Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (30)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
laura_dimitris spune:
Helloooo!!!
LA MULTI ANI TUTUROR DINTRE VOI SAU DIN FAMILIILE VOASTRE CE POARTA NUME DE GHEORGHE SAU DERIVATE !!!!!!
LA MULTI ANI SANATOSI CLOPOTEILOR: MARIUCA, RARES, BENJI,ALEXANDRU, BEATRICE, IOAN !!!!!
Fetelor, mi-este asa de sooomn....
Am dormit asta noapte... dar cred ca vremea de afara este de vina!
Am dat o tura de cora pentru cumparaturi si o raita prin piata pentru verdeturi ;
imi iau cafea aici sa ma apuc sa citesc si eu din urma ca ati avut spor nu gluma de aseara incoace....
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/2288699992/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonab/ramonab.jpg)
ramonab spune:
Mai fetelor copilul meu doarme de nu-l pot opri.Ieri a dormit saracu de ma plictiseam deja prin casa nu mai aveam stare.Si inainte dormea dar asa cate o ora o ora jumate max dupa fiecare masa. Da ieri a dormit tot timpul numai cat a mancat si poc inapoi. A dormit asa: de la 7 la 11.30, de la 12 la 15, de la 15.30 la 18(afara la plimbare), apoi zic hai sa nu-l mai pun la somn sa ma joc un pic cu el. Cam o ora a rezistat si a adormit in scaunul de masina in timp ce se juca cu jucariile agatate de el, pe cand m-am intors de la calc, el dormea. L-am trezit pe la 21 i-am facut baie, papa si iara somn pana azi dim la 6 jumate.
Azi vad ca aceeasi poveste.
Iulia 82, La multi ani pt aniversarea voastra.La multi ani si pt frumusica Iris pt prima onomastica, la cat mai multe.
Mami de Razvan-Matei,09.01.2008
http://good-times.webshots.com/photo/2963327300102497651RbRMwq
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mitsu-bishu/Mitsu-bishu.jpg)
Mitsu-bishu spune:
Asaaaa... Spuneam aseara adica azi-noapte ca ieri am avut o zi de rahat... Am ajuns la dermato din cauza unei foliculite post-epilatorii pe brate... Si mi-a dat o mixtura pe baza de hidrocortizon si Zineryt... El cica la concentratia asta nu ajunge in lapte, asa si-au dat cu parerea si vreo 2 farmaciste care au preparat mixtura... Dar eu tot am inima cat un purice... In fine, parca nu era destul ca am fost "demolata" de vestea asta, cand ma intorc il iau pe bb de la Armata Poporului (am venit cu metroiu' si acolo mi l-a adus tanti aia) si ploua, dar putin. Zic hai sa ma shoppingaresc nitzel prin Cora, poate sta de tot ploaia... Numai bine ca a devenit potop intre timp... Eu umbrela nema.. Da' ies ca viteaza prin ploaie, o iau prin Plaza si in loc sa ma indrept spre intersectia cu Brasov, ma duc pe Timisoara inspre Lukoil dar.. Constientizez ca nu se poate traversa, "raul" avea undeva peste 15 cm... Adica toata strada era inundata de la Sergent Moise pana la intersesctia cu tram. 41... Ma chinui sa ma intorc (pe partea aia de strada locurile "speciale" de coborat carutul sunt, intr-adevar, speciale...) Ajung intr-un final la o trecere decenta de pietoni si traversez... Cam tarziu, though... Eram patrunsa de ploaie pana la piele si imi curgea apa siroaie din par... Bebe urla ca din gura de sarpe de foame.. Uf, am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de degetul mic de la picior cand am ajuns in casa...
Voiam sa va povestesc ca acum 3 zile am fost pe acasa la CameliaH, i-am vazut minunile de fetite, una mai frumoasa ca alta... Sunt sclipitoare... Ca doua floricele... M-au invitat la ele in camera si mi-au aratat jucariile si jucarelele lor... Au atata energie, trageau de mine, cand una, cand cealalta hihihi, Ioana e foarte lipicioasa, mereu cand voia sa imi arate ceva zicea "Inchide ochii!", foarte dulce, asa-i? Iar Maria mi se pare mai infipta, ea "conducea" intr-un fel... Foarte tare m-au impresionat fetitele... Abia astept sa se faca bebe mare... Of! Aaaa, sa nu va mai spun de bb Matei, un cuminte si jumatate! Se uita la TV ca un om mare, din fotoliul lui
si are niste ochi superbi! Sunt un gri-violet, ceva foarte bizar inconjurati de gene multe, dese, negre si intoarse... O splendoare! Hai ca inchei ca ii deochi! A, mai voiam sa zic de Camelia, care e o mamica tare faina si relaxata! Am ramas cu un gust foarte placut...
Irinouka, nu mai strica orzul pe gaste...
Am mai spus fiecareia cate ceva... Da' nu mai stiu... Si nu ma mai intorc acum... O sa scriu ce imi amintesc, sper sa nu se supere careva...
Shose, laura_dimitris, da' v-arunc si cate-un shlap micut dupa voi, ce'steti asa zgarcite cu pozele?!?
Ellenuta, am vazut gogoshica mica si pufoasa cum tine lingurita si cu ochelarii... Beleaua mica! Am ras de nu am mai putut!
Ceska, am vazut pozele cu voi si ciresii ... De fapt, pe toata din albumul ala cu poze din natura, foarte faine chestii imortalizezi... Si nu te mai lega de Benji, mie imi place asa cu fatzuca lui carna si serioasa, hihihi! Cat despre sotz... Nu un shlap, ci ii trimit de aici un linguroi mare intre ochi! Sper sa nu te superi pe mine si sa ai grija de el daca il nimeresc prea tare!
Of, mai voiam sa scriu cateva cuvinte lui jelimoni si lui alina023 si lui Honey am vazut poze/filmulete... Superbe... Da' tre' sa ies ca plange han-tatar! Va pup si revin deseara! O sa va spun mai pe larg impresiile mele! Byyeeeee
Filmuletse cu iubirea lui mami
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
roli25 spune:
Ellenuta deja la varsta asta ei nu prea mai stau inveliti. Este momentul sa ii punem noaptea in saci de dormit.
Danonique poti incerca sa mananci fructe. Daca ti-e teama de colici, mananca pe rand, ca sa vezi ce ii face rau. Dar eu zic ca la 4 luni nu ar mai trebui sa faca colici.
Mi-am adus aminte de 2 strategii de care uitasem complet:
1. pentru fetele care au probleme cu productia de lapte: BERE fetelor! Mi-am adus aminte ca de 2 seri mi-a fost pofta si am baut bere si m-am trezit cu sanii beton.
2. pentru adormit/linistit bebeii in timpul zilei, muzica clasica. Tot timpul ii pun lui Andrei, mai ales daca e putin agitat se linisteste imediat, mai ales Mozart. De altfel am si citit ca muzica lui Mozart ii linisteste.
Azi fac bagaje si maine dimineata cu catel si purcel (a se citi cu Andrei si Marc) plecam la munte la nasi, la curte si aer curat. . Au si ei 3 copii, o sa fie balamuc, dar frumos. Sper ca Marc sa se sature de joaca si Andrei de dormit in curte la aer.
Va dorim sa aveti Sarbatori pascale fericite, frumoase si linistite langa bebelusii iubiti si familie.
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
laura_dimitris spune:
Alinuta, ce bine ca ti-ai terminat curatenia !!! Si mie imi place la nebunie atmosfera de afara de dupa ploaie... Ieri chiar am mers un picutz prin ploaie cu dimitris pentru ca am fost cu el la unirii sa-mi iau invitatiile de botez. I-a placut la nebunie cu metroul pentru ca am lasat masina la gorjului si am mers cu metroul. Este nebunie si un adevarat act de curaj sa mai mergi cu masina prin bucuresti....
Sunt SUBERBE fotografiile facute de dani. Laura pe anita cea frumoasa si pe luca strengarul!
Si eu sunt de parere ca nu poti congela salatele....
Honey, n-am apucat ieri dar... mai bine mai tarziu decat nicodata! : La multi, multi ani fericiti si cu impliniri pentru sarbatorirea celor 3 ani de casnicie!!! Aveti cu ce va lauda : andrew este un copil perfect! In ceea ce priveste legea aceea... nu am avut timp sa merg la serviciu cu toate cele cate sunt de facut inainte de paste... iti promit ca ma interesez dar nu pot acum !
Mitsule, m-ai facut sa rad cu mesajul tau Iti inteleg furia ca si eu am patit-o de cateva ori....Bine ca "ai bagat capul" putin pe aici si ne-ai dat si vesti ca simonica este bine cu saratelul ei!
Dana, ce rau imi pare ca te-ai imbolnavit... Baga ceaiuri cu lamaie la greu si ia si paracetamol. Mie mi-a facut foarte bine si osciloccocinum. Eu niciodata nu am reusit sa stau cu masca d'aia chirurgicala pe fata...
Ti-am admirat si pozele... ai niste copii foarte frumoasi iar tu... esti sigura ca ai nascut de curand??? Lasa incolo kilogramele care spui ca le mai ai de dat jos! Arati perfect asa!!!!
Miki, eu aveam probleme cu coloana chiar inainte de prima sarcina.... Acum, ma doare foarte tare si nu numai cand o tin pe eleni in brate.... In fiecarea seara, la baita injur de mama focului ca nu mi-am luat masa de infasat...
Dar, dimineata imi revin cand ma gandesc ce spatiu putin mi-ar mai ramane in dormitorul in care stau daca as avea si masa...
Nici in grecia nu se pun cercelusi la fetite pana cand nu sunt mari, de mers la scoala...
Cred ca o sa fiu eu prevazatoare... sa nu patesc precum mistu... si voi trimite mesajul acesta desi nu am terminat de citit restantele...
si Eleni - 05.02.2008
Shose spune:
LauriciI chiar m'ai pus pe ganduri. Zici sa nu mai aman mult? frumoasele mele
Mishule punem, punem. Tre' sa ne mobilizam sa incepem sedintza foto. Apoi nu ne mai opreste nimeni.
Iulia82 la multi ani pt floricica Iris. La cat mai multe onomastici. Bine ca ati scapat si de vaccin. Hai cu recuperatul capitolelor....si cu postatul cat mai rpd.
Shose si Pipetzica
www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Sunt mare
Povestea Nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura_sp_Ioana/Laura_sp_Ioana.jpg)
Laura Ioana spune:
Iata prima parte a listei de la dr fetitei mele:
GENERALITATI CARE TREBUIE RETINUTE DE MAMA:
- intre mese nu se da ceai la copilul mic (doar 5-10 ml ceai de colici)
- bananele nu se introduce in alimentatie pana la 8-9 luni
- mierea de albine nu se da pana la 1 an
- laptele de vaca nu se introduce in alimentatie copilului decat dupa 1 an, dar se poate folosi la prepararea branzei calcice
Lunar se vine la cabinet in jurul datei de nastere pentru a fi cantarit.
Examenele de bilant (cantarit si masurat) se fac la 1 luna, 2, 4, 6, 9 luni, 1 an, 1,2 ani, 1,6 ani.
Vaccinarea curenta este obligatory si se face la: 2 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni, 1 an, 1,2 ani; 2,6 ani.
In preziua vaccinarii se urmareste febra si starea de sanatate a copilului. In ziua vaccinarii copilul trebuie sa fie sanatos, se alimenteaza inainte de a veni la vaccin, nu i se administreaza Vigantol si Fe Hausman in ziua respectiva.
Pentru diminuarea colicilor mamica ce alapteaza va evita din alimentatie: varza, fasolea, mazarea, rosii, castraveti cruzi, muraturi, smantana, frisca, ciocolata, afumaturi, condimente, cafea, usturoi, ceapa cruda, bauturi acidulate; in general fructe si alimente care produc balonari.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni
laura_dimitris spune:
Ginette, ma bucur mult ca te-ai linistit si ai aflat ca buburuza este ok la picioruse!!!! Parerea mea este ca nu ai de ce sa te ingrijorezi de greutatea ei! Si, mai ales, nu cumva sa-i reduci din portia de lapte.... Cred ca buburuza este mai mare decat eleni... 120 de ml. de lapte sunt foarte buni! Eleni mananca 5 mese de 150 ml de lapte pe zi si are la 2 luni si 3 saptamani 5.500gr.
Ellenutule, deci a avut chef de joaca bitzi asta-noapte.... Pupa laura pe bitzi pentru ca imi pare ca - impreuna cu pipetzica lui shose - sunt surori cu eleni a mea....
Ca si la tine... sora-mea are o cumintenie de copil... eleni a mea... nici cand mananca nu sta linistita, da din maini, din picioare, intoarce capul in orice directie de ma plimb cu biberonul dupa sursa zgomotelor ce-i trezesc ei curiozitatea...
Plus plansul de frichineala sau de colici ( habar n-am de fapt ce are...
\) de dupa amiaza!
Lasa, ca implinesc ele 4 luni si se transforma in monunmete de cumintenie!!!
Si tu dana.... lasa-ne sa speram ca asa va fi!!!
Dana, nu stiu de doniro dar ginette ii da buburuzei laptic praf... De aceea are program de masa. Si eleni a mea la fel. Este usor sa le faci un program cand mananca formula pentru ca trebuie, oricum, sa nu le dai mai devreme de 3 ore pentru ca le doare burtica daca se amesteca laptele semidigerat cu lapte proaspat in burtica... Eu tare ce m-am chinuit cu eleni dupa ce am trecut exclusiv pe formula sa o tin nemancata cate 3 ore ca si ea papa inainte din ora in ora aproape ... dar papa san ceea ce este altceva.
Ereena, vizionat fotografiile! pentru mateiasul frumos!
si eleni a mea doarme ziua cate 30 de minute (uneori chiar mai putin...)si se trezeste pangand.... nabar n-am de ce! Dar, am observat ca daca sunt langa ea in momentul acela,ii bag suzeta in guritza si adoarme la loc... daca nu sunt... pana ajung la ea... ii dispare orice urma de somn...
Eu cred ca viseaza urat. Ma consolam cu ideea ca poate face asa ca este nebotezata dar,... mateiasul tau este botezat si tot face...
Cretulina, din nou: la multe luni si ani pentru mariuca nostra frumoasa!!!
Ti-am recitit chiar acum povestea nasterii...Tare ce am mai ras si prima data si acum imaginandu-mi-te...."patu' doooooi " Pune si tu, te rog, cand ai timp fotografiile facute de tine in parc. A, si nu mai stiu linkul acela facut de tine cu fotografii comune...
Il salvez de data aceasta! Promit!
multi mariucai si mamicii ei!!!!
Laurici, distractie placuta diseara !!!!
"Nu mai zic ca-mi “sulfa” tot ce-i in raza ei de actiune: servetele, pambers, bluzite" : mi-o si imagionez cu face draga de ea!!!
multi
Iulia 82 - Felicitari si la multi ani fericiti impreuna cu sotul tau si printesa voastra!!!
Ramona, eu zic sa fii fericita ca doarme asa de bine!!! Eu cunosc foarte bine cum este sa nu-ti doarma ziua si ...nu este prea usor . mananca, doarme bine - creste mare puiul mic!
chiar, il alaptezi, sau ii dai formula?
si Eleni - 05.02.2008
laura_dimitris spune:
Vroiam sa ma bag la un somnic ca tot vad ca nu sunteti pe aici desi afara sufla un vant....!! Dar, ca sa vad cum imi sta cu 1300 de mesaje... va povestesc de "oful" meu...
Mi-am schimbat broasca si clantele de la usa ce s-a blocat in seara aceea... Si, daca tot m-am pus pe astfel de "treburi" am spus sa iau si pentru usa de la bucatarie... problema este ca nu broasca este de vina la usa de la bucatarie ci faptul ca usa sta prea departe de tocul ei... Si uite asa am realizat ca-mi trebuie niste stinghii micute de lemn si apoi o rindea ca sa "repar" si usa aia...
Ca parca am telecomanda... de cate ori deschid o usa in restul apartamentului... se deschide automat si usa de la bucatarie din cauza curentului de aer ce se formeaza
Precizez ca este prima data cand ma bag la chestii d'astea de tamplarie.. si-s bucuroasa ca mi-au iesit !!!
Zilele trecute mi-am demontat si instalatia aia de plastic de sub chiuveta de la bucatarie ca mi-am dat sema ca este infundata...
Deci,... cine are nevoie de tamplar / instalator... ca ma ofer!
si Eleni - 05.02.2008
ceska777 spune:
Laura_dimitris,
deci de la 4 luni se cumintesc?????????? Inseamna ca noi am pasit in linie dreapta! Eu abia astept.... sa stea in fund, sa se suceasca de pe o parte pe alta, sa se taraie prin casa de-a busilea....azi noapte la 03:30 el asa batea din picioare ca mai sa isi puna paturica pe fata...tre sa trecem si noi la saci de dormit ....avem trei: unul prea mic, doi de 90cm, unul cald si unul de vara. Aia de 90 o sa ii fac reglabili cu nasturi imi e frica sa nu alunece in ei in somn. Eu am inclinat salteaua din cauza refluxului si Benji aluneca prin pat, mereu il gasesc de-a curmezisul!
Merg sa stau azi cat mai mult cu el! Va mai citesc maine dimineata.... sa aveti o zi faina.
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 4 LUNI (23.12.2007)
Filmulete!!!
http://www.youtube.com/watch?v=I9mc8EEY2yk
Poze NOI incepand de aici...
http://good-times.webshots.com/album/562979681SvBupY
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra