Mamici fericite cu mai multi copilasi (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Adriana, tot aici sint, nici urma de semne

Mira, superb trebuie sa fie la voi la socrii !! Imi place cum spui de fetele tale , cum se joaca impreuna, as fi vrut si ai mei sa fie de virste mai apropiate dar cred ca eu ma urcam pe pereti cu 2 copii mici Ma cunosc si stiu ce pot ( sau ce nu pot)!!!

Pe mine ma distreaza ai mei cind se joaca impreuna si Romana il imita pe Matei, se joaca cu mingea de fotbal, cu sabii cu laser ca in Star Wars, se alearga, se trintesc pe jos....Nu stiu cum o sa fie cu al 3-lea....om vedea.

Daria, tot ce pot sa spun e ca si mie mi s-ar parea enorm de greu cu 2 copii asa de mici! Dar intr-adevar, organizarea e cheia. Si ajutorul din partea sotului sau altcuiva. De ex decit sa mergi tu cu copiii la cumparaturi si cu Viorica impreuna, fa-i ei o lista si trimite-o pe ea. Sau du-te singura intr-un moment cind copiii dorm, dupa masa de ex sau seara. Cu lista ca sa nu lalai mult. Fa liste cu ce ai de facut, roag-o pe mama sa-ti faca piata de 1-2 ori pe sapt.Nu stiu...si eu am ajuns la concluzia ca e important sa-ti faci prioritati si sa actionezi in functie de ele, prioritati care se pot schimba pe parcurs.

-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Of, Daria, micuta de tine! Pai, cum sa nu-ti fie greu, mami mic si scump!?! La 26 de ani, 2 copii atit de mici, unul de titza, fara sot... Pai, eu nici in visele mele cele mai negre nu ma vada asa. Si mai ales ca fata pare un fel de Agata mea... si apoi daca nici eu nu stiu cum e sa aici un copil care acum e acolo, acum e dincolo, si acum unde e... sari si caut-o... atunci nu stiu cine stie. Tu te plingi la 26 ani de ani ca nu esti organizata? Dar eu nu-s la 40 si am 3 copii! Si sot! Nu am Viorica, na!

Inainte de toate, iti spun ca e normal sa fie asa. In orice casa cu copiii atit de mici, unde mama se ocupa singura de ei, ca ai vazut si tu, Viorica nu e mama!

Apoi, vin cu citeva propuneri:

Nu stiu unde stati voi, adica nu stiu daca, de exemplu, Viorica ar putea ajunge intr-un parc cu copiii, singura, cu ei, pe rind, adica ori cu bebe, dupa ce e schimbat si hranit, ori cu fetita. Astfel, ramasa numai cu unul, poate reusesti sa te ocupi mai in voie de casa sau de tine. Sau daca ai casa cu curte, ai putea sa-i pui fetitei o piscinuta in curte, nu cu apa multa, sa nu fie periculos, una din voi o supravegheaza, bebe doarme in carut la aer si cealalta face treburile. Cu amindoi copiii in casa si amindoua alergind dupa fata, amindoua ocupindu-se de bebe, nu veti reusi. Si daca tu continui sa dormi atit de putin si sa te agiti atit de mult, te vei surmena, exista riscul sa pierzi si laptele. Fa cumparaturile fara ei, lasa-i cu Viorica si mama ta, stabiliti o zi pe saptamina cind poate sa vina la tine si sa te ajute sa stea cu copiii (inteleg ca tu conduci, poate ele nu). Nu stiu unde stai, la ce distanta de magazine si de piata si daca bebe poate sta o ora singur. Daca nu si daca e mai mult de o ora, ia-l numai pe el, intr-un port-bebe ca sa te misti mai repede prin magazine. Sau fa lista si roaga sau plateste pe cineva sa-ti faca cumparaturile, o data pe saptamina, grosul. Fructele, laptele si alte alimente mai sensibile, le poti cumpara cind iesi sa te plimbi, asa, o sacosica al doua zile. Uite, de exemplu, cucoanele care vin si spun ca s-au obisnuit ca la tine sa fie asa, poate te ajuta din cind in cind sa fie altfel... Iarta-ma, ca ma iau de ele, dar la o mamica cu doi copii mici, din care unul e bebe, se vine invitata si poate tu nu ai chef sa le inviti.

Hai, ca te-am ametit... si nu ti-am spus mare lucru. Dar nu le mai faceti aceleasi lucruri, amindoua, in acelasi timp. Stiu cum e, ca le mai fac si eu asa, da' eu macar sint mai mult singura... Eu spun ca ma apuc si de cap si de c_r. Ma apuc de spalat vase, dar imi vine sa fac pipi, ma duc la baie, sterg chiuveta dupa ce ma spal pe miini... si mai ies cind e baia luna, in drum spre vase, mai sortez niste lucruri si mai bag o masina, mai string un sac de jucarii, mai trec prin fata vreunei camere de-a fetelor si iau si aspiratorul si dau un pic, ca uite, iar au mincat biscuiti in camera... ajunga la bucatarie, bag mina in vase... se trezeste bebe, s-a dus timpul de vase! Si aici intervine renumita mea lista a prioritatilor: ceea ce poti face astazi si e musai sa faci, ceea ce ai putea face astazi daca iti mai ramine timp, ceea ce nu poti face astazi, dar poti face miine, ceea ce nu poti face astazi dar poti sa faci poimiine sau intr-o alta zi cu soare si, in sfirsit, ceea ce nu poti face astazi, nici miine, nici poimiine si in ziua cu soare zici mai da-le incolo, ca pot trai si fara ele. Si inca mai e de redus si din aceasta lista, in functie de alte prioritati.

Copiii - ei, aici, program, nenica! Mai ales fetitei! Fara program si reguli, putine si bune, nu se poate. Pentru ca vor creste si iti vor minca urechile. Acum e greu, e chiar foarte greu, dar nu te consola ca daca vor creste va fi mai usor, ca nu va fi. Daca nu le faci de pe acum un program si reguli si nu va tineti de ele... peste doi ani plingi de-ti sare camesa pe tine! Iti spun din experienta, sa stii! Acum nu-ti spun ca sa fie ca la armata, desi poate asa ar trebui, dar citeva reguli clare, de la care sa nu faci abatere, ca bulversezi copiii trebuie sa existe. Program de somn, de masa, de joaca, de desene, de plimbare, de baie...

Programul facut copiilor mei este cel de la gradinita. Ca singura nu am fost in stare sa-l fac. Ii va veni fetei usor si cind va incepe gradinita, pentru ca este un program universal valabil. De ce se culca la ora 2? Un copil atit de mic, la ora 8.30 trebuie sa fie in pat! Am zis, scurt si fara comentarii. Pe bune! Gindeste-te cit timp iti va ramine de la 9 sa zicem pina pe la 2, cind ar trebui sa te culci si tu, macar. E vorba de sanatatea ei! Si a ta! Si de timpul tau, pentru tine, ca sa te limpezesti si sa fii in stare sa o iei a doua zi de la capat. Bine, ca sa se culce la 8.30, asta inseamna ca ori doarme ziua intre 1 si 3, ori nu doarme deloc, daca doarme dupa-amiaza pina pe la 6, e si normal sa nu mai adoarma pina la 2. Eu nu am reusit de la inceput, de aceea Agata ne-a ciugulit urechile vreo trei ani! Dar dupa aceea a aparut al doilea si am zis: asa nu se poate! Si inca sint la capitolul reguli, pentru ca tot nu e bine! Sint putine! Si unele nu se respecta!

Daca vrei sa vorbim despre program (eu, care sint o dezorganizata si nu am avut niciodata program, am ajuns sa vorbesc despre organizare si program! Dar nu am avut incotro, ajungeam la nebuni!), spune-mi si iti scriu programul care ar trebui sa fie la un copil de 2-3 ani, in care il vei incadra si pe bebe treptat-treptat. De fapt, sint sigura ca el are unul, pentru ca doarme mai bine, pare mai linistit decit zgitia de fata. Copilul are nevoie de limite, de ore aproape fixe pentru orice, se simte in siguranta si e mult mai linistit asa. Mi-au trebuit citiva ani ca sa inteleg asta, credeam ca bat astia cimpii prin unele carti... Cind am timp, ti-l scriu si ti-l trimit pe PM. Il poti ajusta in functie de familia voastra, dar nu prea mult, aici este programul de la toate gradinitele si eu l-am extins si acasa si tare bine este. Numai ca exista un cuvint de ordine: consecventa!

Hai, capul sus, ca ai de ce sa fii mindra! 26 de ani si doi copii! Pai ce n-as da eu sa ma intorc in viata, asa desteapta cum m-am dasteptat acum... nu as schimba mare lucru, dar as face categoric copiii un pic mai devreme! Bravo tie, mamica tinara si curajoasa!!! Si sint sigura ca si frumoasa, eu asa te simt! Vrem pooozeee!!!!

Sotul e plecat la... studii, munca... pentru cit timp!?!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

quote:
citat din mesajul lui nelia

Sotul e plecat la... studii, munca... pentru cit timp!?!

....si tu nu ai somn??

eu as dormi si-n picioare. Aseara am profitat ca am fost singura si mi-am sunat prietena din Montreal si am palavragit pana la 1

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Dupa ce a scris Nelia nu mai e nimic de adaugat,subscriu si eu la cele spuse de ea.
Sa nu crezi Daria ca la mine cel putin e ordine perfecta,nooo nici vorba,poate noaptea cand teroristii s-au culcat insa pana atunci,strang si iar strang,uneori ei zapacesc lucrurile de nu le mai gasesc,nurofenul e sub pat,pampersii prin toata camera,jucarii nu mai vorbesc,imi iau vasele din bucatarie si devin si alea jucarii,etc,insa asa cum spunea Nelia programul e esential in felul acesta cand ei dorm am si eu timp sa-mi fac treburile.
Asa ca nu dispera,exista sperantza

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna fetelor!
V-ati intalnit azi pe chat? Eu am vb ieri cu Katy, dar azi nu am mai apucat sa intru, am ajuns mai tarziu acasa, poate alta data tot la aceeasi ora.
Marimar sa ne dai de veste cand apare bebele.
Hannen ma bucur ca ai revenit printre noi, imi era dor de postarile tale. Mi se pare ca emani energie pozitiva, cel putin in cazul meu. Tu nu ai cu cine sa-ti lasi fetele macar o zi si sa puteti merge undeva doar voi doi? Cred ca ti-ar prnde tare bine.
Daria si eu cred ca organizarea este cheia. Ai nevoie de program zlnic si pt. tine si pt. copii, mai ales pentru copii. Pentru ei nu este sanatos sa duca o viata dezordonata. In afara de sfatul fetelor iti mai pot recomanda o carte care probabil te va ajuta la educare copilor#536; cartea se numeste #536;I TU POTI FI SUPERNANNY. Cred ca o poti comanda si pe internet, daca nu, sigur o gasesti in librarii. Iti doresc multa sanatate si multa rabdare, iar cu calm se vor rezolva toate.

Mergi la inceput

Da' stati sa vedeti cum e cu 5... Eu sint martea si joia, dimineata, de la 9 la 13 cu 5 copii, ai mei doi, inca unul de virsta Tudorei, o fetita de 6 si una de 9. Daca mai gasesc o lingura la locul ei dupa ce pleaca si ii culc pe-ai mei, atunci voi fi fericita! Si tocmai ce facusem ordine si curatenie ieri... ca doar ne veneau musafiri, nu!?! Dar sint fericiti toti, sint aici linga mine, jos, pe o plapuma, se joaca fiecare in legea lui, si bebe e intre ei si ii ia la balit pe rind, sa nu se supere. Si nu ma pot impiedica sa nu ma gindesc la cit de frumos poate sa fie intr-o familie cu multi copii? Da' doar ma gindesc, ca de facut nu mai fac!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

NELIA , mARIMAR SI celelalte fete care mi-au scris si mi-au dat sfaturi ...va multumesc.
Voi continua sa va citesc si sa "fur meserie " de la voi.
Deocamdata incerc sa imi formez o rutina fara sotul meu langa mine ...caci are doar 7 zile de cand a plecat .

Mai intai trbuie sa ma reobisnuies fara el...apoi sa ma gandesc incotro...si ce sa fac...caci nu pot ramane sigura cu ei Vineri-Sambata si Duminica.

In mod sigur ma voi muta la sat la parintii mei...ei muncesc mult...sunt energici...sunt ingineri agronomi si sunt in campanii de recoltat..ba grau ...ba floarea soarelui ...ba porum...mama mai are si un magazin de intretinut...de adus marfa ...

Cu toate astea ,cred ca e mai bine acolo cu ei...macar seara ma pot ajuta si ei...o mai plimba pe fata pe camp..prin padure...mai iesim prin sat ..si tot asa pana de Craciun cand vine sotul inapoi si o sa ne mutam la oras.

Sotul traieste in Statele UNite ...e rezident legal permanant acolo, dar pana nu devine cetatean american nu are dreptul sa isi aduca familia cu el..nici macar in vizita...orice tip de viza pentru familia lui nu se accepta deoarece legea americana pleaca de la premisa ca toti cei care vor sa calatoreasca acolo sunt posibili imigranti...deci asadar si prin concluzie...orice sotie si copil de rezident legal e considerat posibil imigrant si nu ii se accepta viza.

POti aplica pentru viza de a imigra acolo cand el e rezident permanat...dar procesarea doasrelor e imposibila...dureaza 7 ani...

Asa ca cel mai "simplu" e ca sotul sa devina cetatean american...si apoi sa ne intocmeasca si noua dosare separate de imigrare ...care mai dureaza si ele vreo 8-10 luni dupa ce el devine cetatean...

Deocamdata noi traim asa de 3 ani...(numai el vine si ne vede de 2 ori pe an) ...si mai avem de asteptat inca 2 ani ca sa putem pleca si noi cu el acolo.

Acolo cu el mi-ar fi fost atat de usor...eram impreuna toti 4 ...el venea dupamiaza de la servici...ma ajuta la piata...ieseam cu totii la plimbare...in weekend eram amadoi acasa...aveam si noi un program al nostru organizat..socrii care traiesc si ei acolo ne-ar fi ajutat si ei la multe...plus ca eram o familie unita...trup si suflet.
Asa ...nici el nu are program..vine aici ..sta 2 luni ...trebuie sa renunte la serviciul de acolo...apoi cand revine trebuie sa isi caute servici in alt loc..alti colegi..alt orar...alti oameni...pana isi intra acolo intr-o rutina trebuie sa vina aici ...aici pana ne intram noi 2 intr-o rutina trebuie sa plece inapoi...

Eu ...odata sunt singura....alta data am ramas gravida cu fata...apoi am nascut...apoi iar am ramas gravida...si copil mic...deci tot timpul e diferit ..poate de aceea nu am puut sa am un orar fix( plus ca fata mea pana la un an si 2 luni nu a dormit niciodata mai mult de 3 ore legate...si nu dormea noaptea ...sau se trezea la 3 naoptea si se mai culca pe la 10-11 dimineata ...si tot asa)

Nu ma plang...insa pur si simplu...ma bucur ca pot comunica cu voi ...si pot invata de la voi lucruri pe care nimeni altcineva in anturajul meu nu mi le spune...
Nu am prietene ...iar cele cateva colege sau verisoare nu au copii...asa ca e mai greu sa ma inteleg cu ele .

Oricum ...ma ajustez inca...incet ..incet...cum zice si sotul meu...s-o iau incet..sa fac "baby steps"...si sa nu gandesc ce fac eu fara el pana la Craciun...ci sa ma gandesc ce fac azi si maine...atata!

Adevarul e ca daca iti pui prea multe intrebari...sau incerci sa fortzezi lucrurile...sa le grabesti sau se la schimbi brusc...poti claca psihic si atunci e cel mai greu sa iti revi.

Sper ca nu ma percepti negativ ca o plangacioasa...nu as vrea sa stric atmosfera...chiar nu ma plang si nu am de ce ma plange atata timp cat suntem sanatosi...si ne iubim..dar e un pic mai greu la inceput...acuma....mai ales ca sotul a fost cu mine 2 luni ...de cand am nascut si pana acu o saptamana...

Mergi la inceput

Da-mi place de sotul asta al tau, vine, poc! ai gata copilul! Si altii incearca! Sper sa reziste relatia asta, sa fie legatura puternica si toata aceasta perioada sa va uneasca si mai mult. Pentru ca perioada aceasta cind copiii sint micuti nu e usoara nici pentru cei ce stau impreuna, darminte pentru voi, ca va vedeti atit de rar.

Nu te plingi destul inca! Sa mai fi vazut pe mine in locul tau! Sotul meu a plecat doar intr-o vacanta de doua luni si eu sint cu doi copii, singura ce-i drept, dar in vacanta, dupa un an supergreu... Uite cit timp de forum am! Si deja numai cel care nu a vrut sa citeasca sau sa auda nu stie cit de dor imi este de cei mari plecati, si de fata, dar si de sot. Asa ca, zi-i aici si nu cred ca ai ce invata neaparat, ca si noi invatam, tot timpul, in meseria asta de parinte esti student tot timpul, la zi si timp plin, de cind ii simti in burtica si pina inchizi ochii... Si eu cred ca tu deja stii destul de multe, proportional cu virsta. Pai, eu la 26 ani inca mai credeam ca sotul vine pe cal alb, ca mai imbraca intr-o rochie alba si ingenunchiaza si-mi cere mina... flori, inel... Vise taica, nici macar pe nu a venit. Da' ce mai conteaza, a venit si nu l-am mai lasat sa plece!

Mi-a placut ideea cu satul unde stau parintii. Este locul ideal pentru doi pitici, sa pape sanatos, sa stea in aer curat, sa creasca alaturi de bunici (mai ales ca plecati, of, bunicii, ce ne mai lipsesc noua bunici, nu sa ne ajute, ci sa ne citeasca povesti sau sa ne faca ardei umpluti sau gogosi... ti-ar spune Agata). Eu una nu as mai sta pe ginduri, daca esti binevenita acolo, adica daca relatiile sint in regula si statul acolo nu vor contribui la demolarea psihicului tau, in loc sa-l intareasca... daca intelegi tu ce vreau sa spun!)

Si are dreptate sotul tau, asa a zis si sotul meu cind a a si am vrut al doilea copil si apoi al treilea, eu il intrebam oare ne vom descurca si cum? Vazind si facind! Incet, pe rind, zi dupa zi, cu planuri pe timp scurt... E clar ca daca te uiti la o asemenea situatie in ansamblul ei te copleseste, dar luata de-aproape indeaproape pare altfel, mult mai accesibila. Cu pasi mici se cucereste lumea sau fiecare balta, lac, mare, ocean din picaturi e formata!

Bravo voua! Daca totul merge asa cum v-ati propus, la 30 de ani veti avea si o familie frumoasa, cu doi copii frumosi, si pereche pe deasupra, si cetatenie americana... Si inteleg ca aveti si casa acolo, adica nu stati cu chirie... Pai, asta da realizare pe toate planurile! Sanatosi sa fiti, sa va iubiti in continuare si sa reusiti sa faceti ce v-ati propus!

Daca ai nevoie de ceva si stiu sa-ti impartasesc din experienta mea, care nu e chiar atit de vasta cum poate pare, poti sa-mi scrii aici sau pe PM si daca stiu si pot sa te ajut cu un sfat, o idee... cu mare placere o voi face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Miki eu nu stiu daca fetele au chatuit pt ca exact luni noi am avut curentul intrerupt pret de 4 ore,mai nasol a fost ca m-am dus la dentist sa-mi extraga maseaua de minte si a cazut iarasi curentul exact in timpul extractiei.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Andra si fetele imi pare rau eu nu am mai putut intra ieri pe net, am plecat din oras si am venit doar seara.
Ingrozitoare faza cu dentistul bine c-ai scapat.

Daria am trecut si eu printr-o faza asemanatoare cand am nascut primul copil, a trebuit sa ma mut intr-un oras unde nu aveam rude deloc dar cel putin nu il stiam pe sot plecat asa mult timp, era la munca in alt oras. E greu pentru ca bebe al tau e mic-mic... dar cu multa credinta o scoateti voi la capat. Noi suntem aici pt. orice problema ai avea.

Asa e Nelia am stat si eu cu 5-6, pe langa ai mei am mereu vecini sau colegi de scoala, ravasesc toata curtea si casa dar parca nu e asa strsant daca sunt 'ai altuia' si nu esti responsabil de ei PE VIATA eu ma distrez mult cu ei. Facem petreceri si folosim orice prilej sa ne distram. Sunt total de acord cu Andra, conteaza mai mult sa fie copiii siguri de dragostea mea si sa-si aduca aminte cum ne distram cind erau mici nu ca era casa perfect curata! (recunosc ca imi pierd bunele intentii uneori cind exagereaza )

Va pup,
Laura, si

Mergi la inceput