Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Laura D il alaptez exclusiv fara nici o completare desi d-na doctor tot ma sfatuieste sa ii dau mar razalit. ce ma streseaza.oare zice pt ca il vede asa micutz?Am incercat de cateva ori sa ii dau dupa masa completare cu lapte de al meu dar nu am reusit niciodata, nu vrea.Si eu nush ce sa fac cu atata lapte cat am in congelator, e plin ochi.

Laura I, multumim pt listutza, dar dupa cum zici sunt generalitati., eu mananc smantana, fructe, rosii, castraveti , ciocolata, cateodata beau si suc acidulat, v-am mai spus ca nu i-au facut nici un rau bb-lui. Totul e sa mananci in cantitati moderate si sa le incerci, cate un pic la inceput si apoi daca vezi ca nu-l afecteaza pe bebe, maresti la o portie intreaga.
Vigantol, nu mi-a spus ca nu am voie sa ii dau in ziua vaccinului. eu i-am dat.Dar de ce nu se da, nu ti-a spus? Eu is de aia care asteapta si explicatii degeaba mi se spune nu fa aia sau fa aia ca daca nu mi se explica de ce, degeaba.

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008
http://good-times.webshots.com/photo/2963327300102497651RbRMwq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

LauraD inseamna ca nu mai trebuie sa mergi la sala cu asa copil energic Eu inca o alaptez pe Thea si cand imi vede sanul face niste oooochi si se chinuioe sa ajunga la el cu gurita si sa-l traga cu manutele, mi-e draga de mor! Iar io, mama denaturata, o las sa se chinuie un pic pana-l prinde, ca prea e scumpa

Partea a 2-a a listutei
FARMACIA CASEI:
Dupa iesirea din maternitate, maimcia trebuie sa aiba in acsa urmatoarele:
- termometru - se termometrizeaza zilnic copilul, urmarind orice variatie de temperatura
- termometru de camera - temp camerei 20-21, la baie 24-25 (la mine e cam nasol ca am mereu 23 de grade in camera)
- Vigantol (picaturi D2)se incepe din a 14-1 zi cate 2 picaturi/zi
- comprese sterile sau fasa- pt toaleta ochilor, a fetzei, organelor genitale; se pot face tamponase pt curatat nasul
- ser fiziologic - pt dezobstructie nazala. Se mai foloseste si laptele matern care se picura in nas, se lasa sa se moaie secretiile apoi se curata cu tampon sau betisor. Laptele matern se mai poate pune in ochi pt toaleta si apoi se sterge cu compresa sterila.
- betisoare sterile- pt toaleta nasului si a urechilor
- supozitoare cu paracetamol- se folosesc pt febra, cand trece cu 1 grad peste temperatura normala a copilului
!La copilul peste 3 luni, daca are si diaree, nu se folosesc supozitoare, ci solutie de paracetamol (nurofen, panadol) sau picaturi de algocalmin deca temperatura este >39.
- supozitoare cu glicerina - in caz de constipatie
- solutie otica- pt otita, dureri otice- picaturi in ureche dupa ce sticluta se incalzeste in prealabil (cine nu are prealabil poate folosi o oala)
- glicerina boraxata- pt ciuperca linguala
- alcool iodat sau betadina pt piodermita
- alcool sanitar- pt toaleta cordonului ombilical
- ulei fiert si racit - pt masajul corporal
- sab-simpex- sirop pt colici
- amidon alimentar- se pun 2 linguri in apa de la baie (am folosit si noi cand avea eruptia de dermatita atopica).

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni

Mergi la inceput

Mi-a placut faza cu prealabilu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

docdecap!am hotarat ca de azi inainte te vei numi docdesuflet! pentru ca mi-ai facut o bucurie cum putina lume stie sa-mi faca!

am sa pup plamitele lui serban de la distanta- clar pictor il face mama, si-am sa admir rujul de pe buzele perfecte ale lui mama si-am sa continui sa lacrimez- nu stiu de ce ca nu mi-a intrat nimic in ochi, si sa-ti spun... MULTUMESC din suflet!!!

GUGUsHtiuc! LA MULTI ANI! impliniti si fericiti alaturi de toti cei care isi tunt dragi!

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Buna,fetele!
Ce ma bucur sa va regasesc,chiar azi,cand puiul meu implineste 3 lunite!"La multi ani" si pt.Mariuca,Beatrice si Rares,sa ne traiasca toti puisorii si sa ne bucuram de ei!
Noi am cam tras chiulul la scris,dar din motive de sanatate,am fost in deplasare,la mama,pt.ca nu ma tin deloc picioarele,sunt ametita rau,in fiecare zi ma simt rau,o fi de la alaptat si nesomn,nu stiu...
Am fost azi la medic,puiul meu e bine,dar nu foarte gras.Am luat astfel,in cele 3 luni:650-900-600 gr si 3,5-4,5-3 cm,astfel ca avem 3 luni,5,800 kg si 63cm.Doctorul m-a certat ca am lasat-o mai moale cu formula.Ma cam ingrijoreaza fontanela,care mai are putin si se inchide,desi nu prea stiu cat e de rau!
Ma pun pe citit din urma,sper ca sunteti toate bine.
Va pup

Carmilia si Alex,puiul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aweya spune:

Buna mamici zuzici. Vrem sa le spunem La multi ani clopoteilor ce se sarbatoresc astazi!

Nicole-mamica si Mihai Alexandru (26.01.2008)

www.flickr.com/photos/25114008@N06/" target="_blank">poze Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Am citit pe diagonala si pe sarite si in fuga...asa ca nu mai stiu ce poze am vazut si ce comantarii vroiam sa fac...

Din ciclu 'mame atotstiutoare' ii musai sa va povestesc si eu niste ineptii spuse de o mamica,nasa lui Iris,mai exact.Deci...ultima faza a fost acu 2 saptamani;eram la ea in vizita si s-a trezit sa ma-ntrebe daca sa-i curete la fata un marutz,sa-i dea o feliutza sa pape..i-am tras o privire..dupa care i-am explicat ca tocmai a mancat acasa un gratarel si nu cred ca mai poate si marutz...Oricum asta-i frustrata rau de tot;ea si-a intarcat baiatul la o saptamana,ca cina nu mai avea lapte si acu o roade ca eu o alaptez pe Iris si tot timpul imi zice sa-i dau lapte praf,sa nu-i mai dau san ca-i fac colici si de fiecare data cand ma suna sau ne intalnim asta-i prima intrebare "ii mai dai tzatza?"...cred ca am ajuns sa-mi alaptez copilu numa ca sa-i fac ei in ciuda..(glumeam).Cand era fata de-o luna mi-a zis ca noaptea cand se trezeste sa pape sa nu-i mai dau lapte,sa-i dau ceai sau sa-i pun suzeta in gura ca nu se poate asa,sa se scoale noaptea..ca tre sa-i fac un program la care i-am zis ca daca la fata ii e foame nu pot sa-i clatesc stomacu cu ceai.Off...si mai sunt multe...da le-m uitat..

Acu sa va zic si de socru-meu,ca-i mai amuzant.Pe el nu ma supar ca-i in varsta si o cam luat-o pe paduri..Dansu a zis ca de-aia face fata colici ca ii dau sa manance culcata(as fi pus-o la masa cu noi,ce-i drept,da nu mai avea loc si ea mititica);in alta zi noi eram in casa la socri si el vine de-afara de la 2-3 grade si ia fata in brate;binenteles ca ea era mult mai calda la fata..in concluzie copilul meu avea febra...na!;si cand am pus-o jos pe pat ,a inceput sa scanceasca si repede socru-meo"vai,ai grija ca s-o inecat!"
Cam atat cu bunicu nostru..deh...om batran..

Stati...mi-am amintit faza care pe mine m-a dat pe spate.Tot desteapta de nasha...i-am zis ca mi-a venit ciclu si ea a sarit ca arsa :"gata,gata,sa nu-i mai dai san,ca nu ti bun laptele,ca-i amar" auzi la ea...femeie FRUSTRATA.
Ca daca nu era ea sa-mi bage in cap ca fii-mea nu se satura cu laptele meu,n-ajungeam noi la formula asa repede,da noroc cu voi ca m-ati 'luminat' si-am reusit sa-mi salvez lapticu. pt toate fetele...ce m-as face fara voi?....

POZE IRIS
POZE BOTEZ
GARDEROBA MEA
Iulia siIRIS MARIA (19.12.2007)
Mamele scriu in inima copiilor ceea ce vantul aspru al vietii nu va reusi niciodata sa stearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

quote:
Originally posted by Laura Ioana

Iata prima parte a listei de la dr fetitei mele:

GENERALITATI CARE TREBUIE RETINUTE DE MAMA:
- intre mese nu se da ceai la copilul mic (doar 5-10 ml ceai de colici)
- bananele nu se introduce in alimentatie pana la 8-9 luni
- mierea de albine nu se da pana la 1 an
- laptele de vaca nu se introduce in alimentatie copilului decat dupa 1 an, dar se poate folosi la prepararea branzei calcice
Lunar se vine la cabinet in jurul datei de nastere pentru a fi cantarit.
Examenele de bilant (cantarit si masurat) se fac la 1 luna, 2, 4, 6, 9 luni, 1 an, 1,2 ani, 1,6 ani.
Vaccinarea curenta este obligatory si se face la: 2 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni, 1 an, 1,2 ani; 2,6 ani.
In preziua vaccinarii se urmareste febra si starea de sanatate a copilului. In ziua vaccinarii copilul trebuie sa fie sanatos, se alimenteaza inainte de a veni la vaccin, nu i se administreaza Vigantol si Fe Hausman in ziua respectiva.

Pentru diminuarea colicilor mamica ce alapteaza va evita din alimentatie: varza, fasolea, mazarea, rosii, castraveti cruzi, muraturi, smantana, frisca, ciocolata, afumaturi, condimente, cafea, usturoi, ceapa cruda, bauturi acidulate; in general fructe si alimente care produc balonari.

Sarcina 2007
Atat sunt de mare
Am 2 luni

mie nu mi-a spus nimeni ca nu trebuie dat vigantol in ziua vaccinului. ce se poate intampla? are legatura cu efectul vaccinului?

Irina de Matei

POZE NOI
1001 MODURI DE A DORMI
FILMULETE
DRAGOSTEA MEA
BOTEZ
CUM CRESTE BEBE
ALBUM ZUZE
INTALNIRE ZUZE

Mergi la inceput

ce figura esti Iulia cum povestesti tu! asa bine am ras

las-o tu pe frustrata de femeie fa tu cum stii mai bine si dai laptic bubulinei ca e aur curat cum zice cineva pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ramona drept sa zic nu am intrebat-o, ca de fiecare data cand merg la ea sunt panicata de una, alta; dar imi notez si o intreb cand ma vad data viitoare cu ea!
Iulia, pai cum de ai pus-o ca nasa lui Iris? Ce idee tampita, auzi sa-i dea mar acu’! Si mai zici ca si ea are copil, oare asa l-a crescut?
Carmilia pai bebe e f bine ca greutate, de ce sa-i bagi mai multa formula? Ce doctori! Si a mea avea la 3 luni 5,9 kg (dupa cantarul dr) si 5,77 kg (dupa cantarul meu). In prima luna dr fetei mi-a spus sa-i dau formula dupa fiecare masa, ptc nu lua in greutate. La o luna cand a vazut ca a luat bine mi-a spus sa-i reduc formula, apoi sa i-o scot de tot. Acum ii mai dau seara un bibe sau , cand sunt plecata, ii mai da mama soacra un bibe.

Sarcina 2007
Atat sunt de mare
Am 2 luni

Mergi la inceput