Gravidute prin FIV (14)
Raspunsuri - Pagina 17
diana_d spune:
Bine v-am regasit burtici!
Sunteti tare dulci si dragute cele cu burtici mici ![]()
Carmen, ma bucur ca ai reusit totusi embrioreductia
si ai in burtic un bebic! Doamne Ajuta! O sa fie bine!!!
Am revenit de la spital, dupa ce mi s-au facut internare, analize,...
Aberant...
Dr. meu mi-ar fi facut cezariana maine,
insa profesorul - seful clinicii -
desi am indicatii clare pt cezariana (varsta, Fiv-uri...) + colul scurtat si permeabil
a refuzat sa-mi aprobe/semneze cezariana pe motiv ca inca n-am contractii pt nastere si cica sa mai astept...
pai cum iepurii sa fi avut dimineata contractii cand de 6 sapt
iau tratament intensiv cu Gynipral si No-Spa tocmai ca sa nu nasc prematur??
In plus, nu e indicat sa apara contractiile de nastere in cezariana
tocmai ca sa nu se angajeze capul bebelusului in oasele bazinului si apoi sa fie dificil de scos inapoi in uter..
Aberant.
anyway, cezariana ramane pe saptamana urmatoare intr-o seara cand dr. meu va fi de garda iar proful va lipsi din clinica.
Sau stopez inainte medicatia si atunci imi vor apare contractii la greu...
Si inca o chestie relativ aberanta:
taticii nu mai pot intra in spital sa-si vada bebelusii deloc!
(prin cele 2 intrari trece doar personalul medical pe baza de cartela/card). Cine lasa apartinatori in spital - e penalizat cu 10% din salar...
Asa ca mamele/lauzele obligatoriu 100% singure..., daca au nevoie de ceva - li se aduce de la poarta.
In spitalul in care pana nu demult era ca-n gara azi era cam pustiu.
Dar e si bine, scade riscul infectiilor.
Deci, va doresc mult succes si intelegere
din partea personalului medical!
Va pupup cu drag si numai bine,
Diana 37+
catalina2307 spune:
Diana draga....nu stiu ce sa spun.Sunt muta. Niste tampiti. La ce spital nasti?
Succes si sa fie totul asa cum iti doresti.
9+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
Mirela_1 spune:
Catalina, nu stiu daca am inteles bine, adica din saptamana 10 incepi sa reduci 2/zi si apoi in sapt 11 si 12 iei cate 1 pe zi?
Diana, chiar, la ce spital nasti? Ce tampenie.
8+
Marush spune:
hera01 capu sus...priveste numai inainte!Si fii optimista!Te imbratisez cu drag!
Fetelor, eu ma simt parca tot mai rau, mi-e greata, si nu mai stiu ce sa mananc!Cu toate astea am luat 3 kg pana acum (nu le mai pun pe cele 2 cu care m-am intors din Ungaria dupa tratament)!Probabil de la paine si covrigi!
Am si mirosul f bine dezvoltat, nu mai suport ceapa in mancare, supa...o simt rau de tot si imi vine sa voomit imediat de la miros!
Saracutu meu sot, a facut la feluri de mancare pana acum....eu ii dau indicatii , apoi ii spun:NU POT SA MANANC, MIROASE, NU E BUN, BLEACS!!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
LucaLuca spune:
Doamnelor, ma bucur sa va regasesc, pe voi si pe bebei.
Hera, sa te intorci curand de tot aici! Ma socheaza ce citesc despre Olanda, cum adica nu fac bhcg si nu dau tratament de sustinere?! Mai cunsc pe cineva care locuiste in NL si face naveta in Belgia pentru fiv-uri, se vede treaba ca are motiv. Sa fii puternica si sa reincepi, ai vazut ca se poate!
Carmen, m-am gandit la tine, ma bucur ca interventia a fost o reusita, te felicita si sotul meu, care era si el la curent. Sa iti tina Dumnezeu bebelusul sanatos si sa iti aduca numai bucurii. Gata cu suferinta, a trecut, de acum va fi numai soare si rasfatz, iti spun eu. :)
Kittyke, ne dai si noua un semn de viata? :)
Diana, ce tampenie, pana si eu stiu ca cezariana se face, tocmai, cu cateva zile, chiar saptamani, inainte de termen, tocmai ca sa nu apara contractii. Ce cretini! Sunt insa convinsa ca totul o sa fie bine si o sa uiti toate micile astea mizerii cand o sa iti tii puiul in brate.
Catalina, vad ca tu tot la patutz. Bravo, esti cumintenia pamantului. :) De ManuManu mai stiti ceva, citisem ca ii era tare rau, nu putea ingurgita nimic, biata de ea.
In contextul asta, in care, cum zicea Alina-Alexandra, greturile, mai ales daca ai gemeni, sunt inevitabile, eu par a ma incadra in marja de eroare statistica.
Va dau copy-paste din ce am scris la aspirante:
quote:
Hello, hello. :) Iertati-ma ca nu mi-am anuntat absenta, dar am plecat absolut intempestiv sa ii bronzez pe astia mici. :)) In Franta in luna mai sunt multe sarbatori legale, care creeaza niste "poduri" (week-enduri prelungite, de 4-5 zile), asa ca, dupa ce m-a traznit ideea, in 24 de ore mi-am gasit un suplinitor pentru cele doar cateva seminarii la care am lipsit, am rezervat totul, am plasat pisoiul la prieteni, am facut niste valize minimale, l-am luat de-o aripa pe coautor si am plecat in Caraibe. Raiul e pe pamant, cam asta e concluzia. Plus ca am devenit tziganca blonda, ceva deosebit. :))
Am citit din urma, m-am bucurat pentru vestile bune, m-am intristat pentru cele naspa. Voiam sa va spun ca am cunoscut o doamna care are niste gemene su-per-be obtinute prin fiv, la 42 de ani, dupa patru esecuri, tocmai cand se pregatea sa renunte. Deci, se poate, in caz ca aveati nevoie de confirmari (intotdeauna avem). M-am amuzat pentru ca la mine burtica s-a rotunjit binisor, iar ea imi povestea ca pe la patru-cinci luni toata lumea o intreba cand naste (in sensul de "saptamana asta sau cea viitoare?"). Adevarul e ca, daca o sa continuu in ritmul asta, o sa am cu siguranta acelasi destin. :))
In rest, astia micii sunt in continuare cei mai rezonabili fetusi din galaxie, ma simt la fel de zen - nu ameteli, nu greturi, nu voma, nu sangerari, nu crampe, nu pofte, nu nimic. Si asta in conditiile in care am bantuit maxim - agale, dar indelung (avand totusi grija sa nu exagerez). Ceva somnolentza, dar asta nu schimba foarte mult situatia, dintotdeauna am dormit ca o pisica (ca daca zic "pisica lenesa" e pleonasm). Peste 10 zile o sa am prima echo morfologica, abia astept sa ii revad, de data asta cu manutze&picioruse.
Rf subiectele abordate recent, sfatul medicului meu: se poate sta la soare, chiar se recomanda. Dar fara exagerari. Crema antiUV cu factor de protectie mare (chiar ecran total daca sunteti supersensibile de la natura), umbrelutze, palarii. Dar, cum ziceam, in ciuda precautilor, eu m-am ciocolatzit.:)
Se poate face sex, chiar se recomanda. Dar, iarasi, fara exagerari. :) Compensati acrobatiile prin erotism languros. :)
Nu exagerati cu ecografiile, bineinteles ca grija si curiozitatea sunt mari, dar, in afara de cazul in care sunt semne ingrijoratoare, o eco / luna este arhisuficienta.
Maine sun si eu la clinica sa vad daca trebuie sa reduc progesteronul (eu oricum luam mai putin decat voi, Catalina stie caci am discutat despre asta la aspirante, iau doar 400 mg/zi, sub forma de doua gelule).
Va urez o seara frumoasa, tuturor! :)
10+
alina_alexandra spune:
Fetelor ce mult ati scris....Bravo!
Hera, imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat. Cand te vei simti pregatita o vei lua de la capat. Doamne Ajuta!
Carmendu ma bucur ca te-ai intors si o sa fie bine.
Diana la spital nasti? Cam exagerat directorul spitalului. Poate il schimba, ca tot fac schimbari in cadrul spitalelor.
Marush la fel am avut si eu greturi severe si un miros de nu mai suportam pe nimeni in jur. Cred ca ar fi bine sa anunti medicul daca versi tot ce mananci sa te treaca pe perfuzie. Eu am facut perfuzii cel putin de 2-3 pe saptamana cu glucoza/ser vitamine b6 si parca b1 nu mai retin exact. Oricum era asa de speriata ca bb-ii sa fie bine incat perfuziile mi se pareau absolut ok.
Despre durerile de cap va recomand somn si plimbari in aer liber. Sincer altceva nu stiu iar eu am dormit.
Boo bine ca ai mai intrat sa ne spui ce mai faci. Ai dreptate, dupa saptamana 12 si eu m-as fi linistit daca nu ma bagau in ceata cu TT.
Noi trei suntem bine, dam din maini si picioare iar eu am reusit sa slabesc 1 kg, ceea ce e bine. Mai am de dat jos 3 kg si o sa fie ok.
Pentru fetele care au gemenasi, va spun din experienta mea ca nu e neaparat mai grea sarcina cu gemeni cel putin pana in luna a 6-a. Doar burticile cresc mai mari, in rest daca nu exista probleme speciale, totul e ok.
Pentru noi toate insa efortul fizic nu trebuie sa fie exagerat, adica fara carat kg de sacose, fara alergari sau alte sporturi solicitante.
Eu am cam alergat ieri in oras sa imi cumpar ceva haine de gravida si in afara de efortul depus nu a rezolvat nimic pentru ca tot ce am gasit sunt urate si scumpe.
Nu stiu cum s-au descurcat fetele cu sarcina mai avansata la capitolul asta dar pe mine ma scoate din sarite sa vad ca nu am cu ce sa ma inbrac dupa ce ca arat ca Dino din desene animate.
Va pup pe toate si pe bb-ii din burtici.
Alina
adelais spune:
Salutare tuturor! Felicitari noilor gravidute! Este grozav ca sunt din ce in ce mai multe reusite.
Flory76 ma bucur tare mult ca ai reusit! Am facut fiv in acelasi timp anul trecut . eu am reusit iar tu nu si tare m-am necajit. n-am putut sa mai scriu. Mi se parea nedrept si dureros. Iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Diana, super! ai ajuns la 37 sapt si esti atat de aproape sa-ti vezi bb. Iti doresc nastere usoara, bebe sanatos si sa nu ai probleme in cresterea bebelusului. Politica spitalului respectiv este intr-adevar frustanta. Cred eu ca macar 1 pers din familie ar tb. sa poata intra. Asa era la Elias inainte de '89. Nu intra nimeni pana la externare.
Eu nu pot inca sa scriu despre mine prea multe pana ce nu ajungem la 35 sapt. Vreau sa stiu intai ca bb va fi bine. Acum facem dexamethasone pt maturizare plamani bb si avem 32+. O sarcina cu emotii teribile dupa sapt 20.
pt toata lumea si bafta!
Andrada.P spune:
Waw, ce de vesti!
Carmendu ma bucur ca bebele ramas e bine si ma rog pentru tine sa fie bine in continuare. Imi dau seama ca a fost cumplit de greu pentru voi si imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asta. E bine, oricum, ca ai fost in Germania. Din pacate, nici eu nu mai am deloc incredere in sistemul medical romanesc.
Hera imi pare extrem de rau ca nu a fost de data asta. Sper sa te intorci cat de curand la Odisee!
Diana d va tinem pumnii (avem acum 4 pumnisori suplimentari
) sa aveti nastere usoara! Cred ca e frustrant sa se amane momentul nasterii. Ai reusit sa pregatesti casa pentru sosirea lui bebe?
Alina Alexandru multumim pentru sfaturi. Sunt extrem de utile.
Marush nici eu nu suport ceapa. Si nici castravetii murati si nici usturoiul si nici multe altele. oricum, la ceapa fac cel mai urat. Si niciodata nu stiu dinainte ce o sa pot sa mananc in ziua respectiva si chiar de la o ora la alta. Abia astept sa pot manca din nou pentru ca mi-e dor de mancarurile mele preferate.
Mirelush eu reduc Utrogestanul asa: pana acum luam 7, de azi am inceput sa reduc cate unul pe saptamana. Cred ca o sa dureze pana in saptamana 16 dar, oricum, nu mai e mult. Am intrebat-o pe dr mea daca pot sa reduc din alea de la pranz mai intai si mi-a spus ca da.
LucaLuca bine te-ai intors din vacanta!
Multumesc pentru sfaturile referitoare la calculator. Am renuntat sa stau cu laptopul pe picioare pt ca ma doare burta. probabil de la radiatii. Cu el langa mine nu am cum sa stau. Eu as avea nevoie de calculator 8 h/zi si e nerealist sa stau cu el langa mine si sa tastez cum spuneti voi. Asa ca o sa stau la birou in continuare...
Ieri mi-am luat rezultatul la anticoagulantul lupic. E in limite si asta m-a mai linistit. Peste 2 saptamani aproape vine si rezultatul de anticorpi anticardiolipinici. Daca si asta e bun, am scapat de o problema.
toate fetele, burticile si bebeii!
Andrada
11+

diana_d spune:
Buna dimineata mamici cu burtici ![]()
Eu nasc in Cluj, la spitalul Stanca. Prin Bucuresti nu cred ca aveti parte de astfel de inchisoare. In rest, spitalul e renovat si are conditii in rezerva platita chiar f bune.
Intr-adevar seful clinicii e tampit, mie mi se pare revoltator sa ajung sa fiu operata pe furis, seara, de parca as fi infractoare si fac ceva nepermis. Iar bebe are deja 3200 gr.
Scuze trebuie sa plec acum. Revin.
Va pup fetelor si numai bine,
Diana 37+
Julia75 spune:
Buna dimineata fetelor!
Catalina eu n-am inteles cum reduci tu utrogestanul, explici un pic mai amanuntit, mai ales pentru curiozitatea mea. Eu am intrebat pe doctorul meu de aici cand si cum pot sa reduc si pur si simplu mi0o zis ca nu se baga mai bine intreb pe doctorul din Szeged, care mi-a zis o schema foarte simpla, pana in saptamana 12 iau 6/zi (initial aveam 7/zi, am redus acum 10 zile la 6)dupa acea 5 zile inca de 3x1, si cu asta basta se termina epoca utrogestanului ca m-am uratit de ea.
Marush tu cum reduci ca si tu "fata de Szeged esti", sau probabil ti-o zis doctorul de aici, nu trebuia sa apelezi la Dr. Zadori.
Eu pot sa mananc orice, greata am dar nu insuportabil, in sfarsit m-am ingrasat si eu 2 kilograme.
Julia
9+