Mamici de Noiembrie - Decembrie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 18
BraveGirl spune:
Daca e fetita o s-o cheme Arriana (sau Emma), daca e baiat Stefan.
==========
Corina
8+
My baby
Albumul meu
oceanborn spune:
la fetita am gasit Giorgia, la baietel mai avem de sapat...nu ajungem nicicum la un nume care sa ne placa amandurora
8+
toriceli spune:
Mamiseli , am o pauza mai mare. Ce pentru ce nume de baiat ati optat ?
Noi nu ne-am orientat deocamdata definitiv spre un nume , nici de fata , nici de baiat. Inca suntem in cautari.
Sunt liste intregi cu nume pe diverse site-uri. Poate retinen ceva si de pe acolo.
Toriceli
13+
cata_myky spune:
noi daca avem baiat va lua numele taticului Man-Dat Junior iar la fetita Amy-Lee.nu vrau nume comune sau numele nasilor caci e un bb foarte special deci si numele trebuie sa fie la fel.
12+
<embed
cata_myky spune:
daca ajung devreme acasa,diseara am sa postez pentru voi citeva nume pentru fetite si baietei poate va ajuta.daca nu azi miine cu siguranta am sa le trec
12+
kita spune:
Uitati ce mi-a trimis o prietena; cred ca s-a mai vorbit de asa ceva, dar poate pentru noile trecute pe listuta sunt informatii importante;
Analize obligatorii si optionale pentru gravide
Trimestrul I sau la luarea in evidenta a gravidei, indiferent de trimestru
-Hemoleucograma completa
-Grupa sanguina, RH
-Glicemie
-Examen sumar de urina (albumina, glucoza, corpi cetonici, sediment urinar)
-RBW (VDRL,THPA)
-Test HIV (dupa consiliere –consimtamant informat- efectuata de personal specializat)
-Examen bacteriologic secretie vaginala
-Examen citologic Babes-Papanicolau
-Examen ecografic pelvin
Optionale
-Control stomatologic
-Teste pentru depistarea Chlamydia, Mycoplasma, Toxoplasma, Cytomegalovirus,Rubeola
-Serologie hepatita
-Hiperglicemie provocata
Trimestrul II
-Repetarea investigatiilor anterioare ale caror rezultate sunt in afara valorilor normale sau exista simptomatologie relevanta
-Examen ecografic obligatoriu
-Teste suplimentare
-Tripla testare (AFP,HCG,estriol)
-Evaluarea riscului de trisomie 21
Trimestrul III
-RBW (VDRL, TPHA) – saptamana 29-32
-Dozare anticorpi anti RH
-Hb,Ht, trombocite
-Glicemie
-Sumar de urina
-Urocultura
-Examen bacteriologic secretie vacinala, cultura col uterin
-Ecografie
sau
Generale: hemoleucograma, glicemie, calcemie, transaminaze, creatinnina+ureea sanguina, colesterolemie, trigliceride, coagulograma, grup sanguin si RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV), serologia sifilisului+anticorpii (RBW+TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura+antibiograma (la nevoie). Este bine ca acest set de analize generale sa fie efectuat de catre ambii viitori parinti. Scopul acestor analize este evaluarea starii generale de sanatate a femeii gravide, depistarea la timp a unor dereglari functionale si corectarea lor, depistarea incompatibilitatii de grup sau (si) RH intre parteneri cu indicatia unor dozari de anticorpi periodic. Toate aceste lamuriri le puteti primii de la medicul D-voastra de familie si medicul obstetrician. O parte din aceste analize sunt compensate de catre casa de asigurari, deci, e bine sa fiti in evidenta unui medic de familie.
B. Dozare anticorpi pentru anumite infectii, ce, in stare acuta pot afecta viitorul copil:
Zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella)
Citomegalovirus
Rubeola
Se pot efectua la Institutul Cantacuzino, sau alte laboratoare particulare unde se efectueaza aceste dozari. Rezultatele sunt reprezentate de doua grupe de anticorpi: Imunoglobulina M (IgM) si Imunoglobulina G (IgG).
IgM caracterizeaza faza acuta a bolii infectioase, ce poate insemna, intr-un procent foarte mare (70-90%), afectarea produsului de conceptie, cu urmari grave, ca malformatii (SNC, sistem oftalmic-atrofie de nerv optic, sistem auditiv-surditate, s.a.). Din pacate este indicata o intrerupere de sarcina.
IgG caracterizeaza cronicizarea bolii (numai prezenta de anticorpi), fara sa fie afectata sarcina.
Kita
cu fulgulet +7S si Andrei (10.02.2005)
loren@ spune:
la baieti mai imi plac Marco, Ayan, Antonio..la fete multe sunt faine!
Bia
bebe mic
11+
maryb spune:
quote:
Originally posted by loren@
Mario Andrei daca e baiat..Alice Cristina daca e fata!
Bia
bebe mic11+
mi-ai luat-o inainte, dar lasa ca nu ma supar....eu ma gandisem daca e baiat sa-i punem numele Mario Gabriel (si sotul a fost de acord,dar inca nu suntem inca 100% hotarati). Dar daca e fetita, nu am cautat nume, am zis sa ajungem la eco sa vedem ce este mai intai si apoi...iar maine iosup ma va intreba de nume si daca e fetita eu nu stiu ce sa-i spun...
maryb
12+marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu pozele mele
toriceli spune:
kita multumim pentru lista !
Fetelor , cele care stiti sa va ocupati de prima pagina , listele acestea cu analize , nu ar fi o idee buna sa le avem trecute , asa cu titlu informativ ?
Toriceli
13+
alexutza_26 spune:
Hello everybody...de abia acum am reusit un pic s amai citesc...
Mary_81 - bie ai venit printre burtici!!!
Kita - eu cu baiatul nu am avut absolut nicio stare de rau, de greata/voma...acum vad ca ma simt oarecum ciudat, parca mi-e greata asa..si eu sper tot fetita sa fie!!!
Hera - imi pare rau sa aud ca tot cu stari nasoale va confruntati!!uuff,
sa treaca mai repede!!
Ramo - bafta azi si te asteptam diseara/la noapte/maine dimi cu vesti prospete si bunee 
Oana-oana -
LA MULTI ANI!!!
si tot ce iti doresti sa se indeplineasca!!!
Mai citesc si revin cu raspunsuri!
Alexandra mami de
GABRIEL (30.09.2006) si BB-lina 6+
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!