petrecerea concediului cu copiii sau fara copii ?
buna ziua,am 36 de ani, casatorita, o fetita de 1 an si 2 luni, am avut o sarcina cu probleme, am nascut prin cezariana la 37 de saptamani o fetita de 1700 gr., iar acum la 1,2 luni are 8 kg. si nu avem probleme de sanatate si de nici un fel. eu si cu sotul meu nu am avut luna de miere si nici un concediu petrecut impreuna. ne-am gandit ca anul acesta sa ne petrecem intr-un sejur prin grecia, dar atat eu cat si sotul meu nu suntem hotarati din cauza fiicei noastre. nu stim cu cine sa o lasam, cu mama soacra mea, cu mama soacra lui sau sa o luam cu noi. daca ati trecut prin asa ceva va rog sa ma sfatuiti si pe mine. multumesc.
Raspunsuri
alra spune:
noi locuim de unii singuri la 2500km de orice mama-soacra asa ca problema este de la sine rezolvata
si fata mea s-a nascut devreme si cu diverse probleme insa asta nu ne-a impiedicat sa plecam cu ea in concediu la 4 luni. si inca unul la 8 luni si tot asa. si cunosc aici o familie cu un baietel care are probleme cu inima si multe operatii si care a fost tot timpul in concedii, la drum lung, doar ca baiatul la mers nu tine si il duc cu caruciorul si acuma in ultima vreme in scaun cu rotile. faptul ca baiatul este bolnav nu implica ca trebuie tinut in casa, nu?
parerea mea este ca problemele de la nastere sau de cand e copilul mic trebuiesc uitate si atata vreme cat starea actuala de sanatate permite plecatul in concediu nu vad nici un motiv sa nu o faceti.
daca insa considerati ca vreti sa plecati singuri si credeti ca nu veti da cate 20 de telefoane pe zi sa vedeti ce face fata, lasati-o la parinti.
Vacanta cu Laura in Romania
Alina spune:
quote:
Initial creeata de bogorodita
buna ziua,am 36 de ani, casatorita, o fetita de 1 an si 2 luni, am avut o sarcina cu probleme, am nascut prin cezariana la 37 de saptamani o fetita de 1700 gr., iar acum la 1,2 luni are 8 kg. si nu avem probleme de sanatate si de nici un fel. eu si cu sotul meu nu am avut luna de miere si nici un concediu petrecut impreuna. ne-am gandit ca anul acesta sa ne petrecem intr-un sejur prin grecia, dar atat eu cat si sotul meu nu suntem hotarati din cauza fiicei noastre. nu stim cu cine sa o lasam, cu mama soacra mea, cu mama soacra lui sau sa o luam cu noi. daca ati trecut prin asa ceva va rog sa ma sfatuiti si pe mine. multumesc.
Categoric ca votez sa o luati cu voi!
Eu,personal,nu as fi linistita si nici nu-mi mai plac concediile fara copil iar la un an jumatate,cit va avea in vara,e foarte ok.Sigur,nu te astepta ca o sa stea linistita la masa sau va minca ca un adult dar se va simti bine si voi pe linga ea,chiar cu alergatul de rigoare .
Eu imi amintesc cu mare drag de primul concediu la mare in Italia,in 3,fiica-mea avea exact 1,4ani .
Alina
Androix spune:
Depinde cu ce vreti sa mergeti pana acolo. Daca mergeti cu masina nu e nici imposibil, dar e greu al naibii. Am prieteni carea au mers cu copil asa micut in grecia de doua ori cu masina si a fost ok. Desi ai mei sunt in general cuminti im masina la drum lung, anul asta nu fac un drum mai lung de bucuresti - constanta.
Apoi mai trebuie s aiei in considerare ce va manca acolo, daca ai posibilitatea sa-i gatesti tu ceva sau mancati la restaurant. Nu stiu in grecia cum e treaba dar din ro fi-miu s-a intors bolnav, iar in ultima zi m-am imbolnavit si eu de la mancare, asa ca anul asta vreau sa mergem undeva unde o sa pot gati pentru ei.
Andreea mama de Filip si Georgia
bogorodita spune:
va multumesc. am avea posibilitatea de a merge atat cu masina personala, cat si cu autocarul. cu masina am mai fost plecati la socrii,din timisoara spre salonta, chiar duminica trecuta . a vomat de 3 ori, cu toate ca am mai fost plecati, nu s-a mai intamplat,bineinteles ca nu a fost prima data cand am plecat cu ea cu masina, eu am condus si a stat cu sotul meu in spate si dupa vreo ora de mers a inceput sa planga dupa mine si bineinteles ca scaunul acela pentru copii, nu-si are rostul. nu sta nici cum in el.de fapt as vrea sa stiu daca in aceste conditii este normal sa plecam in concediu fara ea.sau mai bine stam noi acasa si mergem doar in scurte iesiri de weekend.
Elag spune:
Cred ca in legatura cu acest subiect sunt pareri foarte impartite si fooarte puternice.
Eu, din anumite motive, a trebuit sa o las pe fiica mea la mama de la 10 luni la 1 an si 2 luni!!! si sincer nu a patit nimic, dimpotriva. Si in fiecare vara o trimit din Bucuresti la munte (unde sta mama mea) cel putin cateva saptamani.
Stiu insa sigur ca sunt mame care nu ar putea face asa ceva, din cauza ingrijorarii, si atunci si-au dus copiii in vacante (indiferent daca acestora le-a fost foarte greu pe drum sau acolo conditiile nu erau potrivite pentru ei). In amandoua cazurile decizia a fost a mamelor si nu trebuie judecata nici una din ele.
Asa ca, ar trebui sa te gandesti cum rezisti fara copilul tau langa tine, apoi sa vezi unde i-ar fi mai bine. Daca te hotarasti sa nu-l iei, nu trebuie sa te simti ca esti o "mama rea" - vei avea sigur multe vacante impreuna cand va mai creste.
Scuzeee, daca am fost prea lunga!
Androix spune:
Nasol daca nu sta in scaun.
Acum vad ca sunteti din Timisoara. Pentru mine ar fi crima si pedeaspa drumul cu masina pana in grecia. Mi se pare obositor pentru mine, nu mai zic de copii, din bucuresti, de unde iesi din tara intr-o ora daca ai noroc la vama (noaptea) daca mai pun la socoteala si drumul de la timisoara... O fi alt traseu de-acolo nu stiu, dar oricum distanta ramane destul de mare, pana in grecia aveti minim 1000 km. Cu autocarul acelasi drac doar ca nu va puteti opri cand vreti voi si nu va puteti intinde picioarele.
De plecat puteti pleca, dar mai bine ar fi zic eu sa alegeti alta destinatie. In locul vostru as alege ungaria, chiar am vazut la stiri acum cateva saptamani ca exista o statiune foarte misto la ei, nu departe de noi, unde merg multi romani din vestul tarii, cu bazine, piscine, ce mai ca la mare, fara mare
Andreea mama de Filip si Georgia
alra spune:
eu nu am luat fata in vacanta din cauza "ingrijorarii" ci pentru ca abia asteptam sa iau concediu sa petrec mai mult timp cu ea
aici unde stau eu insa toti fac la fel - planifica concedii adecvate copiilor si ii iau cu ei. aici nu stau bunicile cu copiii, nu se
baga. aici nu e o polemica pe tema luam copiii sau nu in concediu caci pur si simplu nu exista alternativa
si nu stiu nici un copil care "nu sta in scaun" - pur si simplu pentru ca nu li se da de ales si pentru ca sunt obisnuiti de la nastere in el. mie mi se pare extrem de periculos sa pleci la drum asa mare fara sa tii copilul in scaun.
Vacanta cu Laura in Romania
anemona spune:
Si eu votez pentru a lua fetita cu voi.
Fetita mea s-a nascut si ea mai micuta, la un an avea 8,3 kg, dar sanatoasa.
Prima ei vacanta, la un an si o luna, a fost in Grecia. Am facut drumul cu masina. Nu mi s-a parut deloc greu. Am oprit pe traseu de vreo trei ori, am mai dat-o jos sa se mai dezmorteasca, am schimbat-o, i-am dat sa pape...
A fost minunat, copilul s-a simtit foarte bine si nu a avut nici o problema. Am luat la noi borcanele cu mancare, am mai cumparat si de acolo si ne-am descurcat. I-a placut la nebunie.
Eu una nu concep vreo vacanta fata fetita noastra, merge peste tot cu noi si cred ca asta a ajutat-o sa fie mai rezistenta si mai adaptabila.
lau10 spune:
Buna
Acum depinde de fiecare familie cum crede de cuviinta. Eu am sa-ti spun cum facem si gandim noi.
Noi avem o fetita de 5 ani aproape si vara se duce la bunica in romania 3 saptamani si 3 saptamani in Spania la ceilalti bunici. Cu toate ca ne e dor de ea , nu avem de ales ca ea e in vacanta de vara si nu ne putem lua liber atat iar bunicii inca lucreaza deci nu pot sta aici pe parcusul verii.
Cu noi o luam o saptamana numai noi 3 intr-o vacanta care sa fie interesant pentru ea, ori la mare, ori intr-un oras dar sa aiba zoo sau parcuri de distractii etc.
Eu cu sotul meu MEREU ne luam o saptamana pe an numai pentru noi 2, si de obicei unde mergem si ce facem nu este foarte comod pentru un copil de 5 ani pentru ca mergem mult, vizitam, e foarte cald etc.
Normal, e foarte greu daca nu poti sa faci decat o singura vacanta pe an...noi am lasat-o fara probleme pe fetita cu bunicii sau cu sora mea cand era mica ca sa putem merge undeva.
Eu sunt de principiul ca eu trebuie sa imi incarc bateriile si micutii sunt rasfatati la bunici. Deci avemt toti de castigat.
Eu as zice sa te duci in luna ta de miere cu sotul, ca ai sa ai timp o viata intreaga sa te cu fetita in vacante, nu trebuie sa te simti vinovata deloc. Meritati si voi timp pentru voi doi, iar fetita o sa fie cea mai fericita cu bunicii in mod sigur.
Este parerea mea.