Mamici de Noiembrie - Decembrie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

buna seara fetelor,

am si eu o intrebare. cu siguranta toate luati acid folic.
mie mi s-au terminat pastilutele de acid folic pe care le luam de 5 mg si am fost la farmacie sa-mi cumpar altele si mi=a dat unele de 1 mg. sunt mai mari, arata ca niste antibiotice. n-ar fi o problema, dar eu am mari probleme sa inghit orice pastile. acum trebuie sa le mai iau si pe astea si nu una ci 5.
voi ati m,ai gasit pe undeva acid folic la cutiuta de 30 de comprimate, de 5 mg, pastilute mici, sau si voi luati tot de=astea mari.
la farmacie mi-au spus ca acum, numai asa se gasesc.

astept raspuns ca nu prea pot sa halesc zilnic 5 pastile enorme.

multumesc

carmen 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Diana , ceea ce vi se plateste voua sunt venituri de natura salariala si din punctul meu de vedere trebuie avut in vedere.

Trebuie citita foarte atent OUG nr.148-2005 , notiunea de venituri si cum se face proba acestora din perspectiva OUG nr.158-2008.

Oricum ce face angajatorul vostru cu contract nu stiu de care , bla , bla , bla e ilegal. Eludeaza sistemul asigurarilor , bugetul de stat si altele , inclusiv pe salariati la pensie.

Acum scriu in viteza pentru ca am ceva de lucru si nu stiu daca reusesc sa ma incadrez pina la ora 18 .

Revin la sf. de saptamina , sper sa reusesc sa parcurg OUG nr.158 -2005 si sa ma lamuresc.

Mamselli , multumim.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Ralu-imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asemenea tragedie. Iti doresc sa vii cat mai repede cu vesti bune. Sigur Dumnezeu iti va trimite puiutul mult dorit.

==========
Corina 7+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

quote:
Originally posted by toriceli

Diana asa cum imi suna mie acest articol media veniturile pe ultimele 6 luni poate fi oricare si de sa zicem 8000 lei (ipotetic vorbind) dar indemnizatia nu va putea depasi cuantumul a 12 salarii minime brute pe tara - voi mai intreba pentru o mai mare siguranta adica 540 *12 (incepind cu 01.07.2008 conform HG nr. 1.507-12.12.2007)

Toriceli 13+

toriceli, indemnizatia nu poate depasi cuantumul a 12 salarii minime brute pe tara....aici este vorba de toate cele 126 de zile ?

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Pai carmendu 2 doctori diferiti mi-au zis sa iau 1 singura pastila de 1mg. pentru ca doza recomandata zilnic este de 0,4 mg. Si atunci iei deja 250% X DRZ. Nu ar avea prea mult sens sa iei 1250%

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded

13+

Mergi la inceput

Carmendu , acidul folic nu se mai fabrica pe piata noastra decit de 1 mg sau chiar mai mic.

Ralu , imi pare rau ca trebuie sa treci prin aceasta experienta ! Poate , mai tirziu , reusesti sa ne povesti mai mult.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Toriceli-nu este ilegal contractul de drepturi de autor. Este o practica des intalnita pt ca altfel taxele sunt f mari. Preferi sa-ti dea angajatorul un salariu mai mare, decat sa dea la stat taxe si tu sa ramai cu 2 lei. Evident ca are si dezavantaje, cum este in cazut gravidelor si a pensiei.

==========
Corina 7+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Carmendu-doza recomandata este de 0.4mg acid folic. Deci e suficienta o pastila de 1 mg.

==========
Corina 7+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ralu, sa te vedem cat mai repede inapoi!

carmen, same here: doza e de 400 micrograme.

in BE concediul pre si post este in totalitate de 15 saptamani. la fel ca si in ro, daca iti iei mult inainte ramane putin dupa.
singura conditie e sa iei cel putin o saptamana inainte de nastere ca altfel o pierzi. la Laura am pierdut-o ca am nascut la 37 de sapt si voiam sa ma opresc la 38. am avut in schimb niste zile in plus caci se adauga la concediu cate zile peste 7 sta bebe in spital (in cazul prematurilor ca sa nu te trezesti ca sta bb 3 luni in spital si apoi cum termina incepi serviciul!)

diferenta fata de RO este ca dupa acele 15 saptamani mai ai dreptul la 3 luni de concediu parental, foarte prost platit pentru standardele de aici pe care il poti lua fie bucata intreaga, fie spart in jumatate de norma lucrata 6 luni, sau 4/5 de norma lucrata 15 luni. ultima varianta e cea mai interesanta dpv impozite - lucrezi o zi mai putin pe saptamana si cam pe aceeasi bani.

deci realitatea e ca la 3 luni ale lu bebe incepi serviciul. da' sistemul de crese difera un pic fata de RO, cand am timp va povestesc cum e la fi-mea

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Media veniturilor lunare din ultimele 6 luni nu poate depasi 12 salarii minime brute pe tara. Scoti ce este intre virgule .

Cum faci tu calculul ar insemna sa ti se dea pe fiecare luna din cele 126 zile cite 540 lei , adica exact salariul minim brut pe economie nationala pe fiecare dintre cele 4 luni si 2 saptamini.

Ori nu avea nici un sens sa se faca trimitere la media ultimelor 6 sase luni .....Haaaiiiii ca mai un ceva de facut la scarbiciu...

Revin maine iar cu lamuriri pe OUG abia la sf de saptamina.

Va pup pe toate.

quote:
Originally posted by maryb

quote:
Originally posted by toriceli

Diana asa cum imi suna mie acest articol media veniturile pe ultimele 6 luni poate fi oricare si de sa zicem 8000 lei (ipotetic vorbind) dar indemnizatia nu va putea depasi cuantumul a 12 salarii minime brute pe tara - voi mai intreba pentru o mai mare siguranta adica 540 *12 (incepind cu 01.07.2008 conform HG nr. 1.507-12.12.2007)

Toriceli 13+

toriceli, indemnizatia nu poate depasi cuantumul a 12 salarii minime brute pe tara....aici este vorba de toate cele 126 de zile ?

maryb 12+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Toriceli 13+

Mergi la inceput