Gravidute prin FIV (14)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

buna ziua fetelor,

le multumesc in special catalinei, madalinei si andradei ca v-ati interesat de mine. este nemaipomenit ca cineva, care nu te cunoaste personal isi face griji pentru tine. multumesc.

haideti sa va povestesc cum a fost cu embrioreductia in germania.
in primul rand ne-am hotarat sa mergem in germania, pentru ca in romania nu a vrut nici un medic sa se bage. a spus ca este prea riscant, iar din austria am primit un raspuns prea tarziu. aveam un interval mult prea scurt pentru interventie.

in prima zi m-au consultat ecografic si mi-au zis ca unul dintree cei 3 embrioni are capul prea mare si ceva probleme cu translucenta nucala, un al doilea era prea mic, iar al treilea de marime intermediara intre cei 2.
mi-au spus ca vor interveni asupra celui mai mic. ne-am speriat un pic si i-am intrebat de ce nu actioneaza asupra celui cu probleme. mi-au explicat, cu foaret multa multa rabdare, ca ei sunt siguri ca embrionii au legaturi intre ei (blood transfusion) in proportie de 90-95 % si ca daca unul moare, exista sanse foarte mari sa mai moara unul sau 2. desi cu inima starnsa , am acceptat solutia lor. cel mai teama mi-era de acele mici procente . pentru ca eu de la inceputul sarcinii m-am incadrat numai in cele 5 procente de risc. vroiam certitudini.
a doua zi am facut interventia. e ca o amniocenteza. la o ora distanta, mi-au facut o eco si cel asupra caruia intervenise isi incetase activitatea si un altul (cel cu probleme) isi incetinise ritmul cardiac. iar al treilea era ok.
am zis ca poate o sa ramanem cu doi, asa cum de fapt ne dorisem. sa avem doi.
a doua zi la control post interventie isi incetasera activitatea toti 3.
in acest moment, emrionul ramaas este bine, este dezvoltat cum trebuie. cam inr-o luna vom stii cu certitudine cum stam.

ieri am fost la eco in bucuresti si m-a vazut si medicul meu care mi-a pus o gramada de intrebari legate de interventie si protocolul de acolo.
deocamdata, masuratorile pentru cel ramas nu le-am facut. sunt programata saptamana viitoare.
cei din germania mi-au spus ca nu are rost sa-mi fac DT sau TT pentru ca o sa iasa valori aiurea, dar cei din romania mi-au recomandat sa fac amniocenteza. nu prea stiu ce sa fac si cum sa o iau.

cei din germania mi-au spus ca ar vrea sa ma mai vada peste 8 saptamani. prefer sa ma duc acolo pentru o eco si alte analize, decat sa le fac aici. nu mai am nici un fel de incredere in sistemul de sanatate din romania. cand voi avea timp zilele astea, am sa va povestesc despre o intamplare la eco, in romania, chiar cu 2 zile inainte sa plec in germania.

daca va intrebati daca a fost dureros. raspunsul este da si nu.
fizic, probabil ca este ca la o amniocenteze. doar ca in loc sa-ti scoata lichid, iti baga. dar medicul care mi-a facut interventia, a facut-o cu o precizie si profesionalism cum n-am mai vazut pe aici.

psihic, este cumplit. ii multumesc lui katyka pentru sfaturile pe care mi le-a dat. mi-a spus sa nu ma uit pe monitor in timpul interventiei, si asta am facut. dar dupa ce am plecat de acolo, eram daramata. ne-am chinuit atat sa cream viata, si intr-un timp asa scurt am curmat-o.

toti doctorii cu care am vorbit, atat in romania, cat si acolo ne-au spus ca asta este singura solutie. ca nu am cum sa-i ducpe toti la capat. si asa cum mi-a spus medicul, intr-adevar, cei trei embrioni aveau legaturi intre ei. ar fi fost mai rau daca s-ar fi stins unul dintre ei mai tarziu, probabil pe la 20 de saptamani, i-ar fi luat si pe ceilalti dupa el.

daca aveti intrebari, am sa va raspund cu drag.

probabil ca acum o sa fiu mai activa decat pana acum.
pentru noi a fost foarte greu, pentru ca citeam pe forum despre fiecare perioada si ce faceam fiecare graviduta iar eu nu puteam interveni in niciun fel . eram in afara problemei. aveam nevoie de normalitate.

le rog pe fete sa-mi starga dupa prima pagina 3 bebelusi.
acum avem 1 si speram sa fie bine si sanatos.

va multumesc pentru rabdare si va mai scriu.

carmen 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Of Carmen....sunt convinsa ca a fost dureros. Important acum este sa te mobilizezi si sa ai grija de tine pt ca bebe-ul tau sa fie sanatos si puternic.Daca ai resursele financiare necesare nu sta sa te gandesti de doua ori. Mesri in Germani si fa tot ce trebuie sa faci. Eu sunt si la odiseea nov-dec si ce patanii din casa groazei am citit cu DT,TT,amniocenteza mai bine uita ...
Si eu imi voi face toate analizele importante ,pana si ecografiile de baza in Grecia. Mi-e teama de ce se poate intampla aici.
Eu sunt sigura ca ai facut ceea ce trebuia sa faci .

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

multumesc mult catalina pentru incurajari.
sper sa fie bine.
si eu scriu la noiembrie-decembrie. e drept, n-am mai scris de doua spatamani.
am citit tot ce-ai scris acolo. mi se parea ca iti stiu numele de undeva.
am sa intru mai tarziu acolo si o se la scriu si fetelor ce-am facut.

multa sanatate cu cele doua buburuze si bucura-te de soare

carmen 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Hera, imi pare tare rau. Nu spune poate, sigur o sa ne urmezi, mai curand mai tarziu o sa vezi si tu visul implint.
Carmendu, iti doresc multa sanatate si putere, tie nu ajunge chinul FIV-ului, mai ai probleme si mai departe. Iti doresc ca de acum inainte sa ai sarcina fara probleme. Bine ai facut ca nu te-ai lasat pe mana medicilor nostrii.
Diana, nastere usoara, si bebe sanatos. De ar fi decembrie odata sa intram si noi la spital pentru nastere si nu pentru eco si teste si tot feluri de stres ce ne mai asteapta.
Andrada, si eu am monitorul pus pe un scaun langa pat, si am tastatura pe burta, si butonez, mousul pe pat. Si asa mie teama cateodata ca monitorul tocmai spre burta mea radiaza, dar de sa facut vreme buna ziua cobor cateva ore in curte, in rest cea mai mare distractie tot calculatorul ramane. Eu dupa 10 minute de plimbare ma obosesc ca o baba de 80 de ani, suflu ca o locomotiva.
Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Hera:imi pare tare tare rau,dar cu siguranta DD are grija de tine(ca de noi toate,de altfel) si curand o sa ai si tu bb tau

Carmen:intr-adevar,tare trist...insa cu siguranta ai facut ceea ce trebuia!Acum ai grija de puiutul tau.Sa fie sanatos si puternic!

Diana:nu-mi vine sa cred ce a trecut timpul...Nastere usoara,recuperare rapida si bb sanatos,mancacios si fara colici!

In legatura cu vacanta,noi am zis ca daca medicii nu ne interzic si sarcina merge bine,o sa mergem cateva zile la mare,insa fara plaja,baie...Doar plimbari si relaxare.Mi-e prea draga marea sa n-o vad un an...
Eu laptopul il tin in pat,langa mine,niciodata pe burtica.Scriu mai greu,dar asta e...
M-am luptat si azi cu greturi destul de nasoale,insa nu zic nimic.Important este ca nu m-a mai durut burtica deloc.

Pupici la burtici.

Flori 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Carmen, bine-ai revenit! am rezolvat cu lista! off, tare trist,intr-adevar, dar si eu sunt convinsa ca ai facut ce trebuia! important e ca ai un puiut in burtica , care creste bine si sa dea Domnul sa se nasca sanatos!si eu sunt de parere ca e mai bine sa mergi iar in Germania, daca poti si te-au chemat, eu una, sunt mereu pro sfaturi medicale din afara, avand in vedere ca si eu am facut FIV-ul in Ungaria; ai grija de voi de-acum si sa stii, ca noi suntem alaturi de tine!

toate burticile!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Diana, tin pumnii pt maine! sanatate multa, nastere usoara si bebe sanatos! iti pun majorete ca sa fiu sigura ca ti-am facut galerie la timp:

Hai DIANA!!!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Andicule, multumesc frumos, tare e bine sa te vezi pe lista de gravidutze. Sper sa raman acolo pana la sfarsit. Ca nu-mi vine sa cred nici acum.
Eu am ceva greturi(suport cu stoicism, ca daca mi-e mai bine intru in panica), dar nu-mi lipseste pofta de mancare iar in ultimele zile a inceput sa ma doara capul si sa am ceva ameteli.

Andrada, am intrat pana la urma. De cand tot dadeam tarcoale subiectului. Ce fac bebelusii, ai mai fost la eco? Poate fac si eu unul saptamana viitoare.

Hera tare imi pare rau, de asta mi-e si mie frica mereu. Iti doresc sa revii cat mai repede.

Diana, nastere usoara. Tinem pumnii.

Carmendu, o sa fie bine cu embrionul ramas. Daca a rezistat pana acum inseamna ca nu a fost afectat de embrioreductie. Si ai trecut si de perioada mai riscanta.

Fetelor, spuneti-mi si mie de cand ati inceput sa reduceti utrogestanul si cum?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

quote:
Originally posted by Mirela_1

Fetelor, spuneti-mi si mie de cand ati inceput sa reduceti utrogestanul si cum?

8+

eu iau 8/zi. Din saptamana 10 iau 10-8-6-4-2-1 si iau 1 pana la sfarsit saptamana 12.

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Hera, nu am cuvinte, sper sa poti sa treci si sa lupti din nou ptr. ceea ce iti doresti mai mult.
Diana nastere usoara si bebe sanatos.
Carmendu sa aiba DD grija de bebelul tau.
Am intrat numai sa pup toate burticile si sa le doresc seara linistita.
6

Mergi la inceput