Acusi mamici de mai-iunie 2008 (65)
Raspunsuri - Pagina 19
iulia83 spune:
andree27 nasol. eu maturam cu ea in jurul patului sa fie treaba treaba!
iar la faza cu neantologul, sincer, pana sa aud de la voi, credeam ca medicul cu care nasti face faza cu batutul copilasului la fundulet sa planga si apoi evaluarea lui. eh..ignoranta de mine. de unde sa stiu? oricum, e si asta o meserie! iar eu, sincer, nu ca-s zgarcita sau ca nu vreau tot ce-i mai bun pt copilul meu, dar nu o sa umblu cu plicuri si alte alea. doar doctorul isi va primi onorariul, ca doar e cezariana si orice operatie se plateste si probabil anestezista. moasa, am eu una, nu-mi trebuie autoproclamare din partea doritoarelor de maruntis.
oricum am o teama nebuna sa nu-mi schimbe copilul, asa ca am delegat gardieni peste tot. de la iesirea din camera de nasteri pana la locul unde va fi dus bebele si stat cu ochiu pe ea. asa sunt eu, mai paranoia...probabil am vazut multe filme..sau stiri unde li se mai fura sau schimba copii si nimeni nu e gasit vinovat. ma inspaimanta numa gandul/....brrrr![]()
![]()
![]()
Poze Iulia
32 in asteptarea unei gogosici

Nu lucrez in weekend-uri si in zilele care se termina cu ” i ”

cleo78 spune:
iulia, si eu am trecut prin aceleasi crize de personalitate:
-sa nu dau nik
-sa dau in stanga si dreapta cat mai mult
Ei bine, acum m-am calmat, si pot sa zic ca dau cu draga inima dr-ului, ca mi-a supravegheat sarcina si nu am platit nik (traiasca asigurarea medicala din firma). 200 euroi.
O alta suma de bani e alocata kit-ului de anestezie epidurala + o atentie de 100 roni anestezistului.
O alta suma de bani: 100 roni pt moasha. Am pus inca un plic, pt moasha nr 2.
La internare...o sa dau un 5-10 lei la infirmiera care ma va coafa + pt clisma. Ca tati NU VREA DOMN'LE sa ma aranjeze el. Mama lui de copil rau.
La dr neonatolog, ca pe langa evaluarea lui bb, e posibil sa imi dea si prima reteta de lapte praf, si dupa cum am inteles la cursuri + de la o prietena care a nascut tot acolo, a venit si le-a explicat la alaptat, la intretinerea sanului, ce sa faca cu febra laptelui si cum o remarcam din timp, de buricuts, in unele cazuri sunt recomandari speciale la buricuts. A, apropos de neonatolog, unei foste colege i-a atras atentia ca nu poate sa se pronuntse, inca, cu un diagnostic clar, dar banuia o displazie de shold - si i-a dat nishte recomandari si atras atentia ce investigatii sa faca etc.
A, si la asistente si infirmiere...o sa dau functie de cum imi place moaca lor. Una peste moaca pot sa le dau? ![]()
A, la portar nu. De ce?? orarul de vizite e clar: il respecta tati. SI in 2 nopti ma fugareste acasa... Apropos, la Filantropia se intra cu card. Deci... niciun picior de portar ![]()
Asta e sist. nostru medical. Noi platim un procent din salariu, catre CAS care sunt coordonati de cei aleshi..cum vor ei. Din pacate medicii au salarii infime. Acum 2 ani am vazut fisha de salariu al unui dr chirurg, si mi-a venit sa plang - aveam de 10 ori salariu mai mare decat el. Si nu a vrut nicio 'atentsie' sa ia de la mine.
Medicii buni, lucreaza si in sist. privat, unde mergi, plateshti cu chitantsa, stii ca ii ajunge si dr-ului in buzunar o suma considerabila, ai un nr de min alocat consultatiei. Cu asistentele.. nu vad nicio solutie. A, ba da...o solutie de acid clorhidric
.
Am fo rea...dar cele bune ajung tot in sist. privat. Raman hoashtele si acriturile.... De aceea mi se pare ok sa dau ceva unei moashe care a fo atenta cu mine si a pus si suflet in relatia mea cu ea.
A, glumim glumim, dar la anestezisti sa dati ceva de adormire, dar si pt trezire!!!!
38sapt+6 zile
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 1 zi, 2 sapt , 3..sper ca nu asha de mult!!
iulia83 spune:
de "coafat" nu mai dau cu lama de ani buni. si nici n-o mai bag. deci, orice binevoitoare care va incerca sa se atinga de fofo mea cea cheala si fina proaspat cerata va plati scump

o sa am grija sa imi fac programare la jumulit cu cateva zile inainte sau chiar o saptamana ca nu creste asa repede.
daaaa, le poti da peste moaca daca nu-ti place ! le zici ca ti-am dat eu voie, si daca au ceva impotriva sa vina la mine, da?
Poze Iulia

iulia83 spune:
fetelor, ma duc sa infig putin cornul in perna (pana maine dimineatza sper
) va
pe toate, noapte buna si bafta celor care se pregatesc sa apuce barza de cioc in noaptea asta si maine.

Poze Iulia

Vianne spune:
Simona, draga de tine...FELICITARI pt asa o nastere. Tare curajoasa esti, ai toata admiratia mea.
Bine ai venit pe lume, bebe Matei. Sa fii sanatos si sa iti bucuri parintii...
Am vazut pozele, e supeeeerb

Refacere rapida, Simona si abia astept sa ne povestesti...
Alina 36+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
ancaurn spune:
bia acum reusesc si eu sa intru pe ziua de azi si desi v-am citit pe diagonala, tin neaparat sa o felicit pe Simonacip pt bebe frumos si grasunel si pt curajul de care a dat dovada in ultimele saptamani. Sa ne traiesti mama eroina! Sa-ti revii repede si sa te bucuri de puiutii tai!
Andree27 eu am avut la Cezara carucior Baby care din asta (http://www.babycarero.netfirms.com/D288%201%20A40.JPG) si am fost multumita. Am purtat-o pe Cezara 2 ani zilnic prin toate hartoapele si inca e in perfecta stare pt a-l purta si pe bebe Dragos. Ba sa nu mint, ii cam scartaie o roata, dar o sa-l rog pe tati s-o unga si o sa-l folosim in continuare.
Fetelor, ca vad ca discutati de dat banii la nastere, eu pe neonatoloaga nici n-am vazut-o cand a consultat copilul, asa ca nu i-am dat nimic. A venit la vizita de dimineata a doua zi, dar cum mi s-a parut firesc, nu i-am dat nimic, din nou. Am dat doar la medic, la moasa si micile atentii la asistente si infirmiere. Si asa voi face si acum. Plicurile sunt pregatite.
Si inainte de a merge la culcare ca nu mai pot de somn, sa nu uit sa fac galerie fetelor care urmeaza sa nasca zilele astea. Nu le mai enumar, ca neuronul meu a adormit deja si risc sa uit pe careva. Asa ca uite o incurajare pt tot grupul:
Si acum "Noapte buna!"
Poze
33+
Dragos si mami de
Cezara (19.07.2003)
Doloress spune:
Mai intai sa o felicit pe Simonacip,
, bebe Matei, bine ai venit, sa fii fericit si sanatos! Doamne, ca tare e frumusel! Asa as vrea si eu un bebic voinicut, sa nu imi fie frica sa il iau in brate. 
Oare ce o fi facut DanaH?
Gabita buna ideea cu e-mailul, am sa il instruiesc pe al meu sot sa faca asa, sa va anunte cand o veni vremea, ca nici el nu vrea sa se logheze sa scrie in locul meu.
Fetelor, m-ati innebunit capitolul asta cu mancarurile, dar normal e Pastele. Eu nu fac nimic ca si asa sunt la regim si cine sa manance. Colegul meu de apartament mananca la servici, cand vine acasa e satul. Asa ca am sa fac si eu numai oua rosii si friptura de miel, si in rest salata-salata-salata, ca asta e singura mancare care nu atenteaza la glicemia mea. Azi mi-am luat un strugure sa mananc si a trebuit sa ii numar boabele, ca numai 15 am voie.
In alti ani, faceam de toate si drob, si racituri, salata boeuf, aperitive care mai de care, acuma nimic. Macar am sa scap de eterna indigestie de dupa. Parti bune exista in fiecare situatie, numai vointa iti trebuie sa le vezi ![]()
Cleo tare frumos ai povestit de Pastele la tara, imi aduc si eu aminte de copilarie, si plang
pe fetele care nu au asa amintiri, sunt imagini din care ne hranim o viata! Nici eu nu aveam bunici la tara, insa aveam rude mai apropiate si acolo ne petreceam toate vacantele, la munte la Campulung Moldovenesc, sora-mea fiind bolnava de colesterol, numai acolo ii pria. Asa ca din prima zi de vacanta, ai nostri ne parasutau acolo, mai veneam cu o zi inainte de a incepe scoala. Si tot asa, mergeam si la cimitir dupa slujba, apoi inspre dimineata mergeam la slujba de dimineata cu cosulete pline de mancaruri si bauturi, cate o bucatica din fiecare, sa le sfinteasca preotul si sa ne dea aghiazma. Nu va mai zic ca la un moment dat, cand aveam vreo 16 ani, lasam cosuletul in boscheti si o tuleam la discoteca sau la vreun bairam, ne intorceam mai tarziu, il cautam si aghiazma era de fapt apa chioara din rau
hehe, amintiri...
Miss Parker nici eu nu mai inteleg nimic din masuratori. Si la mine exact la fel 1.5 kg la 30 de saptamani si au inceput toti sa se crizeze, doctorii, ca e prea mare! Ca imi zic, uite vezi, e clar ca aveai diabet de sarcina, ce copil mare ai. Pe cand la fetele din Romania vad masuratori mult mai mari si nu se agita doctorii deloc. In fine, sper sa fie bine.
Si eu sunt total aeriana, nu realizez inca ce mi se va intampla acusi, n-am nici un plan, parca ma vad, cum imi povestea o prietena, ca il aduc acasa, il pun pe pat si apoi il intreb pe al meu: Si acuma ce facem?
Eu n-am nici o frica de nastere, ci de ce va fi mai apoi...
Iulia tare simpatica ai fost cu expresia pun cornul in perna, se vede ca esti din Valcea, eu sunt moldoveanca si la noi nu exista expresia, insa sotul meu, ai carui bunici vin din Valcea, o foloseste mereu si mi-e asa draga!
Fetelor, va compatimesc tare cu banii care trebuie impartiti in stanga si in dreapta, numai de stresul asta nu aveti nevoie! Macar daca ar lasa pe cineva langa voi sa se ocupe de tot! Of, te apuca rasul-plansul, cand vezi povesti ca cea a prietenei Elenucai. De fapt, mai mult ma doare inima, ca eu din cauza situatiilor de genul asta am plecat din tara.
Aici sunt multe neajunsuri in sistem, dar macar nu am stressul ca trebuie sa dau bani si in plus, ce mai imi place tare, e ca il lasa pe sot in camera de nasteri. Pai acolo sunt niste momente de o mare incarcatura emotionala, ei trebuie sa faca totul sa iti fie mai usor, nu m-as vedea in momentele alea singura, cu dureri, intr-o camera cu necunoscuti care mai si asteapta numai banul de la mine! Asa eu vreau sa ii bag pe amandoi, si pe mama si pe sotul cu mine, iar mai apoi in rezerva cred ca o pastrez numai pe mama, sa ramana zi si noapte, ca este doar un fotoliu extensibil unde mai poate dormi cineva. Asa ca si mama trebuie sa isi ia bagaj de spital.
Dar sa raman singura.... cred ca mi se declanseaza depresia post-natala in minutul 1. Eu nu pot sa suport sa fiu singura, am nevoie de ceilalti ca de aer.
Doloress
33+
Patrick
My baby
cleo78 spune:
niatsa de la insomniaca de serviciu!!
singurica singurica??
39sapt zile
cleo78 spune:
sa scot nishte... majorete?

pt SOCRATE hai vecina.....si pt cine mai vrea!!!
Cine mai doreshte..cine mai pofteshte....
Si pt cleoooo-fara numar fara numar fara numar 

39sapt zile
mi_bebelina spune:
Neatza si de la mine!
Cleo, as scoate si eu majorete pentru voi........dar invata-ma cum..