Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (157)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Miha, daca nu mai are icter, lasa-l sa doarma cand vrea el!!! Durata somnului era importanta numai pentru situatia in care el era inca icteric. Nu stiu ce sa zic de kk, si daca il lasi fara stimulare, cum face? Plange, il doare? Nu stiu ce sa zic....poate merita sa nu mai incerci nici cu supo, nici cu termometrul, daca zici ca face moale...doctoritzele??!!? Help!

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Salutare, salutare
Nu tu plimbare, nu tu ciine...nimic nou sub soare,sub ploaie am vrut sa zic
Am citit din urma si obeserv ca nu mai e asa greu de recuperat, vorbarie mai putina de cind au aparut bebeii, ehehe...sper sa ne tinem de gasca asta si la scutece cu toata lipsa de timp, ca nu e usor!
Raportez bebe personal mazgait (imi place mie cum zice Luny ca se mazgaie Mufa) ieri toata ziua! De a 12 ziua la 11 noaptea n-a inchis un ochi...brate si iar brate!Am vazut ca au avut mai multi sindromul asta ieri , asa ca nu ma pling ca n-am loc!A dormit bine, a mincat bine, deci e bine.
Despre una-alta:
Simo,nu cred sa fie varsat de vint deloc.Ala e cu febra, cu ganglioni umflati si din cite stiu eu bubele apar mai intii pe picioare.O fi de la mincare sau caldura.Iti inteleg ingrijorarea ca nu va arata bine la botez ca si eu sunt un pic suparata ca al meu are celulita pe fund si pe picioare
Miha, cheama doctorul ca sunt prea multe problemute si pt linistea ta, care se transmite si la bebe dealtfel, e mai bine sa le lamuresti bine.
Natyde acord cu titlul ales de tine pt scutece, trimit o pozita.Teo vrea si ea sa fie in poza, na Ce va spuneam?
Nu mai stiu cine era cu trezitul bebeului dar eu sunt de parere sa-l lasati sa doarma .Nu inteleg la ce ajuta trezitul, logic nu inteleg...Daca are icter e obosit, daca ficatul e solicitat e bine sa manince mai putin...eu zic ca e o reactie fireasca a organismului somnul.Dar ma rog eu nu sunt medic, si nici nu m-am confruntat cu problema asta , asa ca vorbesc si eu asa.
Va pup si revin ca vad ca s-a trezit iar.Poate nu face ca ieri si azi ca ma apuca alea-alea

Simona,mamica de Teo (14 ani) siVlad Alexandru (2 luni)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

dragele mele, astazi am fost la dr iosup si o sa avem un
BAIETEL

Totul este in regula, organele de dimensiuni si aspect normal, placenta de gradul 1/2 si IR stanga marit. Bebe are 6.5 cm si este mai mare cu 2 zile.

va pup si va doresc numai bine tuturor.

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Acelasi mesaj am primit si eu de la Kitzy, alte noutati de la dilatatia de 2 nu mai am.
zapacita-s! Pui (sau Puiutzi, fie) de randunici vroiam sa zic si eu, am scris Mamici din neatentie/obisnuinta. Sigur! Daca mai exista propuneri, sunt pe receptie.
Mihatp, ti-au raspuns fetele.
Olgutza, maine se trece pe sub masa si nu te duce fara molifta...Mare e puterea Domnului, nu iti rade de astea. O data in plus m-am convins azi-noapte cand Iulia nu a putut fi linistita dupa 2 ore de urlat non-stop decat cu apa sfintita (a adormit INSTANTANEU)
Simo, vb cu doctorul, trebuie vazute bubitele.
Butucico, citesc si poezioara dar o tzara mai tarziu ca-s cam innebunita. Mai am un pic de lucru pt serviciu, injur de azi dimineata, ca persoana careia trebuie sa-i predau ce am facut vrea AZI ca vrea sa fie ea linistita de Pasti, desi audit-ul nici nu se stie exact cand va fi...Iar eu am un copil de hranit, schimbat, aerisit, etc, un randunoi racit cobza, zacand pe canapea in sufragerie, un MUNTE de rufe de calcat, oua de rosit, etc, etc...PLUS dispecerat. Asa ca am o dispozitie usor criminala acum

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ma Ioana, nu te speria si tu asa. Eu am auzit la m,ai multe mamici (chiar de pe aici, pe DC) ca au evitat sa faca masaj in timpul alaptarii, cel putin in primele luni. Poti crea un subiect sa intrebi, asa afli de la sursa. Eu am precizat ca e din auzite, nu te mai speria si tu asa .

Simo, oare am voie sa spal azi? Sau o las pe maine (desi nu am timp)?? Sambata sper sa nu pot spala (sa fiu in maternitate, nascuta deja!). Multumesc.

Nicoleta 40+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
http://community.webshots.com/user/nicoletaliche78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Maryb, traiasca putza!!! Sa fie sanatos si stralucitor! Si sa dea gata fetele!
Mimonix, tind sa cred ca ai dreptate cu somnul...

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Scuzele mele,randunici,ca nu am mai putut intra pe for..ma chinui de ieri sa va scriu ceva,dar motzaita mea nu ma lasa..viata greutza,deh..colici in continuare,plansete..etc.Dar ne facem noi mari!
Multumiri de la randunoiul George pt Naty,Adriuta,Olgutza,tuchita,mimonix,Giani,Clau,Cuscra (Multi Ani speciali si Cuscrului),Ioana,Ariel,Luny,Dana
Urez si eu cu intarziere numai de bine celor sarbatoriti ieri..
Gata fetelor,multzam de sugestii,gudinde,Olgutza,Gianisi restul.M-am decis cu privire la carut,dupa indelungi cautari.Asadar,Naty,alegerea a fost:BREVI GRILLO rosu.Sper sa fie super alegerea..tot fct de greutate am ales,sa nu ma rupa..il astept azi prin curier.
Naty,la buburuza s-a scumpit cu 2 mil,asta dupa ce comandasem si era inca la oferta.Primesc telefon apoi cum ca s-a scumpit intre timp la 620lei.Am gasit in alta parte cu 480.
Of,Valentina,si voi aveti probleme cu ochisorul?Ce nasol e..la fel se manifesta si la noi..Voi numai kanamicina dati si acum?Ce sa mai facem oare??
Am vazut bebita grasuna de Criss..
FELICITARI NICOL!BINE AI VENIT BB ANTONIA MULT ASTEPTATA!!

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.08)
Pozici
"Domnul ne-a ajutat!!Multumim,Doamne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Naty, trec si zilele astea agitate. Va fi bine! Imprumuta-mi si mie drujba, am de hacuit un col incapatanat!!!!!

Nicoleta 40+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
http://community.webshots.com/user/nicoletaliche78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Fetelor,cum reusiti voi sa masati bebeii dupa baie,ca a mea urla ca din dura de sarpe cand e scoasa de la baita si nu e chip sa se linisteasca nci macar cu suzi,pana nu e pusa la papat..e un chin imbracatul dupa baie,nu mai zic de bibileli..
bubu ..ce nastere,..
Ariel,sanatate multa,ofof..
Of,Zoze,multa sanatate!Dea Domnul sa scapi cat mai repede de toate problemele..
Clau,parerea mea de mamica incepatoare e ca daca Rebe sta cuminte dupa ce mananca si la cantar e in grafic,totul e bine.Asta o fi stilul e de mancat.
La mine dilema e alta:tot timpul,sunt in situatia de a ma lupta cu ea sa-i scot tzatzi din gura.O las cam 20 min la fiecare san si ea tot da semne ca ar mai vrea sa stea.Cand o ridic pe umar,imi trage pupaturi pe gat,plangand dupa tzatzi.si eu inca nu am cantarit-o.Abia dupa Paste mergem la control.Dar nu cred ca ar putea manca mai mult de 20 min de la un san.Am stat si m-am gandit care o fi semnificatia si sunt inca in dilema.Daca nu i-ar ajunge laptele,nu cred ca ar adormi la un moment dat si s-ar cuminti cam 3 ore.Nu??Ce parere aveti?Tind sa cred ca ar vrea sa flencane intr0una doar.Si eu nu-mi pot da seama inca atunci cand mananca sau flencane,ca are un stil ciudat si agresiv de flencanit.Iar la suzi ar flencani ore in sir..ieri a flencanit cuminte mai mult de o ora,ca ma capiase fiindca nu mai adormea.Iar cand flencane treb sa stau langa ea fiindca scapa suzi si urla....
Mary,si pe noi ne-a capiat sughitul!Cand sper si eu ca a adormit extrovertita si am scapat,hop sughitul care o trezeste si o face sa si regurgiteze...ofof..Merge de regula cu 2 pic de zeama lamaie.
Bine ai venit bb Medeea!Felicitari mamicii!

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.08)
Pozici
"Domnul ne-a ajutat!!Multumim,Doamne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ia uitati aici:

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des.

Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)

poze

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput