Fetele din Austria (23)
Raspunsuri - Pagina 18
Flaflo spune:
Buna fetele, am primit si eu informatii despre concertul Adrianei, le postez aici:
Benefizkonzert »für Laura«
Adriana Paler-Nicolescu (Klavier)
Donnerstag, 19. Juni 2008, 19.30 Uhr
Ehrbar-Saal
Mühlgasse 30, 1040 Wien
Programm: Mozart, Mussorsky und Ravel
Eintritt: EURO 12,- und eine Spende nach freiem Ermessen
Am mai primit o invitatie:
»Wasserweltfest«
Freitag, 20. Juni 2008, ab 12.00 Uhr
Meiselmarkt, 1150 Wien
Programm: muzica moderna si populara romaneasca, expozitie de sculptura, icoane si pictura de Ileana Hotopila, Emanuela Anghelina si Ioana Popa.
Participarea este gratuita, iar pe lânga programul artistic va veti putea bucura de nelipsitele ingrediente ale voii bune la români: mici, bere, muzica si dans!
Ma bucur ca ne vom intilni dumineca, eu vin singura, Liana pleaca in Italia ca altfel ar fi venit si ea.
Violeta, Bianca nu are inca bicicleta cu doua roti, are bicicleta aceea de echilibru fara pedale. Ea e foarte micuta, la 3 ani jumate are doar 92 cm, asa ca are probleme sa ajunga la pedale. Oricum dumineca au mers de la noi pina la ai mei, adica vreo 15 km, Flo pe bicicleta si Bia in remorca. M-as bucura sa poti veni, ar fi cam ultima iesire pentru un timp....
Babee, ce sti de Tyana? Zicea ca merge pentru o luna in Ro dar au trecut doua.... Pentu cite persoane ai rezervat?
Adriana, am vorbit cu Alinah, imi trimite lista pe mail si ti-o trimit mai departe sa o actualizezi/copletezi.
Dana, adevarat cu limba germana, e grea si urita, insa asta este, aici traim. In iarna, cind am fost la New York a fost o relaxare sa pot vorbi engleza, fantastic ce bine m-am descucat cu toate ca nu am mai vorbit de o vesnicie...
Gina, tu vi la intilnire?
Fetelor, dati-mi o idee ce sa-i iau lui Florin de ziua lui (25 iulie). Implineste 40 de ani si as vrea ceva special.... Insa parca sint incuiata, nu-mi vine nimic in minte!!!
danat spune:
Babee tu lucrezi deja???? Wow, tot respectul! Cum poti face fatza? Inteleg ca e mama ta si te ajuta cu copiii? Dar chiar si-asa...(sunt asa cumintei? )
Flavia imi pare rau ca nu te pot ajuta cu o idee mareata de cadou pt sotul tau, si eu sunt in pana cand vine vorba de asa ceva, sotul meu a schimbat si el prefixul anul trecut (e tot Leu ca si al tau, dar in august) si i-am cumparat un ceas. Inafara de portofele, parfumuri, ceasuri, sau ceva legat de hobby daca are, nu mai am idei. Sau, uite, acum mi-a venit in cap, daca iti este la indemana fa-i o surpriza ceva gen cina romantica, sau niste bilete la ceva special, sau un set de servicii gen masaj, sauna, bazin...nu stiu poate asa ceva.
Cat despre limba germana, nu pot sa spun ca imi displace, sincer, am invatat din clasa a 5-a germana, insa nefolosind-o am uitat mare parte. Eu doar mai glumesc, na, de ciuda ca (inca) nu o pot vorbi ca astia de pe strada Iar cu engleza...ehehe, aici mi se pare ca o stiu mult mai bine decat in Ro si imi vin cuvintele imediat in locul celor in germana, fir-ar sa fie!
Asta imi aminteste de o faza vazuta in Viena in primele zile dupa ce veniseram, acum o luna: la Stephansdom unde sunt turisti multi, erau doua cucoane romance, le-am auzit vorbind si la un moment dat una dintre ele vazand o austriaca mincand o inghetata intreaba: "De unde ati cumparat inghetata?" La care austriaca bineinteles ca ridica din umeri neintelegand nimic. Romanca putin nervoasa: "In-ghe-ta-ta!!!"
Violeta facem galerie daca e nevoie la usa maternitatii si tinem pumnii sa fie totul bine. Doamne Ajuta! Si poate, poate ne vedem duminica?
Noi suntem pt prima data singurei aici, sotul e plecat la Budapesta pt 3 zile si am o senzatie de usoara incertitudine...A mai fost plecat de multe ori cand locuiam in Bucuresti, dar aici e altceva
Va pup!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
adinag spune:
Hello, fetele!
Bine v-am gasit! Dar ati scris, nu gluma! Recunosc ca nu am reusit sa citesc chiar totul, insa vreau s-o felicit pe Gina, casa de piatra si multa sanatate si fericire micutului crestin! Am vazut poze foarte frumoase, e asa de scumpel micutul tau!!!
Gabi, dar unde sunt pozele voastr? Eu am cautat in urma, ca vorbeau fetele de ele, si nu am gasit nimic!
Violeta, lasa ca va fi bine chiar daca-i bbmare! Si la mine a fost mare, tot asa, se speria doctorul de fiecare data, a avut la nastere 4.170g dar a fost o nastere super rapida si usoara, as zice eu (bine,tot doare acolo ceva :-)))
A propos, mi-a povestit un prieten de nou nascutul fostului lui sef: 58cm si 5kg
Asta da bb cu greutate! Cum zicea si prietenul meu: maine ii pui o salopeta si-l trimiti la lucru!
Gabi, am descoperit acuma (ca am citit aici) ca m-ai sunat azi, am avut o seara tare aiurea, cu crize mari de personalitate ale Jasminei
In sfarsit, a trecut, dar a fost foarte extenuant (ca mai tot ultimul timp).
Am facut si noi botezul in Olanda, unde a fost fain, dar numai concediu nu a fost, ci o alergatura continua, am venitmult mai obositi inapoi decat plecaseram. Pentru Jasmina a fost fain, prima data cu avionul, am vizitat si un parc foarte fain de distractie si povesti, a fost mult in centrul atentiei si i s-a facut (prea) mult in voie.
Gabi, nu stiu cum reusiti voi sa mai aaveti si timp pentru voi! La noi nu functioneaza deloc, chiar devine foarte frustrant!
Eu nu il pot lasa cu nimeni pe Floris, in primul rand suge inca destul de mult, apoi nu se prinde nimeni. Iar noaptea nu doarme fara treziri, deci...
A propos, impotriva parerilor mele personale de a nu incepe divversificareainainte de 6 luni, am inceput la 5 luni jumate, pentru ca pur si simplu plangea dupa mancare si-mi smulgea mancarea din maini, se intindea dupa ea etc. M-am gandit ca incerc o data sa vedem cum face, si daca nu vrea si m-am inselat renunt cu placere. Dar de unde... bucuria lui, nu vroia sa se opreasca,a stiut imediat cum sa manance, astepta lingurita cu gurita cascata etc., deci toate semnele.
Mare adevar ca fiecare copil e altfel, si nu as fi crezut. Jasmina era atat de indragostita de san, nici nu o interesa altceva, el nu... :-(( Singurul lucru pozitiv e ca s-a micsorat inca mai are cantitatea de lapte praf pe care o capata cu inceputul diversificarii, pana acum ajungeam si la 240ml pe zi, acum e intre 60-140ml. E innebunit dupa legume, azi am incercat prima oara si fruct si nu a fost asa deincantat. Dar are timp, eu nu ma stresez :-))
Flaviaeu am aceeasi problema, al meu are ziua lu pe 29 iunie si sunt absolut in pana de idei, doar ca nu prea mai am timp!
Vad ca se pune de-o intalnire, daca inteleg bine dumineca asta? La mine dumineca-i mereu cam dificil,oricumas trebui sa-l iau pe Floris cu mine, insa dumineca e singura zi pe care o petrecem intr-adevar impreuna si de obicei mereu programata cu cate ceva (in ultimul timp din pacate cu nimic distractiv, ci mai mult cu chestii de rezolvat, curatenie, umblaturi etc.). Saptamana asta oricum e stresant, maine vin musafiri care sa vada meciul lanoi,joi e serbare la Jasmina la gradi,cu picknik, unde tot am de pregatit ceva de mancare... Si parca mai era ceva, dar creierul meu refuza sa-si aduca aminte :-))
Oricum, sunt gata de intalniri pe la Schoenrunn sau alte parcuri, dar dumineca nu reusesc (doar sa se intample o minune ceva). Greculmi-e cunoscut oricum, e ala de la statia Rochusgasse, nu? E bun, am locuit candva in apropiere...
Inchei acum, ca nicinu mai stiu cui vroiam sa raspund, dar am revenit oricum! :-))
silar spune:
Violeta Mihaita al meu a avut 4 kg la nastere, iti doresc nastere ushoara si multa sanatate.
Fetele eu iar am o intrebare - voi v-ati gasit ushor de lucru in Vienna?? Ca eu nu vreau sa stau acasa, am stat 4.6 ani si nu-mi mai trebe.
Va pup si sa mergeti la intalneala duminica.
La noi a venit taty si mergem cateva zile la munte cred.
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Gina, f. dragute pozele.
Adinag, asteptam poze din Olanda.
Bravo, ca Floris a acceptat asa bine diversificarea. N-am inteles insa, ii dai si san si lapte praf?
Apropo cadouri pt. soti, Dana a avut o gramada de idei -- si eu tot asa ma gandeam (o seara la ape termale, sau la restaurant, o sedinta de masaj...)
mere cineva vineri la 12 la Meiselmarkt?
Adriana
adinag spune:
Adriana, da, ii dau completare lapte praf, insa destul de putin. In rest, san cat cuprinde si mai nou diversific :-))
Insa vad ca nu-i prea plac fructele, nu face nimic... cum ziceam, am timp!
Revin ca-s in criza de timp...
Babee spune:
Flavia bine ca ai postat tu ca la mine plecase neuronul..si e bine de stiut si chestia de vineri-as da o fuga dupa ce iau trupa de la gradi.
Dana am inceput sa lucrez si sincera sa fiu e un timp doar pentru mine in care ma relaxez, vorbesc, uit de cotidianSi uneori merg zi de zi, dar maxim 4.5 ore si asta seara cand nu este incredibil de mult.Si sunt tare cuminti toti, am si noroc de asta.Oricum ii las acasa pe toti 3 si cu mama si cu Vio ca niciunul nu reuseste singur, doar eu
Adina bun revenit, te sun maine pana in pranz sper sa te prind putin libera.Sa ii fie de bine lui Floris si bravo tie ca mai ai laptic si lui ca papa inca.La mine s-a terminat de acum 2 saptamani si tare greu a fost-psihic.Mai am ceai de-ala daca e sa ti-l dau tie sau Ginei ca tare bun a fost.
Noi ne mai tinem unul de altul ca sincera sa fiu am si eu nevoie de Vio si cred ca si el de mine ca deh...Nu te ingrijora, e mai greut acum dar fiti puternici si va fi bine.
Flavia eu i-am luat in avans lui Vio un ceas -ca vroia altul.Dar trebuie sa coc ceva pentru aniversarea noastra.Poate vin ideile cumva...
Chiar toate avem soti Lei?
Violeta treci la apel ca sa stim cum iti e.
Flaflo spune:
Adina, bine ai revenit! Sigur a fost stresant insa acum aveti timp sa va revniti. Jasmina a reinceput gradinita? Crize de personalitate are si Bianca din cind in cind, dar sint faze, asa ca rabdare!
Eu am ramas fara numere de telefon, mi-am luat mobil nou si nu stiu cum dar toate au ramas in memoria celui vechi, nu pe cartela. Asa ca va rog sa-mi trimiteti inca odata numerele voastre.
Adriana, Dana, Gabi, cu cadoul e tare nasol.... Florin e amator de senzatii tari, anul trecut i-am facut cadou un zbor (ca si copilot) intr-un cessna si a fost super incintat. Si din palmaresul cadourilor: bungee jumping de pe Donauturm, rafting, kite surfing,...
Toata lumea imi sugereza ceasuri, dar i-am adus in iarna de la New York trei bucati.....
Silar, eu mi-am gasit intotdeauna usor, acum chiar nici nu am cautat, a fost o intimplare. Depinde ce vrei sa faci, depinde de cum vorbesti, ce calificare ai, si bineinteles depinde si de noroc! Distractie placuta la munte!
Violeta, cum esti?
danat spune:
Babee interesanta chestia cu sotii Lei. Colege de suferinta, da? Glumesc...sunt baieti buni, no comment. Cat despre servici, si eu mi-amintesc ca simteam la fel cand m-am intors din concediul de maternitate la servici, parca eram in vacanta la birou, chiar daca aveam treaba, simteam ca mai socializez, mai vad si altceva decat pampersi, supitza, papa de bebe, etc. E nevoie si de altceva in viata oricat de mama dedicata ai fi, trebuie sa iti oferi si tie niste momente ale tale, indiferent cum sunt ele, ca asta le face bine si celor dragi mai apoi.
Adina bine ai revenit si sa-i fie de bine micutului Floris! Felicitari ca il alaptezi inca la varsta lui. Eu nu am reusit decat 4 luni pe Raducu pt ca nu era asa bun laptele meu si-i dadeam praf completare, asa ca dumnealui l-a preferat incet incet pe cel praf si al meu s-a redus pina nu a mai fost deloc.
Acum, ditamai baiatul de 4 ani si 9 luni se alinta uneori cuibarindu-se la pieptul meu si-mi zice: Mami imi dai putin laptic sa mai fiu bebe?
Flavia ma lasi masca cu pasiunile sotului tau. mai rar asa ceva. Am sa iti dau nr de telef cand ne vedem Duminica.
Cat despre crizele de personalitate, hmmm, delicat subiect, si pe Radu il mai apuca uneori: azi de ex nu stiu ce i-o fi venit hodoronc tronc (poate a vazut pe cineva la gradinita) ca vrea guma de mestecat. Si ma cauta in geanta ca el vrea gumaaaa, si tipaaaa, si din ce nu ii dadeam, si ii explicam civilizat de ce nu ii dau, de-aia tipa mai tareee, de ziceai ca il tai. Si mi-e jena de vecini, nu stiu daca se aude, noi nu auzim nimic de la altii, o fi bine antifonat blocul, dar daca ma trezesc cu vreun politai la usa sa zica ca omor copilul? I-au trecut intr-un final crizele, ca a vazut ca nu ma indupleca nicicum, dar am facut greseala sa-i dau altceva dulce, ca sa ii distrag atentia de la tipetele alea. Are niste faze dintr-astea uneori, nu stiu de ce, i se pune pata pe ceva si nu cedeaza!!! Are o incapatinare...si pina la urma, din cauza conjuncturii, ca sa nu urle prea tare, sau din cauza ca suntem pe strada, trebuie sa cedez eu. Si el nu invata nimic din asta
Apropos, fetelor la ce ora ne intalnim la grec?
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
Violeta Nicolae spune:
Salutare fetele,
Eu sunt bine,dar m-am suparat ca ne-au batut olandezii !
Adina bine a-ti revenit acasa,ma bucur ca sunteti bine si sa va traiasca Floris!Cum zice Flavia,crizele pe care le are Jasmina sunt cat de cat normale,fetele mele au amandoua asemenea crize de personalitate,mai ales cand sunt rasfatate si in centrul atentiei!
Adina si Silar,prind mai mult curaj cand vad ca nu e asa o problema cu bb daca e mai mare!
Fetelor ce sa va spun de cadouri pt sotii vostri:
Flavia ceva curse de carting daca zici ca e amator de senzatii tari!
Adina,ce sa zic,nu-i trebuie si lui un leptop,ceva electronic eventual!Sau gaseste si tu pe cineva sa stea cu copii si sa petreceti si voi o seara doar voi doi!
Sotul meu m-a atentionat de mult timp si de multe ori sa nu-i cumpar nimic anul asta pt ca citez"cel mai frumos cadou il voi primi la sfarsitul lunii"!
Nu a vrut si i-am respectat dorinta,mai ales ca nici eu nu aveam idee ce sa-i mai fac cadou!
Gabriela,bine ca te mei recreezi si tu la munca si cu iesirile cu sotul,ca altfel e tare greu.Eu asa am o stare de parca astept trenul in gara si nu ma pot duce sa-mi iau nici un ziar ca de...poate vine!
Dana,nu-ti face griji ca esti singura,doar mai suntem si noi pe aici,daca ai nevoie de ceva,spune!Si plus de asta in Buc este mult mai periculos decat aici.Mai ai si un tanar langa tine care te va "apara" de primejdii!
Va las ca mi-e cam somn!
Va pup si noapte buna!
Violeta38,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!