Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (30)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna dimineata!!!

Grati, saru' mana pentru cafeluta cu scortisoara! Taaaare buna si merge la fix pe vremea asta mohorata!

Madalina, multumesc pentru idee! Voi toca ingredientele si le tin la frigider, asa cum mi-ai spus. Oricum eu le pusesem de aseara la fiert. V-am zis ca am si un fix cu salata asta!

Honey, tu il imbraci pe bebe de acasa cu ce vrei tu. Nu trebuie sa fie ceva nou neaparat. Mergi tu cu el la biserica, sau tati, sau cine doriti voi. Acolo il vei tie tu la inceput in brate cat va citeste preotul ceva amandurora, la intrarea in biserica (in antreul acela...nu stiu cum se numeste in termeni bisericesti). Apoi il vei pune pe masa si incepe slujba. Preotul ii citeste si apoi va va pune sa il dezbracati. Ii face baita si cand il scoate il da nasei in brate. Il miruie si apoi il imbracati cu hainele ni aduse de nasa. Ii taie apoi si din perisor in semnul crucii. In tot timpul acesta nasul tine lumanarea aprinsa. Mergeti toti in jurul acelei mese si apoi se va termina slujba in scurt timp. Preotul il va duce pe bebe pe la icoane si apoi in Sfantul Altar (asta pentru ca e baietel, fetitele nu intra in Sfantul Altar). Il da iar nasei si va primi si Sfanta Impartasanie. Si gata! Este crestin!
Pe drumul de intoarcere il va tine nasica in brate iar acasa ti-l va da in pragul casei spunandu-ti: "Mi-ai dat un pagan, ti-am adus un crestin!" (Si acum imi dau lacrimile...si la Luca si la Ana am plans de emotii cand i-am primit in brate de la nasica lor... E foarte emotionant momentul). In timpul acesta nasul stinge lumanarea de pragul de sus al casei. Si apoi...petrecerea!!!
Sa va ajute Doamne Doamne sa fie bine, bebe cumintel si voi fericiti!

Eu am bagat inca o banana bread la copt. Pe cea de aseara sotul a devorat-o deja jumatate!! Trebuie sa le ascund si sa pun lacat, eventual...

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shose spune:

'Neatza!
Acum am venit de la spovedit si impartasit. Ma simt asa bine. Am luat si Pipetzica cu mine, dar ne fiind botezata nu am impartasit'o si pe ea. La anu'!
Alinusha ce tzi'e cu stomato' pt copii. Dupa ce ca si asa e traumatizant mai angajaza si acrituri.

Natalia sanatate la a mika.

Shose si Pipetzica

www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze

Sunt mare

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Alina, mersi de raspuns.
Totusi, am cateva nelamuriiri.
1.Noi nu avem nas, caci nasa... nu e maritata,iar iubitul ei n-a putut sa vina si el, caci lucreaza.Cine tine in cazul asta lumanarea?Eu?Sotul?

2.Cum adica pe drumul spre casa il tine nasa? Caci noi vom merge cu masina cam o ora ( Biserica e la 120km de noi) si nu e voie sa tii copilul in brate...ci trebuie obligatoriu in scaunul de masina.

3.Cum e cu stingerea lumanarii acasa.... dat fiind faptul ca venim de asa de departe si deci nu cu lumanarea aprinsa in masina.

4.De la Biserica vom merge direct la un restaurant romanesc din oras, pentru o masa ( noi, nasha, preotul cu preoteasa si inca doua persoane pe care le-a invitat preoteasa).

Un pic sunt trista, caci nu e Botez in Biserica adevarata.... Preotul si-a amenajat livingul... ca o mini-Biserica.
Era si posibilitatea sa inchiriem o sala mica la Biserica Episcopala, pentru 50$....dar preoteasa a tot insistat ca nu are sens pentru 5 persoane cate suntem sa inchiriem.

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

Apropo de "pareri". Ce'am ras de nasha Iuliei. Nebuna femeie...mai are si copil. Bleah

La mine e exact pe dos aproape. Mama si tot neamu'....o dau inainte cu alaptatul si la san. Si ma baga in toate depresiile cand vad ca nu mai e mare lucru. Am unle mese peste care as mai sari cu alaptatul....dar ma ia mama...parca o aud " Mamico, ce faci cu biberonu?? Tzatzi nu'mi dai inainte??? " Si atunci ma ia constintza si ma pun pe plans uneori. Scot tzatzii si ii dau desi dupa 10 minute la ambii sani trage de ei ca apucata si se pune pe plans. Atunci intra'n actiune bibe.
Iar replica a 2a de la mama e : "Ce faci mamico, tzii de tzatzii parca ar fi de aur?? Nu mi le dai??" Si iar ma ia constiintza.

Numa la discutziile despre diversificare avem probleme. S'a interesat mama la toti nenonatologii si pediatrii din spital. Daca a inceput asa dereme cu laptele praf completare, toti i'au bagat in cap sa incep la 3 luni, 3 luni jumate si cu 20, 30 ml de morcov sau mar. Ce sa fac? Sa o las dupa 4 luni, sau sa ma iau dupa ei?

Shose si Pipetzica

Sunt mare

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Buna dimineata!Eu imi beau cafeaua si incerc sa citesc ce ati scris aseara.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)
poze albert

Mergi la inceput

Avem si pozici noi incepand cu pagina 10.Enjoy, caci sunt funny !

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
My silly cats
Cum crestem

Vali

Mergi la inceput

Honey crestinare frumoasa lu' bb AJ. Sa va distrati frumos la party. Cat despre traditzii...tu esti de admirat ca ai ales sa'l faci pe bb crestin si faci efort pt asta. Asa ca pastrezi din traitzii si obiceiuri ce se poate...ce nu' DoamneDoamne intelege situatia. Cum sa tzii lumanarea aprinsa 120 km? Ca e imposibil cred.
fata descurcareatza.

Shose si Pipetzica

Sunt mare

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Am citit tot tot, dar nu am scris tuturor, caci pe seara Andrew a fost foarte marait,ba la un moment dat a inceput sa-mi tipe intr-un fel de m-a speriat. Plus, isi arunca capul dintr-o parte intr-alta... intr-un mod ciudat, ca si cand nu se putea controla.

Ma bag si eu la somn, caci e trecut de 1am.....dar maine promit ca scriu mai mult.

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
My silly cats
Cum crestem

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

'Neata, zuzici
Eu am impartasit fata de 3 ori pana acum si am de gand sa o duc macar la 2 saptamani. De obicei ii dau sa pape si apoi o duc, pe drum mai doarme si cica asa-i bine, dar duminica trecuta, de Florii, nu a vrut sa doarma si a impartasit-o asa. Dar depinde si de preoti. Eu am dus-o de fiecare data la alta biserica: la biserica de langa mine m-a certat ca de ce nu am venit cu ea la ora 8 Eu stiam ca are pretentia asta si fusesem acolo la 8, dar gaza dormea si am stat sa se trezeasca (adica pana la 10)...in fine, nu mai vreau sa o duc acolo.

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

quote:
Originally posted by honey79

Alina, mersi de raspuns.
Totusi, am cateva nelamuriiri.
1.Noi nu avem nas, caci nasa... nu e maritata,iar iubitul ei n-a putut sa vina si el, caci lucreaza.Cine tine in cazul asta lumanarea?Eu?Sotul?

NU stiu cum se procedeaza in cazul asta. Va va spune preotul; dar nu cred sa tii tu lumanarea..

2.Cum adica pe drumul spre casa il tine nasa? Caci noi vom merge cu masina cam o ora ( Biserica e la 120km de noi) si nu e voie sa tii copilul in brate...ci trebuie obligatoriu in scaunul de masina.

Astea sunt obiceiuri pe care nu ai cum sa le mai urmezi decat rareori. Sigur ca il pui pe bebe in scaunel la un drum asa de lung.

3.Cum e cu stingerea lumanarii acasa.... dat fiind faptul ca venim de asa de departe si deci nu cu lumanarea aprinsa in masina.

Se aprinde iar cand ajungeti.

4.De la Biserica vom merge direct la un restaurant romanesc din oras, pentru o masa ( noi, nasha, preotul cu preoteasa si inca doua persoane pe care le-a invitat preoteasa).

Nu trebuie neaparat sa faci ritualul cu stingerea lumanarii. Nici nu stiu daca in Maramu' este asa. Asta e un obicei care se respecta in Muntenia. Daca vrei neaparat sa spuna cuvintele acelea nasa, o poate face fara sa stinga lumanarea si ti-l da ea pe bebe in brate cand ajungeti la restaurant.

Un pic sunt trista, caci nu e Botez in Biserica adevarata.... Preotul si-a amenajat livingul... ca o mini-Biserica.
Era si posibilitatea sa inchiriem o sala mica la Biserica Episcopala, pentru 50$....dar preoteasa a tot insistat ca nu are sens pentru 5 persoane cate suntem sa inchiriem.

Iubita mea, cel mai important este ca bebe sa fie crestinat. Doamne Doamne ii trimite din acel moment ingerasul pazitor care ii va veghea drumul in viata pamanteana. Nu conteaza daca este crestinat intr-o catedrala uriasa, o bisericuta de tara, intr-o sufragerie amenajata de catre preot sau intr-o poienita din padure. Dumnezeu este oriunde, doar stii asta, nu?

Eu ti-am spus care a fost ritualul la Ana si la Luca. Ei au fost botezati in bisericuta din satul natal al mamei mele, satul vacantelor mele din copilarie.

Nu fii suparici pentru ca nu ai de ce! Sa aveti un botez frumos si sa fii linistita pentru baietelul tau! Asta este important pentru el. Mami sa fie linistita si impacata ca face ce e bine pentru el!

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
My silly cats
Cum crestem

Vali

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput