai mult decat sustine. asa ca sa ma uit la pantofi cu taloneta mica, moale, etc, made in outside romania... sau sa-i iau fara talonet si sa merg la un centru specializat unde ii scaneaza piciorul si ii face talonet conform anatomiei piciorului din dotare. si , mai specific inca o data, pt oana care nu are nici platfus, nici alte probl cu picioarele, adica totul este in regula. pt copii cu problemute, trebuie alt tip de talonet.
deci noi prestam cu talonet. si asiza, majoritatea au fost luati din franta, germania, austria (nu stiu cum la voi nu sunt cu taloneta ), inclusiv adidasii sport luati de la nike aveau. mic, dar aveau.
si tot de dragul discutiei stiu ca am o prietena care are platfus si daca incalta o pereche de pantofi fara talonet dupa o ora nu mai poate merge, asa de tare o dor spatele si picioarele. si am gandesc ca atunci e cumva si preventiv, de protectie, dc copii ar avea platfus, sa-i ajute.
chiar am vazut de curand ca la oana s-a format clar bolta plantara, scobitura aia. stiti cum am observat: o strangeau pantofii in partea superioara, pantofi pe care ii purta de vreo luna bine-merci.. si la un mom dat a inceput sa traga de ei si am vazut ca-i lasau urme pe labuta in partea superioara si tragea de ei sa-i dau jos... si acum, surpriza: nu-i mai incape piciorul in orice tip de pantofi, trebuie sa fie mai decupati in fata sau mai largi.
deci, in concluzie, noi prestam pantofi cu talonet, nu din cauza ca ar vindeca platfusul, ci pt ca o ajuta la mers, stabilitate, protectia articulatiilor. il credm pe nenea doctorul :))
chiar, am o intrebare pt voi cu iz de tema: ati dus copiii la control la ortoped dupa ce au inceput sa mearga bine? ca sa vada dc merg corect, daca calca bine, daca nu au probleme ce pot fi corectate? cine vrea raspunde, sa nu dati cu rosii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
quote:
chiar, acum ma gandeam ca n-am chef sa ma intorc la job, oare am luat-o pe ulei? ma fac casnica? sper sa ma pun pe directie pana in noiembrie, ca altfel e jale...

le gasim un job suplimentar la soti? poate castig la loto si atunci jur ac nu mai lucrez :))

Mergi la inceput

la tema cu patutul: noi cred ca-l schimbam curand, ca oana da semne ca sta cam inghesuita in el. adevarat ca e modelul mai mic (60/120) si cand se intinde nu mai are loc... plus ca in permanenta vrea sa iasa cu picioarele din pat si uneori imediat dupa ce adoarme se trezeste de mai multe ori, si mie mi se pare ca din lipsa de spatiu, ca o gasesc blocata in pozitii ciudate in pat, si dac o las in patul din dormitor, nu se trezeste niciodata ... deci noi clar il schimbam curand (maxim o luna- doua)... sa vedem cu ce.. ma gandesc deocamdata sa luam doar pat cu margine de protectie, iar cand ne mutam la casa sa schimbam tot mobilierul.. mai vedem :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

culmea culmilor: vin la tara de la capitala ca sa am net aici si acolo nu . deci...cand copilu' o dormi si toata lumea bisericoasa o sa fie la inviere mi-am propus sa recuperez . acum ma duc sa familiarizez cupilu' cu animalele din ograda si revin. va pup tare, tare dor mi-a fost...

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
quote:

le gasim un job suplimentar la soti? poate castig la loto si atunci jur ac nu mai lucrez :))

Neee; faza cu second-job nu tine.. mai vreau si barbat langa mine; si-asa nu ma satur. Tre sa lucram mai mult la loto-prono... shine stie.. Si eu, in caz ca, promit solemn sa nu fac decat diverse part-time si pe fara bani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

culmea culmilor: vin la tara de la capitala ca sa am net aici si acolo nu

Mergi la inceput