Mamici de Noiembrie - Decembrie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=22559

Asta e legea pensiilor si vorbeste si de concedii.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu23 spune:

Buna fetelor!
Va rog sa ma scoateti si pe mine din listuta cu gravidute, am pierdut inimioara mea acum o saptamana. Va pup pe toate si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi si frumosi, asa cum va doriti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mamiseli, daca tot vorbiti despre asta, am si eu o dilema. Daca am, pe langa cartea de munca, si un contract de drepturi de autor, ce se intampla cu banii pe care ii iau lunar in baza acestui contract? Ma gandesc sa discut aici, in caz ca sunt porobleme, sa imi transfere si banii acestia pe cartea de munca. Dar daca imi vor spune ca nu se poate? Mai iau banii de pe DDA in perioada concediului de maternitate? Sau calculul se face luand numai pe baza salariului de pe cartea de munca?

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 10+
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns windwild spune:

stiti pe cineva care a facut aprindere de plamani in sarcina, in primul trimestru?
ma ingrijoreaza raceala mea... azi vara am facut o aprindere de plamani si cam asa erau simptomele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

Dumnezeule, ralu23 ce ai patit ? cum s-a intamplat sa pierzi inimioara ? Imi pare atat de rau, cuvintele sunt de prisos. Ma rog ca Bunul Dumnezeu sa-ti aline sufletelul si sa-ti daruiasca curand un alt sufletel. te si te imbratisez cu drag.

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ralu23, , imi pare atat de rau!!!! Nu pot sa cred cate gravidute de la odiseea noastra trec prin tragedia asta...Of, Doamne!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 10+
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Unde sunt virmisori sau cifre sunt litere precm tz, ,sh caractere rominesti.

Ceea ce trebuie stiut este faptul ca daca se ia fragmentat adica concediul prenatal inainte de nastere 63 de zile , ulterior nasterii nu mai ramain decit 63 de zile cu o indemnizatie proportionala cu salariuil.

Nimeni nu te obliga sa iei 63 de zile prenatal : poti sa iti iei 10 zile prenatal si restul postanatal , sau poti sa nu iei deloc prenatal. Totul se poate efectua postanatal.

Indiferent ca le luam separat sau impreuna dupa nastere , dupa cele 126 zile urmeaza indemnizatia pt. sustinerea familiei cea 800 lei (adica 600+200).

De aceea este avantajos ca atunci cind medicii va sugereaza sa luatio prenatal sa insistati pe orice tip de concediu medical mai putin prenatal.

Cu cit este mai mare perioada in care stai acasa ininte de nastere cu atit perioada de dupa nastere se micsoreaza . Oricum mai mica de 42 de zile nu poate fi perioada in care stai cu copilul dupa nastere.

Deci pentru cine nu isi permite sa ramina pe 800 lei , sugerez sa explicati medicilor situatia si sa va luati orice tip de concediu , mai putin concediu prenatal La care medicii sunt foarte darnic , cum e o problema cel mai simplu din prenatal.

Pai nu e asa , ca eu nu imi permit sa stau mai putin de 4 luni cu bebe. Si asa 4 luni mi se pare o perioada execrabil de scurta.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Loren@, foarte bun rationamentul tau. Cu cat intri mai tarziu in sarcina si lehuzie, cu atat se intarzie perioada cand se intra la cei 600+200 lei.
Daca imi trimiti pe PM iti calculez fara probleme. Sa ai in vedere sa imi dai pt fiecare luna in parte suma daca ai norma fluctuanta sau procente care se schimba in fiecare luna. Ca sa fiu mai explicita, daca esti platita la norma si faci intr-o luna 80 de ore si in alta luna norma intreaga, salariul difera in functie de cat ai lucrat. Daca nu se schimba nimic in fiecare luna, sa imi specifici asta. Sau dc pe langa salariu, mai ai si bonus care e specificat in contractul tau de munca, e posibil in ian sa fi facut 30% din salariu, in februarie numai 15%, atunci venitul tau brut difera de la luna la luna. Sper ca am explicat bine. Oricum, ce nu explic bine spuneti si incerc sa ma fac mai bine inteleasa.

Mary, scuze, am citit prost. Da cam din luna a 7 a incepe prenatal

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Ralu23 imi pare foarte rau de vestea proasta pe care ne-o dai. Sa iti dea DD sanatate si putere sufleteasca sa treci peste cele intamplate. Te imbratisez cu drag.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Concediul de maternitate este reglementat de OUG nr.158-2005 iar pe site-ul indicat de tine , de regula , actele normative nu sunt actualizate la zi.

Incerc zilele astea sa pun pe forum varianta actualizata la zi a OUG nr.158-2005.

quote:
Originally posted by mamiseli_11

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=22559

Asta e legea pensiilor si vorbeste si de concedii.

Mihaela 10+

Toriceli 13+

Mergi la inceput