Mamici de Noiembrie - Decembrie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Diana, in legatura cu contractul tau cu drepturi de autor, nu prea stiu ce sa iti spun, pot doar sa imi dau cu parerea. Cred ca nu are treaba cu salariul tau sunt doua venituri de natura complet diferita. Nu cred ca ar trebui amestecate. Dar daca zici ca ai contract, citeste foarte bine ce scrie acolo poate ai vreo clauza ceva.
Poate imi explici mai bine conditiile in care ai incheiat contractul si cum iti platesc si daca nu gasesc in legislatie raspuns, intreb la juridic la mine in firma.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Ai dreptate Toriceli, nu prea sunt actualizate pe camera deputatilor. Am un Legis prin firma dar trebuie sa cobor un etaj si nu prea mai am putere. Eu pot sa iau varianta actualizata a legii si sa o pun pe mailul comun.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

deci eu am inteles ca este mai bine sa-ti iei aceste 126 de zile dupa nastere...dar nu am inteles care e faza cu cele 42 de zile de care spunea toriceli, ca nu poate fi mai mica perioada de 42 de zile....

si sincer....la calcule m-ati bagat in ceata....media veniturilor pe ultimile 6 luni...de ce se mai aminteste si de concediu medical sau de odihna ??? acestea se scad din salariu ???

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mihaela, contractul l-am incheiat la angajare, asta e politica firmei unde lucrez. Aproape toti angajatii au si un contract de drepturi de autor pe langa salariul de pe cartea de munca. In cazul meu, din pacate, banii sunt impartiti in mod ehal, jumatate pe cartea de munca, jumatatea pe acest contract. Banii de pe acest contract imi intra in cont in fiecare luna, o data pe luna. Este incheiat pe perioada nedeterminata. La banca, cand am facut credit, au tinut cont si de acesti bani. Dezavantaje sunt multe si le cunosc...avantaje sunt doar pentru angajator, din pacate...el palteste, in conditiile astea, mai putine impozite catre stat. In plus, nu-l obliga nimeni sa vireze acesti bani la timp, de exemplu...As putea sa discut cu ei sa imi treaca toti banii pe cartea de munca, desi nu cred sa am succes...

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 10+
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Diana, ma gandesc si eu ca s-ar putea sa nu ai succes. Din cate inteleg eu ar trebui sa calculeze concediu medical dupa ce ai pe cartea de munca iar ce e in contractul cu drepturi de autor sa vina in continuare nealterat. Cred ca asta e solutia utopica. Trebuie sa vb cu ei sa vezi care e politica firmei. Si daca nu te intelegi cu ei, facem sapaturi sa vedem ce se poate face legal.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maryb

si sincer....la calcule m-ati bagat in ceata....media veniturilor pe ultimile 6 luni...de ce se mai aminteste si de concediu medical sau de odihna ??? acestea se scad din salariu ???

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mary, din cele 126 de zile de concediu medical de sarcina si lehuzie, 42 sunt obligatorii dupa nastere, restul le iei cum vrei inainte sau dupa nastere.
In legatura cu mesajul care l-am pus in quote, te rog explica mai bine ce ai vrut sa intrebi ca n-am inteles nimic.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Fetele, aveti pe mail-ul comun OUG 158/2005 de care va vorbea Toriceli actualizata. Mi-am adus aminte ca am pus-o acolo acum vreo 10 zile.

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Eu plec acasa. Va pup

Mihaela 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Baza de calcul pentru concediul de maternitate este data de art.10 din OUG nr.158-2005 : medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaz#259; contributia pentru concedii si indemnizatii.

Diana asa cum imi suna mie acest articol media veniturile pe ultimele 6 luni poate fi oricare si de sa zicem 8000 lei (ipotetic vorbind) dar indemnizatia nu va putea depasi cuantumul a 12 salarii minime brute pe tara - voi mai intreba pentru o mai mare siguranta adica 540 *12 (incepind cu 01.07.2008 conform HG nr. 1.507-12.12.2007)

Maryb se calculeaza media din ultimele 6 luni , dar nu mai mult de 12 salarii minime brute. Cum concediile medicale sunt platite ca si concediile de odihna la fel , nu vad de ce sa se scada si din ce .
Aici cred ca un contabil ne-ar putea lamuri.

quote:
Originally posted by diana21

Mihaela, contractul l-am incheiat la angajare, asta e politica firmei unde lucrez. Aproape toti angajatii au si un contract de drepturi de autor pe langa salariul de pe cartea de munca. In cazul meu, din pacate, banii sunt impartiti in mod ehal, jumatate pe cartea de munca, jumatatea pe acest contract. Banii de pe acest contract imi intra in cont in fiecare luna, o data pe luna. Este incheiat pe perioada nedeterminata. La banca, cand am facut credit, au tinut cont si de acesti bani. Dezavantaje sunt multe si le cunosc...avantaje sunt doar pentru angajator, din pacate...el palteste, in conditiile astea, mai putine impozite catre stat. In plus, nu-l obliga nimeni sa vireze acesti bani la timp, de exemplu...As putea sa discut cu ei sa imi treaca toti banii pe cartea de munca, desi nu cred sa am succes...

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 10+
Dialoguri strumfesti

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Ralu23, imi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o situatie asa grea.Sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste asta, o sa vina un bebe sanatos cat de cuarand!

Ramo 6+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput