Fulguleti de nov-dec-06 (170)
Raspunsuri - Pagina 12
lizzy spune:
Hristos a inviat !!!
Pe vremuri, oamenii aveau cruce de lemn si inima de aur. Acum oamenii au cruce de aur si inima de lemn. Fie ca Sfintele Sarbatori Pascale sa readuca aurul in inimile tuturor!
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
doradora spune:
Adevarat a inviat!
Aseara familia a mers la biserica sa ia lumina, mai putin eu si pisi; ea facea nani, eu m-am uitat la preafericitul daniel, pe realitatea. pe jumate de ecran era transmisiune de la mitropolie, pe cealalta jumatate dadeau de nu stiu unde, iar in cealalta fereastra era babescu la cozia. foooaaarrrtteee important, ce sa zic! sa-l lase si pe asta sa isi vada de viata lui, sa ne lase si pe noi in durerea noastra! mie imi cam suna a campanie toata povestea, dar asta e alta mancare de peste.
dupa care s-au intors alex si socrii de la biserica cu lumina si am mancat. eu si cu alex nu mancam decat friptura de miel, dar si aia doar daca este, nu suferim fara. exista si drob, si ciorba de miel, dar am zis pas. cert e ca aseara eu nu am mancat decat aperitive si pasca.am baut 2 degete de vin rosu, e f bun, mi l-a adus o verisoara dupa ce a fost in italia in concediu si am tras de urgenta pe dreapta, pe la 2 jumate. eram treaza de la 6.30, ca nu s-a simtit pisi bine, si cu toata cafeaua, tot nu am rezistat mai mult.
ca am ajuns la capitolul pisi, e mai bine. nu mai are temperatura, acum ii dau la 6 ore antitermicele, nu la 8, ca la debutul simptomelor. tuse mai e, tot productiva, dar zic eu ca suntem pe calea cea buna. mai nasol e cu nasul care curge si cu operatiunea de sters/aspirat, care, dupa cum va ziceam, se lasa cu urlete, plansete tanguieli si jelanii.
se vede pe mutra ei ca inca nu se simte bine, are o figura de om bolnavior, si imi pare tare rau pt ea. pe de alta parte insa, sa fie asta tot raul! oricum, am constatat ca mneaei pisica are talentul sa o faca lata numai la zile festive. sau atunci cand vine yagmur in bucuresti si tre sa ne intalnim . data trecuta era cu mucisorii valuri-valuri. acum s-a gandit sa varieze, sa bage si tusea la inaintare. oricum, eu sper ca pe maine-poimaine sa se puna pe picioare, sa vedem si noi live una bucata baiat care a venit cu avionul.
vineri tre sa merg cu masina in service. am sunat la ei, ca pe cartea tehnica scrie ca la utilizare normala se face verificare de 2 ani, iar la un an sa vmergi la ei doar pt folosire intensiva. a mea nu se incadreaza niciunde, nu are nici 3000 km. am sunat totusi, ca sunt stan patitul cu chestiile astea, si nu am chef sa pierd garantia aiurea, si evident m-au chemat acum, la 1 an de la cumparare. partea naspa e ca e departe serviceul, taman la ikea. inainte mai aveau unul, mai in oras, se pare ca nu mai e cazul. in fine, ghinionul lor e ca le voi duce o masina super jegoasa, asta e, sa le fie de bine. poate mai ploua un pic intre timp...
o sa o iau si pe pisi cu mine, ca asta e situatia. nu am gasit nici un voluntar, asa ca ne descurcam cum putem.
chris + alexandra
bebeii nostri
danutz spune:
Doamne, nici nu stiu ce sa spun mai intai...asa de multi ati scris!!!
Intai tre sa salut salutul lui Ralumat! Pai eu zic ca-i minunat caci consortul se lasa de politie... Despre chirie nu stiu ce sa-ti zic, pe aici prin Titan se vehicula ca la mai jos de 500eur/2 camere cam greu! Bafta oricum! Si multa sanatate, fara raceli si alte chestii...
Monicabb, cred ca depinde de fiecare tara araba in parte...in Maroc am vazut multe femei si fete singure pe strazi, ba chir si seara-noaptea...e ciudat fiindca si Tunisia tot colonie franceza a fost! Insa probabil ca sunt mai apropiati de islam decat marocanii! Iar cu bazarurile lor (medinele) mie mi-a placut la nebunie sa ma targuiesc, face parte dintr-un ritual vechi de cand lumea la ei. Stii ca exista si magazine cu preturi fixe?
Dianav, exact aceaasi durere o am si eu! Plec de acasa la 8 si ceva dimineata si ma intorc cel mai devreme la 6.30 seara. Am 4 ore/zi de stat cu el, plus week-end-urile. E foarte putin dar depcamdata alta solutie nu am gasit. Iar cu bona-gradinita, eu chiar ma gandeam de mult la alternativa asta, gradi pana la 1 , sa-l ia bona de acolo sa-l hraneasca, culce, plimbe, pana ajungem noi! Ramane sa o intreb si pe bona! Si sa gasesc o gradi...si sa mai ceasca Rares!
Dandusa, Ruxandra, A-deju, Dia, multam fain de raspunsurile cu papucii...acum sunt intr-o si mai mare ceata!!! In tot cazul cert este ca tre sa ajung la Plaza...cu Maria-sa cu tot...si-om vedea!
M-ati spart cat de multe vorbesc fulguletii. Noi si motanul codasii galaxiei...nici mama nu a mai zis de am si uitat de cand!!!
Sanatosi sa fim!!!
Hahahahaha...va da chilotii jos!!! Pe bune???!!! Asta da faza tare!
Maria-sa nu are apucaturi din astea, insa nu mai suporta sa stea incaltat in casa...daca tot ati adus vorba!!!
Io il sosetez, el le scoate si le ascunde...la un mom dat are labele reci, io cat sosetele si i le pun iar, asteapta sa plec de langa el si le scoate iar un-doi...Pe langa ca nu le suporta mai e si smecher!!!
Donia...vai ce fetita precoce?! Stia ea de Razboiul stelelor...si eu credeam ca e fumat pt generatia tanara...si ce ma bucur sa vad ca nu-i asa! Ia zi repede...ce bucate ai gatit?!
Ktrinel, exact asa estem pe aicilea, cum bine ti-a descris prietena, iar restul a mai completat Dia. E cert ca daca nu faci ore suplimentare, nu muncesti in week-end, nu te agiti sa pleci prin delegatii...ioc promovari. Pe mine una ma tine salariul si bonus-urile care nu depind de orele de munca ci de target-uri, si faptul ca am muncit ca proasta fro 10 ani sa ajung pe o oaresce pozitie bunicica ca acum sa-i dau cu piciorul! Daca se merita? Asta depinde de fiecare in parte...personelement inca ma mai trezesc dimineata ca sa ma mai duc acolo (dar ma gandesc din ce in ce mai tare la cum ar fi daca nu as mai face-o)
Dastefa, varice?! Si acum cum te simti? Mai se vede cicatrice?
Kiki, cred ca in curand tre sa schimbam patul. Ma gandeam ca poate il mai las macar pana la 2 ani, dar la halul in care se lungeste, nu cred ca o sa-l mai incapa!
Ruxandra, eu as veni la piscina, insa ma gandesc cand?!!! Cum e programul?
Chris sanatate multa lui Pisi! Iar cu ploaia eu zic ca-s sanse mari de tot de o udeala buna!
Si cica recuperai cam tot...acu tre sa vad de Maria-sa, sa-i pregatesc toalele noi ca peste una bucata ora si ceva plecam in vizita la nasa!
danutz spune:
Ahh...uitasem!
Daca totusi intalneala are loc, bagati un PM ceva si la fata!
Daca se hotaraste pentru 29-30, sanse mici ca-s la munca, dar nu se stie niciodata!!!
Mai ales daca-i vreme buna si va hotarati pt Cismigiu...e la doi pais de biroul meu...ajung sigur!!!
Pofta buna si distractie frumoasa!
P.s. Sanatate multa fulguletilor bolnaviori, sa se faca repede bine ca parintii sa se bucure de zilele astea!
Pupici speciali pt Danita, sanatate multa!
dianocica spune:
neata. cica a inviat, huh? eu dimineata m-am trezit cu colinde-n cap. tot cu nastere/renastere..se leaga cumva .
restante:
cu sist de inv alternative, la care intra si montessori, waldorf, step by step si muulte altele (cel putin la noi sunt la nivel de alternative pt ca cel clasic nu are nici in clin in maneca cu asta), problema majora apare la schimbare. adica atunci cand treci la 'clasic'. pt ca criteriile de evaluare sunt altele. intr-o parte se pune accent pe individualitate si se sprijina dezvoltarea fiecaruia in ritmul propriu si personal, in alta se cere ca toti copiii sa ajunga la nivelul x in timpul y, la toate cele n materii. ori e evident ca asta e cu atat mai greu cu cat ai optat pt un sistem liber la inceput. la step by step, de ex, ti se spune clar de la inceput ca e imposibil sa muti copilul altcandva decat la sfarsitul unui ciclu (gradi, cls a IV-a, a VII-a...).
apoi, fiecare a avut cate o idee buna pe care a dezvoltat-o, ajungand la un sistem altfel decat scoala clasica (clasica in sensul de cum e acum la noi). dar sa gasesti o gradi monetssori care sa fie exact cum a visat tipa...e ceva mai greu. un nene foarte de treaba :), pestalozzi pe numele lui, spunea ca procesul de educare trebuie sa inceapa cu mama, apoi cu educatorii, si abia apoi sa implice copilul. si asta zic eu ca e buba cea mai mare. ca panala urma nu mai conteaza numele gradinitei, ci personalul. si de asta trebuie neaparat avuta o discutie ampla cu educatoarea, directoarea, ingrijitoarele....
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
dianocica spune:
mai am desi n-am recuperat tot...
am intalnit in slatina un nene, coleg de clasa cu mama multi ani :), care a avut rabdare sa imi explice mai multe chestii. chirurg pediatru fiind el. cu talonetele, a zis asa. un procent mare (mi-a zis cat da' am uitat) din copii are platfus in primii 2 ani de viata. de obicei se corecteaza de la sine. cum? prin exercitiu. talonetele sunt ca o buirtiera . iti tine burta stransa, ai zice ca n-o mai ai :)), da' cand o scoti..e tot acolo . in schimb cateva abdomene fac minuni. asa si si cu talonetele. poti purta, dar nu fac decat sa asigure o sustinere mecanica. in plus, exista riscul de prabusire a boltii, tocmai pt ca nu se poate sustine, muschii fiind atrofiati de la purtatul pantofilor cu talonet (eventual si in casa :( ). mersul descult, maxim sosete, face minuni. mai ales pe nisip/pietris. in cazul in care platfusul nu se remediaza in primii ani de viata..nici atunci nu e o problema. poti trai o viata cu platfus fara sa te deranjeze. si mai exista un procent ff mic care au platfus dureros, si atunci se intervine (habar n-am cum( dar la o varsta mare.
asadar si prin urmare :) d sta numai descult sau cu sosete in casa. iar aici, unde e si un pic de beton afara dar si multa iarba, pamant, pietris, sta numai in sosete. ieri a avut din alea cu toata talpa antiderapanta dar azi i-am dat normale, cu floricele dim cauciuc pe talpa, groase, si numai asaa umblat pe afara. si ii e f bine, nici n-a vrut sa auda de incaltari cand l-am intrebat.
dianocica spune:
apropo de infectii urinare, sa va povestim experienta noastra. prima analiza e coli >100.000, proteus. a doua enterobacter >100.000, nici urma de proteus sau e coli. dr mea (aia pe care o iubesc :) ) mi-a zis asa: astia sunt cam verisori , e coli si enterobacter. si cel mai probabil arata ca nu, nu e urma de infectie urinara din mom ce nu au iesit la fel, dar e probabil o problema cu flora intestinala care, dupa antibioticele de la laringita (date degeaba, dupa prima doza si-a revenit...daca mai asteptam un pic..), inca se resimte. si atunci periodic infloresc diversi...asa ca luam (sau ar trebui...) ecoflorina o saptamana, si repetam analizele. plus o ecografie la rinichi sa fim siguri ca totul e in regula.
dianocica spune:
laura acum am citit toate povestea ta. cu bona si cu semnele. si da-mi voie sa fac o plecaciune respectele mele, mamico! pt ca l-ai auzit pe dani, l-ai crezut, ai cautat posibilele probleme siai descoperit sursa. si, inca o data, pt ca ai crezut in el si pt ca l-ai ajutat. si multe si vezi, florin e baiat de treaba . normal ca il iubiti amandoi la nebunie si asta e cel mai important, e lucrul care va va uni mai mult ca orice de acum inaite.
chinico tare mult mi-a placut ce ai povestit de gradi pt bea. sper sa aveti loc.
heeeei! am ratat si ziua dianei? beeei..nu ma mai joc...La Multi Ani, diana! si..tot ce iti doresti tu..ca le stii mai bine :)
dastefa bine ai venit
bambo d e innebunit dupa carucioarele de la carfur in forma de masinuta. are volan si claxon...e fericit . numai ca-s foarte putine si cam vanam la ele de cand intram in parcare . sta si 1-1,5h in el fara nici o probl. eventual ii mai iau o jucarie de la intrare si o lasam la casa, mai baga niste paine din aia buna (o gura-doua, nu mai mult, dar se mai joaca cu ea..), trece timpul. si il scot mereu cand ajungem la conserve, de ex. se uita, mai studiaza una doua..uite un peste, o mazare..,.apoi iar volanul.
acs eu zic ca tratamentele asta pt imunitate sunt cu doua taisuri. la un copil sanatos tun nu-si au rostul dar nici la unul prea 'bolnavicios'. adica ele tot bombardeaza sist imunitar cu diverse pt a-l intari. insa cand SI e deja slabit de n boli, nu stiu daca merita sa mai dai si altceva in plus. cred ca ar trebuie sa fie refacuta complet si in forma maxima (ioana, adica :) ) ca sa poti incepe ceva in genul asta.
radu anca trage-ma de maneca sa mai zic de periuta de dinti o data, ca acum mi-e cam lene sa o iau de la capat. dar in cateva zile o sa fiu fresh
danutz d inca oscileaza intre 1 si 2 somnuri. dar e f clar ca atunci cand e veselie mare (vine mama la noi, in we cand e si alex) ramane la unul singur, pt simplul motiv ca chiar daca i se face somn isi aminteste ca are multe de facut si...amana. iar cand se trezeste...direct la joaca. in timpul sapt, cat suntem amandoi...e iubire mare..ne pupacim, ne giugiulim, facem ca pisica prin tot patul...dureaza si 40-60 de min pana se da jos din pat :). dar daca e alex acasa...in 2 min e la el cu volanul si ceva rosu pe post de semafor in brate, sa mai bage o tura amandoi :). adica voiam sa zic ca poate asta e felul lui de a se bucura de voi in we.
danita tinem pumnii
porumbita stii ca eu sunt cu libertatea copiilor si pot numara pe degetele de la o mana lucrurile pe care i le-am interzis lui d (de fapt acum nu-mi vine in minte nciunul dar zic..preventiv ). dar eu i-as interzice accesul lui mario pe balcon. la etajul 9? brrrr....poate reusesti sa te ocupi de strans/intins rufe doar cand doarme, sa nu acorzi tu nici un interes zonei aleia. pfu...mi s-a ridicat parul...sper sa gasiti o solutie la chestia asta
Dia1609 spune:
Hristos a inviat! sa aveti un Paste fericit si un iepuras bogat! si fara muci, febra, si alte minuni de genul asta!
asiza, chinico, talonetul e de regula incorporat in talpa incaltamintei, e o mica ridicatura moale pe partea interioara a labei piciorului. ia cautati :)
si da, cum zicea si dianocica, mersul descult cat mai mult posibil e cel mai bun pt copii, asa ne-a spus si noua dr. de cand a inceput sa mearga , oana a mers fff mult desculta, de fapt eu i-am luat pantofi cand a venit frigul :) .. si acum tot desculta merge prin casa, cica e f bun mersul descult in nisip (cand mergem la mare)si in iarba pt cine are gradina proprie, ca eu una in parc nu indraznesc s-o las desculta
chris, imi pare tare rau ca e pisi bolnavioara.. sa treaca repede
adeju, motanul cu mai e?
dianocica, mi-a fost dor de tine... nu dispari maine iar, nu?