Mamici fericite cu mai multi copilasi (8)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Imi place cum ai spus despre statul acasa ca este un privilegiu. Sint in tari in care acesta este un drept (ma refer dupa primul an sau doi de viata), de care te folosesti sau nu, ramine la latitudinea ta, dar in altele, printre care si Canada, daca vrei sa stai acasa cu copiii stai pe raspunderea ta, pe riscul tau. Noi ni l-am asumat, nu am vrut sa acceptam ca altfel nu se poate... e greu, dar se poate. De aceea, la nivel social si financiar, este un sacrificiu pe care il facem amindoi (Octav si-a luat concediu parental in ultimele luni ca sa ne ocupam de copii si sa pot sa iau si eu mai multe cursuri, dar risca sa piarda serviciul). Nu se poate sa faci altfel daca nu exista dispunere pentru acest sacrifciu, daca un un servici ff bun si e pacat sa-l pierzi, daca esti bagat in rate si alte datorii si in timpul asta s-a nimerit sa vina si copilul/copiii... atunci da, nu se poate altfel. Si mai pun aici si daca mama nu poate sta pur si simplu acasa, sau tatal... pentru ca, repet, intre o mama stresata (sau un tata) care vede statul acasa ca pe un sacrificiu suprem si care streseaza copilul cu stresul ei si una care merge la servici si vine seara acasa linistita si petrece timp de calitate cu copilul ei, o prefer pe a doua. Nu e usor sa stai acasa, si cred ca exista mame care pur si simplu nu o pot face. Eu le inteleg, dar as fi vrut sa fim si noi, cele care putem, vrem si stam acasa, sa fim intelese, nu privite ca niste femei lipsite de dorinta de a avea o viata profesionala si sociala, in afara familiei. Eu nu sint deloc asa, sint o fire foarte activa, ma implic foarte mult atunci cind sint intr-un colectiv, am facut si voi face o gramada la viata mea... dar intre 32 si 42 (deci imi mai dau inca doi ani, sa-l vad si pe piticut ridicat) am facut si crescut copii! Face parte tot din viata mea, mi i-am dorit cu disperare, nu cred ca 10 ani din viata, adica trei ani si ceva de copil, e chiar atit de mult atunci cind e vorba de copiii tai. La urma urmelor, altor lucruri, servicii, oameni, le-am dedicat mai mult din viata mea si acum mi-e clar ca nu au meritat, oricum nu mai mult decit copiii mei. Cind voi vorbi la pensie despre viata mea, voi fi foarte mindra sa-mi impart viata mea asa: am lucrat intre 18 si 32, am facut si crescut copii intre 32 si 42, si apoi am muncit din nou intre 42 si 65! Iar intre 65 si 75 am vazut lumea si m-am odihnit. Intre 75 si ... am facut ce nu mi-am permis sa fac intre 0 si 75!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Nelia, Laura, mie mi se pare idealul sa stai acasa cu copiii, sa ti-i cresti si sa faci parte din viata lor clipa de clipa nu doar dimineata si seara citeva ore furate si pe fuga, intre alte treburi casnice ! Mi s-a parut greu, foarte greu, sa lucrez 8 ore, sa jonglez cu sotu lintre servici, /cresa, scoala si casa....
Nu mi se pare deloc un sacrificiu statul acasa cu copiii . E drept ca nici nu am stat multi ani, adunati ar fi vreo 2 jumate, din pacate.... Sper sa mai recuperez acum...mi-a trebuit timp sa-mi dau seama ce vreau si care e cea mai buna solutie pt noi.

Miki, fii tare pe pozitii caci tu si sotul tau stiti cel mai bine cum vreti sa va traiti viata si cum e mai bine pt familia voastra.De muncit poti sa muncesti oricind si oricit, copiii cresc prea repede si nu te poti bucura de ei oricit !

Despre mine: n-am nascut si nici semne nu am. Am 40 de sapt si 3 zile!! Eu sint relaxata insa, cind vrea sa vina bebe e ok, oricind ar fi asta! Sint dispusa sa astept pina la 42 de sapt, daca ma lasa astia
Sper doar sa fie sanatos bebe si sa am o nastere in apa asa cum mi-o doresc!

Sa va povestesc ceva dragut; aseara Romana se dragalea cu mine, ma pupa, ma mingiia, asa cum numai fetitele stiu sa o faca si imi zice: "Mami, esti o printesa. You are beautiful like a princess. And I am a princess! We are two princesses!!" Si sa nu te topesti ????

40 sapt si 3 zile

-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

buna fetelor! nu m-ati uitat, nu-i asa!

am "disparut" cand am inceput sa ne mutam...
am trecut prin cateva probleme dar acum suntem cu totii sanatosi si... relaxati!

legat de discutia "in tema": si eu stau acasa de mai bine de 5 ani (de cand am avut probleme cu prima sarcina) si intr-adevar am momente cand as vrea sa schimb decorul, dar nu ma simt pregatita sa-mi las zgatiile pe mainile altcuiva- mai ales acum cand raisa scoate cele mai frumoase perle! din toamna va merge si ea la gradinita- tot cu program scurt si in sfarsit imi voi relua si eu cursurile la facultate. sper doar sa fac fata si sa nu ma dau batuta! aaa...si vreau sa fac si scoala de soferi pe care o incepusem cand am ramas insarcinata a doua oara si am lasat-o tot din cauza iminentei de avort!

princess marimar inca pe baricade? inca putin... nastere usoara! bebe 3 e tot surpriza?

Mergi la inceput

ceva dragut:

JUST A MOM?

A woman, renewing her driver's license at the County Clerk 's office, was asked by the woman recorder to state her occupation.

She hesitated, uncertain how to classify herself.

'What I mean is, ' explained the recorder, 'do you have a job or are you just a ...?'

'Of course I have a job,' snapped the woman.

'I'm a Mom.'

'We don't list 'Mom' as an occupation,'housewife' covers it,' Said the recorder emphatically.

I forgot all about her story until one day I found myself in the same situation, this time at our own Town Hall.

The Clerk was obviously a career woman, poised,efficient, and possessed of a high sounding title like,'Official Interrogator' or 'Town Registrar.'

'What is your occupation?' she probed.

What made me say it? I do not know.

The words simply popped out.

'I'm a Research Associate in the field of Child Development and Human Relations.'

The clerk paused, ball-point pe n frozen in midair and looked up as though she had not heard right.

I repeated the title slowly emphasizing the most significant words.

Then I stared with wonder as my pronouncement was written,in bold, black ink on the official questionnaire.

'Might I ask,' said the clerk with new interest,'just what you do in your field?'

Coolly, without any trace of fluster in my voice, I heard myself reply, I have a continuing program of research (what mother doesn't) In the laboratory and in the field,(normally I 'd have said indoors and out).

I'm working for my Masters, (first the Lord and then the whole family) and already have four credits (all daughters).

Of course, the job is one of the most demanding in the humanities,(any mother care to disagree?)and I often work 14 hours a day, (24 is more like it).

But the job is more challenging than most run-of-the-mill careers and the rewards are more of a satisfaction rather than just money.'

There was an increasing note of respect in the clerk's voice as she completed the form, stood up, and personally ushered me to the door.

As I drove into our driveway, buoyed up by my glamorous new career, I was greeted by my lab assistants -- ages 13, 7, and 3.

Upstairs I could hear our new experimental model, (a 6 month old baby) in the child development program, testing out a new vocal pattern.

I felt I had scored a beat on bureaucracy!

And I had gone on the official records as someone more distinguished and indispensable to mankind than 'just another Mom.'

Motherhood!

What a glorious career!

Especially when there's a title on the door.

Does this make grandmothers 'Senior Research associates in the field of Child Development and Human Relations'

And great grandmothers 'Executive Senior Research Associates?'

I think so!!!

I also think it makes Aunts 'Associate Research Assistants.'

-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!

Mergi la inceput

foarte frumos!!! mie imi trimisese sora mea mai mare (care inca nu are copii) un link cu ce venit ar trebui sa aiba o mama-casnica, adica dadaca+ menajera+ bucatareasa+ sofer+ meditator+....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Marimar, am citit subiectul de cand l-ai deschis si imi mai bag nasul din cand in cand , asa ca stiam ca trebuie sa se nasca bb 3. Iti doresc nastere usoara si bb sanatos! Sigur vei face fata cu brio! Abia astept sa vad ce este surpriza.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Cornelia

Marimar, am citit subiectul de cand l-ai deschis si imi mai bag nasul din cand in cand , asa ca stiam ca trebuie sa se nasca bb 3. Iti doresc nastere usoara si bb sanatos! Sigur vei face fata cu brio! Abia astept sa vad ce este surpriza.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Cornelia, multumesc !

Am fost la spital, dr a zis ca ne mai vedem vineri daca pina atunci tot nimic si daca nu vine bebe pina duminica sa merg la inducere Io am zis ca vreau sa mai stau o saptamina dar au zis NU ca politica spitalului este sa astepte doar 10 zile peste due date.
Asa ca, vreau nu vreau, pina luni io tre sa nasc !!!

40 sapt si 5 zile

-------
vine bebe 3, surpriza
........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Buna dimineata dragi mamici.
Marimar deci nu mai ai mult pana la marea intalnire. eu iti urez de pe acum nastere usoara un bebe sanatos si tie refacere rapida. Noi avem o mini vacanta maine seara plecam iar pe munte, 1 aug e sarbatoarea nationala a Elvetie si e liber, asa ca nu voi fi aici sa-ti fac galerie.
Babee La multi ani pentru fetita ta , sa-ti traisca , sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii impreuna cu fratiorii ei.....eu intarziata ca de obicei
Nelia le zici asa de bine.
Daria cateodata e mai bine singur chiar daca ajutorul e bineintentionat. eu sunt bucuroasa, pe 7 aug vine mama la noi pentru 3-4 saptamani. Sotului i s-au aglomerat nistre treburi, are si ceva mai mult de lucru, asa ca am chemat-o la noi sa stea cu copii. Ma bucur mult de fiecare data cand vine, dar pe de alta parte ma si bucur cand pleaca

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Mergi la inceput

babee la multi ani rebeccai!

katik cu intarziere la multi ani krisztinei!

mamici sa va traiasca fetitele si sa va aduca numai bucurii!

marimar inseamna ca pe duminica punem

la noi in sfarsit nu mai ploua, si putem sa iesim cu copilasii prin parcuri...a fost jale zilele trecute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Buna fetelor, ce faceti?
Eu am mai intrat pe chat dar nu v-am gasit pe nici una, vorbesc si eu cu cine pot. Ramane in fiecare zi la 2pm, daca vreti alta ora (10 seara???) sa imi spuneti si mie.

Marimar, nici eu nu am nascut decat la 42 de saptamani (dupa calculele mele exacte) dar nu i-am lasat sa induca nasterea pentru ca eram sigura ca totul e bine. Au crescut 'surprizele' mele pana la 4 kile si!
Iti tinem in continuare pumnii pe duminica si speram sa reveniti repede pe forum!

Uitati aici mamici asta da mamica de familie mare!
http://www.star-telegram.com/467/story/791295.html

Am citit ceva comentarii nu tocmai prietenoase ref. la familia lor pe un alt subiect dar mie mi se pare ca sunt niste remarci gratuite. Eu i-as felicita ca n-au luat-o razna dupa atatia ani cu copiii in casa si INCA ii considera pe TOTI bineveniti (nu ca as naste mai mult de trei, as prefera sa-i adopt )

Va pup

Mergi la inceput