Mamici fericite cu mai multi copilasi (8)
Raspunsuri - Pagina 9

mariana_1976 spune:
Nu am mai intrat de o groaza de vreme si acum o fac in fuga fiindca printesa noastra Mena s-a nascut pe 4 iulie si desi este o cumintica timpul parca este mereu limitat...
Am avut o problemuta cu anestezia rahi pe care am primit-o dupa 4 incercari nereusite ale anestezistei si desi am implorat-o sa se opreasca cind am vazut ca nu i-a iesit nici a doua oara, ea nu m-a ascultat...
Asa ca am avut o cefalee absolut criminala care nu a trecut cu nimic pina nu s-au milostivit sa-mi faca "blood patch" in a treia zi de la nastere...Nu credeam ca poate fi atit de dureroasa complicatia post-spinala...Bine ca a trecut...
Elyanne sper ca esti mai bine acum?
Mira super pozicile voastre! Sper ca ati avut o vacanta asa cum v-ati dorit-o.
mcrmiki aici nu am auzit sa se faca dupa vaccin oreion...Bine ca oricum nu a fost fiindca la baietei cica e mai riscant...
Nelia bun venit in grupul nostru! (sa stii ca eu te-am citit de multe ori cu placere la diferite subiecte pe DC)
Katik si eu tot asa am inceput sa conduc, desi orasul aici e micut, insa la inceput cel mai teama mi-era de scos masina din parcari dintre alte doua masini.Succes in continuare la condus!
Adina tu ce mai spui? Nu prea intri des nici pe la odisee, cred ca acum in ultimele saptamini esti ocupata cu pregatirile de bebe?
Dar adita si hannen pe unde or umbla?
Va si sper sa intru sa va salut mai des

elyanne spune:
Felicitari Mariana! Sa fie norocoasa si sanatoasa!
Marimar voi ce mai faceti? In aceiasi formatie?
Babee asa este ... cresc prea repede!
Laura bafta la examen!!!
mcrmiki multa sanatate. Si eu la fel am simtit anul asta... ca nu se mai termina probleme de sanatate... si inca mai e juma de an...
Baietii sunt bine... uneori maraiti... dar suntem in perioada de iesit masele... poate si canini... ce or avea de gand... Bine ca nu se suprapune cu o viroza de toamna-iarna-primavara... desi nici vara nu-i exclus...
Eu ma internez luni... Nu stiu daca ma opereaza luni sau marti. Daca ma opereaza marti am timp sa ma intru pe forum... daca nu... dupa ce ma returnez... Tromplele nu le leg... sunt hotarata... nu se stie niciodata...
Nu mai stiu ce am mai scris, cand am mai scris... Am fost nasi la nunta surioarei acum aproape 3 sapt. Insa poze inca n-am... sper sa le ia zilele astea... sunt tare curioasa si eu...
Alte noutati... nici nu mai stiu... trebuia sa reincep sa merg la sala, iarasi o sa mai aman... m-am oprit la un mom dat, a urmat operatia la san, pauza... apoi am tot zis ca ma apuc iarasi... mai greu e pana iti iei avant... si acum a aparut runda doi...
Scoala de soferi probabil n-o mai incep nici luna asta... Sper in august... Dar pe 30 plecam la mare... sa vedem cum le fac pe toate...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

nelia spune:
Buna, fetelor! Am venit sa va salut, ca stiu eu cum sint, ori scriu prea mult, ori dispar de tot.
Mariana, sa va traiasca fetita, ce nume interesant are! Am si vazut-o, e tare frumusica. Si eu imi aduc aminte ca te-am mai citit, dar nu stiam ca esti din nou graviduta. Bravo voua, oameni curajosi si iubitori de copilasi. Imi pare rau ca ai avut probleme dupa nastere.
Saryta, am vazut ca si tu esti pe listuta. Ce-ti mai fac fetitele?
Elyanne, un gind bun pentru tine. Sanatate si sa te intorci acasa cu bine.
Fomalhauti, cu amenda cum stai? Eu stiam ca ai sase copii, dar nu stiam cum ii cheama. Astea sint numele lor reale? Si daca da, cum de ai ajuns la ele? Ce origine au? Nu te superi ca te intreb, sint curioasa, pentru ca nu le-m mai intilnit pina acum. Par arabesti... unul dintre ele cred ca l-am intilnit intr-o poveste arabeasca, dar nu sint sigura.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

saryta spune:
Salutare la toata lumea .
Nelia - suntem bine ... ne pregatim pentru botezul finutului si toata lumea e inebunita dupa bb mic. Sara ne face "parul cret" la toti e un copil energic, in schimb Antonia e f cumintica si mamoasa ... nesperat am scapat si de pampers(1,7 luni) e o cumintica.Andra are de citit o gramada si ne cam certam - ea vrea mai mult afara, iar eu vreau mai multa lectura ... asta e.
Le iubeste mama pe toate trei ... .
Urez vacanta placuta tuturor mamicilor fericite cu mai multi copilasi.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)

adriana spune:
Mariana_1976 ma crezi ca si despre tine caut vesti?.. Toata admiratia mea, pentru sarcinile duse si copiii crescuti
Sa fie sanatoasa Mena, si sa ne pove cum te descurci cu TOTI copiii... cum te refaci dupa nastere? De unde numele Mena, inseamna ceva?
Babee, mai treci pe la noi, cum e cu copii mici?
Elyanne, succes la operatie..Sper sa fie usoara sa te refaci bine/repede si definitiv..
Nelia, eu eram cu otita, mersi de medicamentul minune, sa vad cum fac cu el... Cum te descurci cu copii?
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

nelia spune:
Adriana, si Otocalm din Romania e bun, eu am avut si asa ceva. Si cum spuneam, am vazut in farmacii ceva pentru copii, din plante. Ma uit miine si-ti spun cum se numeste si contine.
Mena, in mitologia hindusa, este mama zeitei Parvati. Sau poate veni de la Filomena... Eu am cunoscut in parc o nemtoaica cu numele asta, deci poate fi si germanic. Dar nu stiu ce inseamna, doar asta mi-a venit acum in cap.
Saryta, si eu sint cu cititul, adica in sensul ca as fi superincintata daca si copiilor mei le-ar placea lectura. Eu am fost un copil caruia ii placea foarte mult sa citeasca, si nu numai in copilarie, de fapt este una din preocuparile mele preferate. Dar la fel de bine stiu ca placerea pentru lectura si dragostea pentru carti se invata, se cultiva... mai ales acolo unde nu exista nativ. Orice constringere are multe sanse sa duca la efectul invers.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

ralualexandrei spune:
Bine v-am regasit!!!!
Am fost la curte 2 saptamani,ne-am relaxat si ne-am bucurat de soare,toti suntem tuciurii acum.
Pt moment copiii nu-si prea gasesc locul in casa,li se pare mica dupa ce atata timp au zburdat in voie,mai ales ca ne-am apucat de nevoie si de ceva renovari asa ca accesul e limitat.
Mariana sa-ti traiasca pitica sa fie sanatoasa si mancacioasa si sa aiba o viata frumoasa!!
Elyana sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate,,tie si piticilor,tin pumnii sa te faci bine repede.In privintza dintilor si Edy ma maraie de o luna,am vazut 4 colturi de masele si un colt de canin,deci sunt pe vine.
Saryta sa-ti traiasca finutul si noi mai avem doar 3 saptamani pana vom fi nasi si am emotii!
Nelia bine ai venit,m-a impresionat povestea numelor,razbate multa caldura sufleteasca din ea.
Laura bafta!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Laura XXX spune:
Multumesc fetelor de incurajari, TREBUIE sa iau examenul ca e greu de invatat cu copilasii acasa.
Apropo de citit, fetele care au copii mai mari (Sari a mea are 8 ani) stiti ce mi-a spus anul trecut 'doamna'? Eu fiind cititoare convinsa de pe la cativa anisori speram ca si copiii mei (care cresc printre carti) sa iubeasca lectura. Asa ca am lasat printesa sa prinda drag de citit si m-am ocupat de stocul de carti. La sfarsitul clasei a doua am o discutie cu invatatoarea care spune ca lectura nu e optionala si ca trebuie impus in primele clase un anumit nr. de pagin/carticele pe saptamana/luna. Iar atunci cand va incepe sa prinda drag (asta prin clasa a cincea a sasea ?!!! ) sa fim multumiti ca am facut ce tinea de noi.
Asa ca va intreb, voi ce credeti? Cum ajung printesele noastre (si voinicii) sa iubeasca cartile?
MARIANA FELICITARI SI TOATA ADMIRATIA MEA!
DUMNEZEU S-O BINECUVINTEZE PE MENA!
Laura cu 2000 si gemenei 2005

nelia spune:
Cartile si cititul lor nu se pot iubi prin impunere, asa cum dragoste de-a sila nu se poate. Unii copii a au in mod nativ, pur si simplu le plac literele, le plac cartile, le place sa citeasca. Altora le plac cifrele, altora plantele, altra animalele... Fiecare are o mica placere innascuta. Cititul in sine nu reprezinta nimic, decit un proces de invatare, obligatoriu. Ca si invatatul cifrelor si al socotitului elementare. Lectiile sint si ele obligatorii, trebuie facute la fel cum te speli pe dinti, scurt si fara comentarii, e responsabilitatea copilului, de multe ori singura, si fiecare trebuie sa aiba singur grija de indeplinirea sarcinilor care il privesc. Deci acea pagina pe zi e obligatorie si trebuie impusa ca o lectie, zilnic. Pentru imbogatirea vocabularului, pentru a capata usurinta la citit etc. Ei, cititul de placere, ca o activitate intelectuala dar si ca un hobby, asta e altceva, si asta nu se invata cu forta. Nu poti sa-i impui sa citeasca, daca nu iubeste aceasta activitate. Deci, inainte de a-i cere sa citeasca o carte, copilul trebuie invatat treptat sa iubeasca acea carte, sa iubeasca sa citeasca, sa invete sa intre in ea, sa-si imagineze ce citeste, sa se identifice cu cel putin un personaj de acolo, sa o citeasca activ, ca si cum ar vedea un film. Sa fie curios sa ajunga la sfirsit, ca sa afle deznodamintul. Nu trebuie sa se insiste pe a citi ci mai de degraba pe a afla. La fel ca atunci cind se uita la un desen sau la un film, nimeni nu se gindeste sa invete copilul sa priveasca la televizor. Metodele sint multe, unele foarte bune, altele mai putin bune, altele se potrivesc la o categorie de copii, altele la altele... Dupa parerea mea, in primul rind ar trebui sa se descopere la copil ce fel de intelegenta are, ce mod de a invata il prinde cel mai bine, ce-i place cel mai mult, despre ce-i place cel mai mult sa afle. De exemplu, cit e micut, cartea nu trebuie sa lipseasca dintre lucrurile care il inconjoara pe copil. Intii se ia si se roade, apoi se ia si se uita la poze, apoi se pronunta cuvinte pe baza pozelor, apoi propozitii, fraze scurte, povesti scurte - de catre parinte, adult. Apoi, cind copilul mai creste, se face acest lucru, dar interactiv, adica se implica in poveste (si Alba-ca-Zapada a ajuns la casutaaaa... cui? Piticilor - va raspunde piticul din fata ta). Treptat, cu cit creste, se lasa copilul sa povesteasca cit mai mult din povestile citite sau sa inventeze el ce vrea pe marginea lor. Dupa 4 ani poti sa incepi sa povesti ceva cunoscut si apoi sa-l intrebi: ai vrea sa afli mai multe despre... si atunci sa iei o carte adevarata de povesti si sa citesti o pagina, doua, trei... treptat, daca se plictiseste, faceti un pact, uite, pina ajuns, aflam ce face Fat-Frumos si apoi ne oprim. Literele se invata la fel, treptat, legate de ceva din viata de zi cu zi, se cauta poze care incep cu literele... Eu am spus carte de povesti, dar sint copii care prefera sa le vorbesti/citesti despre altceva (animale, insecte, planete, oameni, copii etc.). Trebuie respectata placerea copilului de a afla despre ceva anume, pentru ca atunci va fi atent si ceea ce faci cu el, nu-l va plictisi, il va atrage.
Ei, dupa ce a ajuns sa citeasca, adica dupa 6-7 ani si daca s-a procedat cit de cit asemanator cu ce am spus eu mai sus, poate ca va fi suficient sa spui: oh, acum esti mare, ai crescut, uite poti sa citesti singur carticelele pe care ti le citea mami sau tati cit ai fost micut. Si se incepe ca la 0-2 ani, cu cite un paragraf, doua, o pagina, trei, o carte... In timpul asta, cititul in sine e doar un util, un instrument cu care se ajunge la un scop final: aceea de a afla ce fac personajele, ce se intimpla pina la sfirsit. Uite, tie iti plac planetele, in cartea asta scrie totul despre ele. Despre care planeta vrei sa afli? Marte? Uite asta e paragraful unde scrie tot ce se cunoaste despre Marte, in asa fel incit sa inteleaga un copil de 8 ani. SI incepi sa-i citesti... un pic. Vrei sa continui tu? Bineinteles ca odata stirnit, copilul va fi curios sa afle pina la sfirsit si va citi cu usurinta, poate cu poticniri si greseli la inceput, dar va citi daca e ceva care il intereseaza. Ma duc sa pun supa la incalzit, citeste tu pina la sfirsit si dupa ce mincam, imi povestesti ce scria acolo, da!?! Va fi mai mult decit incintat sa-ti povesteasca nu numai tie, ci la toata lumea interesata sau neintereasata lucrurile noi aflate de unul singur dintr-o carte. Atit de incintat incit nu-l va mai opri nimeni nici sa-si ia cartea din biblioteca si sa caute singur despre ce vrea sa citeasca si nici sa-ti vorbeasca despre asta pina te capiaza de cap.
Daca trebuie sa citeasca o carte sau zece in vacanta si i se impune acest lucru, nu va citi din placere, ci din obligatie. Nici eu nu as citi daca vine si cineva si imi spune, uite saptamina asta citesti de aici pina aici, daca nu, nu ai nu stiu ce isi dorea copilul. Bineinteles ca va citi, dar va fi o corvoada, si va citi si atit, nu va intelege nimic, nu se va implica, pentru ca a fost obligat sa o faca. Si primul lucru pe care il va face cind va fi crescut si va fi scapat de obligatie, va fi sa arunce cartile cit colo, ca semn de protest pentru ca a fost obligat toata copilaria sa le citeasca. In schimb, daca il iei asa, pe ocolite si ii spui, ia sa vedem ce lecturi obligatorii ai. Ah, Morcoveata? (asta e una din primele carti citite de mine si pe care am recitit-o pina o stiam pe de rost). Stii ca atunci cind eram mica, asta era cartea mea preferata? Ah, imi aduc aminte, era vorba despre un baietel cu parul rosu, cu pistrui... Dar nu-mi mai aduc aminte ce facea exact, ia sa vedem impreuna despre ce e vorba, tu iti citesti lectura obligatorie, iar eu imi aduc aminte ce facea personajul din cartea mea preferata cind eram de virsta ta. Si dupa aceea iesim sa mincam o inghetata! Si incepi sa citesti, si zimbesti, si ii spui si lui de ce ai zimbit, ce ti-ai adus aminte, dupa aceea ii zici paragraful asta il citesti tu, urmatorul eu. Sau mai bine, hai sa citim pe perosnaje, tu cine vrei sa fii? Pina terminati cartea, nici nu-si va dea seama ca a citit-o. Iar cind vine tati seara sau bunica in vizita, te trezesti asa vorbind. Stii ce am facut noi astazi? Am redescoperit o carte frumoasa, pe care o iubeam cind eram copil si... incepi sa povestesti ca si cum ai vrea tu sa faci asta, pina il prinzi pe copil... Dupa jumatate de ora, il veti ruga sa taca!
Astea sint doar sugestii de metode care ar putea avea succes in incercarea de a-i trezi curiozitatea pentru carti si placerea pentru lectura unui copil. Metode sint cu sutele...

Fomalhauti spune:
Buna...
Imi place mult subiectul asta, dar e prea....activ pentru mine. Eu citesc din cand in cand....suntem 6 pe un calculator. Si nu reusesc sa urmaresc subiectele foarte active.
Nelia, da, numele pe care le-am scris sunt numele copiilor mei: Aldebaran, Arcturus, Betelgeuse, Sadalsund, Fomalhaut si Menkalinan. Sunt nume de stele de pe cer. Le-am dat nume iesite din comun fiindca la scoala, pe cea mai nesuferita persoana din clasa o chema ca pe mine.
Cat despre amenda, s-a rezolvat. Dar vad ca subiectul continua....